Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NEAPEL TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Neapel tågstation – Upplev Italiens charm

  Romantiska Neapel kan förföra vem som helst med sin rika historia och vackra fasad uppbyggt längst med den soliga Amalfikusten. Färgglada hus blandat med ojämna kullerstensgator och trånga gränder skapar en idyllisk småstadskänsla fast än man befinner sig i en av Italiens största städer. Neapel har också mycket att erbjuda när det kommer till sevärdheter; gamla slott från medeltiden som Castel Nuovo och Ovo slott ger dig en inblick i stadens djupa historiska arv. Även torget Piazza del Plebiscito, med tillhörande byggnader, kommer imponera på dig med dess välskapta arkitektur - även om de är byggda flera år senare på 1800-talet.

  Ett av Italiens mest berömda landmärken ligger en kort bit utanför Neapel, den berömda vulkanen Vesuvius. Som mest känd är kanske vulkanen för sitt utbrott 79 e.Kr som förstörde hela den romerska staden Pompeji, som även den på senare tid blivit en turistdestination. Tack vara att staden ödelades finns ruinerna från staden kvar samt massvis av spår från vulkanens utbrott som skedde för över 2000 år sedan. Vesuvius är fortfarande aktiv och hade sitt senaste utbrott år 1944, idag finns det dock en katastrofplan och massvis av säkerhetsåtgärden tillförda så att Neapel ska ödeläggas på samma sätt som Pompeji gjorde är inte troligt. Du kan känna dig trygg även om du besöker Pompeji eller vandrar upp till vulkanens öppning.

  Längst med den soliga Amalfikusten befinner sig även en mängd andra charmiga städer och italienska byar. Sorrento, på andra sidan Neapelbukten till exempel, är en mysig kuststad med vacker natur och förtjusande lokala caféer, restauranger och kvarter. Även Salerno och Positano är fängslande städer längst med kusten som har fantastiska stränder och ännu bättre utsikter. Men hur tar du dig ditt? Med en hyrbil från Auto Europe såklart!

  Sedan 1954 har Auto Europe funnit till hands för de som söker en billig bil att hyra i bra kvalité och med hög service. Från att först bara hyra bilar till amerikaner som var på besök i Europa, har vi numera växt och har tillgång till över 24.000 upphämtningsplatser i över 180 olika länder. Bland annat kan du hämta upp din hyrbil på Neapel tågstation eller någon annan centralt belägen destination i staden. Våra leverantörer sträcker sig från marknadens största namn som Hertz och Avis men också mindre lokala företag som är experter på den lokala marknaden, till exempel Sicily by Car och Maggiore i Italien. Ta en titt på våra fantastiska hyrbilserbjudanden med hjälp av vår toppmoderna sökmotor eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Neapel.

  Tågstationsinformation

  Neapel centralstation, eller Neapel Garibaldi tågstation som den också kallas på grund av att samma byggnad huserar tunnelbanestationen Neapel Garibaldi, är den största tågstationen i Neapel och en av de största i Italien. Härifrån åker cirka 50 miljoner resenärer varje år vilket betyder att den landar bland topp tio av landets största, då beräknat utifrån passagerarantalet. Det finns 25 spår som dagligen betjänas av regionala och nationella tåg till städer som Turin, Venedig, Bari och Milano. Det beräknas att det varje dag avgår 390 tåg från Neapel tågstation och anslutningsmöjligheterna härifrån är många. Förutom stora (och små) städer i Italien kan du nämligen också ta dig till internationella storstäder i Marocko, Frankrike och Schweiz – då främst genom anslutningståg i Rom eller Milano.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Neapel tågstation?

  På din voucher som du får av oss efter en bekräftad bokning kommer det stå var du hämtar upp din bil. Ska du hyra bil på Neapel tågstation har du ett tiotal leverantörer att välja mellan och för att hitta alternativet som är bäst för dig kan du jämföra erbjudanden från leverantörer som Hertz, Avis, Maggiore, Enterprise, Sixt och många fler här på vår hemsida. Leverantörerna har sina kontor antingen inne i stationsbyggnaden eller en kort bit utanför, aldrig mer än några minuters promenad från tågstationen.

  Leverantörerna kan ha olika krav. Där finns dock några villkor som är standard inom hyrbilsbranschen och som därför med störst sannolikhet kommer gälla oavsett vem du hyr av. Bland annat kommer leverantören efterfråga ett giltigt körkort och ett kreditkort som säkerhetsdepositionen kan lämnas på. Detta kreditkort måste vara ett kreditkort - inte ett vanligt betalkort eller debitkort. Det måste också vara utställt i huvudförarens namn, det vill säga den vars namn bokningen är gjord i. Uppfylls inte dessa krav kan man inte lämna en deposition och man kan då behöva köpa till en lokal försäkring som gör att hyran blir mycket dyrare än vad man först tänkt. I värsta fall kan man även bli helt utan bil, se därför till att läsa villkoren mycket noga innan din hyra börjar. Alla villkor finner du på vår hemsida under PrisdetaljerGenerella affärsvillkor samt på din Auto Europe voucher.

  Det är alltid lite annorlunda att köra i ett främmande land, speciellt i ett så hektiskt land som Italien. Även om många regler är de samma som i Sverige finns det andra saker och reglar man bör vara medveten om, till exempel de ökända ZTL zonerna man till varje pris ska undvika. Läs gärna vår sida som tar upp viktig körinformation i Italien som kan vara till hjälp under din bilsemester i landet.

  Avis hyrbil på Neapel tågstation Avis på Neapel tågstation
  Piazza Garibaldi 92,
  Neapel, Italien 80142

  +39 081 28 4041
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 19.30
  Lördag: 08.30 - 16.30
  Söndag: 09.00 - 13.00
  Hertz hyrbil på Neapel tågstation Hertz på Neapel tågstation
  Corso Arnaldo 171,
  Neapel, Italien 80142

  +39 081 202 860
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.30 - 13.00, 14.30 - 19.00
  Lördag: 08.30 - 13.00
  Söndag: STÄNGT
  Europcar hyrbil på Neapel tågstation Europcar på Neapel tågstation
  Corso Meridionale 60/62
  Neapel, Italien 80142

  +39 081 7649 838
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.30 - 19.30
  Lördag: 08.30 - 15.00
  Söndag: STÄNGT
  Sixt hyrbil på Neapel tågstation Sixt på Neapel tågstation
  Piazza Giuseppe Garibaldi
  Neapel, Italien 80142

  +39 0294 75 79 79
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 20.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 18.00

  Tågstationsfaciliteter

  Neapel tågstation ligger centralt vid Piazza Garibaldi som är ett torg fyllt av restauranger, café, butiker och hotell. Inuti stationsbyggnaden finns det även en del mindre kiosker, snackbarer och affärer. På bottenvåningen finns det en McDonalds du kan besöka om du är hungrig men vill du njuta av en smakrik italiensk pastarätt eller en traditionell pizza rekommenderar vi att ta dig utanför byggnaden till en av de närliggande restaurangerna, till exempel Pizzeria da Gaetano a Porta Capuana, Attanasio – Ristorante tipico napoletano eller takbaren och restaurangen Vesuvio som alla ligger mindre än fem minuter från tågstationen.

  Inne på stationen finner du också nödvändigheter som toaletter, bankomat, växlingskontor och apotek. Biljetter köper du i automaterna som du ser direkt när du kommer in på stationen eller via din telefon. Vill du hellre köpa biljett av en person kan du gå till turistinformationen som också säljer biljetter, där kan du också fråga om du har några frågor angående Neapel eller Italien.

  Hur kan man ta sig till och från Neapel tågstation?

  Du kan hyra en bil på Neapel tågstation och sedan rulla ut på de italienska vägarna i still. Kör runt mellan stadens sevärdheter Piazza del Plebiscito, det kungliga palatset och slottet Nuovo innan du tar dig vidare längst med kusten ner till Sicilien eller upp till huvudstaden Rom. Men en bil får du ut mer av din resa och kan utforma semester efter vad du önskar att se och göra. Jämför hyrbilserbjudanden på vår hemsida eller ring en av våra reservationsagenter för att boka din nästa semesterbil.

  Vill du åka bil men inte köra själv kan du hoppa in i en av de många taxibilarna som står parkerade utanför stationen. Många taxibolag existerar i Neapel och några vanliga företag är Partenope Radio Taxi, Consortaxi och Taxi Napoli 888. Taxi är ett bra alternativ om du inte vill hyra en egen bil i staden men heller inte slösa massa tid på kollektivtrafiken. Det finns nämligen ett omfattande kollektivtrafiknät men förseningar och långa väntetider är vanliga, speciellt för bussarna.

  Kollektivtrafiken i Neapel består av bussar, tunnelbana och tåg. Från Neapel centralstation kan du ta dig runt med hjälp av alla tre. Stationshuset består av en underjordisk del som har en tunnelbanestation (Garibaldi Station) och en markplan nivå som huserar tågstationen (centralstationen). Tillsammans skapar de ett omfattande trafiknät med många destinationer i och utanför Neapels centrala delar. Även bussar går att finna precis utanför stationshuset och med dem kan du också ta dig runt i Neapel med. Biljetter till kollektivtrafiken köper du antingen via en automat som finns på större stationer (till exempel på Neapel tågstation), hos utvalda återförsäljare eller via din smartphone. Istället för att köpa en biljett varje gång du åker med kollektivtrafiken kan du införskaffa det så kallade The Naples Pass. Med det kan du åka fritt i tre eller sju dagar och du får dessutom rabatt på inträden till olika turistattraktioner och museum. Passet är som skapt för turister!

  Parkeringstips

  Det finns ett underjordiskt parkeringshus i anslutning till Piazza Garibaldi och Neapel tågstation, men på grund av den växande efterfrågan kan det vara svårt att hitta en ledig plats. Om du har möjligheten rekommenderar vi att reservera din plats innan du anländer för att du ska kunna garantera att det finns en ledig plats att ställa din hyrbil på Neapel tågstation. Det finns även en del andra parkeringsgarage i närheten, bland annat Garage San Cosmo, Great garage Victoria, Garage Cennamo och Parcheggio Kennedy. Du kommer med störst sannolik inte hitta en gratis parkering här eftersom de allra flesta (om inte alla) är avgiftsbelagda. Detta gäller även för de allmänna gatuparkeringarna, räkna med att kostnaden ligger på runt 2.00 euro/timme om du ställer dig på en gatuparkering.

  Nyttiga länkar

  Neapel flygplats