Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ FRANKFURT TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Frankfurt tågstation – Se Tysklands Manhattan

  Tyskland är ett stort land som ofta förknippas med medeltida byar, sagolika slott och praktfulla berg och skogsområden. Så är förvisso inte fallet i Frankfurt där du istället kommer mötas av en modern metropol med höga skyskrapor och mängder av företag. Detta visar på vilket ofantligt mångsidigt land Tyskland är och ska du besöka landet rekommenderar vi att du hyr en bil så du kan se så mycket av det varierande landskapen som möjligt under din vistelse. Befinner du dig i Frankfurt kan du hämta upp din hyrbil på Frankfurt tågstation eller Frankfurt flygplats och Auto Europe hjälper dig hitta den perfekta bilen för ditt ändamål. Kanske är du i staden på jobbresa och behöver en stilren och snygg bil du kan imponera med medan du kör mellan olika möten, eller så är du på jakt efter en stor och praktisk bil för hela familjen. Med Auto Europes stora utbud kan du vara säker på att hitta bilen som är rätt för dig! Dessutom har vi marknadens lägsta priser och kan tack vare vår prisgaranti lova att du inte kan boka bilen till ett billigare pris än via oss.

  Main Tower har sedan det stod klart år 2000 varit en av stadens mest besökta skyskrapor och härifrån kan du få en fantastisk utsikt över staden. Detta är inte den enda skyskrapan i staden och ofta refererar man till Frankfurt som ”Tysklands Manhattan” på grund av sin storstadsatmosfär och utseende som efterliknar det i New York. Det finns många stora banker som har huvudkontor i staden och därför kallas staden också ibland för Bankfurt som en liten ordvits på sitt namn. Men det är inte bara karriärkvinnor och män som tar sig till staden, turister som vill se sevärdheter som Römerberg, Kaiserdom St. Bartholomaus och huset där den berömda författaren Johann Wolfgang von Goethe föddes och växte upp kommer också hit. Trots att det är en modern storstad med mycket inflytande på den tyska och globala ekonomin har den också en ett djupt historiskt och kulturellt arv. Till exempel finns det gott om museum och stadsrådsbyggnaden Römers historia sträcker sig tillbaka över 600 år i tiden och är en klassisk sevärdhet i centrum som inte får missas.

  Vill du se vad tidigare kunder tyckte om sin bilhyra i staden? In och läs deras utvärderingar av hyrbil i Frankfurt som du hittar här.

  Tågstationsinformation

  Är du ute och tågluffar igenom Europa och vill besöka Frankfurt kan du glädjas åt att här finns en stor tågstation med direktanslutning till städer i Nederländerna, Belgien, Österrike och såklart flera runt om i Tyskland. Frankfurt tågstation, eller Frankfurt Main Hauptbahnof som den heter på tyska, är en av de största i Europa och hanterar dagligen cirka 350.000 resenärer. Stationen är en bas för kollektivtrafiken och trafikerar lokala, regionala och internationella sträckor.

  Arkitekten Hermann Eggert är mannen bakom stationshusets iögonfallande utseende. Med fem olika avgångshallar och hela 24 stycken plattformar är Frankfurt tågstation en av de största i Tyskland, både beräknat i antal resenärer och yta. Bygget påbörjades 1883 och det tog sedan fem år av hårt arbete innan stationen äntligen öppnades 1888. Sedan dess har stationen kontinuerligt byggts ut och om för att kunna moderniseras och förbättras. Idag är det, trots sitt gamla och historiska utseende, en modern tågstation som har alla de tjänster och uppdateringar gjorda som krävs för att bedriva en av Europas mest trafikerade tågcentraler.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Frankfurt tågstation?

  Ska du hyra bil på Frankfurt tågstation kan du välja mellan välkända leverantörer som Hertz, Europcar, Avis, Thrifty, Keddy och Budget. Genom att fylla i informationen i vår sökmotor och sedan trycka Sök kan du jämföra leverantörernas olika erbjudande och priser. Detta är Auto Europes specialitet, vi presenterar alla dina alternativ och hjälper dig jämföra olika fordon, leverantörer och prisklasser så du själv kan besluta om vilket alternativ som är bäst för dig. Auto Europe finns med dig under hela hyran men det är inte ett Auto Europe kontor du ska gå till för att hämta upp din hyrbil. Vi är en förmedlare som hjälper dig hitta bästa pris på bilhyra och ser till att du har en lyckad hyrbilsupplevelse från start till slut. Vi äger dock inte fordonet du kommer köra och du behöver därför bege dig till den lokala leverantörens kontor för att hämta ut din bokade bil.

  De flesta leverantörerna som erbjuder upphämtning av hyrbil på Frankfurt tågstation har kontor inne i stationsbyggnaden eller en kort bit utanför. Exakt vart de är belägna kommer du kunna se på den bokningsbekräftelse vi skickar till dig efter du slutfört en bokning på vår hemsida. Om du vill genomföra en bokning via telefon, eller om du har några frågor, kan du ringa och tala med en livs levande hyrbilsexpert. Auto Europes reservationsavdelning står redo med telefonen i högsta hugg sju dagar i veckan och kan besvara alla dina frågor eller hjälpa dig med en kommande, pågående eller framtida hyra. Tveka inte att höra av dig via telefonnumret +46 10 888 66 52!

  Sist men inte minst vill vi uppmana till att läsa på lite om hur det är att köra i Tyskland innan du ger dig ut på landets vägar. Även om det är högertrafik i landet och många av trafiklagarna är samma som i Sverige, kan det skilja sig en del från att köra här hemma. Du kan läsa på om landets trafikregler med vårt blogginlägg som tar upp viktig körinformation att ha koll på om du ska köra i Tyskland.

  Europcar hyrbil på Frankfurt tågstation Europcar på Frankfurt tågstation
  Am Hauptbahnhof 1,
  Frankfurt am Main, Tyskland 60329

  +49 692 429 810
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 21.00
  Lördag: 08.00 - 17.00
  Söndag: 08.00 - 19.00
  Hertz hyrbil på Frankfurt tågstation Hertz på Frankfurt tågstation
  Am Hauptbahnhof 1,
  Frankfurt am Main, Tyskland 60329

  +49 692 304 84
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 21.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 17.00
  Budget hyrbil på Frankfurt tågstation Budget på Frankfurt tågstation
  Am Hauptbahnhof 1,
  Frankfurt am Main, Tyskland 60329

  +49 69 279 97010
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 21.00
  Lördag: 08.00 - 17.00
  Söndag: 10.00 - 16.00
  Avis hyrbil på Frankfurt tågstation Avis på Frankfurt tågstation
  Am Hauptbahnhof 1,
  Frankfurt am Main, Tyskland 60329

  +49 692 799 7010
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 21.00
  Lördag: 08.00 - 17.00
  Söndag: 10.00 - 16.00

  Tågstationsfaciliteter

  Frankfurt Main Hauptbahnof är en modern och stor tågstation som ligger lite väst om Frankfurts stadskärna. Eftersom den dagligen hanterar runt 350.000 passagerare har den ett stort behov av att husera de tjänster och produkter som efterfrågas. Detta inkluderar toaletter, restauranger, mindre butiker, turistinformation och mycket annat. Alla de bekvämligheter du kan förvänta dig av en modern tågstation på 2000-talet finns att hitta här. Stationen är också handikappanpassad och personer med rörelsenedsättning ska inte ha några problem med att ta sig fram. Tjänster du kan hitta inne på tågstationen är bland annat fotoautomat, biljettautomater, informationsdisk, lounge, telefon och skåp där du kan, för en lite summa pengar, låsa in dina värdesaker eller större bagage. På så sätt kan du ge dig ut bland stadens skyskrapor utan att släpa på en tung väska eller utan att oroa dig för att få dina tillhörigheter stulna.

  Hur kan man ta sig till och från Frankfurt tågstation?

  Lokala såväl som regionala och internationella tåg ankommer dagligen till Frankfurt tågstation och det är därför lätt att ta sig runt via tåg. Stationen ligger lite väst om innerstan men du tar dig enkelt dit på bara några minuter, ska du ta dig till Frankfurts flygplats är det en tågsträcka på cirka 12 minuter och Zeil shopping centrum ligger cirka 3 minuter ifrån stationen. Att detta är en central punkt för stadens kollektivtrafik går inte att förneka och härifrån kan du ta dig vidare via tåg, tunnelbana (U-Bahn), spårvagn, buss eller S-Bahn (de lokala tågen).

  Vill du hellre köra själv kan du hyra bil på Frankfurt tågstation och ge dig ut i den vimlande trafiken. Kör till stadens djurpark för att se tigrar, apor och massa andra djur eller ta dig över floden Main för ett besök i parken Leonhard-Eißnert som är hem till vattenlekar och annat kul. En bil innebär att du obehindrat kan ta dig runt i staden och du kan även utforska andra delar av Tyskland. Hoppa in i bilen och ta dig söderut mot Tysklands mest besökta region Bayern eller rulla ut på Autobahn i riktning mot Köln. Frankfurt är väl ansluten till flera stora motorvägar som gör det enkelt för dig att ta dig vidare ut i landet om du så önskar.

  Parkeringstips

  Det finns gott om parkering i närheten av Frankfurt tågstation. Om att hitta parkering är ett orosmoment för dig kan du helt släppa det, det finns sex olika parkeringsplatser i anslutning till stationen som alla har öppet dygnet runt. DB BahnPark Parkplatz Hauptbahnhof Am Gleis 26 P5 och Tiefgarage Hbf.-Süd är exempel på två parkeringar där man ställer bilen inne i ett parkeringshus, men det finns också en del utomhusparkeringar i närheten, bland annat Tiefgarage Hauptbahnhof Süd/Karlsruher Straße. Skulle det mot förmodan vara fullt på de sex närmaste parkeringplatserna finns det ännu fler parkeringar en lite längre sträcka från stationen, till exempel finns det ett flertal i närheten av Operahuset Oper Frankfurt och ett parkeringshus vid bron Holbeinsteg. Observera att alla parkeringsplatser vi nämnt är avgiftsbelagda och att priserna kan variera mellan beroende på parkeringshus, datum och tid på dygnet.

  Nyttiga länkar

  Frankfurt flygplats

  Frankfurt tågstation