Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ FRANKFURT FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Frankfurt flygplats - Boka billigt idag

  Frankfurt är en livlig handelsstad och affärscentrum i hjärtat av Europa. Detta gör att deras flygplats också är en av de mest trafikerade i världen, inte minst i Europa där de ligger på fjärde plats efter Heathrow i London, Charles de Gaulle i Paris och Airport Schiphol i Amsterdam. Men trots att det är många som flyger hit på grund av affärsresor är det också många som kommer hit för att uppleva Frankfurts turistattraktioner och sevärdheter. Bland annat lockar utsikten från Main Tower och stadens fantastiska nattliv folk hit. Oavsett om du är här som turist eller genom ditt arbeta har du möjligheten att boka en hyrbil på Frankfurt flygplats för att göra din vistelse så bekväm och smidig som möjligt. Bokar du via oss på Auto Europe får du även hyrbilen till bästa pris - det garanterar vi!

  Vi har över 65 års erfarenhet av hyrbilsbranschen och med oss kan du vara säker att du är i trygga händer. Via vår hemsida kan du som kund själv jämföra olika priser, företag och fordon så du kan ta ett informerat beslut om vilken hyrbil som är bäst för dig. Vi har tillgång till de bästa erbjudandena och priserna på marknaden tack vara våra framgångsrika samarbeten med flera lokala, nationella och internationella hyrbilsföretag runt om i världen. Detta gör att vi inte bara kan erbjuda bra hyrbilar till billiga priser, utan också ett stort utbud av upphämtning- och avlämningsstationer. Vill du hämta upp hyrbilen på Frankfurt flygplats och sedan lämna den i centrala Frankfurt, eller till och med ett helt annan land? Det går alldeles utmärkt! Använd vår sökmotor överst på denna sida för att påbörja din bokning eller hör av dig till oss via telefon, våra hyrbilsexperter finns tillgängliga för att hjälpa dig alla dagar i veckan.

  Du kan också ta del av tidigare kunders recensioner på denna sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Frankfurt.

  Flygplatsinformation

  Frankfurt flygplats heter officiellt Frankfurt Airport men kallas också Rhein-Main Airport, på tyska kan man också säga Flughafen Frankfurt am Main. Som redan nämnt, är det en mycket stor flygplats som årligen hanterar runt 68,5 miljoner resenärer, vilket gör det till den fjärde största i relation till passagerare i Europa. Med över 300 destinationer i 98 länder är sannolikheten stor att du härifrån kommer hitta ett flyg som kan ta dig ditt du vill, eller i alla fall ett anslutningsflyg som kan ta dig till din slutdestination. Även om inrikesflyget till Berlin är det mest trafikerade erbjuds även massvis av direktflyg till övriga delar av Europa såväl som flygningar till Afrika, Asien, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern och Australien.

  Flygplatsen satsar stort på nöjda kunder och erbjuder därför en mängd olika tjänster för att resenärer ska ha en så positiv upplevelse som möjligt. Detta återspeglas i flygplatsens slogan som lyder: “Gute Reise! We make it happen!”, vilket betyder: “Bra Resa! - Vi får det att hända!”. Ett exempel på dessa tjänster som erbjuds är möjligheten att hyra bil på Frankfurt flygplats och hämta upp bilen direkt efter du landat. På så sätt kan du snabbt bege dig ut på ditt reseäventyr utan att slösa tid på krångliga kollektivresor eller dyra taxitransporter. När det sedan är dags att lämna Frankfurt igen kan du smidigt lämna hyrbilen på flygplatsen precis innan du ska bege dig hemåt, det blir inte enklare än så! Vi på Auto Europe samarbetar med flera leverantörer som har kontor på flygplatsen, använd vår sökmotor överst på denna sida för att få fram flera alternativ på de datumen du önskar hyra bil i Frankfurt.

  Frankfurt flygplats (FRA)
  Officiellt namn: Frankfurt Airport men också känd som Frankfurt Rhein Aiport. På tyska heter flygplatsen Flughafen Frankfurt am Main.
  Adress: Frankfurt Airport, 60547 Frankfurt, Tyskland
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 13 kilometer sydväst om centrala Frankfurt.
  Flygbolag på flygplatsen: Lufthansa är det mest dominanta flygbolaget på flygplatsen och har till och med sin egna terminal. Andra stora flygbolag som är aktiva på flygplatsen är: American Airlines, British Airways, Delta, Ryanair, SAS och TUI. Det finns över 90 olika passagerarbolag, utöver det finns det även bolag som endast hanterar transport av gods.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Frankfurt flygplats?

  Har du bokat hyrbil på Frankfurt flygplats hämtar du upp den antingen vid ankomsthallen i Terminal 1 eller i Terminal 2. Beroende på vilket företag du hyr med kan de ha upphämtning på en, eller båda av dessa stationerna. Läs din voucher noga för att se vilken terminal din leverantör finns på och fråga flygplatspersonalen om du inte hittar. Du kan även ringa oss så assisterar vi dig på bästa möjliga sätt, vi finns här för dig under hela hyrbilsprocesscen.

  När du kommer fram till leverantörens kontor för att hämta ut nycklarna till din bil är det viktigt att du läser igenom kontraktet noga och meddelar om det är något som inte stämmer, eller om du har några frågor. Det är också viktigt att du har med alla de dokument som krävs för att få ut bilen, detta brukar handla om körkort, pass eller id-kort, kreditkort i huvudförarens namn och din voucher från Auto Europe. Än en gång, läs din voucher noga för att se vilka dokument som din leverantör kräver eftersom detta kan variera. När du fått nycklarna och står redo med hyrbilen rekommenderar vi att gå igenom den för att se om där är några skador eller märken som börs noteras hos leverantören. Om inte kan du bege dig ut på de tyska vägarna, en bra idé är dock att ha koll på trafikreglerna och lagarna i Tyskland först; Det kan du läsa om här.

  Hertz hyrbil på Frankfurt flygplats Hertz på Frankfurt flygplats
  Frankfurt Airport T1 & T2
  Frankfurt, Tyskland 60547

  +49 610 740 24 100
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 24.00
  Budget hyrbil på Frankfurt flygplats Budget på Frankfurt flygplats
  Frankfurt Airport T1 & T2,
  Frankfurt, Tyskland 60547

  +49 696 902 7771
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 24.00
  Enterprise hyrbil på Frankfurt flygplats Enterprise på Frankfurt flygplats
  Frankfurt Airport T1 & T2,
  Frankfurt, Tyskland 60547

  +49 69 697 15290
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.00
  Europcar hyrbil på Frankfurt flygplats Europcar på Frankfurt flygplats
  Frankfurt Airport
  Frankfurt, Tyskland 60547

  +49 69 697970
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 00.30
  Buchbinder hyrbil på Frankfurt flygplats Buchbinder på Frankfurt flygplats
  Frankfurt Airport T2
  Frankfurt, Tyskland 60547

  +49 69 6500 7120
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.00

  Terminaler

  Totalt finns det tre terminaler, två stora passagerarterminaler och en mindre förstklassig terminal som flygbolaget Lufthansa har exklusive tillgång till. Den så kallade “Lufthansa First Class Terminal” används bara för Hon Circle medlemmar och Lufthansas resenärer som flyger förstaklass. Här kan passagerare njuta av korta vägar till flygplanen, parkeringsservice, duschar, fräscha lounger och en mycket bekväm och smidig ombordstigning. Lufthansa är också aktiva på Terminal 1, dock inte med passagerare som flyger första klass. Men alla resenärer kan fortfarande förvänta sig en behaglig vistelse och högkvalitativ service även om de inte reser förstaklass. Det finns totalt 103 gater på Terminal 1 vilket gör det till den största på flygplatsen, det är även den äldsta. På Terminal 2 finns det bara 42 gater och behöver du ta dig mellan terminalerna gör du det enkelt via antingen en gratis buss eller tåg som flygplatsen arrangerar. Transporterna har avgång regelbundet och du behöver aldrig vänta länge för att kunna ta dig från en terminal till en annan.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har alla de bekvämligheter och nödvändigheter som du kan förvänta dig på en stor internationell flygplats. Till exempel massvis av restauranger, affärer och café att välja mellan, turistinformation, gratis wifi, postkontor, bankomater och växlingskontor. Det är en rökfri flygplats men är du rökare kan du bege dig till en av rök-båsen där du kan njuta av en cigarett utan att påverka icke-rökare i närheten. Det finns även en hel del lounger som tillåter rökning, både i Terminal 1 och 2. Självklart finns det även ett stort utbud av rökfria lounger att välja mellan, många kräver att man är någon sorts medlem eller flyger via ett speciellt företag för att man ska få tillgång till loungerna. Men det finns även lounger som välkomnar alla passagerare mot en avgift oavsett flygbolag eller flygklass, bland annat Luxx Lounge i Terminal 1 och Primeclass Lounge i Terminal 2.

  Reser du med barn kan du bege dig till lek-zonen som ligger precis efter säkerhetskontrollen. Där kan barnen utforska den spännande lekplatsen och springa av sig innan de sätter sig på ett långt flyg. Eftersom Frankfurt är Tysklands finansiella centrum är det många företagsresor som äger rum här, på grund av detta har flygplatsen ett stort utbud av konferensrum i olika storlekar att hyra. Dessa lokaler är perfekta oavsett om du söker en rymlig lokal för en stor konferens eller en mindre rum för ett internt möte eller presentation. Vill du hyra en lokal på flygplatsen måste du göra det i förväg, antingen via deras hemsida eller genom att ringa dem.

  Hur kan man ta sig till och från Frankfurt flygplats?

  Flygplatsen ligger bara cirka 13 kilometer sydväst om centrala Frankfurt, att hyra bil på Frankfurt flygplats och sedan köra in till staden tar därför inte mer än 15-20 minuter. Med en bil kan du också under din vistelse bekvämt utforska området utifrån dina egna villkor och önskemål. Eftersom Frankfurt är väl anslutet till andra stora städer i Tyskland, till exempel Bonn, Stuttgart och Köln, har du även möjlighet att utforska mer av landet. Om du ska köra till Frankfurt flygplats använder du dig av motorvägarna A3, A67 eller A5 beroende på vilken rutt du tar Följ skyltarna som hänvisar mot flygplatsen så kommer du snart vara framme.

  Man kan också välja att åka taxi eller kollektivtrafiken som består av bussar och tåg för att ta sig till och från flygplatsen. En tågstation ligger i anslutning till terminalbyggnaden och via den kan du enkelt ta dig in till Frankfurt. Härifrån går också långdistanståg som ansluter flygplatsen till flera länder i Europa, bland annat Nederländerna, Tjeckien och Danmark. Även långdistansbussar som kan ta dig utanför Tysklands gränser finns, även om de flesta bussarna främst kör inom regionen. Busstationerna är belägna mitt emot Terminal 1 vid ankomsthallarna och på våning två i Terminal 2.

  Parkeringstips

  Om du bara snabbt ska hämta upp eller lämna av någon är flygplatsens korttidsparkering som befinner sig precis framför avgångs- och ankomsthallarnas dörrar perfekt. Där kan du stå helt gratis i tio minuter och smidigt hämta eller lämna någon innan du snabbt beger dig iväg igen. Det finns även en korttidsparkering som ligger väldigt nära området vid incheckningsdiskarna. Totalt finns det över 14,000 parkeringsplatser utspridda på olika parkeringsparker och hus, vissa närmare terminalerna än andra. Väljer du en av långtidsparkeringarna som är avsedda för kunder som planerar att låta sin bil stå i flera dagar (eller till och med veckor) kommer du parkera en bit från flygplatsens byggnad. Men oroa dig inte, du kan då nyttja flygplatsens skyttelbuss som kör dig helt gratis till terminalerna. På flygplatsen finns även handikapparkeringar, motorcykelparkeringar, bussparkeringar och elbilsparkeringar med laddningsstationer tillgängligt.

  Nyttiga länkar

  Frankfurt flygplats

  Turistinformation Frankfurt

  Mer information om Frankfurt flygplats

  Frankfurt flygplats
  Frankfurt Airport
  Frankfurt, Tyskland 60547

  IATA Code: FRA
  ICAO Code: EDDF
  Wikipedia sida
  Latitude: 50.033333
  Longitude: 8.570556

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 13 kilometer sydväst om centrala Frankfurt.