Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MÜNCHEN HBF TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på München Hauptbahnhof tågstation

  Tysklands tredje största stad, München, har mycket att erbjuda besökare och ligger bra för människor som planerar en roadtrip genom det vackra landskapet i södra Tyskland. Det bästa sättet att utforska denna magnifika stad är med en hyrbil på München Hauptbahnhof tågstation, en stort transportknutpunkt mitt i hjärtat av centrum. Härifrån kan du nå alla turistattraktioner och de populäraste shoppingdistrikten inom en kort bilresa från stationen.

  Bayerns huvudstad, München, är en kosmopolitisk stad full av arkitektonisk skönhet och är välsignad med några av Europas mest uppskattade gallerier och konstsamlingar. En av stadens stjärnattraktioner inom bekvämt räckhåll från stationen Hauptbahnhof är Residenz, Münchens tidigare kungliga palats som går tillbaka till 1300-talet. Den har en mängd underbara antikviteter och ovärderliga föremål, såväl som den fantastiska välvda kammaren som kallas Antiquarium. Andra turistmässiga sevärdheter nära München Hauptbahnhof Station inkluderar Deutsches Museum, världens största samling av vetenskapliga och tekniska utställningar och Tysklands mest populära attraktion, plus den underbara Asamkirche-kyrkan, som är särskilt anmärkningsvärd för dess förgyllda inre och rikt- dekorerat altare. Bayern har många charmiga platser, till exempel den vackra staden Bamberg med sin pittoreska arkitektur, och inte glömma slottet Neuschwanstein, Ludwig II: s romantiska reträtt nära den österrikiska gränsen.

  Från München Hauptbahnhof järnvägsstation kan du njuta av spännande vägutflykter som den tyska alpinvägen (Deutsche Alpenstrasse) som slingrar en naturskön passage längs de bayerska alperna. Eller ta en lugn resa väster om staden för att nå den evokativt namngivna romantiska vägen (Romantische Strasse) som går genom några av de mest pittoreska landskapen i Centraleuropa.

  München är stort och modernt och är mycket väl anslutet för resenärer som vill använda landets omfattande nätverk av motorvägar eller autobahns. I väster kan du ta A8 och köra bortom Stuttgart för att nå Karlsruhe, en fin stad som ligger 136 mil nordväst om München och nås på två timmar och 20 minuter. Med A8 sydost tar du dig till Salzburg i Österrike, en bilresa på cirka som tar en och en halv timme i bra trafik. Om du kör längs A9 norr om München tar du dig till Nürnberg på cirka en timme och 40 minuter, medan samma motorväg tar dig hela vägen till Berlin, vilket tar dig över fem timmar.

  Södra Tysklands spektakulära bergsvägar kan nås genom att ta A95, som leder dig direkt till de bayerska Alperna och den berömda skidorten Garmisch-Partenkirchen, bara en timmes bilresa bort. För mer tips och trafikföreskrifter, se vår Tyskland information om körinformation. Auto Europe grundades 1954 och är en av världens längst etablerade biluthyrningsmäklare. Vi arbetar med alla de bästa biluthyrningsföretagen, inklusive Thritfy, Avis, Hertz, Thritfy, Dollar, Enterprise, Europcar och Sixt. Boka din hyrbil i några enkla steg med vår högteknologiska bokningsmotor. Alternativt kan du ringa våra hyrespecialister som är på tjänst sju dagar i veckan och gärna hjälper dig att planera din resa. Du kan också läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i München för att se vad de tycker och tänker om vår tjänst.

  Tågstationsinformation

  Stationen byggdes 1839, cirka 800 meter bort från där den nu befinner sig, har München Hauptbahnhof Station restaurerats flera gånger under åren, särskilt efter andra världskriget då den skadades omfattande. Som Münchens största järnvägsstation har Hauptbahnhof klassificerats av den nationella järnvägsoperatören Deutsche Bahn (DB) som en kategori 1-station, vilket betyder att den inte bara är en av de mest trafikerade järnvägsstationerna i Tyskland utan också en av de största i Europa. Den används av cirka en halv miljon passagerare varje dag, har det totalt 32 plattformar kompletterat med en integrerad underjordisk S-Bahn-station (med 2 plattformar) och en underjordisk U-Bahn-station (med 6 plattformar).

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på München Hauptbahnhof tågstation?

  De flesta av de viktigaste hyresföretagen som erbjuder att hyra bil på München Hauptbahnhof station (som Europcar, Sixt, Hertz och Avis) kan hittas på stationens stora och mycket välorganiserade DB (Deutsche Bahn) resecentrum. Biluthyrningskontoren har vanligtvis öppet från 08:00 till 21:00 med vissa udantag för helger och helgdagar.

  Thritfy hyrbil på München tågstation Thritfy hyrbil på München tågstation
  10A Bayerstrabe,
  München, Tyskland 80335

  +49 895 502 256
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 07:00-09: 00
  Lördagar-söndagar 09:00 -17: 00
  Sixt hyrbil på München tågstation Sixt hyrbil på München tågstation
  10A Bayerstrabe,
  München, Tyskland 80335

  +49 89 66 060 060
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 06:00-09: 00
  Lördagar-söndagar 06:00-09: 00
  Avis hyrbil på München tågstation Avis hyrbil på München tågstation
  10A Bayerstrabe,
  München, Tyskland 80335

  +49 895 502 251
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 07:00-09: 00
  Lördagar söndagar 08:00 - 17:00
  Europcar hyrbil på München tågstation Europcar hyrbil på München tågstation
  10A Bayerstrabe,
  München, Tyskland 80335

  +49 895 490 240
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 07:00-09: 00
  Lördagar-söndagar 08:00 -17: 00
  Hertz hyrbil på München tågstation Hertz hyrbil på München tågstation
  10A Bayerstrabe,
  München, Tyskland 80335

  +49 895 502 256
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 07:00-09: 00
  Lördagar söndagar 09:00 - 17:00

  Tågstationfaciliteter

  Stationen har många kaféer, barer, restauranger och ett urval av välfyllda stormarknader som är öppna 365 dagar om året. I öster om huvudhallen på marknivå och på första våningen finns flera mataffärer, tidningskiosker, och presentbutiker. Det finns också en omfattande shoppingarkad i källaren norr och öster, liksom direkt tillgång till angränsande butiker i innerstaden genom en shoppingarkad. En av de mest populära platserna att hämta ett nytillagat mellanmål är det franska bageriet Brioche Dorée som serverar läckra bakverk till både turister och pendlare. Sedan 1995 har ett museum tillägnad Münchens unga människor varit beläget i Starnberg-vingen på stationen, medan i den södra delen av byggnaden ligger ett modernt och mycket bekvämt beläget hotell. Långdistansståg från många olika länder, liksom många lokaltåg från andra bayerska städer, avslutas vid Münchens Hauptbahnhof Station, vilket gör det till det perfekta navet för stadens omfattande kollektivtrafiknätverk som består av S-Bahn (överjordisk järnväg), U- Bahn (tunnelbana), spårvagnar och bussar, som alla har hållplatser antingen inne i stationen eller i mycket nära närhet. Andra anläggningar på platsen vid Münchens Hauptbahnhof Station inkluderar ett bagagekontor, turistinformation, babybyte och en snabb internetuppkoppling via Wi-Fi.

  Hur man kan ta sig till och från Münchens Hauptbahnhof tågstation?

  En av de bästa anledningarna till att hyra en bil på München Hauptbahnhof tågstation är att utforska de förtrollande regionerna i Bayern och Schwarzwald, som båda är lättillgängliga med bil från staden. Du kan också ta dig dit med tåg och S-Bahn. Mer än 25 S-Bahn, U-Bahn, buss- och spårvagnslinjer betjänar Münchens Hauptbahnhof Station, vilket underlättar snabba och bekväma resor vidare till de flesta platser i och runt München. De två system (overground och underground) är tätt integrerade och använder ett gemensamt biljettprogram. Den mest uppenbara skillnaden mellan de två är färgen på tågen: U-Bahn-tågen är blå och vita och S-Bahn-tågen är röda och vita. Sju S-Bahn-linjer passerar genom München Hauptbahnhof: S1, S2, S3, S4, S6, S7 och S8, och stationen har två U-Bahn-stationer som betjänar de sex U-Bahn-linjerna U1, U2, U4, U5, U7 och U8. Det finns också fyra spårvagnshållplatser i närheten av stationen och busslinjer som motsvarar alla spårvagnshållplatser. Var du än går i München, är chansen stor att du passerar München Hauptbahnhof Station någon gång under din resa. Förutom att ansluta till stadens andra viktigaste transportnav, Ostbahnhof, finns det direkttjänster till flera viktiga turistattraktioner, inklusive Marienplatz och Karlsplatz.

  Från Münchens flygplats går S-Bahn-linjerna 1 och 8 till Hauptbahnhof med en restid på cirka 40 minuter. Staden har också mycket effektiva spårvagns- och bussnätverk som kan ta dig mellan Münchens Hauptbahnhof Station och många avlägsna attraktioner som Allianz Arena, BMW-museet, Olympic Park och Oktoberfest. Om du reser till München med tåg kommer du troligtvis till Hauptbahnhof Station och därifrån har du en mängd olika möjligheter att ta dig runt i München. Det finns många taxibilar och det finns taxistationer utanför stationens huvud-, söder- och norrutgångar.

  Parkeringstips

  Om du letar efter någonstans att parkera din hyrbil på München Hauptbahnhof tågstation kan du använda en av de tre kortvariga parkeringsplatserna. För längre vistelser är det bäst att använda parkeringsplatsen i flera våningar eller en av de många underjordiska parkeringsplatserna i närheten av stationen. Om du har ett BahnCard betalar du bara hälften av den vanliga parkeringsavgiften. Två parkeringsdäck på fjärde och femte våningen i stationen är tillgängliga från Bayerstrasse och Arnulfstrasse. Begränsad parkering på gatan finns i det centrala området i staden under kontorstid utan begränsningar på kvällen. Parkering för besökare är endast tillåten på parkeringsplatser märkta med blå linjer. Parkering på gator utan blå linjer är förbjudet. Observera att en stor del av det centrala området i München är en utsedd lågutsläppszon (Umweltzone). Det är värt att notera att billig parkering finns på de många parkeringsplatserna Park and Ride (P + R) i utkanten av staden, med gott om kollektivtrafik till och från stadens centrum.

  Bra länkar

  München turistinformation

  Information om Münchens kollektivtrafik


  Mer information om München tågstation

  München tågstation
  Bayerstraße 10A
  München, Tyskland 80335

  Telefon: +49 089 2191 3240
  Latitude: 48.1412
  Longitude: 11.5591

  Allmän information: Münchens tågstation är en av tre stationer som transporterar långväga tjänster från München och tjänar cirka 450 000 passagerare per dag.