Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MÜNCHEN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på München flygplats - Besök Bayerns huvudstad

  München är en charmig tysk stad i en region känd för sina sagolika slott, vilda terräng, traditioner och såklart fotbollslaget FC Bayern München. Staden är huvudstad i regionen Bayern som ligger i södra Tyskland och har mycket att erbjuda när det kommer till kulturarv med historisk arkitektur och traditionella marknader året runt. Bokar du en hyrbil på München flygplats kan du på egen hand upptäcka området utanför huvudstaden. Bayern är full av idylliska byar, slott och borgar från medeltiden som du med hjälp av en bil kan ta dig till. Till exempel är det många som uppskattar att åka på en road trip längst den romantiska vägen som tar dig till massvis av gamla slott på höga bergstoppar, gotiska katedraler och mysiga småbyar som levt kvar sedan medeltiden. Den klassiska rutten går mellan Frankfurt och Fussen, men från Fussen är den närmast flygplatsen München flygplats så att hämta eller lämna sin bil här är mycket populärt för de som kör rutten.

  Även inne i centrala München finns det många sevärdheter du inte får missa under din tid i staden. Stadens charm kanske är som mest iakttagbar där den historiska arkitekturen står i centrum, bland annat vid kommunhuset New Town Hall, ölhallen Hofbrähaus am Platzl och torget i centrum vid namn Marienplatz. Dessutom finns det i staden många kvarlevande traditioner och årligen firas den folkkära ölfestivalen Oktoberfest stort bland Münchens gator. Även om du inte besöker staden under oktober månad kan du avnjuta smakrik öl från stadens lokala bryggerier, bland annat från Spaten Brauerei, Paulaner Brauerei eller Hofbräu München.

  Som sagt upplever du München och Bayern bäst med en bil. Vi på Auto Europe vill hjälpa dig hitta fordonet som känns rätt för dig, det vill säga en säker och trygg bil som passar dina behov och budget. Vår tjänst går ut på att du som kund själv kan jämföra dina hyrbilsalternativ hos olika leverantörer och sedan ta ett informerat beslut om vilken fordonskategori, leverantör och pris som är rätt för dig Fyll i informationen överst på denna sida för att starta din bokning eller ring våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 för frågor eller hjälp. Du kan också ta del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i München här.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen i München är en stor flygplats som årligen har cirka 417,000 avgångar och landningar och som årligen hanterar cirka 47.9 miljoner passagerare (2019). Detta gör det till landets näst största om man räknar till passagerartrafik, det är den internationella flygplatsen i Frankfurt som är större med över 60 miljoner passagerare. Även München flygplats är en internationell flygplats med destinationer i hela Europa och en del utanför. Till exempel har flygplatsen sex så kallade systerflygplatser; en i Sydafrika, en i Kina, en i Thailand, en i Singapore, en i USA och en i Japan. Oavsett vart i världen du vill ta dig är chansen därför stor att du från München flygplats kommer ha gott om direkt- eller anslutningsflyg att välja mellan som kan ta dig ditt.

  Flygplatsen kallas oftast endast München flygplats men dess officiella namn är München-Franz Josef Strauss flygplats efter den tyska politikern med samma namn. Franz Josef Strauss var bland annat minister för särskilda uppgifter, minister för atomfrågor, försvarsminister, finansminister och Bayerns ministerpresident innan han år 1988 gick bort av en hjärtinfarkt. När München flygplats invigdes fyra år senare döptes den då efter den bortgångna politikern.

  München flygplats - (MUC)
  Officiellt namn: München-Franz Josef Strauss flygplats
  Adress: Nordallee 25, 85356 Freising, Tyskland
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 28,5 kilometer utanför München.
  Flygbolag på flygplatsen: Över 70 bolag finns på flygplatsen, bland annat SAS och TUIfly.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på München flygplats?

  Det finns ett hyrbilscenter på flygplatsen ditt du ska bege dig om du önskar hyra bil på München flygplats. Centret ligger i en byggnad mellan de två terminalerna, i närheten av parkeringsplats 3. Här hittar du alla leverantörernas kontor och det är alltså hit du ska ta dig för att hämta upp din förbokade bil. Tänk på att Auto Europe inte har några egna kontor på flygplatsen eftersom vi endast är en förmedlare, trots det kan du alltid höra av dig till oss via telefon om du undrar något eller ett problem uppstått.

  Efter du bokat en bil via Auto Europe kommer du få en voucher som innehåller all information angående din hyra. Läs igen detta papper väldigt noga och ha med det dig när du ska hämta upp bilen. Ha också med dig körkort, kreditkort i huvudförarens namn och eventuella andra dokument leverantören bett om. Läs också gärna på lite om Tysklands trafikregler innan du hoppar in bakom ratten och kör ut bland Bayerns vindlande vägar.

  Nedan ser du öppettider för några av våra leverantörer som det är populärt att hyra bil av på München flygplats.

  Avis hyrbil på München flygplats Avis på München flygplats
  Terminalstraße Mitte,
  Freising, Tyskland 85356

  +49 89 97597600
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00
  Hertz hyrbil på München flygplats Hertz på München flygplats
  Terminalstraße Mitte,
  Freising, Tyskland 85356

  +49 89 9788614
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.00 - 24.00
  Lördag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Europcar hyrbil på München flygplats Europcar på München flygplats
  Terminalstraße Mitte
  Freising, Tyskland 85356

  +49 89 9735020
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 24.00
  Sixt hyrbil på München flygplats Sixt på München flygplats
  Terminalstraße Mitte
  Freising, Tyskland 85356

  +49 89 66060060
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 05.30 - 24.00

  Terminaler

  Flygplatsen invigdes 1992 och hade då endast en terminal. Det dröjde dock inte länge fören bygget på en andra terminal började, denna stod klar år 2003. Terminal 1 har fyra våningar där ankomst och avgångshallarna ligger på våning fyra, medan terminal 2 har fem våningar med ankomst och avgångshallar på våning fyra och fem. Det finns två landningsbanor som vardera är 4 kilometer långa och 60 meter bredda. Planer på att i framtiden bygga till ytterligare en terminal finns, bygget på detta har dock inte påbörjats och det är ännu inte bestämt när dessa framtidsplaner ska ta fart.

  Flygplatsfaciliteter

  München flygplats är en stor infrastruktur som inte bara har de klassiska flygplatsfaciliteterna som caféer, restauranger, butiker och diverse nödvändigheter. Här förvandlas bland annat flygplatsen varje december till ett vinter wonderland med bland annat en marknad, en stor isrink och ett flertal musikevent. Året runt finns här också ett fantastisk observationsdäck, olika guidade turer att få och en helt gratis besökspark som brukar vara extra uppskattad av barn som vill leka av sig. Denna äventyrsfyllda park har bland annat små leksaksplan som barnen själv kan köra ner för landningsbanan i och en rolig minigolfbana. Uppmärksamma att denna besökspark ligger utomhus och alltså inte inuti terminalerna, vill dina barn leka av sig inne i flygplatsbyggnaden kan ni istället bege er till Kinderland. Där kan de springa, busa, hoppa, måla, pyssla, leka och allt annan kul innan det är dags att sätta sig på flyget hem. Priset för att besöka Kinderland är 2.00 euro för en timmen, 5.00 euro för två timmar och 9.00 euro för tre timmar.

  Det är inte bara den yngre generationen som kommer tycka om sin tid på flygplatsen. För dig som är vuxen och vill vänta i lugn och ro finns det flera lounger du kan köpa inträdde till, dessa finns både på terminal 1 och 2. Det finns även gott om barer, restauranger och caféer där du kan köpa något gott att dricka eller äta. Dessutom kan du under hela din vistelse nyttja flygplatsens trådlösa wifi helt kostnadsfritt hur länge du vill.

  Hur kan man ta sig till och från München flygplats?

  Bil

  Flygplatsen ligger precis utanför staden Freising, cirka 28,5 kilometer från München. Genom att hyra bil på München flygplats tar du dig snabbt, smidigt och bekvämt in till München på cirka 30 minuter. Detta via autobahn A92 och sedan den regionala vägen B301 från norr, söder eller öster. Från väst tar du också autobahn A92 med då istället någon av de regionala vägarna St2084 eller St2584. Det finns även flera andra tyska städer som är inom rimliga köravstånd från München flygplats, till exempel Garmisch (90 km), Memmingen (116 km) och Nürnberg (170 km). Att ta en tripp igenom Alperna och besöka Schweiz eller Österrike är också något som många väljer för att få uppleva den vackra bergkedjans landskap och höga berg.

  Tåg & Buss

  Det finns gott om kollektivtrafik att använda sig av om man vill ta sig till och från flygplatsen på ett billig och miljövänligt sätt. Det finns en så kallad S-bahn som har två stopp på flygplatsen och som med en intervall på tio minuter kör in till centrala München. Det finns även ett så kallat ÜFEX Express Train som kör till städerna Regensburg, Landshut, Moosburg och Freising.

  Utöver detta finns det även en mängd olika bussar att tillgå. Många regionbussar som kör inom närområdets städer men också långdistansbussar som kör till de tyska städerna Berlin, Dresden och Leipzig men också andra städer i Europa. Till exempel går det här att hitta bussar som kör till Zürich, Verona och Ravenna till väldigt låga priser.

  Parkeringstips

  Din hyrbil på München flygplats står på en speciell hyrbilsparkering som ligger nära hyrbilscentret mellan terminalerna. Utöver denna speciella parkering finns det på flygplatsen gott om både långtid- och korttidsparkeringar. Flygplatsen använder ett system där du, innan du kör in på en specifik parkering, kan se hur många lediga parkeringsplatser som finns tillgängliga. Detta gör det extremt lätt för dig att hitta en ledig plats och underlättar din parkeringsupplevelse något enormt.

  För dig som väljer budgetparkeringarna P81 eller P51, som ligger en bit bort från terminalerna, går buss nr 635 var 20:de minut till flygplatsen samt tåget (linje S1/S8) var 10:de minut. Dessa är helt gratis så länge du kan visa upp din parkeringsbiljett. Vänligen uppmärksamma att det verkan går buss eller tåg mellan 00.36 och 3.56 på natten.

  Nyttiga länkar

  München flygplats