Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NEAPEL FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Neapel flygplats – Garanterat bästa pris

  Vid foten av berget Vesuvius hittar du den historiska staden Neapel. Staden grundades på 800-talet och ses idag som Italiens kulturella och ekonomiska nav. Här hittas även det äldsta icke-sekteriska universitetet grundat år 1224. Stadskärnan kan idag beskrivas som ett museum i sig självt som med all sin imponerande arkitektur formar ett tidsdokument över stadens historia. Det är inte konstigt att Neapel är ett populärt turistmål.

  Börja ditt äventyr längs Amalfikusten med en hyrbil från Neapels flygplats. Utforska högklassiga restauranger i Neapelbukten eller varför inte besöka Kungliga Slottet med sin fantastiska utsikt från taket och spännande historia.

  De hyrbilspriser som erbjuds av Auto Europe på Neapels flygplats är några av de lägsta på marknaden. När du bokar med oss kommer du få tillgång till ett brett utbud av fordon och kundservice alla dagar i veckan! Klicka gärna här för att läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Neapel.

  Flygplatsinformation

  Att hyra bil från Neapels flygplats är början på en fantastisk start på din semester i Italien. Belägen bara 8 kilometer från staden är du där på endast 20 minuter beroende på trafik. Med sitt upptagsområde i Campania regionen räknas Neapels flygplats som en av de viktigaste i landet.

  Naples Airport (NAP)
  Officiellt namn: Naples International Airport. Italienska: Aeroporto Internazionale di Napoli eller Ugo Niutta Airport. Även känd som Naples Capodichino Airport.
  Adress: Viale F. Ruffo di Calabria, 80144, Neapel, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 8 km utanför stadskärnan i Neapel Capodichino distriktet.
  Flygbolag på flygplatsen: De flesta stora flygbolagen finns representerade på flygplatsen, däribland Air Berlin, Air France, British Airways, Easyjet, Finnair, Lufthansa, Ryanair, SAS, Transavia med flera.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Neapel flygplats?

  Att hyra bil på Neapel flygplats are smidigt då många av våra samarbetspartners har sina hyrbilsdiskar belägna i direkt anslutning till ankomsthallen, medan andra ett fåtal ligger belägna en bit utanför flygplatsområdet och kan nås med hjälp av transferservice. Information om detta kan du hitta både på vår bokningssida och finns även noterat på din bokningsvoucher från Auto Europe. Kolla gärna upp detta i förväg för att undvika överraskningar vid upphämtningen. Nedan listar vi några av våra leverantörers öppettider.

  Budget hyrbil på Neapel Flygplats Budget på Neapel Flygplats
  Viale Fulco Ruffo di Calabria,
  Neapel, Italien 80144

  +39 0817 517544
  Öppettider:
  Alla dagar: 07:30 - 23:30
  Dollar hyrbil på Neapel Flygplats Dollar på Neapel Flygplats
  Viale Fulco Ruffo di Calabria,
  Neapel, Italien 80144

  +39 081 2311369
  Öppettider:
  Alla dagar: 07:30 - 23:30
  Enterprise hyrbil på Neapel Flygplats Enterprise på Neapel Flygplats
  Viale Fulco Ruffo di Calabria,
  Neapel, Italien 80144

  +39 081 5990379
  Öppettider:
  Alla dagar: 08:00 - 23:00
  Hertz hyrbil på Neapel Flygplats Hertz på Neapel Flygplats
  Viale Fulco Ruffo di Calabria,
  Neapel, Italien 80144

  +39 081 2311369
  Öppettider:
  Alla dagar: 07:30 - 23:30
  Thrifty hyrbil på Neapel Flygplats Thrifty på Neapel Flygplats
  Viale Fulco Ruffo di Calabria,
  Neapel, Italien 80144

  +39 081 2311369
  Öppettider:
  Alla dagar: 07:30 - 23:30

  Terminaler

  Neapels flygplats har två terminaler som ligger nära intill varandra. Terminal 1 är huvudterminalen som hanterar den största delen av alla flyg, både internationella och inhemska. Terminal 2 hanterar endast charterflyg.

  Flygplatsfaciliteter

  Det finns massor av faciliteter utspridda över hela terminalbyggnaden på terminal 1 för resenärer att njuta av. Både före och efter säkerhetskontrollen kan du hitta butiker som säljer fina italienska varor, tullfria produkter, lokala delikatesser, och även en butik som specialiserat sig på mozzarella. Det finns också gott om platser för dig att tillfredsställa din hunger, inklusive en pizzeria, snackbarer, snabbmatskedjor och, tro det eller ej, en mozzarella bar! Dessa anläggningar finns både på marknivå och första våningen.

  Det yttre avgångsområde har ett postkontor och en bank. Valutaväxling och uttagsautomater finns både på ankomst-och avgångsområdet. Flygplatsens turistbyrå finns på bottenvåningen i ankomstområdet och kan dig ge information och tips varje dag i veckan, med personal som erbjuder råd om resvägar och sightseeing runt Neapel. Flygplatsen erbjuder också gratis Wi-Fi i hela terminalbyggnaden, som du kan använda i 24 timmar från din första inloggning.

  Hur man kan ta sig till och från Neapel Flygplats?

  För dig som vill besöka centrala Neapel kan du enkelt göra det via Corso Malta, resan tar bara drygt 20 minuter med hyrbil från Neapels Flygplats. Flygplatsen är ansluten till staden och regionen via Tangenziale-avfarten från motorväg A56. Via denna väg har du möjlighet att enkelt besöka många städer i området. Med väg A16 når du Bari och med A1 Rom där resan tar ungefär två timmar. Vi kan även rekommendera vägsträckorna längst Amalfikusten för vackra miljöer och sevärdheter.

  För dig som väljer att hämta din hyrbil i centrala Neapel istället för på flygplatsen finns kollektivtrafik tillgängligt med Alibus Shuttle. Busshållplatsen är belägen just vid utgången på flygplatsen och tar dig smidigt till stadskärnan.

  Parkeringstips

  Napolis flygplats erbjuder möjlighet till att parkera din hyrbil. Lättast tillgängligt är korttidsparkeringarna P2-P5 men de rekommenderas endast om du ska parkera kortare tid då priserna ligger lite högre. För dig som söker långtidsparkering finns det P Comfort som har ett skyddande tak. Till lite lägre kostnad finns den öppna parkeringen P1 som ligger en bit längre från själva flygplatsen.

  Inne i stadskärnan är det möjligt att parkera längs gatorna, men vi rekommenderar istället att nyttja de allmänna parkeringsplatser som finns utplacerade i staden. Generellt sett är det ett säkrare val och priserna är överkomliga. Vi kan även uppmana att inte lämna några värdesaker i bilen, det inkluderar även bilens radio.

  Viktigt att veta är även att delar av Neaples stadskärna är indelat i 6 stycken så kallade ZTL zoner, eller begränsade körzoner, som enbart bör köras in i med tillstånd annars kan dryga böter tillkomma. För generella tips om att köra bil i Italien kan du läsa mer här.

  Bra länkar

  Neapel flygplats hemsida