Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ VERONA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Verona flygplats – Boka och spara

  Utforska den romantiska Romeo och Julia staden med en hyrbil från Verona flygplats. Staden som är den tredje största i norra Italien är även en av huvudattraktionerna för turister tack vare sitt rika artistiska arv, flera årliga marknader shower och operor och kanske framför allt tack vare Shakespeare och hans tre pjäser som utspelar sig i Verona: Romeo och Julia, Två ungherrar i Verona och Så tuktas en argbigga.

  Med en hyrbil från Auto Europe får du friheten att utforska Verona och närliggande områden med all frihet och flexibilitet som du önskar. Vi kan erbjuda dig ett stort utbud av fordon till förmånliga priser, vare sig du ska på kort affärsresa eller längre semester. Jämför priser med hjälp av våra bokningsmotor online eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Verona här.

  Flygplatsinformation

  Verona Airport (VRN)
  Officiellt namn: Verona Villafranca Airport. Även känd som Valerio Catullo Airport.
  Adress: Caselle di Sommacampagan, Verona, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 10 km syd-väster om Verona.
  Flygbolag på flygplatsen: 22 flygbolag tjänar flygplatsen, däribland lågprisbolag som Easyjet. Större internationella bolag inkluderar British Airways, Lufthansa och Air France.

  Terminaler

  Det finns två terminaler på Verona flygplats, en för ankomster (Terminal 2) och en för avgångar (Terminal 1). På bottenvåningen på Terminal 1 hittar resenärer incheckningsdiskar och ett duty-free område för shopping. VIP loungen ligger på första våningen som även huserar ett kapell och flygplatsens polisstation.

  Terminal 2 har ett par caféer där passagerare kan passa på att ta en bit mat att äta efter att de landat. Denna delen av flygplatsen är även hem till informationsdiskarna. Precis utanför ankomstterminalen ligger även hållplatser för aerobus belägna för passagerare som behöver ta sig in till Verona tågstation. Flygplatsen är öppen dygnet runt.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  För dig som ska hyra bil på Verona flygplats ligger de flesta uthyrningsdiskarna belägna på ankomstterminalen (Terminal 2). Du hittar vilken leverantör du bokat med genom att kontrollera första sidan på din bokningsvoucher under upphämtningsinformationen. Vänligen notera att du ofta i Italien kan stöta på uthyrningsdiskar för Auto Europa. Trots likheter till namn och logga är Auto Europa och Auto Europe två olika företag och Auto Europas disk är inte nödvändigtvis den rätta upphämtningsdisken för dig. Notera alltid leverantören på din vouchern.

  När du bokat hyrbil på vår hemsida eller genom våra reservationsagenter är det mycket viktigt att du inkluderar ditt flygnummer. Detta kommer att vara särskilt användbar information om ditt flyg är försenat. Observera dock att du även om du gett oss ditt flygnummer bör du ändå kontakta den lokala stationen vid händelse av försening eller annullering av flygresa. Di hittar även deras information på första sidan av din bokningsvoucher.

  Uthyrare Öppettider
  Sicily by Car 8.00 till 23.00
  Interrent 8.00 till 22.00
  Avis Mån-lör 8.00 till 23.00
  Sön 9.00 till 23.00
  Europcar 8.00 till 23.00
  Goldcar 8.00 till 23.00
  Keddy 8.00 till 23.00
  Winrent 8.00 till 20.00
  Thrifty 8.00 till 23.00
  Hertz 8.00 till 23.00
  Budget Mån-lör 8.00 till 23.00
  Sön 9.00 till 23.00
  Enterprise 8.00 till 23.00
  Locauto 8.00 till 23.00
  Sixt 8.00 till 20.00
  Rhodium 8.00 till 23.00
  Buchbinder Mån-fre 8.00 till 19.00
  Lör-sön stängt

  Flygplatsfaciliteter

  Terminal 1 (avgångar) har flertalet butiker och restauranger/caféer, många, men inte alla, belägna efter säkerhetskontrollen. Det finns även en första hjälpen station som är öppen dygnet runt precis utanför avgångsterminalen.

  Det finns wifi tillgängligt genom hela flygplatsen för 1 EUR per timme. Om du har tillgång till VIP loungen är wifi gratis inkluderat.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Verona flygplats ligger belägen cirka 10 min från central Verona. Flygplatsen är ansluten till två motorvägar, A22 och A4. Om du ska köra in till centrum behöver du inte använda dig av någon av de två utan kan istället ta SS62 och sedan svänga av på Tronco T4-T9 som sedan leder dig in till staden. Resan tar cirka 15 min med bil beroende på trafik.

  För en som vill upptäcka mer av norra Italien leder A4 till Brescia, Padua, Bergamo och Venedig. Medan A22 kan ta dig till Trento, Modena och Bologna. Du kan även ta A22 till den österrikiska gränsen och Salzburg, en resa som tar ungefär 2 och en halv timme. Vi har även en utmärkt roadtrip guide till Gardasjön för den som vill passa på att utforska det vackra områdena kring sjön.

  Om du inte ska upphämta hyrbil på Verona flygplats utan inne i centrum finns det gott om andra sätt att ta sig in till staden. Precis utanför ankomstterminalen hittar du en busshållplats som ansluter flygplatsen med Verona tågstation och som går varje dag, varje 20 min. Det finns även en skyttelbuss som ansluter flygplatsen till Mantua och fyra bussar som går i motsatt riktning.

  Parkeringstips

  Det finns fyra stycken parkeringsområden på Verona flygplats: Stop & Go, Premium, Medium to Long Stay och Los Cost. De första fem minuterna är gratis på alla parkeringsområdena och det är även samma pris per timme för de första tre timmarna. Stop & Go parkeringen tillåter inte parkering i mer än tre timmar.

  Inne i själva centrum är gatuparkering avgiftsbelagd. Områden där gatuparkering är tillåten är markerad med blåa linjer medan områden som är förbjudna är markerade med gult. Parkering på ett gul-markerat områden kan inte bara resultera i onödiga böter utan även att ditt fordon bärgas bort. Parkering är ofta även tidbegränsad med maxtid normalt sett på en timme.

  Att använda sig av allmänna parkeringsplatser eller parkeringsgarage är föredra framför gatuparkering, då det är säkrare, billigare och ofta mer praktiskt. Det finns två parkeringsgarage i närheten av stadskärnan, en i Piazza Citadella och den andra å VIa M. Bentegodi (båda i närheten av Arena). Det finns även en kostnadsfri parkering på Via Colonnello Gallioan, nära Porta Palio. Parkering används dock ofta för evenemang så håll utkik efter avstängningsskyltar.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Verona