Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ZAGREB

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Zagreb - Hitta din perfekta hyrbil

  Självklart vill ni ha de bästa priserna för er hyrbil i Zagreb, och det är exakt det ni kommer att få med Auto Europe. Vi har sysslat med hyrbilar i över 60 år, och är det självklara valet för de som önskar ha det största urvalet av fordon att välja mellan, till de lägsta tänkbara priserna ni kan hitta på marknaden. Över dessa åren har vi jobbat hårt med lokala och globala leverantörer för att kunna ge er kunder det bästa tänkbara. Med oss kan ni räkna med att få det bästa tänkbara servicen från våra hyrbils experter som är redo att hjälpa till alla dagar i veckan. Oavsett om ni vill ha hyra ett fordon i Zagreb, Dubrovnik eller från någon av de andra 24 000 destinationer som vi erbjuder möjligheten att hyra bil, så är Auto Europe ert bästa val. Längre ner på sidan kommer vi lista några av våra favorit aktiviteter i Zagreb och dess omnejd.

  Allt fler börjar att få upp ögonen på Zagreb, och ett snabbt besök i denna härliga stad som är Kroatiens huvudstad, förstår man enkelt varför staden kallas för “staden med en miljon hjärtan”. Turisttrycket är mindre i Zagreb än andra mer populära turistorter som Pula, Riejka, men allt fler börjar se vilken oupptäckt pärla Zagreb är. Staden är det perfekta resmålet för de som är ute efter en stad fylld med underbart välsmakande mat, spännande och varierande underhållning och en stad som är fylld till brädden med kultur. Värmen och dess underbara natur, gör Zagreb till ett perfekt resmål året runt. Välj Auto Europe som er resepartner och ni kommer se hur enkelt och billigt det kan vara med hyrbil. Tror du oss inte? In och läs vad tidigare kunder har att säga på vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Zagreb.

  Hur är trafiken i Zagreb?

  Att hyra bil är enkelt och kommer göra det mycket smidigare att ta sig runt till de olika attraktionerna som ni önskar att se. Dock bör man ha i åtanke att Zagreb är en storstad med mycket trafik vilket leder till framförallt under rusningstiderna svårare att ta sig fram i staden, och man bör räkna med att lägga till extra tid för körningen. Inne i staden gäller det att vara extra uppmärksam eftersom all kollektivtrafik , gångtrafikanter och bilister delar på samma gata och det kan ibland vara lite tajt att ta sig fram. Fast det kan vara skrämmande att köra i en ny stad, speciellt om körstilen skiljer sig från den svenska. Men om ni håller huvudet kallt, och ta er extra tiden att vara försiktiga så kommer ni komma fram till ert önskade slutdestination.

  Zagreb är viktig anknytningspunkt för landet med åtta olika motorvägar som har staden som utgångspunkt och leder ut till många platser i Europa. Staden är ett utmärkt sätt att ta sin hyrbil från Zagreb och med en av dessa motorvägar enkelt ut till platser angränsade länder via A3 och A4, som leder till Slovenien, Ungern och vidare ut till andra platser i Östeuropa. Andra motorvägar som A2 går nordväst ut från staden och från här kommer ni ut till centrala delarna av Europa medans vägar som A11 och D10 tar er till olika delar av Kroatien. Behöver ni lite tips om vad som gäller för att köra i Kroatien och allmänna tips, så har vi en fantastisk sida där vi har samlat nyttig information. Det är alltid bra att vara påläst, och ni kan hitta den sidan här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Zagreb?

  Jämfört med många andra storstäder så är det relativt enkelt att hitta en plats att parkera runtom i staden, dock så det väldigt sällsynt att ni hittar en parkering som är gratis. Letar ni efter parkeringsplats i de centrala delarna så kommer ni märka att det är uppdelat i tre olika parkeringszoner, vilket där finns olika sätt att betala för. Ni kan antingen betala via SMS, eller köpa en parkeringsbiljett från parkeringsmätarna och placera biljetten synligt på instrumentbrädan.

  • Zon 1 (röd): Detta är den dyraste zonen och är reserverad för de absolut mest centrala delarna. Här kan ni parkera max två timmar till en kostnad på 12 kuna per timme. Det är möjligt att parkera här mellan 07:00 till 21:00.
  • Zon 2 (gul): Större delen av centrala Zagreb är täckt i den gula zonen och här kan ni parkera mellan 07:00 till 20:00 och ni får stanna max tre timmar. Priset är betydligt billigare än röd zon, 5 kuna per timme. Ibland kan det vara värt att parkera i gul zon och promenera den lilla sträckan som ibland kan skilja röd mot gul.
  • Zon 3 (grön): Mycket få ställen är grön markerade, för det mesta runt villa områden och längs med parker. De har samma tider som gul zon, från 07:00 till 20:00 men här är där ingen max tid på hur länge ni får parkera. Och det är även den zon som är billigast av alla tre. Här ligger priset på 2 kuna per timme.

  Föredrar ni att kunna parkera en längre stund och i garage så finns där 8 stora täckta garage som har öppet dygnet runt. Så har ni svårt att hitta parkering vid trottoaren eller föredrar täckta garage kommer ni mest troligen enkelt att hitta en ledig plats i dessa stora parkeringshus. Priserna varierar från när ni parkerar er hyrbil där. Mellan 08:00 till 21:00 är priset 4 kuna per timme och mellan 21:00 till 08:00 så sjunker priset till 1 kuna per timme. Det är även möjligt för 50 kuna köpa en dags biljett så man kan lämna den där hela dagen, om man önskar utforska staden på fots.

  Zagreb flygplats

  Det är relativt kort körtsträcka om ni har valt att hyra bil i Zagreb som ni behöver köra från staden för att ta er till Zagreb flygplats. Resan tar runt 23 minuter och är runt 1.5 mil sydost om staden. Som man kan förvänta sig av en flygplats som är kopplat till landets huvudstad är detta den mes trafikerade och största flygplatsen i hela landet. Terminalbyggnaden är tre våningar hög modern byggnad fullt med butiker och restauranger för att göra er väntetid så bekväm som möjligt. Från Sverige tar ni er enkelt ner hit med många olika flygbolag, och med över 10 000 parkeringsplatser vid flygplatsen är det enkelt att hitta plats att parkera.

  Zagreb flygplats (ZAG) :
   Adress: Ulica Rudolfa Fizira 1, 10150, Zagreb, Kroatien
   Telefonnummer: +385 1 4562 170
   Hemsida: www.zagreb-airport.hr

  Att göra i Zagreb

  Zagrebs nattliv är något helt unikt jämfört med andra storstäder och lockar festsugna från världens alla hörn till staden för att ta del av dess härligt svängande musikscen och dansa sig genom natten. Zagreb kommer inte att göra er besvikna med allt ni kan göra i staden. Denna charmiga stad är fylld med unika och lokala butiker där ni kan hitta allt smått och gott till pittoreska små kaféer där ni kan sitta vid stadens färgrika gator och njuta av en god koppa kaffe och njuta. Oavsett intresse så har staden något att erbjuda för alla åldrar. Om ni gillar fin arkitektur bör ni inte missa ärkebiskopens palats, St. Mark’s kyrka och Jelacic torget samt de utsökta herrgårdarna med underbara fasader. Letar ni efter en plats att njuta av naturen, eller ett bra ställe träna utomhus under er vistelse, bege er då till Maksimir Park, som är ett gammalt zoo som har renoverats och är nu en modern och mycket vacker park. Ni kanske är ute efter en bra plats för hela familjen kan koppla av och njuta av en god välplanerad picknick fylld kanske med lokala rätter, så är Zrinjevac parken det bästa stället.

  • Tkalciceva: Denna gata är ett mycket välbesökt ställe och lockar många turister dagligen. Själva gatan är gammal traditionell gata fylld till brädden med charmiga butiker som är ett utmärkt ställe att hitta en rolig souvenir i till traditionella pubar och väldoftande restauranger. Gatan är ett utmärkt ställe att flanera runt på och det är nästan ett måste att innan man lämnar gatan att man tar sig en mumsbit på en av det många restauranger som ligger vid gatan. Passa på att testa en klassisk lokal rätt som Strukli som är liten paj fylld med färskost som keso eller kvarg och gräddfil. Eller om ni önskar något mer mättande, testa då på den välkända kött och grönsaksgrytan Cuspajz.

  • Ban Jelacic torget: Jelacić som stadens centrala torg även kallas för av lokalborna, är en plats som är utmärkt för att åtnjuta av goda lokala rätter, samtidigt som ni kan beundra alla de kreativa och mycket underhållande gatuartisterna som uppträder vid torget. När ni är på torget är det omöjligt att missa den ståtliga staty som föreställer ban Josip Jelacić uppstigen på en häst. Denna ikoniska och historiska person är väl ihågkommen i den Kroatiska historian för hans deltagande i många krig och revolutioner. På torgets östra sida hittar ni en fascinerande fontän.

  • Maksimir parken: Detta är Zagrebs äldsta park som är mycket välskött och hushåller många olika växter och djurarter. Parken är ett utmärkt val om ni känner er för att komma undan den vardagliga stressen och vill kunna koppla av i lugn och ro. I parken är det även möjligt att besöka ett zoo eller låta de mindre barnen göra slut på deras energi på en av de många lekplatser som finns lite överallt i parken. Här finns gott om bänkar så ni kan sitta och njuta av dess underbara omgivning och dess skog och sjöar. Här kan ni enkelt och bekvämt ladda upp era batterier för att ha tillräckligt med energi att ta mer del av allt som staden har att erbjuda.

  • Zagrebs stadsmuseum: Här kommer ni att få en omfattande översikt av hur staden har växt till sig under historians gång. Museet upprättades 1907 och kommer att ge er en mycket rolig upplevelse med olika temamusik, interaktiva utställningar och välgjorda modeller över staden. Innan denna byggnad blev ett museum så var det ett kloster. De har öppet från tisdag till söndag. De har öppet mellan 10:00 till 19:00 och stänger redan klockan 14:0 på söndagar. Mellan 20 till 30 kuna kan ni räkna att behöva betala för inträde till museet.

  • Illusionsmuseet: En mycket unik upplevelse som garanterat kommer skänka mycket glädje och spänning oavsett ålder. Många av dess utställningar är interaktiva och menat att förbrylla dess besökare och verkligen få en att tänka till lite. Många av utställningarna är optiska illusioner, här finns även ett lekrum fyllt med fängslande pussel och spel. Denna underbara plats kommer verkligen att få er att tappa grepp om vad som är vad på ett skojigt sätt. Upplev denna värld där det omöjliga helt plötsligt blir möjligt. Det har öppet varje dag mellan 09:00 till 22:00 med ett inträdespris på 40 kuna.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Zagreb

  Att hyra bil i Zagreb kommer att öppna upp fler valmöjligheter på vad ni vill uppleva i detta härliga land. Med er hyrbil kan ni enkelt ta er runt Zagreb och njuta av all dess härliga charm. Men ni kan även bege er utanför staden och verkligen lära känna Kroatien. Vi har här nedan några av våra favorit dagsfärder som är starkt rekommenderat om man är på besök i Zagreb.

  Split

  Skulle längtan av havet och härliga stränder bli alltför stor kan ni enkelt fylla er längtan genom att bege er söderut till Split som ligger intill kusten. Här finns ändlös med välskapta och eleganta stränder som inbjuder en till att på bästa möjliga sätt kunna njuta av solen och dess värme och ta ett dopp i det kristallklara vattnet när man känner för ett dopp. Staden är även fylld med fina terrakotta byggnader och ett mycket gammalt palats, från 3:e århundradet. En dagsfärd här kommer lätt fylla er sol och bad behov och i Split hittar ni även många butiker, barer, restauranger och turistattraktioner.

  Pula

  Tre timmars körfärd från Zagreb har ni ett annat alternativ om ni vill ha en plats nära havet med förträffliga stränder, Pula. Staden ligger på en halvö och är välkänd för dess mycket grandiosa ruiner från den romerska tiden som är ett bevis på Pulas stolthet och rikedom under denna tid. Utav alla dessa ruinerna så är det amfiteatern som är det mest kända sevärdheten. Detta var en av de tidigaste amfiteatrarna som byggdes under den romerska eran och har slogs gladiatorer med jämna mellanrum. I Pula kan ni alternera mellan att ligga och slapp på en fin sandstrand eller promenera längs med stadens urgamla gator och ta del av stadens arv.

  Ljubljana

  Zagreb är ett mycket anknytnings centrum för vidare transport till resten av Kroatien och Europa. Om ni följer E70 som tar er slutligen till Slovenien har ni efter runt två timmars körfärd från Zagreb möjligheten att ta del av den Slovenska huvudstaden Ljubljana. Så en resa till Zagreb kan ni enkelt ta del av två olika länders kultur. I Ljubljana kommer ni hitta många museum som visar upp stadens och landets historia och lär er om dess kultur, till fina lokala marknader med råvaror från dess omnejd. Varför inte ett besök till stadens slott där ni kan njuta av en strålande utsikt över staden och dess natur. Vill ni koppla av innan ni körtillbaka till Zagreb så är en av de många parkerna i staden, som har gjort staden till en av de mest grönskande städerna i Europa, ett utmärkt val att koppla av i.

  Geografisk information & historia

  Zagreb är Kroatiens största stad med sina runt 800 000 invånare och ligger runt 2 mil från den Slovenska gränsen i norra Kroatien. Själva staden är uppbyggd på båda sidorna om floden Sava och till det Adriatiska havet är det drygt 17 mil. Och med stadens oceaniska temperatur så är temperaturen för det mesta över 25 ° C, där juli räknas som den varmaste månaden med en snitt temperatur på 21 ° C. Under vinterhalvåret kan temperaturen sjunka ända ner till 0 och ibland även bli minusgrader. November månad är den månad då de statistiskt regnar mest i Zagreb. Bästa tiden att resa om ni önskar varme och ett milt väder där vattnet fortfarande är varmt nog för att kunna ta ett dopp, så är det mellan maj och september som är de bästa månaderna.

  Det är inte känt exakt när Zagreb, med dess mycket rika historiska arv, upprättades, men det är staden skapades som ett romersk bosättning mellan 1:a och 4:e århundradet där staden sedan har varit en viktigt knutpunkt genom historian och format staden till vad den är idag. Under historians gång så har staden varit under otaligt många invasioner. Staden har kommit att tillhöra flera olika nationer som venetianska, ottomanska och österrikiska imperium, samt var en del av Jugoslavien innan det delades och blev till Kroatien. Det var 1991 som Kroatien som land bildades och samma år utropades Zagreb som landets huvudstad.

  Ta sig runt i Zagreb

  Att ta sig runt Zagreb och dess omnejd är enkelt med en hyrbil och väldigt bekvämt. Med ibland känner man sig för att parkera sin hyrbil och ta sig runt på fot eller använda sig av stadens kollektivtrafik. I Zagreb så är kollektivtrafiken noga och systematiskt ordnat i ett system där de inre delarna av staden betjänas av spårvagnar och medans de omkringliggande förorterna är samman bundna med staden via busslinjer och pendeltåg. Busslinjerna och spårvagnarna har ZET hand om medans järnvägslinjerna kontrolleras av det statliga järnvägsbolaget.

  Tåg

  Vid Tomislav torget hittar ni stadens centralstation Glavni Kolodvor. Från här hittar ni nationella linjer som förbinder staden med andra städer som Split, Rijeka och Osijek. Här finns även internationella linjer som tar er till metropoler som Wien, Budapest och Venedig.

  Buss

  Med buss tar ni er okomplicerat runt staden som har många busshållplatser samt möjligheten att ta er ut och tillbaka från de närliggande förorterna. Från den centrala busstationen vid Autobusni Kolodvor som ni enkelt kan nå antingen via buss eller via spårvagns linjerna 2 och 6. Från här kan ni även resa med buss till andra städer i landet samt till grannländerna. En bussbiljett är samma pris som en spårvagns biljett där en enkel resa kostar 10 kuna och är oftast giltig i 90 minuter. Det är till skillnad från i Sverige möjligt att köpa buss biljetten ombord på bussen med kort och kontanter eller vid ZET butiker och kiosker. Det är även vid denna centrala busstation som flygbussarna från Zagreb flygplats anländer till.

  Spårvagn

  Att ta sig runt de centrala delarna av staden är mycket simpelt med 15 spårvagns linjer som dagligen kör mellan 04:00 till midnatt. Om ni anländer med flygbuss från Zagreb flygplats så anländer ni vid den centrala busstationen och ni kan enkelt med de två spårvagns linjer som har avgångar från denna plats att ta er in till centrum. Efter midnatt så finns där 4 speciella linjer som går fram till de dagliga linjer startas.

  Taxi

  Ibland kommer de tillfällen man är i behov av taxi och jämfört med många andra länder så är taxi i Zagreb relativt billigt och ett bra alternativ att ta till er önskade destination. Runtom staden är där många olika taxibolag som opererar och start priset för en taxi resa brukar ligga mellan 10 och 15 kuna. Är ni vid flygplatsen så hittar ni taxistationen utanför terminalen på höger sida. En resa från flygplatsen in till centrala Zagreb kostar runt 150 kuna.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Zagreb