Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I RIJEKA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Rijeka – Utforska norra Kroatien

  Rijeka är en vacker hamnstad i norra Kroatien. Staden är landets tredje största och en av de viktigaste industristäderna i hela Balkanområdet. Med flertalet skeppsvarv och oljeraffinaderier har staden länge haft en stabil ekonomi. Rijeka blev under andra världskriget svårt förstört och har sedan dess varit under ständig renovering. Framförallt blev hamnen helt förstörd vilket medförde en industriell svacka. Men under efterkrigstiden hade staden en stabil ekonomisk tillväxt och kunde på så sätt relativt snabbt återhämta sig. Idag är staden harmonisk, har fantastiska restauranger, mysiga caféer och ett fint kulturarv att bjuda på vilket gör att många väljer att besöka Rijeka under semestern.

  Redan nu kan du förbereda dig för en lugn och rofylld semester i norra Kroatien. Med en hyrbil i Rijeka har du alla komponenter för att slippa stressa och kan uppleva staden och området i bekvämlighet. Bokar du dessutom via Auto Europe garanteras du hög kvalitet och marknadens lägsta priser. Med hjälp av våra fina samarbeten med världsledande aktörer kan vi matcha dina krav och förfrågningar och ser till att du har en lyckad hyrbilsupplevelse från start till slut. Våra underbara hyrbilsagenter är tillgängliga under hela hyran och du kan alltid höra av dig till dem för råd eller hjälp. Vill du redan nu prata med en av våra duktiga agenter för att diskutera en framtida bokning kan du slå dem en signal på +46 10 888 66 52.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Rijeka.

  Hur är trafiken i Rijeka?

  Som i alla storstäder kan det vara mycket trafik ute på vägarna och trafikköer kan förekomma under vissa tider. Detta tillhör dock inte vanligheterna och trafiken i Rijeka är ofta lugn och flyter på bra. Under sommaren har staden som mest besökare och det förekommer därför ofta mer trafik ute på vägarna i juni, juli och augusti. I Kroatien är det högertrafik och glöm inte att många större vägar är tullbelagda, bland annat A1/A6 som går mellan Rijeka och Zagreb och tunneln Učka som befinner sig på vägen ner mot Pula.

  Läs gärna mer om hur det är att köra i Kroatien här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Rijeka?

  Trots att Rijeka är Kroatiens tredje största stad med cirka 130.000 invånare finns det gott om parkeringsplatser i och runt omkring staden. I centrum hittar du bland annat parkeringshusen Centar Zagrad, Delta Parking, Putnička Obala Parking och Gomila Square Parking. Dessutom är det många hotell som erbjuder gratis parkering åt sina gäster och längst med kusten kan man hitta många parkeringsplatser som inte kostar så mycket.

  Rijeka flygplats

  Rijeka flygplats är en liten internationell flygplats som ligger cirka 2,5 mil utanför Rijeka på ön Krk. Du kan ta dig till och från flygplatsen med bil eftersom ön är ansluten till det kroatiska fastlandet via en bro som är 1430 meter lång (tänk på att bron är tullbelagd). Flygplatsen ansluter Rijeka till andra städer i Kroatien, bland annat Dubrovnik och Split, men också ett 10-tal städer ute i Europa. Många av de internationella destinationerna är säsongsberoende och sträckan trafikeras bara under sommarens högsäsong.

  Som sagt är Rijeka flygplats en väldigt liten flygplats, på grund av detta väljer många resenärer att istället flyga till Pula flygplats. Denna flygplats är lite mer trafikerad samt har fler europeiska destinationer vilket gör att utbudet är större. Vill man flyga till Pula flygplats men ändå besöka Rijeka tar det cirka 1,5 timme att köra till staden från flygplatsen, då via motorvägen E751.

  Rijeka Airport – (RJK)
  Flygplatsen ligger cirka 25 kilometer utanför Rijeka
  Adress: Hamec1, 51513, Omišalj, Kroatien
  Hemsida: http://rijeka-airport.hr/
  Telefon: +385 51 842 040

  Att göra i Rijeka

  Har man bokat hyrbil i Rijeka kan man bekvämt köra runt mellan olika aktiviteter och sevärdheter, men även om man inte har tillgång till någon bil finns det mycket att se inom gångavstånd från varandra samt ställen som går att nå med hjälp av kollektivtrafiken. Nedan hittar du några av våra bästa tips på saker att se och göra i Rijeka, fortsätt läs för att inspireras inför din resa.

  • Trsat Fortress - Detta historiska landmärke befinner sig ovanför Rijeka och vakar över staden och hamnen. Borgen är i 1200-tals stil och är en välbevarad sevärdhet som hintar mot områdets djupa historia. Borgen befinner sig 138 meter över havsytan och härifrån har du därför en fantastik utsikt över staden och det klarblåa havet. Förutom själva borgen består Trsat Fortress numera även av olika konstutställningar och regelbundet hålls här olika utomhuskonserter och dylikt. Boka en guidad tur av Tesat Fortress och lär dig mer om borgens och områdets historia.

  • Korzo - Korzo är Rijekas största gågata som består av eleganta byggnader, restauranger och butiker. Det är hit du ska bege dig om du vill shoppa, här ligger bland annat butiker som New Yorker, H&M, Zara och många fler. Att promenera runt bland de vackra husfasaderna, kolla på folk och gå in i butiker - stora kedjor som mindre lokala affärer - är något vi varmt rekommenderar för att få en känsla av stadens härliga atmosfär. Korzo är verkligen en samlingspunkt för lokalbefolkningen såväl som turister och här vimlar det av folk som är på språng.

  • Rijeka Tunnel - 1939 börjades utgrävningen av en tunnel i Rijeka som ett resultat av andra världskriget, tunneln hade som syfte att skydda civilbefolkningen för eventuella bombningar under kriget. Tunneln är cirka 330 meter lång och går mellan St. Vitus Cathedral och gamla stan. Efter andra världskriget stängdes tunneln av men år 2017, efter en rejäl upprustning, öppnades tunneln återigen för allmänheten. Denna gång dock som en turistattraktion och inte som ett skyddsrum. Tunneln går som max 10 meter under jorden och är 4 meter bred och 2,5 meter hög.

  • Glavanovo - Nog om historiska byggnader och militära tunnlar, många kommer till Kroatien för att sola och bada och på Glavanovo strand kan du göra just det. Stranden är belägen cirka 3 kilometer utanför stadskärnan och är en populär och vacker strand med småstenar och en hög bergsvägg. Likt många stränder i Kroatien är havsvattnet kristallklart och eftersom stranden befinner sig i en mindre vik är vågorna ofta inte särskilt höga, stranden passar därför bra för barnfamiljer. Vad som gör Glavanovo strand så populär är just dess centrala läge nära Rijeka, tänk dock på att stranden inte är jättestor så det kan bli trångt under sommarmånaderna.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Rijeka

  Planerar du att hyra bil i Rijeka kan du förutom sevärdheterna i centrum också börja planerar olika utflykter för att se mer av landet. Kanske vill du hoppa på en båt och bege dig ut i övärlden eller så vill du ta dig till huvudstaden Zagreb eller till och med till grannlandet Slovenien som inte ligger många minuters bilfärd norr. Det finns mycket att se och göra i denna del av Kroatien och nedan har vi listat några ställen som brukar uppskattas av turister.

  Åk skidor i Platak

  Visst reser de flesta till Kroatien under sommaren för solsemester, men visste du att landet även har skidorter? En sådan anläggning är Platak som ligger mindre än en timme utanför Rijeka, norr upp mot bergen. Här kan man ge sig ut i backarna på antingen skidor eller snowboard och njuta av totalt 5.5 kilometer backar. Platak går inte att jämföra med andra europeiska skidorter i Alperna, men för den som vill testa på att åka skidor i Kroatien är detta en bra anläggning med familjevänliga backar och totalt fyra skidliftar. Det finns hotell och boende att boka i anslutning till skidanläggningen, men vill man bara åka på en dagsutflykt från Rijeka och spendera några timmar i backarna så går det bra. Andra skidorter i norra Kroatien är Čelimbaša Mrkopalj och Skijalište, dessa ligger dock lite längre bort från Rijeka.

  Pula

  Sydväst om Rijeka, ut på vad som kan kallas Kroatiens udde, ligger staden Pula som har ett fantastiskt kulturarv från romartiden. Här kan du besöka gamla ruiner och byggnader, stadens främsta sevärdhet är också ett arv från romartiden. Här finns nämligen en av världens sex kvarlevande romerska amfiteatrar och Pula Arena sägs vara den mest välbevarade efter Colosseum i Rom. Staden är fylld av charm och historiska sevärdheter och några av dem är Temple of Augustus, Pula Katedral och Gate of Hercules. Att köra till Pula från Rijeka tar cirka en timme och 40 minuter och det är därför en perfekt dagsutflykt för de som vill besöka en annan stad i norra Kroatien.

  Plitvice Lakes National Park

  Denna fantastiska nationalpark i centrala Kroatien är en magisk plats fylld av grönska och vattenfall. Det är känd för sina 16 sjöar som alla är anslutna till varandra genom mängder av vattenfall - små som stora. Vattnet har under flera århundraden slipat bort kalkstensgrunden och skapat sina egna gångvägar som leder från sjö till sjö. I nationalparken finner du många vandringsleder du kan bege dig ut i för att ta del av denna underbara miljö, det finns även en elektrisk båttur man kan boka. Det högsta vattenfallet heter Veliki Slap och är 78 meter högt, missa absolut inte det om du besöker Plitvice Lakes National Park.

  Hum

  Hum är ett litet samhälle med ett 20-tal invånare i centrala Istrian, det sägs till och med vara världens minsta by. Samhället består av stenbyggnader och kringliga kullerstensgator och har på grund av dess charmiga utseende på senare år blivit en populär sevärdhet. På grund av dess lilla storlek tar det inte lång tid att utforska Hum, men området har även vacker natur och andra små byar som Mototvun, Buzet och Groznjan som är värt att besöka. Att köra till Hum från Rijeka tar cirka en timme via motorväg E751.

  Krk

  Krk är en av de största kroatiska öarna och ligger cirka en halvtimme från Rijeka, det går en bro mellan fastlandet och ön så man kan enkelt ta sig dit med hjälp av bil. På Krk finns det mycket att se och göra, allt från paradisstränder ut mot Kvarner Gulf till underjordiska grottor som Biserujka. Att spendera en dag med att utforska Krk är något vi starkt rekommenderar och bland annat kan du bege dig till de fantastiskt vackra stränderna Plaža Baška, Vela plaža Baška, Oprna Bay eller Magneli Beach.

  Ta sig runt i Rijeka

  I Rijeka går det lokala bussar som turister kan använda sig av för att ta sig runt i staden. Totalt finns det fyra olika zoner, där den första zonen omfamnar centrum och de tre andra de lite mer avlägsna områdena utanför stadskärnan. Priset beror på vilken zon eller zoner du ska resa inom. Biljetter köpes i kiosker som finns vid alla busshållplatser, en enkelbiljett varar i en timme men man kan också välja att köpa en biljett som varar i ett dygn eller i en vecka. Detta kan vara ett bra alternativ för turister som planerar att åka mycket buss för att ta sig runt mellan olika sevärdheter och aktiviteter.

  Vill man inte använda sig av stadens buss kan man åka taxi eller hyra bil i Rijeka. Hos oss finner du ett stort utbud på fordon och leverantörer och kan därför hitta den perfekta hyrbilen inför din semester i norra Kroatien. Få ut mer av din resa genom att boka en bil så du kan ta dig enkelt och bekvämt till alla städer, stränder och andra ställen du vill se.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Rijeka