Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ZADAR

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Zadar – Hitta din perfekta hyrbil

  När du bokar en hyrbil i Zadar, i Kroatien kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Zadar är en livlig och underhållande plats, med massor av barer, klubbar och restauranger för att roa dig. Under dagen kommer du också att ha många turistattraktioner att utforska, historiska platser eller möjlighet att gå till de lokala stränderna. Med den ökade turisttrafiken under sommarmånaderna blir staden en härd av aktivitet och nöjen.

  När du överväger att åka hit öppnar du en värld av möjligheter och äventyr under din kroatiska semester. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Boka din bil i staden redan idag eller läs våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Zadar här.

  Hur är trafiken i Zadar?

  Det är relativt enkelt att köra bil i Zadar. Skyltarna är tydliga och det finns bra information att tillgå gällande parkering. Trots detta kan det kännas annorlunda att köra bil i Kroatien, jämfört med Sverige. Mindre vägar uppe i bergen eller längs med kusten kan ibland vara av undermålig kvalitet. Motorvägarna är dock i bättre skick eftersom många sträckor är byggda under de senaste 10 åren. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du ska hyra bil i Zadar samt hur du ska köra:

  • Se upp för vespor och motorcyklister i stadstrafik.
  • Använd hands-free när du kör. Att tala i mobiltelefon samtidigt som du kör bil är olagligt och kan leda till böter.
  • Håll ett bra avstånd till andra bilister.

  Mer information hittar du i vår körguide för Kroatien.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Zadar?

  I Zadars gamla stadsdelar kan det vara svårt att hitta ledig parkering. Innanför murarna är den mesta biltrafiken förbjuden. Ett tips är att välja ett parkeringsgarage utanför stadsmurarna och ta en promenad in till de centrala delarna. Det finns bara några parkeringsplatser i själva staden. De ligger vid Park Zadar, Ul. Petra Svacica 5; Parkering Zadar, Obala Kralja Tomislava och parkering Cortes på Ul. Mihovila Pavlinovica 14. Parkeringen är betald och kan också betalas med din mobiltelefon. På många ställen kan du betala din parkering via sms.

  Zadar flygplats

  Zadars flygplats är en internationell flygplats som tar 370 000 passagerare per år. Flygplatsen tjänar både som flygvärdsträningscenter och för internationella och inhemska kommersiella flygningar. Croatia Airlines, Ryan Air, InterSky, Lufthansa, Germanwings och andra flygbolag arbetar till och från denna flygplats. Destinationer inkluderar Dublin, Frankfurt, London och många andra.

  Zadar airport (ZAD)
  Adress: Ulica I/2A, 23222, Zemunik Donji, Kroatien
  Hemsida: www.zadar-airport.hr
  Telefonnummer: +385 23 205 800

  Att göra i Zadar

  Från Forum Romanum till Paseo Maritimo och Museum of Ancient Glass har staden Zadar så mycket att erbjuda inom sina gränser. Du kan välja att utforska gamla stan till fots, åka kajak längs kusten eller hoppa från ett plan för att få en underbar utsikt över fåglarna. Äventyret slutar inte bara där. Tillsammans med sina många livliga restauranger, barer, caféer och klubbar, har Zadar en otrolig mängd museer, monument, historiska byggnader och turistattraktioner att utforska. Nedan är våra fem bästa saker att se och göra medan du besöker denna historiskt rika kroatiska staden

  • Arkeologiska museet: Det lilla men välorganiserade museet är det näst äldsta i Kroatien, grundat så långt tillbaka som 1832. Museet fokuserar på lokalhistoria och är dedikerad till Zadar och de närliggande öarna. Utställningar omfattar en undervatten-arkeologisk sektion, samt pre-historiska, medeltida och antika teman.

  • Skydiving i Zadar: Om du gillar spänningen av att hoppa ut ur ett plan, eller helt enkelt vill prova skydiving för första gången, överväg då att göra detta över Zadar. Njut av några fantastiska vyer över landskapet, inklusive Velebit bergskedjan, medan du faller firtt i upp till 50 sekunder med en instruktör.

  • Zadar vandringstur: Om du verkligen vill lära känna staden Zadar, så är en guidad i staden ett måste. En vänlig och kunnig lokal guide leder dig genom några unika platser, förklarar stadens historia, kultur och legender. Gå genom gamla stan mot gamla monument och byggnader och lär dig från någon som känner till staden på riktigt!

  • Zadar Kayak Tour: Utforska Zadar från kusten med en guidad kajaktur. Medan du är ute vid Adriatiska havet kan du njuta av utsikten över Forum Romanum, gamla stan, St.Donatus-kyrkan och till och med Sea Organ. Ditt kajakpaddlingsäventyr tar dig från Puntamika mot Fosa Port och täcker uppskattningsvis 9km. Du får också möjlighet att simma och ta det lungt på stranden.

  • Rektorens palats Zadar: Detta charmiga palats från 1300-talet ligger på Zadar-halvön och är en av stadens ikoniska byggnader. Det har genomgått en nyrenovering och erbjuder nu utställningshallar, evenemangssalar, ett videogalleri, konserter och multimediahallar. Slottet ger också gott om museutrymme.

  Dagsturer

  Med Zadar som bas kan du enkelt ta en dagstur och utforska mer av vad underbara Kroatien har att erbjuda. Till exempel kan du köra till Split (2 timmar), Dubrovnik (4 timmar) söder och Pula (4 timmar) norr. Med din hyrbil i Zadar kan du be om möjligheten att köra till Montenegro, Serbien, Ungern och Slovenien. En annan idyllisk idé skulle vara att ta färjan med din hyrbil till Ancona i Italien och njuta av italiensk gästfrihet och mat. Bekräfta med din biluthyrningsleverantör i förväg för att du ska kunna ta bilen ut ur Kroatien.

  Plitvice Lakes National Park

  Kroatien har ett överflöd av vacker natur att utforska och en dag i Plitvice Lakes Nationalpark är svår att matcha. Den här nationalparken kan enkelt nås från Zadar. Full av sjöar och fascinerande vattenfall, kan man utforska varje hörn av denna underbara skog med en guidad tur. Perfekt om du älskar naturen! Din guide kommer att vägleda dig genom olika flora, fauna och lokala vilda djur.

  Zadar seglingstur

  När du väl har utforskat staden, överväg att utforska det öppna vattnet med ett seglingäventyr från Zadar. Hoppa mellan öar, var och en med sina egna unika egenskaper, fantastiska sandstränder och klart blått vatten. Under din resa kan du antingen ha en lat dag ute på däcken, göra lite fiske, snorkla och till och med bada i havet. Med denna rundresa kan du också se massor av vilda djur och historiska platser från ett annat perspektiv.

  Ancona, Italien

  Ta ca 6 timmar och lite längre ut kan du gå ombord på en färja från Zadar till Ancona i Italien. Om du inte vill bli rusad kommer det förmodligen att ta dig lite längre tid än en dagsutflykt, men det rekommenderas starkt. Att besöka Italien är alltid ett bra val och Ancona kommer inte att svika. Ancona med många italienska rätter, många andra turistattraktioner, historiska monument, orörda stränder och ett livligt centrum.

  Geografisk information

  Zadar ligger i Dalmatien och grundades redan vid ca. 400 f.Kr. Staden ligger vid Kroatiens kust och härifrån är det lätt att ta sig ut bland öarna. Motorvägen gör det också enkelt att köra till Split, Rijeka eller Zagreb.

  Området var bebodd så långt tillbaka som vid stenåldern, men det var inte förrän det 9: e århundradet som en bosättning som liknade Zadar - vid tiden som kallades Lader - grundades av den Illyrian-stammen. 59 f.Kr. kom den romerska regimen och därefter byggdes de traditionella vägarna, tempel och torg. 476 f.Kr. kom Zadar under bysantinsk regel och blev den största staden i Dalmatien. Från omkring 800 e.Kr. till 812 e.Kr kom staden en kort stund under Frankrikes styre. År 900 e.Kr. förvärvade de första kroatiska härskarna Zadar fram till 1202 när staden blev avfärdad av Republiken Venedig. Kroaten återtog kontrollen över Zadar i 158 men i 1409 såldes staden till Republiken Venedig.

  Under den venetianska regimen fick staden stor betydelse lokalt och blev en högborg, ett administrativt centrum och kulturcentrumet i Dalmatiens provins. Under denna period började det kroatiska språket bli populärt och många poeter och författare började använda det. Med Republiken Venedigs fall var Zadar till 1918 styrd av Österrike. Zadar bombades under andra världskriget av de allierade styrkorna och fram till 1944 när det fångades och undertogs till Kroatien, då en del av Jugoslavien. 1991 försvarade staden framgångsrikt sig mot serberna. Numera är Zadar ett mycket populärt turistmål, och fick titeln "Bästa europeiska destination 2016" och ligger på UNESCOs världsarvslista.

  Med utsikt över öarna Pasman och Ugljan och beläget vid Zadars sträcka, har staden ett subtropiskt klimat. Zadar har milda våta vintrar och fuktiga somrar, med juli som den varmaste månaden. Snöfall är mycket sällsynt, men kan ibland falla under vintermånaderna. Zadar som resten av den kroatiska västra kusten ligger vid Adriatiska havet. Provinsen själv har många vikar, stränder, viker och kristallblått hav. Till Kroatien och Zadar reser du helst mellan april och september. Då ligger temperaturerna på ca. 17-30 grader och antalet soltimmar är mellan 7-12 h.

  Ta sig runt i Zadar

  Förutom att hyra bil i Zadar finns det självklart andra alternativ till att ta sig runt i stan. I Zadar kan du resa med lokalbussar från busstationen. Från tågstationen går tåg till staden Knin, där man kan byta till Zagreb och Split. Ut till öarna kan man åka med båtar och färjor.

  Tåg: Zadars järnvägsstation ligger bredvid busstationen i staden. Järnvägslinjen går från Zadar till Knin, som går med Zagreb till Splits järnvägslinje. Långa tåg går till Knin och Split, men på grund av att vissa tåg har brist på luftkonditionering, använder få personer dem, särskilt till dessa destinationer. Det beräknas ta upp till 5,5 timmar till Zagreb och 3,5 timmar till Split.

  Buss: Bussstationen ligger bredvid Zadars centralstation i staden. Bussar kör dagligen till alla större städer med stopp längs vägen. Du kan förvänta dig en resa tid på 3,5 timmar till Zagreb. Bussarna går också till Pula, Split, och Dubrovnik bland annat. Från huvudbussstationen kan du ta en lokal buss till gamla stan. Zadar stad själv är välbetjänade av lokala bussar som tar dig runt stan.

  Taxi: Taxibilar finns tillgängliga i hela staden och kan hämtas från en taxistation. Officiella taxis är vita med taxistecknet på taket. Mini cabs fungerar också och kan vara ett billigare alternativ. Se till att du bekräftar den exakta avgiften till din destination innan du påbörjar din resa.

  Båt: Zadar har dagliga färjor till Ancona i Italien, förutom täta färjor till Dubrovnik och Rijeka med stopp längs dess väg till närliggande öar. Små lokala båtar opererar också i Zadar och ansluter dig till Olib, Ugljan, Dugi Otok, bland andra hamnar. Kryssningar regelbundet ofta Zadar och i allmänhet docka söder om stadskärnan.

  Bra länkar

  Turistinformation Zadar