Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PULA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Pula – Upplev adriatiska havets pärla

  Kroatiens Rom kan man kalla Pula eftersom staden precis som den Italienska huvudstaden har ett fantastiskt kulturarv från den antika romartiden. Hem till ett flertal romerska byggnader som Temple of Augustus, Pula Kathedral och kanske den mest kända Pula Arena som, även om den inte är lika stor som världsberömda Colosseum, är en välbevarad och vacker amfiteater som man absolut inte får missa om man besöker Pula. Men det är inte bara stadens historia som drar till sig besökare, belägen på en slags udde i nordvästra Kroatien har staden ett fantastiskt läge vid det adriatiska havet. Kombinera detta med det varma klimatet och den vackra naturen så har du en drömdestination många resenärer längtar efter att få spendera ett par dagar eller veckor i.

  Vill du få ut så mycket som möjligt av din vistelse i denna härliga stad rekommenderar vi att boka en hyrbil i Pula, antingen på flygplatsen, tågstationen eller från någon av våra leverantörer som har kontor i centrum. Via Auto Europe kan du enkelt jämföra dina alternativ så du får en överblick över utbudet, därefter kan du snabbt och smidigt boka hyrbilen du vill ha här på vår hemsida eller genom att ringa vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52. En bil tillåter dig att ta dig runt i staden och området utan att behöva begränsa dig, kanske vill du besöka en av stränderna som inte går att nå via kollektivtrafiken eller så vill du besöka en av områdets idylliska vingårdar - en bil är då perfekt!

  Läs gärna tidigare kunders omdöme på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Pula.

  Hur är trafiken i Pula?

  I Kroatien kan man välja att köra på de större modernare motorvägarna eller de mindre vägarna, varifrån man har bättre utsikt över havet och kusten. Pula är en gammal stad med många kullerstensgator och smala gränder, därför kan framkomligheten vara svår ibland. Under sommaren fylls städerna på med turister och då kan det dessutom vara ännu svårare att ta sig fram eftersom det är mer trafik i rörelse, speciellt i innerstan. Utöver detta är det inga större svårigheter att köra i Pula, men det kan vara bra att läsa på lite om Kroatiens trafikregler och lagar. Tänk också på att de flesta motorvägarna i landet är avgiftsbelagda.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Pula?

  Det kan vara en utmaning att hitta en parkering i Pula, i alla fall om man vill stå i de centralaste delarna. Staden är gammal och vägarna är ofta smala. Det finns en del gatuparkeringar där du kan ställa dig mot en avgift. Det bästa alternativet kan dock vara att ställa sig i ett parkeringshus eller garage, till exempel Parkiralište nära landsmärket Gate of Hercules eller Parking Karolina och Pula Parking vid Pula Arena. Ska du boka boende i staden kan vi också rekommendera att boka ett med parkering eftersom detta ger dig mer bekvämlighet och du behöver inte oroa dig över att hitta en ledig parkeringsplats i närheten av ditt boende.

  Pula flygplats

  Pula flygplats är en kompakt flygplats strax utanför Pula centrum. Den består av en terminalbyggnad men trots dess hyfsat lilla storlek är det en aktiv flygplats som årligen har omkring 770.000 passagerare. Mest trafik ser flygplatsen i juli månad då högsäsongen är i full gång och turister flockas till Kroatien för sol och badsemester. Flyg från både Göteborg och Stockholm avgår till Pula och utöver detta har Pula flygplats ett 60-tal andra direktdestinationer i Europa.

  Planerar du en resa till Kroatien och vill hyra bil i Pula och hämta hyrbilen på flygplatsen går det bra. Vi samarbetar med flera leverantörer som erbjuder upphämtning i direkt anslutning till flygplatsen och via oss kan du enkelt jämföra dina alternativ. Genom att hämta upp bilen på flygplatsen sparar du tid och du kan så fort du landat bege dig till leverantörens kontor och sedan ge dig ut på ditt äventyr i nordvästra Kroatien.

  Pula Airport – (PUY)
  Flygplatsen ligger cirka 8 kilometer utanför Pula.
  Adress: Ližnjan, Valtursko polje 210, 52100, Pula, Kroatien
  Hemsida: airport-pula.hr
  Telefon: +385 52 550 926

  Att göra i Pula

  Med sina influenser från antika romartiden är Pula en stad fylld av historiska sevärdheter och kultur. Gamla stan är ett charmigt område som är hem till många av stadens främsta sevärdheter, bland annat torget och templet Temple of Augustus, kyrkan Kapela sv. Marije Formoze och porten Gate of Hercules. Men man får inte glömma att det finns mer än bara historiska sevärdheter i staden, Pula har något som passar alla, oavsett intresse och ålder. Nedan hittar du några förslag på saker att se och göra i Pula.

  • Pula Arena - Överst på listat har vi satt stadens mest berömda sevärdhet som är ett helt otroligt arv från romartiden. Pula Arena är en amfiteater som byggdes cirka 27 f.Kr och som står kvar än idag i stadens centrala delar. Det är en av världens sex kvarlevande romerska amfiteatrar och många hävdar att detta är den mest bevarade efter Colosseum i Rom. Var gladiatorer brukade duellera under romartiden och riddare slåss under medeltiden hålls numera olika event som teater, opera, balett och olika sportarrangemang. Missa inte denna unika sevärdhet, oavsett om du besöker Pula Arena på grund av ett event eller bara för att få se detta fantastiska kulturarv med egna ögon.

  • Valkane Beach - Vid stadens västra del ligger en liten vik ut mot det adriatiska havet som är hem till en mycket populär strand. Likt många andra stränder i Kroatien har Valkane Beach klart havsvatten och kalkstensklippor längst med kusten. Vid vikens spets finns det en liten småstensstrand där du kan ligga och sola innan du känner att det är dags att ta ett svalkande dopp i det uppfriskande vattnet. Vill du hellre ta stegen ner från en av klipporna ner i havet går det också bra. Valkane är en populär strand just eftersom den ligger så nära Pula centrum, du tar dig enkelt hit på cirka 10 minuter. Andra stränder i närheten av Pula som är uppskattade av lokalbefolkningen såväl som turister är Gortan´s Cove, Mornar Beach och Valsaline Beach.

  • Brijuni - Hoppa på en båt och bege dig till ögruppen Brijuni som befinner sig strax utanför Pula. Öarna är obebodd och består av orörd natur, historia med ett flertal arkeologiska utgrävningar, dinosaurie fossiler, golfbanor, en safaripark och mycket mer. Ta också med badkläderna för självklart finns här även magiska stränder med kristallklart vatten och kalkstensklippor. Brijuni öarna har något för alla!

  • Zerostrasse - I början av 1900-talet som ett resultat av första världskriget började skyddsrum under jorden att byggas i Pula. Dessa underjordiska gångar omfattar nästan hela Pula och är ett stort tunnelsystem med flera rum, grottor, tunnlar och utgångar/ingångar. Numera är Zerostrasse en turistattraktion och regelbundet hålls det olika musikarrangemang och så vidare bland de underjordiska gångarna. Det finns också en utställning som har som mål att lära besökare mer om tunnlarnas uppkomst och historia.

  • Archaeological museum of Istria - Som sagt har Pula ett oroligt historiskt arv med många kvarlevande byggnader från bland annat romartiden. På Archaeological museum of Istria har många av områdets fynd samlats och du kan besöka detta fantastiska museum året runt. Här kan du få en inblick i stadens djupa historia och kan bland annat se objekt i sten, keramik och metall från tidsepoker som sträcker sig tillbaka till den tidiga stenåldern.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Pula

  Genom att boka en hyrbil i Pula kan du och ditt ressällskap utforska mer än bara Pulas historiska centrum. Det finns massvis att se i regionen Istrian Peninsula, allt från romerska ruiner, grönskande öar och vackra stränder med kristallklart vatten. Hoppa in i din bil och ge dig ut på äventyr i denna härliga regionen, kanske kan du besöka någon av följande platser:

  Food & Wine Station Trapan

  Food & Wine Station Trapan ligger mindre än en mil utanför Pula, inrikes bort från kusten. Denna fantastiska plats består av en vingård på över 12 hektar som odlar druvor som Chardonnay, Merlot, Malvasia och den svarta druvsorten Teran. Efter druvorna skördas tas dem till vinkällaren där de förvandlas till smakrika viner, både röda, vita och till och med rosé. På Food & Wine Station Trapan kan du se hela processen från start till slut. Du besöker de mäktiga vinfälten och lär dig mer om de olika druvsorterna, sedan besöker du vinkällaren där druvorna behandlas och sakta men säkert förvandlas till vin, sist men inte minst tar du dig till restaurangen där du äntligen kan få smaka på de organiska vinerna samtidig som du blir bjuden på mat som har inspiration från Italien och Kroatien.

  Kamenjak

  Så långt söder du kan komma i Istrian Peninsula på det Kroatiska fastlandet finner du udden Kamenjak. Du tar dig hit på cirka 30-40 min i din bil och du kommer bli belönad med en otrolig utsikt över det adriatiska havet. Udden består främst av kalksten och här finns därför mängder av klippor och stenar du kan bada ifrån, se bara till att vattennivån är tillräckligt hög om du hoppar från en högre höjd. Att ta sig till Kampenjak och spendera dagen med att sola, bada och utforska de naturligt skapade grottorna är något vi varmt rekommenderar! Passa på att stanna på de två populära stränderna Mala Kolumbarica och Njive beach.

  Rijeka

  Vill du besöka en annan Kroatisk stad kan du hoppa in i din hyrbil och köra nordöst till Rijeka. Detta är landets tredje största stad och sägs vara Primorje-Gorski Kotar Country kulturella centrum. Sevärdheter i staden inkluderar Trsat Fortress, Cathedral of St. Vitus och stadens stadstorn med tillhörande klocka. Stadens berömda gågata Korzo är också populär att besöka eftersom den är fylld av mysiga små butiker och charmiga café. Utöver detta är staden också hem till mängder av museum, allt från de som fokuserar på historia och konst till de med fokus på modern arkitektur, naturvetenskap och till och med gamla datorer på Peek&Poke Computer Museum. Det tar cirka en timme och 45 minuter att köra till Rijeka från Pula.

  Grotta Baradine

  Vill du uppleva Istrian Peninsulas magiska underjordiska värld rekommenderar vi ett besök till Grotta Baradine, en grotta cirka en timme utanför Pula som sträcker sig 132 meter ner i marken. Som turist kan du dock endast ta dig cirka 60 meter ner i grottan, men tvivla inte, även om du endast tagit dig mindre än halvvägs ner bjuds det på magiska sevärdheter i form av stalaktiter och stalagmiter. Grottan tros ha skapats för cirka 3,5 miljoner år sedan av vatten som sakta men säkert format grottan till vad den är idag. För att ta dig ner och se denna fantastiska underjordiska värld med egna ögon behöver du boka en guidad tur, du kommer då får lära dig mer av grottans historia och ursprung samtidigt som du besöker fem av grottans största rum. Har du tur kan du även få syn på en europeisk olm, det vill säga ett slags groddjur som lever i grottor som denna

  Ta sig runt i Pula

  Man kan hyra bil i Pula och enkelt ta sig runt på egen hand, men vill man inte det finns de alternativ. Stadens kollektivtrafik består av 8 busslinjer indelade i tre zoner som ansluter alla stadens delar med varandra. Biljett kan köpas online eller direkt av busschauffören och en biljett varar i en timme.

  Pula har också en tågstation som ansluter staden till andra städer i regionen, bland annat går det dagligen tåg till Vodnjan och Buzet. Vill du ta dig ännu längre går det med hjälp av anslutningståg också att ta dig till städer som Split, Zadar och huvudstaden Zagreb. Pula tågstation ligger nära kusten norr om centrum, du tar dig smidigt dit men hjälp av buss. Vill du istället ta dig runt i staden med hjälp av taxi är det också ett alternativ, detta kan dock bli dyrt i längden.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Pula