Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SPLIT

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Split – Bästa priserna med Auto Europe

  Med en hyrbil öppnas många möjligheter. Nu kan du fynda fina bilar till magiska priser hos oss på Auto Europe. Med över 60 års erfarenhet vet vi idag vad vi sysslar med och hur man gör det bäst möjligt. Genom starka samarbeten med världsledande uthyrningsfirmor världen över kan vi nu erbjuda hyrbilar i över 150 länder och på totalt 24 000 destinationer. Bokar du din hyrbil i Split redan idag är du väl förberedd och både ditt pris och din upplevelse blir avsevärt bättre.

  När ni besöker Split, kommer ni att märka att detta är en av de vackraste hamnstäderna vid Adriatiska havet. Staden med anor ända från fyrahundra år före kristus, hör till de äldsta städerna i området. Här nedan listar vi lite tips och bra ställen att besöka när ni är i Split. Och om ni är lite osäkra på vad ni vill göra under er semester i Kroatien, ta då en titt på våran dagsutlykter tips, som garanterat kommer skapa minnen för livet.

  Vill du veta vad våra tidigare kunder tycker? Läs gärna deras utvärderingar av hyrbil i Split.

  Hur är trafiken i Split?

  Om ni har bestämt er för att hyra bil i Split, kan det vara värt att veta att när ni kör i de centrala delarna av Split kan det vara lite knivigt då vissa delar är avstängda för biltrafik. Men det gäller att hålla koll på skyltarna samt välja ett bra ställe att parkera bilen för att sedan istället promenera in i centrum. Anslutningsvägarna till motorvägarna är tydligt skyltade och man når enkelt A1 som leder hela vägen upp till Zagreb via bland annat Zadar. I sydlig riktning finner ni en motorväg som når hela vägen till Dubrovnik men det är inget som är klart än.

  • I Kroatien är det högertrafik.
  • Ge fri väg till skolbussar.
  • På landsbygden kan det finnas djur på vägen och ibland saknas vägskyltar.
  • Om du måste använda mobiltelefon medan du kör använd hands free, annars riskerar du att behöva betala böter.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Split?

  Eftersom centrum i Split endast är en gågata, är parkeringsmöjligheterna för er hyrbil i Split mycket begränsade. Tillåtna parkeringsplatser är markerade med vita linjer. Ni kan antingen köpa en biljett från parkeringsmätaren som accepterar bara mynt eller betala via SMS. Vill man ta en promenad i gamla stan kan man enkelt ställa bilen en bit utanför och promenera in. Det finns både övervakade och icke övervakade parkeringsplatser, men vi rekommenderar att för det första att aldrig lämna kvar saker i bilen samt hitta övervakade parkeringsplatser.

  Splits flygplats

  Splits flygplats trafikeras av flighter inom Europa. Många flygbolag chartrar från övriga Europa till Split under högsäsong. Under vintersäsongen är det inte lika mycket utan endast några enstaka reguljärflyg per dag. Totalt omsätter flygplatsen cirka 1,5 miljoner passagerare årligen. Från flygplatsen kan man åka shuttle-buss in till centrum eller till båthamnen. Om man vill hämta ut sin hyrbil direkt på flygplatsen går det också bra. Och har ni valt att hyra bil från Split tar ni er enkelt till staden på ungefär 30 minuter från flygplatsen.

  Split International Airport (SPU)
  Hemsida: www.split-airport.hr
  Telefonnummer:+385 (0)21 203 555

  Att göra i Split

  • Klis: Om ni är ute efter att ta riktigt magnifika bilder av Split, fundera då på att besöka Klis fästningen som är en av de vackraste fästningarna i Kroatien. De har öppet mellan 09:00 till 19:00 med en inträdesavgift på 10 Kuna. De som följer den världskända serien Game of Thrones kommer att direkt känna igen detta fort som i de senare säsongerna spelar en viktigt roll i serien. Inbyggd i en stenig år lovar den dess besökare en minnesvärd utsikt över Split, Adriatiska havet och de omgivande öarna. Ni tar er enkelt ut hit på runt 20 minuter från centrala Split. När ni kör dit mer er hyrbil, välj då väg D8 mot Solin, tag sedan avfarten till U1 och följ denna väg tills ni har kört igenom en tunnel. Väl igenom tar ni en vänster sväng som tar er in på en bostadsväg som leder er till fästningen.

  • Diocletian palatset: Här hittar ni det bäst bevarade monumenten av den romerska arkitekturen i världen. Den romerska kejsarens palats byggdes som en kombination av en lyxvilla och ett militärläger. Detta palats är mer eller mindre grunden för Split, som byggdes och växte runt palatset. Runt 1979 valdes palatset in på UNESCOs lista över kulturarv. Trots att många delar av palatsets delar har ändrats för att passa invånarnas behov är slottet fortfarande en av de mest kända och kompletta arkitektoniska rester av ett romerskt palats och har en enastående plats vid medelhavet.

  • Brela strand: Brela strand är en strand i världsklass, verkligen en av Kroatiens bästa stränder. Brela består av flera stränder som är sammanlänkade och tillsammans bildar en strand på 6 kilometer. Med dess kristall klara vatten och härligt mjuka sandstrand med Biokovo berget synligt i dess bakgrund, är det enkelt att förstå att Brela kallas en av de tio bästa stränderna i världen. Här finner ni möjligheten att kunna hyra solstol och parasoll så ni slipper och en mängd aktiviteter om ni är trött på att solbada. Här finns roliga aktiviteter som vattenskotrar och cykelbåtar. Brela strand finner ni runt 45 kilometer från Split, och med er hyrbil tar ni er enkelt hit, medans kollektivtrafiken som kör hit är mer komplicerat och inkluderar en 20 minuters promenad för att ta sig ner till stranden.

  • Katedralen i Split: Detta är en mycket liten och enormt vacker katedral. Det är en lugn och skön plats där ni kan sitta inna i svalkan och njuta av dess enastående arkitektur, skulpturerna och konsten som pryder väggarna. På framsidan av kyrkan finner ni dess klocktorn som man även kan besöka mot en lite entré avgift. För att ta sig upp till toppen är det många branta små trappsteg som man måste bestiga, men ni kommer bli väl belönade för mödan när ni möter den häpnadsväckande utsikten över tak topparna och havet som erbjuds på toppen av klocktornet.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Split

  Trogir

  Denna dags färd är endast 30 minuter från Split. Det är mycket enkelt att njuta av denna undangömda juvel som är med på UNESCOs världsarvs lista. Tag motorvägen ut från Split och följ den längs med kusten, och efter runt en halvtimme kommer ni fram till denna lilla romantiska kuststad. Staden som ligger på en ö kommer att överraska er med dess historia och arv. Utöver detta så finner ni den unika möjligheten att kunna upptäcka natursköna platser som Vela Rina och den Blå lagunen samt snorkla i kristallklart vatten. Här är ett utmärkt tillfället att parkera eran hyrbil och koppla av på sandstränderna i Vela Riina, klättra ombord på en liten exklusiv båt som tar er till paradisön Solta eller bada i den skyddade viken i Sesula.

  Krka nationalpark

  Börja dagen med en körning som tar er mellan den dalmatiska kusten och inlandet där ni kommer ha en fin utsikt över det omgivande landskapet med dess pittoreska byar. Ert första stopp blir i Sibenik där ni finner den UNESCO skyddade katedralen och andra sevärdheter. Nästa stop som är slutmålet för denna dagstur är vid Krka nationalpark med dess 17 vattenfall. Denna park med sina mäktiga 142 kvadratkilometer erbjuder möjligheten att skåda sällsynta fåglar, njuta av över 800 olika arter av växter och makalösa vattenfall som funnits i århundraden. Här hittar ni ett av Kroatiens mest kända sevärdheter, det berömda Skradinski Buk fallet som räknas som det vackraste fallet i Europa.

  Salona

  Mätta eran hunger för historia och bege er nordväst om Split där ni kan utforska de romerska ruinerna av Salona. Vandra runt i denna antika stad som utan tvekan är en arkeologisk pärla som enkelt kommer att ta upp en hel dag. Här finns en uppsjö av medeltida och romersk historia för älskare av historia och arkeologi. Salona var en gång i tiden huvudstad i den romerska provinsen Dalmatien för över 2000 år sedan, och var en av de fem största städerna i romarriket. Att ta sig hit gör ni enkelt genom att köra nordväst från Split och bör ta runt 15 minuter med en hyrbil, och ni kommer märka att tiden förflyter mycket snabbt när ni väl börjat undersöka ruinerna.

  Geografisk information & historia

  Split, Kroatiens största utgångspunkt för segling. Här finns verkligen alla verktyg man behöver för en fantastisk semester. Antingen stannar man i Split och njuter av de fina stränderna och den mysiga staden, eller så tar man sig via segelbåt eller motorbåt ut till öarna runt omkring. Här kan man hyra segelbåt för olika långa perioder och en tur i det adriatiska havet utanför Splits kust är verkligen att rekommendera. Det finns även goda möjligheter att parkera bilen nere vid båthamnen om man vill ut på havet. Split har forntida anor och historien sträcker sig hela 1700 år tillbaks i tiden. Därför är arkitekturen i centrum också väldigt varierande och vacker att beskåda. Mysiga restauranger och caféer hittar man i centrum, där kan man sitta, njuta av solen och titta på folk. Bara det är avkoppling och semester i sig. Split är även en väldigt solsäker stad med de tre sommarmånaderna som högsäsong. Detta är en vacker stad som är väl värd att besöka på den kroatiska solkusten.

  Split som stad grundades under den romerska kejsaren Diocletianus tid, i början av 200 talet. Hans palats går fortfarande att besöka, och är en av de mest välbevarade och största romerska byggnader i världen. Staden var en mycket viktig anknytnings punkt i det romerska imperiet. Under 600 talet tappade lokal befolkningen för en kort stund kontroll över staden till ett dåtida serbiskt rike, och de gömde sig på öarna utanför staden. Under de nästkommande århundraden kontrollerades staden av kroaterna. I modern tid has Split tillhört många olika fraktioner som republiken Venedig, det franska kejsardömet och Österrike. Staden har sedan 1991 tillhört det självständiga Kroatien.

  Ta sig runt i Split

  Inne i stan tar man sig lättast fram med buss om man vill åka kollektivt, och är också de mest populära sättet att ta sig fram i Split, som drivs av det lokala bolaget Promet Split. Ut till de olika öarna kan man åka med olia passagerarfärjor som man enkelt hittar i stadens stora hamn, som är den tredje största i medelhavet. Uppmärksamma att man inte får ta med sig hyrbilen på färjan

  Split har en tågstation centralt i staden. Därifrån kan man åka med de nya InterCity tågen direkt till Zagreb. Det går även äldre tåg som trafikerar sträckan mot och tillbaka från Zadar. Staden är en del av det kroatiska järnvägsnätet och har även förortsanslutning till Kastel Stari.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Split