Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  SPLIT FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Split flygplats med Auto Europe

  Ända sedan 1954 har Auto Europe sysslat med att förmedla hyrbilar till er kunder till marknadens bästa priser. Under dessa åren har Auto Europe samlat på sig nyttig information och växt sig till att kunna erbjuda er kunder möjligheten att kunna hitta en hyrbil på Split flygplats eller annan plats utav de 24 000 destinationer som erbjuds. Passa på redan idag att hitta den rätta hyrbilen och njut av fördelarna att välja Auto Europe. Med det enorma utbud som erbjuds är det garanterat att där finns ett alternativ som passar era behov. Den vältränade och prisbelönade kundservice som Auto Europe är mycket stolt över, är alltid redo att hjälpa till, alla dagar i veckan.

  Kroatiens näst största stad, Split är ett mycket populärt resmål som ligger vackert beläget vid det turkosblåa Adriatiska havet. Den halvö som Split ligger på är förmodligen den enda plats där turister kan njuta av en rykande kopp kaffe i ruinerna av ett romerskt palats. Besökare från hela världen kommer till Split för att kombinera en solsemester med historiska sevärdheter. Med det medelhavsklimat som råder i Split är det möjligt att resa hit året runt, men för garanterad värme och sol, är de bästa månaderna mellan maj till september. Om du är sugen på att veta vad tidigare kunder har att säga om din hyrbilsupplevelse i denna historiska stad kan du läsa deras utvärderingar av hyrbil i Split här.

  Flygplatsinformation

  Med över 3 miljoner passagerare årligen gör det Split flygplats till den näst mest trafikerade flygplatsen i Kroatien, strax efter Zagrebs flygplats. Den relativt lilla flygplatsen ligger utanför staden Kaštela som är belägen 25 kilometer från Split. Som man kan förvänta sig, så är det under sommar månaderna som det verkligen blir högtryck på flygplatsen, med besökare från hela världen.

  Split flygplats (SPU)
  Officiellt namn: Split flygplats, även känd som Resnik flygplats.
  Adress: Cesta Dr. Franje Tudmana 1270, 21217, Kastel Stafilic, Kroatien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 24 km väster om Split.
  Flygbolag på flygplatsen: SAS, Lufthansa, Bristish Airways, Finnair, Norweigan, Easyjet och Transavia är bara några av de bolag som finns representerade på Split flygplats.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Split flygplats?

  De mer välkända leverantörerna har sina diskar bekvämt belägna i ankomsthallen. På hemsidan kan ni välja mellan alla de olika leverantörer vi samarbetar med på plats. Ni kommer även ha möjligheten att läsa vad som behövs och krävs för att hyra bil på Split flygplats, vilket kommer att finnas i den voucher ni får när er hyrbil är bekräftad från Auto Europe. Kom ihåg att inspektera fordonet för potentiella existerande skador innan ni kör iväg från leverantören. När ni återlämnar hyrbilen, kom ihåg att återlämna den i enlighet med den valda bränslepolicyn ni har valt.

  Active hyrbil på Split flygplats Active hyrbil på Split flygplats
  Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270,
  Kaštel Štafilić, Kroatien 21217

  + 385 99 6076 285
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-21:00
  Alamo hyrbil på Split flygplats Alamo hyrbil på Split flygplats
  Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270,
  Kaštel Štafilić, Kroatien 21217

  + 385 21 895 018
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-20:00
  Carwiz hyrbil på Split flygplats Carwiz hyrbil på Split flygplats
  Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270,
  Kaštel Štafilić, Kroatien 21217

  + 385 21 686 079
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: Dygnet runt
  Oryx Rent a Car hyrbil på Split flygplats Oryx Rent a Car hyrbil på Split flygplats
  Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270,
  Kaštel Štafilić, Kroatien 21217

  + 385 996 349 332
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: Dygnet runt

  Terminaler

  Flygplatsen i Split är inte världens största flygplats, den har en liten terminal som kan bli extremt fylld under sommar månaderna och nästan öde under vintertiden. Under vintertiden tar flygplatsen emot 30 000 passagerare jämfört med över 300 000 på endast en måndag under högsäsongen. Reser ni hit under sommaren, var bereda på att behöva vänta i kö en längre stund. Det pågår för tillfället en större utbyggnad som förväntas vara klart någon gång under 2019, vilket kommer att lätta på det enorma trycket något. Även för det som har valt att hyra bil på Split flygplats kan det vara lite kö för att kunna hämta upp er bokade hyrbil under juni till september, så planera för detta och ha tålamod. Skulle ni känna att kön är för lång och ni behöver en paus, så ligger flygplatsen endast en kvarts promenad från en strand, där man kan koppla av och förnya sin styrka.

  Flygplatsfaciliteter

  Trots flygplatsen blygsamma storlek, kan flygplatsen tillgodose dess passagerares mat och shopping behov. På andra våningen i terminalen kan ni hitta tre caféer och två restauranger samt några souvenir butiker. För de som kommer med ett internationellt flyg så hittar ni även på andra våningen tax free butiker med de typiska varorna. Split flygplats erbjuder även sina besökare gratis Wifi för en timme. Andra faciliteter som tidningskiosk, bank och postkontor samt ett flertal uttagsautomater hittar man på första våningen.

  Hur man kan ta sig till och från Split flygplats?

  Med hjälp av er hyrbil från Split flygplats är det enkelt att ta sig till och från flygplatsen till platser som Split på runt 25 minuter. För er resa till Split har ni två alternativ ni kan välja mellan. Väljer ni den något snabbare motorväg 8, behöver ni bara följa skyltarna som enkelt tar er till centrala Split. För de som önskar en mer naturskön väg, kan följa kustvägen 409. För andra alternativ att ta sig runt finns där olika kollektiv alternativ att välja mellan.

  Buss
  Var 20:e minut avgår en av de två lokala bussarna, Nr37 och Nr38, som kör mellan flygplatsen och Split, och resan tar runt 45 minuter. Dessa lokalbussar kör mellan 5 på morgonen till 7 på kvällen, därefter så avgår de en gång i halvtimmen fram till midnatt. En alternativ buss är med bolaget Plesoprijevoz som anordnar flygbuss som avgår 30 minuter efter inkommande schemalagda flyg. Och från Split avgår de till flygplatsen 90 minuter före schemalagd flyg.

  Färja
  Mellan den 15:e maj till den 15:september så avgår där en färja som kör mellan Split och flygplatsen. Färjorna anordnas av Catamaran Line och resan tar runt 20 minuter mot en prislapp på 99 kuna per person.

  Parkeringstips

  på flygplatsen finns där ett parkerings utrymme och den ligger mittemot terminalbyggnaden och rymmer upp till 500 fordon. Att parkera här är gratis den första kvarten och därefter kostar det 7 kuna per timme. När ni önskar att använda parkeringen, är det viktigt att ni tar en parkeringsbiljett vid ingången till parkeringen och tar med er den biljetten in till terminalen för att betala för att stämpla och betala för biljetten. Detta gäller även för de som tänker endast stanna för en kvart eller mindre.

  Parkering i Split centrum är begränsad på grund av fotgängarzoner. Dina val är så kallad pay och display parkering på gatan och offentliga parkeringar. De senare är ett bättre alternativ eftersom gratis parkering på gatan kan vara svårt att hitta. För att bekanta dig med de lokala trafikreglerna kan du läsa vår körinformation för Kroatien.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Split