Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KROATIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över
  • Bra priser och bäst service sedan 1954

  Hyrbil i Kroatien till de bästa priserna

  Boka en hyrbil i Kroatien med Auto Europe redan idag! Kroatien var fött en gammal semesterfavorit som nu gjort come-back och vuxit till ett riktigt hett sommarresemål! Den mycket vackra kuststräckan vid Adriatiska havet lockar många, samt de fina kalkstensklipporna i kontrast med det turkosa havet.

  Idag täcker Auto Europe över 24 000 destinationer i 150 olika länder. Tack vare våra samarbeten med ledande biluthyrare världen över, har vi möjligheten att erbjuda kunderna hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi erbjuder både hög kvalitet och flexibilitet. Hör av er till oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) för att komma i kontakt med våra svensktalande hyrbilsexperter om ni behöver hjälp med er bokning eller om ni bara vill ställa några frågor.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Kroatien?

  Oavsett om du vill hämta upp din hyrbil i Kroatien på en flygplats, en tågstation eller i centrum i någon stad kan vi erbjuda både hög kvalitet och flexibilitet. Detta för att göra din upplevelse och resa så bra som möjligt. Auto Europe har satt ihop lite nyttig information för att du som förare ska kunna njuta så mycket som möjligt av semestern.

  • I Kroatien är det högertrafik.
  • Skolbussar lämnar man alltid företräde åt.
  • Man måste använda säkerhetsbälte.
  • Föraren måste ha sitt körkort, registreringsdokument och försäkringsdokument med sig i bilen
  • Det finns gott om parkeringshus/platser i större städer som Dubrovnik, Split och Zagreb
  • Bensinstationer är oftast öppna mellan 06.00 och 20.00. Vissa har öppet längre, i dem större städerna och nära de stora motorvägarna kan man räkna med att det finns bensinstationer som har öppet dygnet runt.
  • Om du vill veta mer om att köra bil i Kroatien kan du klicka här.

  Att göra i Kroatien

  För att maximera din semester när ni kommer för att hyra bil i Kroatien har vi här nedan samlat några rekommendationer på platser att besöka! 

  Plitvice Nationalpark: En av Kroatiens mest kända ställen att besöka är denna nationalpark i den centrala delen av landet, som består av 16 små sjöar med vattenfall och berg. En riktigt vacker plats att besöka, som är öppen året runt från 07.00-19.00. Se till att vara säker på hur vädret är under tiden du planerar att besöka parken, då det ibland kan vara mycket regnigt och dimmigt och inte värt att besöka under dessa förhållanden.

  Dubrovnik: Denna stad är en av Medelhavets vackraste platser. Här kan man njuta av sol och bad, samt mycket historia. Gamla Stan som kallas Stari Grad är en av de stora sevärdheterna - här kan du ta en promenad och besöka museer, katedraler och fina kyrkor. Om man vill njuta av en enastående utsikt kan man ta en linbana till Srd, det 405 meter höga berget.

  Vis: Längst ut i Adriatiska havet ligger en rofylld ö man inte får missa! Här ligger en gammal fiskeby, vita stenhus och medeltida kyrkor. Här finns möjlighet till att vandra eller dyka, det finns många dykkurser för allt från nybörjare till avancerade. För att ta sig hit kan man ta färja från Split.

  Road trip med min hyrbil i Kroatien

  Börja resan i Zagreb, den sofistikerade huvudstaden. I Zagreb kan man besöka Ban Jelacic´s Central Square, som är omgivet av historiska byggnader. Du kan också hämta din bil i Dubrovnik, en av de vackraste städerna vid adriatiska kusten.

  Ska du hyra bil i Kroatien kan du starta din roadtrip på valfri plats och upptäcka mer av vad landet har att erbjuda! Om du vill ta en klassisk roadtrip som är lite kortare och koncentrerad på södra delen av landet kan du ta dig från Split i söder, för att sedan ta dig Hvar och till sist Dubrovnik. Den totala restiden gå upp till ca. 6 timmar och passar dig som vill stanna kvar lite extra länge på varje destination.

  Om du vill se mer än bara södra Kroatien kan du börja din roadtrip i huvudstaden Zagreb för att ta dig till Dubrovnik. På vägen kan man exempelvis besöka Plitvice Nationalpark, Zada, Murterön, och Sibenik. Zadar är en stad som är väldigt annorlunda till skillnad från andra städer, det är därför värt att starta i denna stad för att få en helhetskänsla av landet! För att se om det finns tillgänglighet att ta en envägshyra samt avgifter rekommenderar vi att du kontrollerar tillgängligheten i förväg.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Kroatien?

  För att få hyra bil i Kroatien måste man vara minst 18 år gammal (kan bero lite olika på vilken kategori man vill ha) och haft körkort i minst ett år. Förare under 25 kan räkna med en avgift för att man är ung.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Kroatien?

  Man betalar en liten avgift för E59 och E70, motorvägarna som leder ut från Zagreb. Du kan betala kontant eller med kort i betalstationer som finns längs vägen. Andra väkar samt tunnlar och broat kan också vara avgiftsbelagda. De kan vara möjligt att lösa ut en så kallad ENC-dosa för elektronisk avläsning. Du kan med detta får 10% på avgifter och spara tid. Kontrollera med din uthyrare om det går att få en ENC-dosa.

  Lite historia

  Vid 500- och 600-talet började kroater och slaver bosätta sig i dagens område som kallas Kroatien. Efter det har landet erövrats av kringliggande länder som Ungern på 1100-talet, Venedig under 1200-talet och det osmanska riket vid 1450. 1830 bildades det kroatiska språket, och efter första världskriget 1918 bildades en federation som fick namnet Jugoslavien, som bestod av nuvarande Bosnien-Hercegovina, Makedonien, Montenegro, Serbien och Slovenien.

  1980 började en kamp för självständighet, som lyckades 1991 efter ett allmänt val. Detta ledde till ett inbördeskrig som fortsatte till 1995 då ett fredsavtal slöts. Från 2000 har Kroatien utvecklats mer i demokratisk riktning och är medlem i EU sedan 2013.

  Vad är valutan i Kroatien?

  I Kroatien har man Kuna (HRK). Valuta kan man växla på banker eller på växlingskontor. Nästan överallt kan man räkna med att kunna betala med kreditkort och man kan också ta ut pengar ur en bankomat med internationellt kort.

  Vilken tidszon är Kroatien i?

  Kroatien har samma tid som oss i Sverige (GMT-1). I Kroatien har man också vinter/sommar tid.

  Vilka är de mest använda fraserna i Kroatien?

  Kroatiska och serbiska är förekommande i Kroatien. Tyska är också ganska vanligt i norra delarna av landet. Längs med kusten kan man dessutom höra italienska då Italien bara ligger på andra sidan av adriatiska havet. Här är några ord som kan hjälpa er på vägen:

  Hej - Bok eller Bog
  Hur mår du? - Kako ste
  Bra, tack - Dobro sam, hvala
  Snälla - Molim
  Tack - Hvala
  Ja - Da
  Nej - Ne
  Vad heter du? - Kako se zovete?
  Jag heter - Zovern se
  Jag är vilse - Izgubio izgubila sam se
  Polis - Policija
  Kan jag låna din telefon? - Mogu li se psluziti telefonom

  El - Behöver jag en reseadapter i Kroatien?

  I Kroatien har man 230 volt, 50Hz. Vanlig europeisk stil på eluttagen. Två-pin adaptor är standard.

  Behöver jag visum för att resa till Kroatien?

  Som svensk behöver man inget visum för att åka in i Kroatien. Ambassaden ligger i Zagreb och en länk finns längre ner på sidan.

  Svenska ambassaden i Zagreb
  Strojanska 20/24:e våningen
  10 001 Zagreb
  Tel: +358 1 492 51 00
  Fax: +358 1 492 51 25

  Kan jag hyra husbil i Kroatien?

  Upplev Kroatien på ett annorlunda sätt och ta ert resande till en helt ny nivå. Auto Europe har börjat att erbjuda möjligheten att kunna resa med husbil i Kroatien och erbjuder husbilar i olika storlekar, från 2 bäddars till 6 bäddars för de som reser med hela familjen. Med en husbil från Auto Europe kan ni enkelt resa runt alla sevärdheterna på helt eget bevåg. Hitta rätt husbil i Kroatien för just er genom att söka igenom vårt urval och välj just den som faller er i smaken. Påbörja ert äventyr och känn er ett med naturen.


  Nyttiga länkar

  Turistinformation

  Tillbaka till toppen