Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KROATIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Kroatien - Besök Adriatiska havets pärla

  Hyrbil i Kroatien

  I sydöstra Europa ligger Kroatien som är en utmärkt semesterdestination fylld av vackra och intressanta områden att utforska. Många refererar till landet som Adriatiska havets pärla på grund av dess magiska kustläge med vackra stränder och kalkstensklippor. Kroatien gränsar till Slovenien, Ungern, Bosnien-Herzegovina, Montenegro och Serbien och huvudstad i landet är Zagreb. Denna kustlösa huvudstad ligger inåt landet men är fylld av intressanta monument, museum och historia samt andra sevärdheter och aktiviteter att spendera dagarna med. Är det stränder du är ute efter rekommenderar vi dock en resa till Dubrovnik i söder eller Pula i norr.

  Kroatiens position har gjort det till en spännande plats med inflytande från en mängd olika kulturer. Här har både öst- och västerländska civilisationen satt sina avtryck och landet är på grund av detta ett fängslande land väl värt att utforska, om det så är till fots i en specifik stad eller hela landet med en bil. Vill man sistnämnda kan man via oss boka en billig hyrbil i Kroatien tryggt och enkelt. Kanske i den näst största staden Split som är en perfekt startpunkt om du vill utforska landets många öar eller i hamnstaden Zadar som är perfekt om man vill undvika de största turiststäderna.

  Med över 60 års erfarenhet inom hyrbilsbranschen kan Auto Europe kalla sig experter på bilhyra. Vi ger dig kvalité till lågt pris, både när det kommer till våra fordon och vår fantastiska kundservice. Samarbeten med alla världens ledande hyrbilsföretag gör att vi har tillgång till ett stort utbud av fordon i olika prisklasser och modeller samt en mängd upphämtningsplatser. Skräddarsy din bilhyra i Kroatien med vår hjälp så du kan få en så smidig upplevelse och resa som möjligt. Ring oss idag på +46 10 888 66 52 eller läs våra tidigare kunders omdöme på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Kroatien. Gör dig själv en tjänst och välj Auto Europe nästa gång du ska hyra bil!

  För mer information om att hyra bil i Kroatien, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Kroatien?

  Som en av Europas populäraste semesterdestinationer finns det extremt många upphämtningsplatser runt om i landet att välja mellan, vanligtvis centralt i städer såväl som på flygplatser, tågstationer och ibland även hamnar. Till exempel kan du boka hyrbil i Kroatien med upphämtning i Pula, Dubrovnik, Zadar, Porec, Rijeka med fler städer – stora som små. Leverantörer varierar med runt om i landet kan du finna erbjudande från välkända aktörer som Hertz, Alamo, Avis och Firefly samt de lite mindre Active och Carwiz.

  När du anländer till på din destination går du till leverantörens kontor för att hämta upp din bokade bil. Se till att du har med dig alla dokument som efterfrågas, det brukar handla om körkort, kreditkort och voucher men vänligen läs på din voucher (bokningsbekräftelse) för att se vad som behövs i ditt specifika fall. Observera att kreditkortet måste vara ett kreditkort i huvudförarens namn, det vill säga den person vars namn står på vouchern. Kreditkortet måste också ha tillräckligt mycket kredit så att depositionen kan lämnas. Kontanter eller debitkort kommer inte accepteras. Vänligen läs hyreskontraktet noga innan du signerar och kolla alltid igenom hyrbilen för eventuella skador som behövs rapporteras till den lokala personalen innan du ger dig ut på vägarna. Har du frågor eller behöver hjälp är det som alltid bara att slå oss en signal på +46 10 888 66 52.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i Kroatien

  • Zagreb tågstation
  • Rijeka tågstation
  • Pula tågstation

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Kroatien

  Auto Europe erbjuder biluthyrning på över 24.000 platser runt om i världen. Det är våra många samarbeten med globala såväl som lokala leverantörer som gör att vi kan ha detta enorma utbud och erbjuda kunder flera valmöjligheter. På vår hemsida kan kunder själv jämföra pris på biluthyrning i Kroatien med leverantörer som Alamo, Hertz, Firefly, Avis, Carwiz, Active och många fler. Skulle ens planerar förändras erbjuder Auto Europe även gratis avbokning upp till 48 timmar innan angivet upphämtningsdatum – perfekt om man vill boka i förväg för att garantera ett pris men sedan upptäcker att planerna förändras. Flexibilitet är mycket viktigt för våra kunder och därmed också för oss.

  Auto Europe strävar alltid efter total transparens när det kommer till priser och villkor. På vår hemsida kan du tydligt se villkoren för varje enskild bil genom att klicka på ”Prisdetaljer” men om något är otydligt eller du har frågor är det bara att höra av dig till oss. Vi vill att du ska vara fullt informerad från start så att du vet vad du kan förvänta dig när du hyr en bil i Kroatien via oss.

  Active - Hyrbilsinformation Alamo - Hyrbilsinformation Carwiz - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Firefly - Hyrbilsinformation Oryx - Hyrbilsinformation

  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Kroatien

  Kontakta ossHär besvarar vi några av de vanligaste frågorna angående bilhyra i Kroatien. Vår expertis kan hjälpa dig ha en lyckad hyrbilsupplevelse i landet, om det så är i en storstad som Split eller en liten stad som Makarska eller Karlovac. Scrolla igenom våra frågor nedan för att se om vi har besvarat din fråga och ring oss på +46 10 888 66 52 om du undrar över något annat. Vår telefonlinje har öppet sju dagar i veckan och våra duktiga hyrbilsexperter är alltid redo att besvara dina frågor och hjälpa dig ha en lyckad hyrbilsupplevelse var du än befinner dig.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Kroatien?

  För att få hyra bil i Kroatien måste du vara minst 18 år. Ålderskrav och restriktioner kan variera och de flesta leverantörer har en så kallad ung föraravgift för kunder under en viss ålder. Många har avgiften för förare under 21 men i vissa fall även för de under 26 år. Det är viktigt att man läser villkoren på den bil man ska hyra så att man vet vad för åldersgräns leverantören har, speciellt om det är ens första gång man hyr bil. Utöver den unga föraravgiften kan vissa leverantörer ta en så kallas senior avgift, det vill säga en avgift för förare över en viss ålder.

  För att enkelt jämföra dina alternativ med de åldersrelaterade avgifterna och villkoren inräknade kan du fylla i din ålder i vår bokningsmotor innan du söker. På så sätt får du endast fram alternativ med leverantörer som erbjuder biluthyrning till din åldersklass samt med den eventuella unga föraravgiften eller senior avgiften inräknat i det totala priset. Tydligt kommer du se vad det totala priset för hyran kommer vara, även om du betalar den åldersrelaterade avgiften lokalt vid upphämtningen och inte vid bokningstillfället. För mer information om en specifik bils villkor, vänligen klicka på ”Prisdetaljer”.

  Klicka här för att läsa mer om hur ålderskrav och restriktioner fungerar.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Kroatien på ett ställe och lämna på ett annat?

  Ja, det heter envägshyra och går alldeles utmärkt att göra i Kroatien. Hämta fordonet på flygplatsen och lämna den sedan på ett kontor i centrum eller hämta den i en stad och lämna den i en annan. Med vissa leverantörer går detta till och med att göra mellan olika länder! Bokar man en envägshyra tillkommer det ofta en avgift för detta, denna avgift bestäms av leverantören och betalas direkt till dem i samband med upphämtningen. Dock kommer Auto Europe tala om för dig redan innan bokningen vad priset är så du enkelt kan se vilket alternativ som är billigast även vid envägshyra. Observera att avgiften kan variera mellan olika leverantörer, fordon, datum och upphämtningsplatser samt att de kan komma att förändras utan förgående meddelande.

  Om du vill boka en så kallas internationell envägshyra i Kroatien, alltså att du hämtar fordonet i Kroaten och sedan lämnar den i ett annat land, är det möjligt till vissa länder medan förbudet till andra. Generellt tillåter leverantörer envägshyra mellan Kroatien och Västeuropeiska länder medan vissa restriktioner kan förekomma för de som vill besöka Östeuropa. Ska du hyra en bil från vår lyxkategori är det vanligtvis inte heller tillåtet med en internationell envägshyra, detta på grund av fordonets höga värde och säkerhetsrisken. Vänligen uppge alltid vilka länder du planerar att besöka med din hyrbil i samband med bokningen, även om du inte ska lämna fordonet i det andra landet utan bara besöka det.

  Du kan se vilka länder det är tillåtet samt inte tillåtet att besöka med hyrbilen på vår hemsida under PrisdetaljerGenerella affärsvillkorInresa till andra länder. Samma information kommer stå på din bokningsbekräftelse du får av oss efter en slutförd reservation.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Kroatien?

  Ska man hyra bil i Kroatien måste kunden ha ett kreditkort i sitt eget namn för att lämna depositionen vid upphämtningen. Om du inte har ett kreditkort som accepteras av leverantören kommer du heller inte kunna få ut din hyrbil och du kan komma att förlora din hyra utan möjlighet att få pengar tillbaka. Detta är anledningen till att det är extremt viktigt att du läser villkoren noga och ser till att du har en giltigt kreditkort med tillräckligt mycket kredit på sig och som accepteras av leverantören. Observera att kreditkortet måste vara i huvudförarens namn och inte ett debitkort. För mer information om kreditkort och bilhyra, vänligen läs vårt inlägg där vi besvarar sex vanliga frågor om kreditkort.

  Har du bokat en av våra lyxbilar kan leverantören kräva att två kreditkort i huvudförarens namn istället för ett lämnas. Detta som en säkerhet för leverantören eftersom våra exklusiva lyxfordon har ett mycket högt värde. De vanligaste kreditkorten accepteras, det vill säga Visa och Mastercard, men vänligen läs alltid villkoren för att vara säker. Villkoren hittar du på vår hemsida under PrisdetaljerInformation om leverantörens betalningspolicy samt på din Auto Europe voucher efter en bekräftad bokning.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Kroatien?

  Att köra i Kroatien skiljer inte sig från att köra i många andra europeiska länder. Generellt sätt är de kroatiska vägarna väl omhändertagna och motorvägsnätet väl utformat med goda anslutningar mellan städer. Du kör på höger sida av vägen, kör om på väster sida av andra fordon och måste hålla de angivna hastighetsgränserna.

  Använder man inte hands-free är det förbjudet att tala i telefon samtidigt som man kör och alla passagerare måste använda säkerhetsbälte. Barn måste sitta i lämpliga bilstolar/bilkuddar och detta går att hyra tillsammans med sin bil mot en extra kostnad. Bilens dokumentation ska alltid finnas i bilen och till hands om man skulle behöva det, till exempel registreringsbeviset, försäkringspapperna, hyreskontraktet och ditt eget körkort. Att förtära alkohol och köra bil är inget vi uppmuntrar till och i Kroatien ligger promillegränsen på 0,5%.

  Om du är med om en olycka i din hyrbil eller får motorstopp, vänligen behåll lugnet och sätt dig själv och ditt resesällskap i säkerhet. Kontakta därefter hjälp, sätt på fordonets varningsblinkers, sätt ut varningstriangel och ta på er reflexvästar för att synas. Har man varit med om en olycka är det extremt viktigt att man kontaktar sin leverantör och Auto Europe så snabbt som möjligt, självklart först efter att man sätt till att alla är i säkerhet.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Kroatien?

  Vägtull förekommer i Kroatien och betalas i respektive tullbås där priset kan ses så fort du kör in. Betalningen kan ske i antingen euros eller kroatisk kuna och med antingen kontanter eller kort. Det finns även vissa tullbås som endast är för de som innehar en speciell sändare där betalningen sker helt elektroniskt. Priset varierar beroende på motorväg, fordonstyp och hur långt man kört. Utöver motorvägarna finns det även en del tunnlar och broar runt om i landet som är tullbelagda.

  Både E59 och E70 som är anslutna till huvudstaden Zagreb är tullbelagda. Vänligen besök Kroatiens officiella hemsida för vägtull om du vill ha mer information. Uppmärksamma att det är kundens egna ansvar att betala alla tullavgifter och inte leverantörens eller Auto Europes. Eventuella obetalda tullavgifter kommer skickas till leverantören som i sin tur kommer skicka den till dig, ofta med en tillagd avgift för besväret. Med andra ord tjänar du på att betala avgiften direkt!

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Kroatien?

  När man bokar hyrbil i Kroatien är det viktigt att man ser över alla sina försäkringsalternativ. Auto Europe erbjuder olika hyrbilsskydd men oavsett vad du väljer ingår alltid ett Kollisionsskydd (CDW) och ett Stöldskydd (TP), detta då med en självrisk som du är ekonomiskt ansvarig för. Självrisken varierar mellan olika leverantörer och fordon och bestäms inte utav Auto Europe. Observera också att de ingående skydden inte täcker fordonets däck, nycklar, lås, tak, underrede, speglar, inredning eller glas.

  Auto Europe erbjuder kunder att köpa till skyddet Super Cover som återbetalar dig hela självrisken ifall något skulle hända. Detta skydd är ett omfattande skydd som dessutom täcker de delar av fordonet som inte CDW och TP gör, till exempel de sakerna listade ovan. Att tänka på är att Super Cover är ett återbetalningsskydd, du kommer alltså först behöva betala leverantören för skadan/skadorna och därefter kommer Auto Europe återbetala dig för skadorna (förutsatt att du uppfyller alla villkor angående dokumentering och bevis). Har man bokat en bra hyrbil i Kroatien och lagt till Super Cover kommer man fortfarande behöva lämna en deposition vid upphämtningen, detta på ett kreditkort i kundens egna namn.

  Med vissa leverantörer erbjuder vi även ett skydd som heter Utan Självrisk och som även det är ett omfattande skydd. Skillnaden är att detta inte är något återbetalningsskydd och man behöver som namnet avslöjar inte betala för någon eventuell självrisk, detta betyder också att depositionen men behöver lämna är betydligt lägre. För mer information om de olika skydden, vänligen läs villkoren under Prisdetaljer efter du klickat dig in på en specifik bil. Utöver detta kan du även köpa en försäkring direkt av leverantören, detta är dock ofta dyrare men kan vara ett alternativ för de som vill. Att vara medveten om är att Auto Europe inte ansvarar för lokalt köpa försäkringar och råkar man införskaffa två skydd med samma täckning, ett via oss och ett direkt av leverantören, kan Auto Europe inte erbjuda pengarna tillbaka. Har man redan köpt ett skydd vid bokningen behöver man med störst sannolik inte köpa till ett vid bokningen, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52 om du blir osäker.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Kroatien?

  Att dela körbördan är inga problem och du kan enkelt registrera en eller flera extra förare när du hyr en bil i Kroatien. Hos vissa leverantörer är detta till och med helt gratis medan vissa tar en extra avgift för det. Kolla gärna in våra erbjudande med gratis extra förare för att se om du just nu kan spara lite extra när du bokar bil i landet. Alla potentiella personer som ska köra hyrbilen måste registreras hos leverantören innan de sätter sig bakom ratten och de måste kunna uppvisa ett giltigt körkort, i vissa fall till och med ett internationellt körkort.

  Alla extra förare ska vara uppskrivna på hyreskontraktet och om en person som inte finns registrerade i kontraktet kör fordonet upphävs alla försäkringar och skydd att gälla. Detta innebär att om man är med om en olycka medan en oregistrerad förare kör är kunden själv ekonomiskt ansvarig för alla skador och så vidare. För mer information om extra förare vänligen läs under Prisdetaljer i vår sökmotor eller på din Auto Europe voucher efter en bekräftad bokning.

   

  Kan jag korsa gränsen till Bosnien-Herzegovina och Montenegro med min hyrbil?

  Ja, båda länder kan du besöka utan problem så länge de är inkluderade i ditt ”green card”. Detta ”green card” kommer du tillhandahållas av leverantören vid upphämtningen om du vill ha det så att säga. Kortet kostar cirka 50 euro beroende på leverantör och betalas direkt till leverantören. Ska du besöka något annat land än Kroatien är det viktigt att du meddelar oss och leverantören detta minst sju dagar innan påbörjad hyra, men ju tidigare desto bättre! För mer information vänligen läs fordonets villkor här på vår hemsida eller på din voucher eller ring oss på +46 10 888 66 52.

   

  Kan jag åka färja med min hyrbil i Kroatien?

  På vissa färjor kan man åka med sin hyrbil. Detta beror givetvis på vilken leverantör man hyr med och deras villkor, men det är inte helt ovanligt att leverantörer i Kroatien tillåter kunder att åka färja med sin hyrbil om det är inom Kroatien. Detta måste dock meddelas och godkännas av leverantören i förväg. Att åka internationell färja med sin hyrbil är dock inte tillåtet, till exempel är det inte ok att ta färjan över till Italien med fordonet. För mer information vänligen klicka på PrisdetaljerGenerella affärsvillkor eller, om du redan reserverat en bil, läs på din Auto Europe voucher som vi skickat till dig över mejl.

   

  Behöver jag extra vinterutrustning till min hyrbil i Kroatien under vintern?

  Vi rekommenderar att utrusta sin hyrbil med vinterutrustning om man ska besöka Kroatien mellan november och april. Många leverantörer gör detta åt dig och det är redan inkluderat i det totala priset medan vissa tar en extra avgift. Kolla gärna in våra erbjudande med gratis vinterdäck för att se om det finns något leverantör i landet som just nu har ett speciellt erbjudande du kan nyttja.


  Andra uthyrningsalternativ i Kroatien

  Här på Auto Europes hemsida kan du smidigt jämföra hyrbilserbjudande från de leverantörer som finns på din valda destination. Enkelt se vad det billigaste alternativet i Rijeka, Dubrovnik, Zagreb eller Split är – oavsett om du letar efter en stor SUV eller en liten bil från vår minikategori. Vi har fordon för alla tillfällen med fordonskategorier som Kompakt, Ekonomi, Standard/Full-Size och Mellan.

  Är du ute efter ett lite flottare alternativ, kanske en stilren cabriolet eller en häftig sportbil, då är det vår lyxkategori du ska kolla in. Med Auto Europe är möjligheterna oändliga och du kommer inte ha några problem med att hitta ett fordon som uppfyller alla dina önskemål. Enkelt börja din sökning med att fylla i informationen i vår bokningsmotor och klicka sedan Sök eller ring våra hyrbilsexperter om du har några frågor.

  Vill du ha mer detaljer om våra fordonskategorier? Besök gärna vår sida där vi beskriver vår fordonsflotta i Kroatien.

  Hyra lyxbil Kroatien Hyra minibuss i Kroatien Hyra husbil i Kroatien

  Hyra lyxbil i Kroatien - Kör längst Adriatiska havets kust i en glamourös Jeep Grand Cherokee eller en Audi A6. I Kroatien består vår lyxkategori av exklusiva fordon från en mängd olika märken så varför inte förgylla din resa med en riktig drömbil? Kolla in utbudet här på vår hemsida och boka sedan fordonet som faller dig i smaken.

  Hyra minibuss i Kroatien - Stora resesällskap kräver stora fordon och en minibuss är perfekt om man vill ha mer utrymme och bekvämlighet. Kanske ska man utforska område utanför städerna och behöver inte oroa sig även trånga parkeringar och enkelriktade gator då är en minibuss perfekt! Utöver fler sittplatser har en minibuss dessutom mer plats för resväskor och packning.

  Hyra husbil i Kroatien - Vill man maximera friheten medan man utforskar Kroatiens oupptäckta natur rekommenderar vi en husbil. Detta är väldigt populärt bland familjer och kompisgäng som vill utforska Kroatien utanför städerna samtidigt som de sparar pengar på boende. Att hyra en husbil med Auto Europe är tryggt, säkert och billigt och vårt utbud varierar från små till stora husbilar.

  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Kroatien