Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ RIJEKA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Rijeka flygplats - Utforska Kroatien

  För de som ska besöka norra Kroatien är det vanligt att antingen flyga till Pula flygplats eller Rijeka flygplats. Även om förstnämnda är en aning större än den andra, är Rijeka flygplats en populär startpunkt på semestern för de som ska utforska Rijeka eller någon annan del av norra Kroatien. Flygplatsen är som mest trafikerad under sommaren, detta eftersom närområdet har en fantastisk kust ut mot det Adriatiska havet och ett härligt varmt klimat. Men området förknippas också med sina skidorter så även under vintern kan du flyga hit för att besöka skidanläggningar som Bjelolasica, Platak och Skijalište.

  Rijeka är en av landets största hamnstäder och har en viktig roll för landets industri, staden är en av de största industristäderna i Balkanområdet. Turister kommer hit för att ta del av sevärdheter som Trsat Fortsress, Rijeka Tunnel och Korzo, men kanske främst för att njuta av den lugna miljön och det soliga vädret. Även om staden är hem till många aktiviteter och sevärdheter ligger många stränder, vandringsleder och andra populära saker lite utanför stadskärnan. På grund av detta kan det vara önskvärt att ha tillgång till en bil, och det är här Auto Europe kommer in i bilden eftersom vi kan hjälpa dig hitta en billigt hyrbil på Rijeka flygplats. Med hög kundservice, stort utbud och lång erfarenhet är Auto Europe ditt bästa val för att hitta drömbilen inför din vistelse i Kroatien – dessutom garanterar vi lägsta pris! Jämför erbjudande från berömda hyrbilsföretag med vår sökmotor ovan och boka sedan den perfekta bilen till marknadens lägsta pris. Vill du se vad tidigare kunder har att säga om sin upplevelse med Auto Europe kan du också klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Rijeka.

  Flygplatsinformation

  Rijeka flygplats arrangerar regelbundet inrikes flyg till Dubrovnik och Split. Utöver detta finns det en del internationella destinationer ute i Europa, bland annat London, Paris och Köln. Den mesta flygtrafiken sker under sommaren eftersom många utrikes flyg är säsongsberoende och endast är tillgänglig under sommarhalvåret. Trots sin blyga storlek är Rijeka flygplats en modern flygplats som har alla de tjänster och bekvämligheter du kan förvänt dig av en större flygplats. Belägen på ön Krk, cirka 2,5 mil utanför Rijeka, är det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen med bil. Du kan läsa mer om hur du tar dig till och från flygplatsen nedan, men vill du hyra bil på Rijeka flygplats är det både enkelt och smidigt.

  Rijeka flygplats (RJK)
  Officiellt namn: Rijeka Airport
  Adress: Hamec1, 51513, Omišalj, Kroatien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 2,5 mil utanför Rijeka.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat Ryanair och Easyjet.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Rijeka flygplats?

  Att hyra bil på Rijeka flygplats kunde inte vara enklare. Våra leverantörer har kontor i direkt anslutning till flygplatsen inne i terminalbyggnaden, du behöver inte ens lämna flygplatsen för att få bilnycklarna i handen. De flesta leverantörerna har kontor i ankomsthallen, men du kommer få mer information om exakt upphämtningsplats efter du valt vilken leverantör du vill hyra med.

  När man hyr en bil via Auto Europe får man en bokningsbekräftelse, eller voucher som vi kallar det. Detta dokument är ditt bevis på att du har beställt en bil, det är därför av största vikt att du har med vouchern till upphämtningen. Du behöver också ha med dig ditt körkort, kreditkort och eventuellt andra dokument som leverantören efterfrågat (vänligen läs din voucher för att se vilka dessa är). Så länge man har med sig alla dokument ska det inte vara några problem att hämta ut bilen, men skulle det uppstå komplikationer eller frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på +46 10 888 66 52.

  Läs gärna lite om hur det är att köra i Kroatien innan du ger dig ut på landets vägar.

  Alamo hyrbil på Rijeka flygplats Alamo på Rijeka flygplats
  Hamec1,
  Omišalj, Kroatien 51513

  +385 993 366660
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00
  Oryx hyrbil på Rijeka flygplats Oryx på Rijeka flygplats
  Hamec1,
  Omišalj, Kroatien 51513

  +385 996 349 333
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Active hyrbil på Rijeka flygplats Active på Rijeka flygplats
  Hamec1
  Omišalj, Kroatien 51513

  +385 146 73344
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.00

  Terminaler

  Rijeka flygplats har en terminalbyggnad som består av två våningar. På bottenvåningen är var det mesta händer, här ligger avgångshallen för inrikesflyg (gate 1), avgångshallen för internationella flyg (gate 2-6) och en gemensam ankomsthall för alla flyg (gate 7). Det är även på denna våning som incheckningsdiskarna ligger såväl som en kaffebar. En våning upp finner man en liten souvenirbutik, poliskontroll och ett konferensrum för VIP gäster samt ett till café.

  Flygplatsfaciliteter

  Eftersom Rijeka flygplats är en liten flygplats är utbudet på shopping och matställen inte stort. På första våningen finns det en butik med namnet Travel Value Shop som du kan köpa lite lokala produkter och souvenirer från. Det finns två caféer på flygplatsen, en på botten våningen och en på första våningen. Sistnämnda har också en liten terrass där det är tillåtet att röka.

  Utöver detta huserar flygplatsen de standard bekvämligheter som man förväntar sig av en modern flygplats, bland annat skötrum, toaletter, bankomat, informationsdisk och så vidare. För resenärer med nedsatt rörlighet finns det speciell hjälp att få, vänligen kontakta flygplatsen eller ditt flygbolag angående detta.

  Hur kan man ta sig till och från Rijeka flygplats?

  Flygplatsen ligger på ön Krk, cirka 25 kilometer sydöst om Rijeka. Ön är ansluten till fastlandet via en bro och det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är därför med bil. Du kan boka hyrbil på Rijeka flygplats och köra till Rijeka på cirka en halvtimme, tänk bara på att den 1430 meter långa bron som ansluter Krk till fastlandet är tullbelagd. Ska du köra till Rovinj tar det cirka 1,5 timme och till Pula tar det drygt två timmar.

  Det arrangeras en busservice mellan flygplatsen och Rijeka. Vänligen gå till flygplatsens egna hemsida för att läsa mer om det. Taxi är också tillgängligt.

  Parkeringstips

  Ska man parkera på flygplatsen sker det framför terminalbyggnaden, betalningen sker via ett automatiskt system som ger dig en biljett vid ankomst. När du sedan lämnar parkeringen igen lämnar du samma biljett i automaten och betalar med hjälp av kontanter i den lokala valutan. Priset baseras hur länge du haft bilen parkerad. Vill du betala med kort kan du göra det i tobaksbutiken.

  Nyttiga länkar

  Rijeka flygplats