Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ PULA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Pula flygplats - Solsemester i Kroatien

  Ska man på semester till nordvästra Kroatien är Pula den perfekta startpunkten på resan. Staden har ett rikt kulturarv och är bland annat hem till mängder av romerska ruiner och byggnader, kanske mest känd är amfiteatern Pula Arena som är en av världens sex kvarlevande amfiteatrar från romartiden. Detta tillsammans med stadens charmiga fasad, varma klimat och underbara stränder gör Pula till en eftertraktad semesterdestination. Bokar du en hyrbil på Pula flygplats kan du snabbt och enkelt lämna flygplatsen och börja semester. Oavsett om du planerar att bo i centrum, i områdena utanför eller någon annan av Istrians städer är en bil ett bra sätt att se landet på. Med en bil får du frihet på et helt annat sätt än utan och du bestämmer själv vad du vill se och göra under din vistelse i detta soliga land.

  Istrien är fylld av kalkstensklippor du kan bada ifrån och med en lång kustlinje ut mot det adriatiska havet finns det mängder av populära stränder, till exempel Vile Beach och Prostina Beach norr om Pula och Valsalie Beach och Bijeva söder om Pula. Med en bil kan du besöka alla eftersom du sparar både tid och pengar på taxiresor eller kollektivtrafiken, dessutom är många av sevärdheterna och stränderna inte nåbara med hjälp av buss eller tåg. Auto Europe hjälper dig hitta den rätta hyrbilen inför din resa, det vill säga en bil som möter alla dina förväntningar både när det kommer till komfort, nödvändigheter och budget. I över 60 år har vi samlat på oss erfarenhet av biluthyrning och tillsammans med våra leverantörer ser vi till att du får en lyckad hyrbilsupplevelse, oavsett om du hyr en bil på Pula flygplats eller på någon av våra andra 24.000 upphämtningsstationer. Tror du oss inte kan du klicka in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Pula för att se vad de som redan hyrt en bil i staden har att säga.

  Flygplatsinformation

  Istrias port brukar man ibland kalla Pula flygplats eftersom många som ska uppleva den nordöstra regionen börjar sitt äventyr just från Pula flygplats. Till ytan är det en hyfsat kompakt infrastruktur, men flygplatsen hanterar årligen kring 770.000 passagerare. Den största andelen flyger till eller från flygplatsen under sommaren, juli månad är den månad som varje år har flest antal passagerare och avgångna flyg. Eftersom Pula och regionen Istrias är en destination för de som önskar åka på en härlig solsemester är det många destinationer som endast går under sommarens högsäsong, då efterfrågan på flyg är större. Totalt har flygplatsen ett 60-tal direktdestinationer ute i Europa, men som sagt är många av dessa säsongsberoende. Flyg till huvudstaden Zagreb går dock att finna året runt.

  Pula flygplats (PUY)
  Officiellt namn: Pula Airport
  Adress: Ližnjan, Valtursko polje 210, 52100, Pula, Kroatien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 8 kilometer utanför Pula.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat Ryanair, Easyjet och Norweigan finns representerade på flygplatsen.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Pula flygplats?

  Ska du hyra bil på Pula flygplats kan du glädjas åt att hyrbilskontoren är lägligt placerade i ankomsthallen. Det enda du behöver göra är alltså att bege dig till ankomsthallen och hitta din leverantörs kontor för att hämta ut bilnyckeln till din nya semesterbil. Tänk på att ha med dig de dokument som krävs. Leverantörerna brukar efterfråga ett körkort, kreditkort i huvudförarens namn och Auto Europe voucher, men de kan även begära ytterligare dokument. Vänligen läs igenom din voucher noga för att se vad din leverantör kräver och hör av dig till oss om du har några frågor eller behöver hjälp.

  Auto Europe samarbetar med flera leverantörer som erbjuder upphämtning på Pula flygplats, du har därför ett stort utbud att välja mellan inför din resa. Ta din tid och jämför dina alternativ med hjälp av vår moderna sökmotor längst upp på denna sidan och boka sedan den perfekta hyrbilen för din resa. Några populära leverantörer som finns på Pula flygplats är:

  Alamo hyrbil på Pula flygplats Alamo på Pula flygplats
  Ližnjan, Valtursko polje 210
  Pula, Kroatien 52100

  +385 52 639 331
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00
  Hertz hyrbil på Pula flygplats Hertz på Pula flygplats
  Ližnjan, Valtursko polje 210,
  Pula, Kroatien 52100

  +385 52 550 968
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Firefly hyrbil på Pula flygplats Firefly på Pula flygplats
  Ližnjan, Valtursko polje 210
  Pula, Kroatien 52100

  +385 52 550 968
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 21.00
  Oryx hyrbil på Pula flygplats Oryx på Pula flygplats
  Ližnjan, Valtursko polje 210
  Pula, Kroatien 52100

  +385 52 522 176
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  Pula flygplats består av en terminalbyggnad. Denna byggnad är sedan indelad i fyra områden, internationella avgångar, internationella ankomster, inrikes avgångar och inrikes ankomster. Eftersom flygplatsen är ganska liten och allt befinner sig under ett och samma tak är det enkelt att ta sig runt inne på flygplatsen.

  Flygplatsfaciliteter

  Med en blygsam storlek har Pula flygplats ett begränsat mat- och shopping utbud. Det finns en kaffebar i terminalbyggnaden som bland annat har smörgåsar, kakor, sallader, pizza, glass, tårta och varma och kalla drycker. Detta är det enda stället på flygplatsen som man kan köpa lite mat på, men de har ett hyfsat stort utbud så sannolikheten att du hittar något du gillar att stilla hungern eller törsten med är stor. Shoppingmöjligheterna består av en Duty Free butik som har de klassiska varorna, det vill säga godis, parfym, sprit, souvenirer och närodlade varor som honung och olivolja.

  Sedan 2017 har flygplatsen också en Business Lounge som resenärer som åker i affärsklass med någon av följande flygbolag kan nyttja: Siberian Airlines, Globus, Swiss International, Air Serbia, Lot Polish airlines och Finnair. Loungen ligger nära avgångshallarna och är en lugn och avslappnande plats för de som vill vänta i lugn och ro. Andra tjänster som finns på flygplatsen är lekrum för barn, växlingskontor, bankomat och möjligheten att hyra en bil på Pula flygplats.

  Hur kan man ta sig till och från Pula flygplats?

  Har du plockat upp din hyrbil på Pula flygplats och vill in till Pula följer du väg D401 till D66 och Sijanska cesta. Vid rondellen kör du rakt ner på Koparska gatan och fortsätter sedan på Joakima Rakovca väg. Du kommer att nå stadens centrum på mindre än 15 minuter om du följer denna väg. Ska du inte till Pula, utan vill ta dig vidare i landet eller till och med till Italien, kan du köra på Istrien Y - det vill säga ett motorvägskomplex formad som bokstaven "Y". Denna väg tar dig antingen till Italien i norr eller Rijeka och det kroatiska fastlandet i öster. På vägen till Rijeka måste du köra igenom den 5 kilometer långa Ucka tunneln, detta är en avgiftsbelagd väg.

  Klicka här för att läsa mer om körning i Kroatien.

  För de som inte har tillgång till en bil har flygplatsen en skyttelbuss service som kör resenärer till och från flygplatsen. Taxi finns och tillgängligt utanför ankomsthallarna.

  Parkeringstips

  Det finns gott om parkeringsplatser på Pula Airport. Betalning i form av självbetjäning är i drift vid parkeringen, som är ligger strax utanför terminalbyggnaden till vänster om biluthyrningsdiskarna. Att hitta en ledig parkeringsplats i centrala Pula å andra sidan, kan vara en utmaning. Gatuparkering är tillåtet, men var noga med att betala för den samt att uppvisa parkeringsbiljett på instrumentbrädan. Det kan vara enklare att ställa sig i ett parkeringshus eller garage om du vill parkera i centrum, även om det kanske kostar lite mer. Till exempel finns det en stor parkering med över 200 platser vid vattnet bara två minuters promenad från den berömda amfiteatern. Att parkera bilen här och sedan utforska Pula på fot är en bra idé eftersom många av stadens sevärdheter ligger inom gångavstånd till varandra, till exempel Pula Arena, Zerostrasse, Fortress Kaštel, Temple of Augustus och hamnen.

  Nyttiga länkar

  Pula flygplats