Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ DUBROVNIK FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Dubrovnik flygplats – Res till soliga Kroatien

  Om du planerar att utforska södra Kroatien är Dubrovnik den perfekta starten på din resa. Du kan boka en hyrbil på Dubrovnik flygplats och ge dig ut på ditt semesteräventyr så snart planet landat och du hämtat väskorna från rullbandet. Ge dig ut på de kroatiska vägarna mot soliga stränder, bergiga utsiktsplatser och historiska kloster eller kör söderut till det lilla landet Montenegro med allt det har att erbjuda. En bil innebär frihet eftersom man är fri att utforska på sin egen hand, se därför till att boka den perfekta semesterbilen redan idag!

  Med Auto Europe kan du jämföra dina alternativ och sedan boka bilen du vill köra under semester till bästa pris. Vi har funnits på marknaden sedan 1954 och har därför stor erfarenhet av att göra kunder nöjda med sin hyrbilsupplevelse var i världen de än befinner sig. I Kroatien finns vi i populära städer som Split, Zadar, Rijeka och Pula och har ett stort utbud på olika fordonstyper – allt från den lilla bensinsnåla bilen som är perfekt för en helg i storstaden till de större familjevänliga fordonen som passar större roadtrips - och allt där emellan. Med en hyrbil i Dubrovnik kan du smidigt köra runt mellan sevärdheter som Tvrđava Minčeta och Lovrijena samtidigt som du kan ta dig till de bästa stränderna som ligger en bit utanför staden, till exempel Veliki žali Beach och Sunset Beach Dubrovnik.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Dubrovnik.

  Flygplatsinformation

  Dubrovnik flygplats är en av Kroatiens flygplatser som årligen hanterar mest passagerare, främst på grund av att det under sommaren är en mycket populär semesterdestination. Trots det är det till ytan inte en särskilt stor flygplats, det finns endast en terminal som huserar alla flygplatsens faciliteter, vilket gör det väldigt smidigt att ta sig runt inne på flygplatsen. Många destinationer är säsongsberoende och avgår endast under sommarmånaderna, detta inkluderar internationella destinationer i Storbritannien, Italien, Frankrike och andra länder i Europa. Flyg till landets huvudstad Zagreb går också att finna och dessa avgår även under senhösten och vintern.

  Du kan se en karta över Dubrovnik flygplats här, på den kan du bland annat se var parkeringarna för hyrbil på Dubrovnik flygplats ligger.

  Dubrovnik flygplats - (DBV)
  Officiellt namn: Dubrovnik Airport
  Adress: Dobrota 24, 20213, Čilipi, Kroatien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 22 kilometer söder om Dubrovnik.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat Croatia Airlines, Vueling Airlines, British Airways och Aegean Airlines

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Dubrovnik flygplats?

  Ska du hyra bil på Dubrovnik flygplats kan du välja att hyra av leverantörer som Alamo, Hertz, Firefly, Carwiz, Goldcar och många fler. Hyrbilskontoren ligger bekvämt inne på terminalen i anslutning till ankomsthallen, i vissa fall kan man dock behöva bege sig till ett kontor som ligger en kort bit utanför terminalbyggnaden. På din Auto Europe voucher som du får av oss efter en bekräftad bokning kommer all information du behöver för en lyckad upphämtning stå.

  Förutom din voucher är det också viktigt att du har med dig dokumenten som krävs för att du ska få hämta ut hyrbilen, detta inkluderar oftast ett kreditkort i huvudförarens namn och ditt körkort, men i vissa fall kan ytterligare dokument efterfrågas. Vänligen läs igenom din voucher noga för att se vad som gäller. Om något är oklart eller du behöver hjälp så hör gärna av dig till en av våra duktiga hyrbilsexperter som gärna hjälper dig reda ut vad det är som gäller, det kan du göra genom att ringa +46 10 888 66 52. Efter du hämtat bilen är du redo att rulla ut mot den historiska gamla stan med sin ikoniska stadsmur och orangea hustak, eller varför inte bege dig till en av de vackra utsiktsplatserna som finns i området? Se bara till att du är påläst om Kroatiens trafikregler innan du sätter dig bakom ratten.

  Alamo hyrbil på Dubrovnik flygplats Alamo på Dubrovnik flygplats
  Dobrota 24
  Čilipi, Kroatien 20213

  +385 20 771 391
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00
  Hertz hyrbil på Dubrovnik flygplats Hertz på Dubrovnik flygplats
  Dobrota 24,
  Čilipi, Kroatien 20213

  +385 20 771 568
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Firefly hyrbil på Dubrovnik flygplats Firefly på Dubrovnik flygplats
  Dobrota 24
  Čilipi, Kroatien 20213

  +385 20 771 568
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 22.00
  Oryx hyrbil på Dubrovnik flygplats Oryx på Dubrovnik flygplats
  Dobrota 24
  Čilipi, Kroatien 20213

  +385 997 060 065
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  Dubrovnik flygplats består av en terminal som sedan är uppdelar i A, B och C. Sistnämnda är ett hyfsat nytt tillskott, den öppnades år 2017 och huserar moderna incheckningsdiskar och en säkerhetskontroll. Innan var terminal A avsedd för avgångar men sedan terminal C öppnades har den tagits ur bruk och används numera inte för passagerartrafik. Terminal B huserar ankomster.

  Flygplatsfaciliteter

  Dubrovnik flygplats planerar en större expansion men på det internationella avgångsområdet kan du hitta en tax-free butik som erbjuder lokala produkter, parfymer, sprit, godis, kläder och mer. Det finns också flera caféer där du kan köpa varma och kalla drycker, samt snacks och lättare måltider. Om du behöver ta ut eller växla pengar finns det två växelkontor, en bank och ett postkontor på flygplatsen. Wifi finns tillgängligt i terminalområdena B och C och dessutom finns det två fasta kiosker där du kan använda internet. Flygplatsen har även prisbelönta trädgårdar där du kan koppla av i väntan på ditt flyg. Det finns också business och VIP lounger tillgängliga för den som önskar en lite mer exklusiv väntan.

  Hur kan man ta sig till och från Dubrovnik flygplats?

  Om du planerar att hyra bil på Dubrovnik flygplats och vill ta dig till centrala Dubrovnik gör du det på cirka 30 min och du kör längst kusten uppåt i landet, via motorvägen D8. Kör du söderut kommer du istället komma till Montenegro och kör du österut kommer du snart befinna dig i Bosnien och Hercegovina. Allmänna och transferbussar förbinder också flygplatsen med centrum och de avgår efter ankomsten av varje inkommande flyg. Hållplatsen hittar du direkt utanför terminalerna och de har en restid på cirka 30 min, mer information om att ta buss från Dubrovnik flygplats finns här.

  Utanför terminalområde B finns det också taxibilar tillgängliga, du kan boka din resa i förväg men det går lika bra att bara gå dit utan att ha bokat något. I Kroatien är det lag på att taxichaufförerna måste ge alla kunder kvitto på sin resa, se därför till att du får ett kvitto efter de har slutfört en körning med dig som kund.

  Parkeringstips

  Att parkera på Dubrovnik flygplats är alltid gratis de första 15 minuterna, därefter kostar det. Priset höjs ju längre du står men kostar för 12-24 timmar 50 kn (cirka 70 kr). Det finns ett automatiskt biljettsystem och blir du av med din parkeringsbiljett kommer du behöva betala 400 kn (cirka 555 kr), se därför till att lägga din biljett på ett bra ställe medan din bil är parkerad. Flygplatsen är hem till över 200 parkeringsplatser men observera att hyrbilarna ofta står på speciella parkeringsplatser, mer information om det får du av den lokala leverantören väl på plats.

  Nyttiga länkar

  Dubrovnik flygplats