Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ZAGREB FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Zagreb flygplats - Boka och spara

  Den mest trafikerade och största flygplatsen i Kroatien hanterar cirka 2,8 miljoner passagerare per år. Civil luftfart på platsen går tillbaka till 1909, med en ny terminal öppnades så sent som 2017. Zagreb flygplats hanterar både passagerare och gods, och är även basen för det kroatiska flygvapnet. Upp till 27 flygbolag kör från flygplatsen på inhemska och internationella rutter. Med en hyrbil från Zagrebs flygplats får du en perfekt start på din semester i Kroatien!

  Om du besöker Kroatien och planerar att flyga till Zagreb flygplats gör de 24 olika biluthyrningsleverantörerna din Kroatienresa idealisk. Auto Europe har många års erfarenhet av att söka konkurrenskraftiga priser. Ta kontakt idag och låt vår lokala kunskap hjälpa till i ditt biluthyrningsbeslut eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Zagreb här.

  Flygplatsinformation

  Det är relativt kort körtsträcka till Zagreb centrum om ni har valt att hyra bil från Zagrebs flygplats, resan tar runt 23 minuter. Som man kan förvänta sig av en flygplats som är kopplat till landets huvudstad är detta den mes trafikerade och största flygplatsen i hela landet. Terminalbyggnaden är tre våningar hög modern byggnad fullt med butiker och restauranger för att göra er väntetid så bekväm som möjligt. Från Sverige tar ni er enkelt ner hit med många olika flygbolag, och med över 10 000 parkeringsplatser vid flygplatsen är det enkelt att hitta plats att parkera.

  Zagreb flygplats (ZAG)
  Officiellt namn: Franjo Tuman International Airport
  Adress: Ulica Rudolfa Fizira 1, 10150, Zagreb, Kroatien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 10 km syd-öster om Zagrebs centralstation och 17 km från centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: På flygplatsen finns flertalet stora bolag representerade, däribland Qatar, Germanwings, Lufthansa, Vueling och Norweigan.
  Tel: +385 1 4562 170

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Zagreb flygplats?

  Om du vill ta en hyrbil från Zagreb flygplats så hittar du alla hyrbilsdiskar när du lämnar ankomstterminalen på bottenvåningen. När du lämnar terminalen finns bilarna placerade åt höger, mittemot den allmänna parkeringen. Flygplatsen har många biluthyrningsföretag att välja mellan - totalt 24 separata leverantörer.

  Se till att du tar med dig alla nödvändiga dokument när du ska hämta upp din biluthyrning. Detta är viktigt, eftersom om du inte gör det kan det försena din hämtning eller värre, så kan du inte kan hämta din hyrbil. Alla länder kräver olika dokument; dock är det grundläggande som krävs ett giltigt körkort, hyresvouchern och ett kreditkort som kan hålla säkerhetspanten.

  Innan du kör bort, se till att du läser alla villkor noggrant och kontrollerar fordonet för skador. Om du upptäcker någon skada som inte är listad bör du notera den på hämtningsdokumentet och göra hyrbilsföretagets medarbetare medvetna om det. När du återlämnar bilen, vänligen lämna tillräckligt med tid för personalen att kontrollera bilen för eventuella nya skador. Det rekommenderas att inte lämna förrän du har fått allt tydligt skriftligt.

  Alamo hyrbil på Zagreb flygplats Alamo hyrbil på Zagreb flygplats
  Ulica Rudolfa Fizira 1,
  Zagreb, Kroatien 10410

  +385 9 93824 785
  Öppettider:
  Mån-sön 7.00 till 23.00
  Hertz hyrbil på Zagreb flygplats Hertz hyrbil på Zagreb flygplats
  Ulica Rudolfa Fizira 1,
  Zagreb, Kroatien 10410

  +385 1 4562 635
  Öppettider:
  Mån-sön 7.00 till 22.00

  Terminaler

  En ny toppmodern terminal finns på Zagrebs flygplats, som öppnades i mars 2017. Denna passagerarterminal täcker 65.800 kvm och är spridd över tre våningar. Den innehåller 30 incheckningsbänkar, 23 passbås, 9 säkerhetsskontroller, 8 planbryggor och 3 bälten för bagage. Dessutom finns ett tullfritt shoppingområde på 600 kvm, inklusive kaféer, restauranger, barer och matkiosker.

  Bottenvåningen är tillägnad ankomster, första våningen för passkontroll och avgångar, medan tredje våningen för säkerhetskontroll. Den nya terminalen har också utformats med tanke på expansionen. Tillräckligt med utrymme har planerats för framtida tillägg av fler bagageåtervinningsbälten, säkerhetsportar och andra flygplatsbehov - när passagerarantalet ökar.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har alla faciliteter du kan förvänta dig av ett modernt internationellt resecentrum. En affärslounge med självbetjäningsbuffé, TV och dagstidningar / tidskrifter, inklusive affärsfaciliteter, finns direkt efter säkerhetskontroll i avgångsområdet. Biljettbokningsdiskar för KLM, Air France och Air Serbia, för att bara nämna några, finns med, VIP-tjänster, uttagsautomater, utbytesbyrå, toaletter, taxfree-butiker, kaféer, restauranger, babyklädrum, en bön rum och ett medicinskt / första hjälpen område. Flygplatsen har en rökfri politik och gratis Wi-Fi finns i sina terminaler.

  Hur man kan ta sig till och från Zagreb flygplats?

  Om du ska hyra bil från Zagreb flygplats kan du lätt nå centrum via väg D30 på cirka 35 min beroende på trafik. För den som ska hämta hyrbil inne i Zagreb centrum för att sedan bege sig ut på en roadtrip runt Kroatien och besöka destinationer som Pula, Rijeka och Zadar, kan Zagrebs centrala busstation nås med flygbuss till och från flygplatsen. Även taxi finns att tillgå utanför flygplatsen terminalbyggnad.

  Taxi
  Taxi körockså från Zagreb flygplats och en taxistation finns utanför passagerarterminalen, bottenvåningen, ankomster. Följ bara skyltarna för taxistationen som finns i hela terminalen. Det är lämpligt att komma överens om en biljett med taxichauffören innan du börjar din resa.

  Buss
  Bussar är bekväma och har god nätverksstäckning. ZET-busstrafiken introducerades 2017 och stannar vid 20 hållplatser längs rutten. Avgångar är var 35: e minut.

  Parkeringstips

  Flygplatsen erbjuder 3 parkeringsområdet utanför flygplatsen. Parkering P3 ligger närmast medan P1 och P2 hittas på varsin sida om parken utanför terminalen. Parkering inne i centrum är uppdelat i ett flertal zoner med varierande priser per timme och dag. Parkering på allmänna parkeringsplatser är avgiftsbelagda och biljett måste köpas veckodagar från 7.00 - 21.00 för Zon I, och II och mellan 7.00 - 20.00 i zon III. PÅ lördagar är parkeringen avgiftsbelagd mellan 7.00 - 15.00 i alla zoner.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Zagreb


  Mer information om Zagreb flygplats

  Zagreb flygplats
  Ulica Rudolfa Fizira 1
  Zagreb, Kroatien, 10150

  IATA Code: ZAG
  ICAO Code: LDZA
  Wikipedia sida
  Latitud: 45.743056
  Longitud: 16.068333

  Allmän information: Flygplatsen som är belägen cirka 17 km från stadskärnan är nav till Croatia Airlines. Flygplatsen kan lätt nås med hyrbil och kollektivtrafik.