Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL BILLIGT I
  CATANIA

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil i Catania - Bästa priserna med Auto Europe

  Om ni är intresserade utav att hyra husbil i Catania så erbjuder Auto Europe, som har sysslat med hyrbilar i över 60, nu även möjligheten att kunna hyra husbil till mycket förnämliga priser. Vårt stora utbud av husbilar att välja mellan bland de bästa platserna Italien har att erbjuda, som Rom, Neapel eller andra välkända semesterorter, gör att vi är säkra på att ni kommer hitta en husbil för era ändamål på en plats som passar er. Ni kan enkelt hitta vad som är tillgängligt genom några enkla klick med vår sökmotor som snabbt och enkelt kommer lista upp vad som finna att välja mellan baserat på era val. Vi har även ett dedikerad grupp som vet allt om husbilar som kan hjälpa er att planera, välja rätt husbil och boka er husbil åt er. De är även till hands om ni har funderingar eller behöver hjälp med något. Ni kan enkelt nå dem via telefon: +49 89 4120 7298.

  Catania är en antik stad på den östra delen av Sicilien. Staden har genom historians gång blivit återuppbyggt på grund av dess turbulenta historiska förflutna. Vulkanen Edna har också gjort sitt med sina vulkanutbrott för att stöka till stadens förflutna, sista utbrottet var 1669. Som stad är Catania underbart att besöka, och är fyllt av barocktids arkitektur. Med en husbil kan ni bekvämt och enkelt besöka Catania och uppleva allt staden har att erbjuda och dess närliggande förorter. Ni kommer snabbt att inse varför så många imponerande konstnärer valde att göra denna plats till sitt hem och vara grunden för deras inspiration. Catania är inte enbart känt för sina kända författare och konstnärer, staden kan skryta om att vara med på UNESCOs världsarvs lista och med en rik historia, gastronomi och kultur har denna sicilianska stad något att erbjuda för hela familjen. Boka med Auto Europe och välj en husbil som passar era krav, och upplev lyxen att ha ett rullande hem oavsett vart ni åker.

  Campingplatser i och runtom Catania

  Även om livfulla Catania har mycket att erbjuda, så bör det dock inte missas att Sicilien har så mycket mer än Catania att erbjuda. Passa på när ni ändå har en husbil att se så mycket som möjligt, för de som är nyfikna av sig och inte är rädd för att bege sig ut på lite längre sträckor. En husbil ger er den fina lyxen att ni kan välja vart ni vill åka och vart ni vill bo, tänk er lyxen att kunna vakna upp till olika utsikter varje dag istället för att vara inklämd i ett tråkigt hotell rum. Utöver ön finns där många campingplatser att välja mellan och de är moderna utrustade och erbjuder alla de faciliteter man kan komma att förvänta sig. Förutom det så är de jämfört med hotell och logi i staden centrum mycket billigare. Från Catania är det enkelt att ta sig runt ön, mycket tack vare de sicilianska motorvägssystemet som har Catania som en viktig hubb. Här nedan listar vi några av våra favorit platser att stanna på under en vistelse i Catania.

  Camping Jonio Om ni inte vill campa alltför långt från Catania, så är denna campingplats den perfekta platser för er vistelse. Den ligger endast 9 kilometer från Catanias flygplats, 3 kilometer från tågstationen och en mycket kort bussresa från stadens centrum, vilket gör den till den mest närliggande campingplats till Catania. Trots att campingplatsen är mycket centraliserad, ligger den nära intill havet och är fylld av träd och vegetation, vilket ger en viss känsla av landsbygd. På plats hittar ni en restaurang med en fantastisk privat strand, underhållning, sport och dykning samt så erbjuds det en husdjursvänlig atmosfär.
  La Timpa - International Camping Village På det som kallas den mest panoramiska platsen hittar ni La TImpa campingplats, beläget vid vulkanen Etna men ändå nära nog att nå Catania och Taormina. Inom campingen hittar ni en frodig medelhavsflora, citronträd och en varierande djur- och växtliv. En stormarknad, restaurang, tvättmöjligheter, en pool, och en lokal strand finns också till ert förfogande. Det är även tillåtet att ha med sig husdjur, för de som önskar att resa med sitt husdjur. Det är även möjligt att använda campingens Wi-Fi.
  Almoetia Camping Inom 2 hektar mark och nära till vulkanen Etna, som är den enda aktiva vulkanen i hela Europa, hittar ni Almoetia campingplats som består av frodiga gröna skogsmarker, blommor, citrus- och pekanträd. Campingen har en stormarknad, bar, restaurang,duschar och tvättstuga. De erbjuder också en buss som tar en till lokala sevärdheter samt möjligt att hyra en cykel. Lokalt är ni närma till San Marco stranden, Giardini Naxos och Isola Bella. Campingen erbjuder också gratis Wi-Fi för de som stannar där.
  Camping Etna Cirka 45 minuter från Catania hittar ni Camping Etna, som ligger alldeles vid foten av vulkanen Etna. Denna underbara camping har öppet året runt och kommer med alla de bekvämligheter ni kan förvänta er utav en modern campingplats. Runtom camping hittar ni grönskande medelhavs skogsmark och platsen erbjuder gott om campingplatser och en simbassäng. Från här finns fina lokala vägar som är utmärkta för de som önskar vandra runt lite eller ta sig runt på cykel.

  Tillgängliga husbilar i Catania

  När ni väljer att hyra husbil i Catania, eller på en av de många andra platser som vi erbjuder möjligheten att boka husbil som Milano, kommer ni att finna att vi har ett stort urval av husbilar att välja mellan. Alla våra husbilar levereras med allt som man kan förvänta sig av en modern husbil, kök, toalett och dusch som standard. Här nedan listar vi fyra av de mest populära modellerna i Catania. Urban Plus är utmärkt för par som är i behov av en husbil och är endast runt 5 meter lång. För den lilla familjen så passar Active Plus bättre där det får plats till fyra personer på de två dubbelsängarna som den är utrustad med. Letar ni efter en med mer plats så kan sex personer få plats att sova i Familj Luxury som kommer med 3 dubbelsängar och ger bra komfort. Sista av de mest populära fordonen är den stora Group D där imponerande 7 personer har plats att sova bekvämt. Den levereras med en bränsleeffektiv dieselmotor och manuell växellåda.

  Urban Plus husbil Active Plus husbil

  Urban Plus

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.2 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Active Plus

  Sovplatser: 4
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.4 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Familj Luxury husbil Group D husbil

  Familj Luxury

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.3 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Group D

  Sovplatser: 7
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.9 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Mer information om Catania

  Catania har ett medelhavsklimat vilket leder till varma somrar och milda vintrar, inte så olikt hur det är på det populära turistresmålet Cagliari i solsäkra Sardinien. Det är känt att staden har de högsta sommar temperaturerna i hela Italien. Under vintern når temperaturen aldrig under nollan, men trots det milda vädret kan man ändå under vintern se snötoppar på toppen av Etna. Catania grundades 730 f.Kr av grekerna och kom under romersk kontroll efter det första puniska kriget. Under medeltiden styrdes Catania av många olika härskare, från bysantinska till islamiska emiraten. Under 1500 talet så var det spanjorernas tur att styra över staden, vilket ledde till ständiga uppror. 1669 är det stora året då Etna hade sin hittills senasate utbrott, som orsakade enorma skador på staden, men staden lyckades stå till stor del kvar mycket tack vare dess kraftiga stadsmurar lyckades avleda stora delar av lava ner till havet.

  Med Auto Europe kan ni enkelt hitta den husbil som ni behöver, så ni enkelt och bekvämt kan utforska Catania och dess många förorter, som var och en har sina egna egenskaper och unika charm. Kör ni längs med kustlinjen kommer ni att stöta på många gamla monument som staden har kvar från sitt färgstarka förflutna. Man kan göra en uppsjö av resor hit och upptäcka något nytt att göra med varje resa, och med den flexibilitet som en husbil erbjuder kan ni skapa minnen som varar för livet. Tag ert resande till en helt ny nivå och upplev friheten som bara en husbil kan erbjuda och boka med Auto Europe för att få ut det mesta av hyran.