Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I PORTUGAL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation i Portugal

  Generell information
  Portugal erbjuder sol och bad och härlig natur. Vägnätet är inte lika utbrett som i ex. Spanien men du tar dig enkelt och snabbt till ditt mål.

  Mellan Lissabon och Porto löper motorväg A1 som har fyra körbanor. Tänk på att köra extra försiktigt i Portugal, eftersom körstilen skiljer sig från den svenska.

  Regler vid bilhyra i Portugal
  För att få hyra bil i Portugal måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska för alla i bilen och barn kortare än 150 cm ska sitta i baksätet i en åldersanpassad bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Portugal:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 100 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Portugal är det högertrafik. Om du måste använda mobiltelefon medan du kör använd hands free, annars riskerar du att behöva betala böter. Se upp för vespor och mopedister. Ge fri väg för spårvagnar samt passagerare som stiger av spårvagnar (låt dem korsa vägen).

  Bensinstationer
  Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 22:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  Motorväg A1 mellan Lissabon och Porto är belagd med tull.

  Parkering
  I Portugal kan du parkera i så kallade parkeringszoner. Du hämtar en P-skiva som du ställer in och placerar, väl synligt på instrumentbrädan. I Lissabon däremot kan det vara svårt att parkera på gatan. Om du ska parkera över natten rekommenderar vi ett övervakat parkeringsgarage. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Portugal ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner och extra avgifter kan tillkomma. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori. Vänligen uppmärksamma att det aldrig är tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Spanien eller Frankrike? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Portugal är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.