Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PORTO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Porto - Boka & Spara

  I Portugals näst största stad bjuds det på en härlig blandning av gammalt och nytt, historiskt och modernt. Kombinera Portos rika historia full av tradition och kultur med stadens livliga atmosfär och fantastiska läge vid kusten så har du ett resmål många bara drömmer om. Känd för sina smala, smått virriga men mysiga kullerstensgator och de gamla spårvagnarna som kör i stadens centrala delar är detta bara en liten del av stadens charm. Gör som många andra och boka en hyrbil i Porto via Auto Europe och upplev denna mysiga storstad i nordvästra Portugal. Eller varför inte göra resan ännu bättre och köra längst landets kust enda ner till huvudstaden Lissabon? Men en hyrbil är möjligheterna oändliga!

  Porto har länge varit en av Portugals pärlor, även om det endast är de senaste åren turisterna har fått upp ögonen för denna charmiga stad. Eftersom staden ligger vid Atlantens kust, precis var den stora floden Dueros möter havet, är det många som reser hit för att kombinera stranddagar med storstadspuls. Porto har någon för alla på grund av sitt fantastiska läge i norra delen av landet. I närområdet hittar du flera vita stränder, orörda skogsområden och vackra klippkreationer medan du inne i stadskärnan finner historiska byggnader blandat med modern arkitektur och en ljuvlig stadsanda.

  Vi på Auto Europe har i över 60 år hjälpt resenärer hitta den perfekta hyrbilen till sin resa. Vi vet att alla har olika önskemål och krav på en hyrbil, därför kan kunder själv med hjälp av vår hemsida jämföra alla alternativ på sin valda destination. Vi har ett stort utbud på fordon i alla möjliga bilkategorier, bland annat mini, ekonomisk och lyx. Förutom klassiska personbilar erbjuder vi dessutom husbilar på utvalda destinationer till riktigt låga priser. Påbörja din bokning genom att fylla i din destination och datum i sökningsmotorn ovan eller hör av dig till oss via telefon - vi hjälper dig gärna med din bokning eller om du har några frågor.

  Hur är trafiken i Porto?

  Porto är som nämnt tidigare en väldigt gammal stad vilket gör att vägarna, framför allt i innerstan, inte är utformade med biltrafik i tanke. Mycket av stadens charm kommer från de ikoniska trånga gatorna men tyvärr kan dem ibland försvåra bilkörningen, speciellt om man inte har koll på staden. Flera vägar är enkelriktade och på vissa gator är biltrafik helt förbjuden, att använda sig av en GPS är därför att rekommendera. Det kan också vara en bra idé att undvika de mest centrala delarna där gatorna är som smalast under rusningstrafik. Utanför stadskärnan är vägarna bättre (och bredare) så du smidigt kan ta dig runt i området. Vill du läsa mer om vad du ska tänka på när du kör i Portugal kan du göra det på denna sidan.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Porto?

  Många av Portos historiska sevärdheter ligger kring floden Dueros norra flodbädd, inom gångavstånd från varandra. Att parkera sin hyrbil och sedan promenera är därför att föredra. Även om det finns vissa allmänna parkeringsplatser kring Portos gator rekommenderas det att ta det säkra före det osäkra och hitta ett parkeringshus eller större parkeringsplats. Det finns gott om sådana i centrum, bland annat vid de populära turistattraktionerna Museu do Vinho do Porto, Galeria de Arquitectura och den katolska kyrkan Ingreja de Santo Ildefonso. Det finns även en hel del underjordiska parkeringsplatser i stadens centrala delar. Det kostar överlag lite mer att parkera där, men kan vara värt det eftersom du vet att bilen står säkert och du kan därför gå runt mellan olika sevärdheter utan att oroa dig.

  Porto flygplats

  Portos flygplats heter egentligen Francisco de Sa Carneiro Airport efter den avlidna Portugisiska statsministern Francisco de Sa Carneiro som tragiskt omkom i en flygplansolycka år 1980. Han skulle flyga till denna flygplatsen när planet han var på störtade, tio år efter olyckan bytte flygplatsens därför namn från Pedras Rubras Airport till Francisco de Sa Carneiro Airport i hans ära. I europiska mått är det en medelstor flygplats som ligger cirka 11 kilometer utanför centrala Porto.

  Under 2018 hanterade Porto flygplats över 12 miljoner passagerare vilket gör det till Portugals näst största efter flygplatsen i Lissabon. Det är en internationell flygplats som främst ansluter norra delen av landet till resterande Europa, bland annat går här dagligen direktflyg till Paris, London och Madrid. Det intressanta är att man tydligt kan se att det är högsäsong mellan januari och juli eftersom antalet resenärer ökar exponentiellt under dessa månader. För semestersugna turister som flyger hit finns möjligheten att hyra bil i Porto och hämta upp bilen direkt när man landar. Vi samarbetar med flera hyrbilsföretag som är aktiva på flygplatsen vilket gör det smidigt för dig att snabbt och enkelt rulla ut på de portugisiska vägarna.

  Porto flygplats – (OPO)
  Flygplatsen ligger cirka 11 kilometer norr om centrala Porto.
  Adress: 4470-558 Maia, Portugal
  Hemsida: www.aeroportoporto.pt
  Telefon: +351 229 432 400

  Att göra i Porto

  Om du besöker Porto för första gången har du massvis att se fram emot, oavsett om du är här för regionens praktfulla natur eller stadens rika historia. Med sin fridfulla omgivning och eleganta byggnader är en promenad i gamla stan eller att sitta på ett café med en espresso bara en del av helhetsupplevelsen. Även om detta är något vi starkt rekommenderar att göra förstår vi att du inte rest hit bara för att dricka kaffe, nedan har vi därför listat några aktiviteter och turistattraktioner du inte får missa om du besöker denna ljuvliga stad.

  • Ribeira - Detta stadsområde som ligger i centrala Porto på den norra flodbädden är lika gammal som staden själv. Med sina många historiska byggnader och vackra arkitektur är det en av stadens mest besökta stadsdelar. Promenera runt bland ojämna kullerstensgator innan du hittar ett mysigt café att äta lunch på. Via den mäktiga bron Ponte Luís I, som en gång i tiden var den längsta av sitt slag, tar du dig över floden och kan besöka sevärdheter som Antiga Fábrica Cerâmica do Senhor de Além och den grönskande parken Jarim do Morro. Men även om du stannar på Dueros norra sida finner du historiska sevärdheter som Bairro da Ribeira, Pelourinho do Porto och Statyn av Vimara Peres.

  • Livraria Lello - Portugals äldsta bokhandel ligger här i Porto. Den rankas ofta högt bland listor på världens vackraste bokaffärer och är en historisk och kulturell sevärdhet i stadens centrum. Belägen i en byggnad från 1800-talet är utsidan iögonfallande och majestätisk, men det är insidan som gör bokhandeln så känd. Här finns nämligen en historisk och välbevarad trappa som bland annat sägs ha inspirerat J.K Rowling i hennes skapande av Harry Potter. Den extravaganta trappan tillsammans med handelns beundransvärda inredning och atmosfär lockar flera tusen besökare varje år, även personer som inte är särskiljt förtjusta i att läsa.

  • Jardins do Palácio de Cristal - En av Portos folkkäraste botaniska trädgårdar bjuder på både vacker natur och fantastisk utsikt över floden Duero som ringlar sig igenom staden. Denna idylliska park är en välbehövlig fristad från stadens sorl och stress. Njut av den fridfulla miljön och doften av de färgglada blommorna medan du i lugnt tempo promenerar längst olivträd och stora magnolior. Trädgården är också hem till ett flertal fontäner, skulpturer samt ett bibliotek och ett museum.

  • Casa da Música - Få en smak av Portos moderna arkitektur genom att besöka Casa da Música. Detta är ett stort konserthus i vit betong som byggts på ett unikt och nytänkande viss för att maximera musikupplevelsen. Sedan byggnaden stod klar 2001 har dess märkliga utseende fascinerat besökare från hela världen och numera är det en av Portos främsta moderna byggnader. Gå på en musikföreställning under din vistelse i Porto för att uppleva denna fantastiska byggnad på bästa vis.

  • Drick vin - Visste du att portvin är döpt efter staden Porto? Detta söta dessertvin kommer ursprungligen från regionen här och mängder av olika vintestningar, turer och middagar finns därför att hitta kring stadens backiga gator. Olika vinkällare som funnits i flera årtionde, eller i vissa fall till och med i århundrade, erbjuder exklusiva provsmakningar och turer där du kan få lära dig allt om den alkoholhaltiga dryckens historia. Portvinskällare som är populära att besöka i stadens centrala delar är Cave´s Cálem, Graham´s Lodge och Ramos Pinto Cellar.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Porto

  Ska man hyra bil i Porto kan man vara lycklig för då kan man också börja planera olika dagsturer man vill ta. Oerhört vackra naturområden och landskap ligger i norra Portugal vilket gör regionen till den perfekta destinationen för olika roadtrips, bland annat kan man utforska landets vingårdar genom att åka på en vinresa eller åka på en roadtrip i Dão. Andra populära utflykter du kan ta från Porto hittar du nedan.

  Braga

  Turiststaden Braga är omtyckt att besöka för personer som semestrar i norra delen av Portugal på grund av sin historia och kultur. Från Porto tar det cirka 40 minuter att köra till denna mysiga stad och det är därför en perfekt dagsutflykt att göra. Känd för sina restauranger som serverar klassiska portugisiska maträtter och sina historiska byggnader som ofta har religiösa anknytningar är det en destination väl värt de 40 minuterna i bilen. Sevärdheter i staden inkluderar kyrkan och pilgrimsplatsen Bom Jesus do Monte, den botaniska trädgården Garden of Santa Barbara, klostret Monastery of São Martinho de Tibães och det stora torget Praca da Republica.

  Peso Da Regua

  Följ floden Duero inland tills du kommer till Portugals portvins by nummer ett; Peso da Régua. Staden som ligger vid flodens kust omfamnas av höga kullar med blomstrande vinfält fulla av druvor som snart kommer förvandlas till portvin. I flera århundrade har vinet tillverkats här för att sedan transporteras till Porto med hjälp av den forsande floden. I Pesa da Régua kan du ta mängder av olika guidade vinturer, åka på en båttur på Duero, gå på museum och se det historiska kapellet Capela de Sãa Pedro de Balsemão.

  Nationalparken Peneda-Gerês

  Detta är Portugals enda nationalpark och därför också ett av landets mest besökta områden. Det är den vilda naturen som hittas här många förknippar norra Portugal med eftersom det är det regionen är mest känd för. Från Porto tar du dig till nationalparken på cirka en timme om du kör bil, perfekt för att kunna köra fram och tillbaka under en dag. Alla tänkbara friluftsaktiviteter går att göra här, med sitt rika växt- och djurliv är området också extremt vackert och rogivande. Utforska parkens höga berg via en av de många vandringslederna, hitta de klara vattenfallen eller besök en av de många uråldriga byarna som finns - en utflykt till Peneda-Gerês är inget du kommer ångra!

  Lissabon

  Kör längst kusten söderut till huvudstaden Lissabon, det tar mindre än tre timmar att köra mellan landets två största städer. I Lissabon finner du charmiga kvarter med ett stort utbud av barer, restauranger, affärer och caféer. Ta den klassiska Tram 28 genom staden eller utforska huvudstadens gator på fot. Sevärdheter du inte får missa är hissen Santa Justa, medeltidsslottet Castelo de S. Jorge och det enorma torget Praca do Comercio. Har du tid kan du även ta dig en bit utanför stadens gräns för att utforska vackra Belém och kuststaden Cascais.

  Geografisk information & Historia

  Porto ligger i norra Portugal och är en av landets äldsta städer, detta eftersom floden Duero länge fungerat som en handelsväg. I stadsdelen Ribeira kan du uppleva stadens rika historia på bästa sätt eftersom många av de gamla byggnaderna står kvar än idag och är numera omtyckta turistattraktioner. Ribeira är faktiskt sedan 1996 uppställt på Unesco:s världsarvslista. Med sin rika historia och regionens många vingårdar, berg och stränder är Porto inte bara en eftertraktad semesterdestination, staden är också hem till över 200.000 människor. Detta gör det till Portugals folkrikaste stad efter Lissabon som har över 500.000 invånare. De flesta besöker Porto mellan månaderna maj-september eftersom det är då temperaturerna är som högst, vill man undvika de värsta turistmassorna kan en resa hit under vinterhalvåret dock vara att föredra.

  Ta sig runt i Porto

  Vill man få ut så mycket av sin vistelse som möjligt och bekvämt åka runt mellan olika sevärdheter, inte bara i centrum utan också utanför stadskärnan, kan man boka en hyrbil i Porto. Vägnätet är omfattande och med en bil är det helt upp till dig var du vill åka, vad du vill se och när du vill göra det. Börja din drömresa i Portugal med att hitta fordonet som överträffar alla dina förväntningar på vår hemsida. Använd vår bokningsmotor längst upp på denna sida för att jämföra olika alternativ och välj sedan hyrbilen som passar dig bäst. Sedan är det bara att packa väskorna och göra dig redo för din bilsemester i norra Portugal!

  Planerar man istället att ta sig runt med hjälp av kollektivtrafiken går det också bra. De gula spårvagnarna gör sig inte bara bra på bild, de kan också transportera dig inom stadens centrala delar. Även bussar och den hyfsat nya metron som totalt har sex linjer är ett snabbt och ekonomiskt sätt att ta sig runt i Porto på. Som i de flesta städer finns det ett stort utbud av taxibilar, både som du kan boka i förväg men också som du kan vinka in vid vägkanten. Det finns även två tågstationer i Porto, en som heter Campanhã och en som heter Coimbra. Härifrån kan du ta dig till städer som bland annat Espinho, Viana do Castelo och Lissabon.

  Kan jag hyra husbil i Porto?

  Med sina vilda naturområden och paradisstränder är Porto det ultimata valet för din nästa husbilssemester. Under sommarhalvåret kommer turister hit för att njuta av stranddagar med strålande sol och under vinterhalvåret flyr svenskar kylan i Skandinavien för att spendera månaderna i det varmare Portugal. Via Auto Europe kan du boka husbilen som passar dina resplaner till bästa pris, oavsett vilken tid på året du önskar hyra. Vill du veta mer om att semestra med husbil i Porto kan du besöka vår sida som handlar om just det, den hittar du här.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Porto

  Tillbaka till toppen