Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PORTO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Porto – Utforska norra Portugal med bil

  Hyra bil i Porto

  I Portugals näst största stad bjuds det på en härlig blandning av gammalt och nytt, historiskt och modernt. Kombinera Portos rika historia full av tradition och kultur med stadens livliga atmosfär och fantastiska läge vid kusten så har du ett resmål många bara drömmer om. Känd för sina smala, smått virriga men mysiga kullerstensgator och de gamla spårvagnarna som kör i stadens centrala delar är detta bara en liten del av stadens charm. Gör som många andra och boka en hyrbil i Porto via Auto Europe och upplev denna mysiga storstad i nordvästra Portugal. Eller varför inte göra resan ännu bättre och köra längst landets kust enda ner till huvudstaden Lissabon? Men en hyrbil är möjligheterna oändliga!

  Porto har länge varit en av Portugals pärlor, även om det endast är de senaste åren turisterna har fått upp ögonen för denna charmiga stad. Eftersom staden ligger vid Atlantens kust, precis var den stora floden Dueros möter havet, är det många som reser hit för att kombinera stranddagar med storstadspuls. Porto har någon för alla på grund av sitt fantastiska läge i norra delen av landet. I närområdet hittar du flera vita stränder, orörda skogsområden och vackra klippkreationer medan du inne i stadskärnan finner historiska byggnader blandat med modern arkitektur och en ljuvlig stadsanda.

  Vi på Auto Europe har i över 60 år hjälpt resenärer hitta den perfekta hyrbilen till sin resa. Vi vet att alla har olika önskemål och krav på en hyrbil, därför kan kunder själv med hjälp av vår hemsida jämföra sina alternativ. Vi har ett stort utbud av fordon på Portugals fastland såväl som på paradisön Madeira där du bland annat kan hämta upp din bokade bil på öns störta flygplats eller i centrala Funchal. Förutom klassiska personbilar erbjuder Auto Europe dessutom husbilar på utvalda destinationer till riktigt låga priser. Påbörja din bokning genom att fylla i din destination och datum i sökningsmotorn ovan eller hör av dig till oss via telefon - vi hjälper dig gärna med din bokning eller om du har några frågor. Ring oss idag på +46 10 888 66 52 eller kolla in vår sida med utvärderingar av hyrbil i Porto för att se vad våra tidigare kunder har att säga.

  För mer information om att hyra bil i Porto, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Reseguide

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Porto?

  Vi samarbetar med mängder av leverantörer i Portugal, varav många erbjuder låga priser på hyrbil i Porto. På grund av våra många samarbeten med leverantörer med kontor på olika ställen runt om i staden har du med Auto Europe många upphämtningsplatser att välja mellan, bland annat på stadens två tågstationerna Campanhã och São Bento eller på stadens flygplats Francisco Sá Carneiro Airport. Men befinner du dig i centrum kan det vara lite bökigt att behöva ta dig ända till flygplatsen eller till en av tågstationerna för att hämta din bil, därför har vi på Auto Europe även kontor i centrum, främst vid de botaniska trädgårdarna och Santo Ildefonso. Vill du boka en envägshyra, det vill säga hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat, går det att göra och många leverantörer erbjuder detta mot en liten avgift.

  När du ska välja upphämtningsplats är vår sökmotor väldigt hjälpsam. Innan du börjar sökningen kan du välja upphämtningsplats om du redan vet om du vill hämta upp bilen på flygplatsen, på en av tågstationerna eller i centrum. Vet du inte kan du ta hjälp av kartan tillgänglig som förhandsvisar alla upphämtningsplatser. Vill man hyra med en specifik leverantör går det också i vår sökmotor att filtrera resultaten baserat på vilken leverantör man vill hyra med.

  Porto flygplats

  Portos flygplats heter egentligen Francisco de Sa Carneiro Airport efter den avlidna Portugisiska statsministern Francisco de Sa Carneiro som tragiskt omkom i en flygplansolycka år 1980. Han skulle flyga till denna flygplatsen när planet han var på störtade, tio år efter olyckan bytte flygplatsens därför namn från Pedras Rubras Airport till Francisco de Sa Carneiro Airport i hans ära. I europeiska mått är det en medelstor flygplats som ligger cirka 11 kilometer utanför centrala Porto.

  Under 2018 hanterade Porto flygplats över 12 miljoner passagerare vilket gör det till Portugals näst största efter flygplatsen i Lissabon. Det är en internationell flygplats som främst ansluter norra delen av landet till resterande Europa, bland annat går här dagligen direktflyg till Paris, London och Madrid. Det intressanta är att man tydligt kan se att det är högsäsong mellan januari och juli eftersom antalet resenärer ökar exponentiellt under dessa månader. För semestersugna turister som flyger hit finns möjligheten att hyra bil i Porto och hämta upp bilen direkt efter man landat. Vi samarbetar med flera hyrbilsföretag som är aktiva på flygplatsen och den enda du behöver göra för att hämta din bil är att bege dig till upphämtningsdiskarna som ligger före säkerhetskontrollen i huvudterminalen. Enkelt följ skyltarna på plats som hänvisar till hyrbilsupphämtning eller fråga flygplatspersonalen om du inte hittar.

  Francisco Sá Carneiro Airport (OPO)
  Hemsida: www.aeroportoporto.pt
  Adress: Pedras Rubras, 4475-558 Porto, Portugal
  Telefon: +351 229 432 400

  Porto tågstation

  Man talar främst om två tågstationer i Porto, det är São Bento tågstation och Campanhã tågstation. São Bento ligger i det centrala och historiska området som är upplistat på UNESCO:s världsarvslista medan Campanhã ligger lite öst om stadskärnan. Båda tågstationerna är anslutna till metrosystemet och erbjuder både lokala såväl som regionala tåg till ställen som Braga, Aveiro och Guimarães. Från Campanhã går det också att ta sig till huvudstaden Lissabon samt Espinho och Viana do Castelo medan São Bento främst trafikerar sträckor till Portos förorter och västra Douro.

  På Campanhã tågstation har Avis och Europcar kontor inne på tågstationen, på São Bento tågstation ligger dock alla upphämtningskontor en kort bit utanför stationshuset. Beroende på var du hyr din bil kan du därför behöva gå en bit, men aldrig mer än några minuter. Vänligen läs din voucher för exakt information om var du hämtar upp din förbokade semesterbil.

  Campanhã tågstation
  Hemsida: www.cp.pt
  Adress: Largo da Estação, 4300-173 Porto, Portugal
  Telefon: +351 707 210 220

  São Bento tågstation
  Hemsida: www.cp.pt
  Adress: Praça de Almeida Garrett, 4000-069 Porto, Portugal
  Telefon: +351 707 210 220


  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Porto

  I över 60 år har Auto Europe varit en av de största spelarna inom hyrbilsbranschen och har därför byggt upp långvariga samarbeten med pålitliga leverantörer. Detta inkluderar välkända jättar men även mindre nationella och lokala leverantörer som känner sin marknad in- och utantill. Tack vara alla dessa samarbeten kan du via Auto Europe hitta de bästa biluthyrningserbjudanden i Porto och på över 24.000 andra upphämtningsplatser runt om i världen.

  Det är inte bara låga priser och ett stort utbud som är viktigt för oss. Vi värdesätter service och kundbemötande minst lika mycket och samarbetar bara med seriösa leverantörer vi vet kan uppehålla samma höga nivå av kundservice som oss själva. Några av våra tillförlitliga hyrbilspartners är Hertz, Avis, Sixt, Drive & Go, Rent a Star, Guerin och Centauro för att bara nämna några. Vänligen använd dig av vår sökmotor för att se alla leverantörer samt för att enkelt jämföra leverantörernas erbjudande och villkor på din valda destination.

  Alamo - Hyra bil med Alamo Budget - Hyra bil med Budget Europcar Premium Pick-up - Hyra bil med Europcar Firefly - Hyra bil med Firefly

  Om du har fler funderingar kring våra leverantörer eller hur våra samarbeten fungerar, tveka inte att höra av dig till oss via e-post eller telefon. Våra medarbetare kan besvara alla dina frågor relaterade till hyrbil i Porto och gör det alltid med ett leende på läpparna.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Porto

  Kontakta oss

  Önskar man hyra bil till låga priser i Porto är Auto Europe rätt val. Förutom låga priser har vi även ett stort utbud och bra kundservice. Vårt mål är att se till att du har en smidig och problemfri hyrbilsupplevelse från det att du slutför en bokning på vår hemsida tills det att du återlämnar fordonet till leverantören på plats. För att ha detta är det viktigt att ha koll på vad som ingår i hyran och vad som inte ingår samt ha rätt förväntningar på hur det går till och så vidare. Nedan har vi besvarat några av de vanligaste frågorna relaterat till bilhyra i Porto och Portugal för att förberedda dig på bästa sätt. Hittar du inte din fråga nedan eller tycker inte vårt svart är hjälper dig, tveka då inte att ringa våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52.


  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Porto?

  Ja, ett kreditkort i huvudförarens namn krävs för att få hyra bil i Porto. Leverantören kommer låsa depositionen på detta kreditkort vid upphämtningen och kommer sedan släppa det igen efter fordonet återlämnats. Hyr man en bil från vår lyxkategori kan leverantören kräva att två kreditkort i huvudförarens namn lämnas, detta på grund av fordonets höga värde. De vanliga kreditkorten accepteras med vänligen läs i fordonets villkor för att vara säker, detta gör du genom att klicka på ”Prisdetaljer” i vår sökmotor. Kontanter, debitkort eller kreditkort som inte är i huvudförarens namn accepteras inte och innebär att du inte kan hämta ut din förbokade bil.

  För mer information om kreditkort och säkerhetspant, vänligen gå till vår sida där vi besvarar 6 vanliga frågor om kreditkort och deposition.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil i Porto?

  Alla fordon bokade i Porto via Auto Europe har ett Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP) och skydd som täcker ansvar gentemot tredje part. Uppmärksamma dock att alla delar av fordonet inte ingår i dessa skydd och att en självrisk finns. Självrisk är den summa kunden är ansvarig för vid en skada eller stöld innan skyddet kommer in och täcker resterande belopp. Självrisken varierar mellan olika fordon och leverantörer, men kan vara mycket hög. På grund av detta är det många kunder som väljer att lägga till ytterligare hyrbilsskydd.

  Auto Europe erbjuder olika hyrbilsskydd, bland annat Utan Självrisk och Fullt skydd mot skada. Förstnämnda erbjuds endast med utvalda leverantörer på utvalda destinationer medan Fullt skydd mot skada går att boka med de flesta leverantörerna i Porto. Fullt skydd mot skada innebär att vi återbetalar dig hela självrisken ifall en skada skulle ske, dessutom täcker det delar av fordonet som inte ingår i CDW och TP, bland annat däck, glas, inredning, undersida, motor och skador på eller borttappade bilnycklar. Man kan även välja att köpa till en försäkring via den lokala leverantören, men tänk på att Auto Europe inte ansvarar för lokalt köpa försäkringar och ofta är de dyrare än de alternativ som Auto Europe erbjuder.

  Det är viktigt att komma ihåg att det är den lokala leverantören som sätter självrisken och inte Auto Europe. Detta gäller även lokala avgifter som åldersrestriktioner, extra förare, GPS, envägshyra och så vidare.

   

  Hur är trafiken i Porto?

  Porto är som nämnt tidigare en väldigt gammal stad vilket gör att vägarna, framför allt i innerstan, inte är utformade med biltrafik i tanke. Mycket av stadens charm kommer från de ikoniska trånga gatorna men tyvärr kan dem ibland försvåra bilkörningen, speciellt om man inte har koll på staden. Flera vägar är enkelriktade och på vissa gator är biltrafik helt förbjuden, att använda sig av en GPS är därför att rekommendera. Det kan också vara en bra idé att undvika de mest centrala delarna där gatorna är som smalast under rusningstrafik. Utanför stadskärnan är vägarna bättre (och bredare) så du smidigt kan ta dig runt i området. Vill du läsa mer om vad du ska tänka på när du kör i Portugal kan du göra det på vår körguide om landet.

  Vill du hyra en GPS till din hyra kan du kolla in våra erbjudande med gratis GPS. Regelbundet uppdaterar vi även vår sida med andra erbjudande, till exempel gratis extra förare eller gratis uppgradering till nästa bilstorlek.

   

  Var kan jag parkera min hyrbil i Porto?

  Många av Portos historiska sevärdheter ligger kring floden Dueros norra flodbädd, inom gångavstånd från varandra. Att parkera sin hyrbil och sedan promenera är därför att föredra. Även om det finns vissa allmänna parkeringsplatser kring Portos gator rekommenderas det att ta det säkra före det osäkra och hitta ett parkeringshus eller större parkeringsplats. Det finns gott om sådana i centrum, bland annat vid de populära turistattraktionerna Museu do Vinho do Porto, Galeria de Arquitectura och den katolska kyrkan Ingreja de Santo Ildefonso. Det finns även en hel del underjordiska parkeringsplatser i stadens centrala delar. Det kostar överlag lite mer att parkera där, men kan vara värt det eftersom du vet att bilen står säkert och du kan därför gå runt mellan olika sevärdheter utan att oroa dig.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Porto?

  Ja, vägtull förekommer på alla portugisiska motorvägar – bland annat på många vägar som passerar Porto och ansluter staden till andra delar av regionen. Vanligtvis betalas vägtullen när man lämnar motorvägen i ett av de klassiska tullbåsen och priset baseras på sträckan man kört. Det finns även elektroniska betalningssätt som kräver en transponder i fordonet och som då automatiskt beräknar och betalar vägtullen. Mot en liten avgift kan leverantören på plats ofta hjälpa dig med eventuella vägtullar och installera en transponder i hyrbilen åt dig. Om man kör på en tullbelägen väg och inte betalar avgiften i tid kommer man få böter, denna bot skickas till leverantören som därefter kommer skicka den till dig tillsammans med en administrationsavgift. I Portugal finns det även ett vägtullssystem vid namn Via Verde som kan användas både för att betala de manuella och elektroniska vägtullarna. Hyr man en bil i Porto med Via Verde sker betalningen av alla vägtullar i slutet av hyran till leverantören i samband med återlämningen.

   

  Kan jag hyra husbil i Porto?

  Förutom låga priser på hyrbil i Porto kan du via Auto Europe också hyra prisvärda husbilar i staden. Med sina vilda naturområden och paradisstränder är Porto det ultimata valet för din nästa husbilssemester. Under sommarhalvåret kommer turister hit för att njuta av stranddagar med strålande sol och under vinterhalvåret flyr svenskar kylan i Skandinavien för att spendera månaderna i det varmare Portugal. Via Auto Europe kan du boka husbilen som passar dina resplaner till bästa pris, oavsett vilken tid på året du önskar hyra. Börja jämföra våra husbilserbjudande i Porto redan idag!


  Reseguide Porto

  Porto är en populär destination i Europa på grund av sin historia och kultur. Med fängslande arkitektur, mysig miljö och härligt klimat kan turister inget annat än beundras av stadens skönhet, oavsett om de befinner sig i det UNESCO-listade centrum eller utanför. Gör som många andra och ta dig hit för att prova det berömda portvinet, besöka botaniska trädgårdar eller för att se historiska sevärdheter som Clérigos kyrka, Bolsa Palats, Porto Cathedral och många fler. Nedan tipsar vi om ännu fler saker att se och göra i staden och närområdet.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Porto

  Ska man hyra bil i Porto kan man vara lycklig för då kan man också börja planera olika dagsturer man vill ta. Oerhört vackra naturområden och landskap ligger i norra Portugal vilket gör regionen till den perfekta destinationen för olika roadtrips, bland annat kan man utforska landets vingårdar genom att åka på en vinresa eller åka på en roadtrip i Dão. Andra populära utflykter du kan ta från Porto är:

  Braga

  Turiststaden Braga är omtyckt att besöka för personer som semestrar i norra delen av Portugal på grund av sin historia och kultur. Från Porto tar det cirka 40 minuter att köra till denna mysiga stad och det är därför en perfekt dagsutflykt att göra. Känd för sina restauranger som serverar klassiska portugisiska maträtter och sina historiska byggnader som ofta har religiösa anknytningar är det en destination väl värt de 40 minuterna i bilen. Sevärdheter i staden inkluderar kyrkan och pilgrimsplatsen Bom Jesus do Monte, den botaniska trädgården Garden of Santa Barbara, klostret Monastery of São Martinho de Tibães och det stora torget Praca da Republica.

  Peso Da Regua

  Följ floden Duero inland tills du kommer till Portugals portvinsby nummer ett; Peso da Régua. Staden som ligger vid flodens mynning omfamnas av höga kullar med blomstrande vinfält fulla av druvor som snart kommer förvandlas till portvin. I flera århundrade har vinet tillverkats här för att sedan transporteras till Porto med hjälp av den forsande floden. I Pesa da Régua kan du ta mängder av olika guidade vinturer, åka på en båttur på Duero, gå på museum och se det historiska kapellet Capela de Sãa Pedro de Balsemão.

  Nationalparken Peneda-Gerês

  Detta är Portugals enda nationalpark och därför också ett av landets mest besökta områden. Det är den vilda naturen som hittas här många förknippar norra Portugal med eftersom det är det regionen är mest känd för. Från Porto tar du dig till nationalparken på cirka en timme om du kör bil, perfekt för att kunna köra fram och tillbaka under en dag. Alla tänkbara friluftsaktiviteter går att göra här, med sitt rika växt- och djurliv är området också extremt vackert och rogivande. Utforska parkens höga berg via en av de många vandringslederna, hitta de klara vattenfallen eller besök en av de många uråldriga byarna som finns - en utflykt till Peneda-Gerês är inget du kommer ångra!

  Lissabon

  Kör längst kusten söderut till huvudstaden Lissabon, det tar mindre än tre timmar att köra mellan landets två största städer. I Lissabon finner du charmiga kvarter med ett stort utbud av barer, restauranger, affärer och caféer. Ta den klassiska Tram 28 genom staden eller utforska huvudstadens gator till fots. Sevärdheter du inte får missa är hissen Santa Justa, medeltidsslottet Castelo de S. Jorge och det enorma torget Praca do Comercio. Har du tid kan du även ta dig en bit utanför stadens gräns för att utforska vackra Belém och kuststaden Cascais.

  Att göra i Porto

  Om du besöker Porto för första gången har du massvis att se fram emot, oavsett om du är här för regionens praktfulla natur eller stadens rika historia. Med sin fridfulla omgivning och eleganta byggnader är en promenad i gamla stan eller att sitta på ett café med en espresso bara en del av helhetsupplevelsen. Även om detta är något vi starkt rekommenderar att göra förstår vi att du inte rest hit bara för att dricka kaffe, nedan har vi därför listat några aktiviteter och turistattraktioner du inte får missa om du besöker denna ljuvliga stad.

  • Ribeira - Detta stadsområde som ligger i centrala Porto på den norra flodbädden är lika gammal som staden själv. Med sina många historiska byggnader och vackra arkitektur är det en av stadens mest besökta stadsdelar. Promenera runt bland ojämna kullerstensgator innan du hittar ett mysigt café att äta lunch på. Via den mäktiga bron Ponte Luís I, som en gång i tiden var den längsta av sitt slag, tar du dig över floden och kan besöka sevärdheter som Antiga Fábrica Cerâmica do Senhor de Além och den grönskande parken Jarim do Morro. Men även om du stannar på Dueros norra sida finner du historiska sevärdheter som Bairro da Ribeira, Pelourinho do Porto och Statyn av Vimara Peres.

  • Livraria Lello - Portugals äldsta bokhandel ligger här i Porto. Den rankas ofta högt bland listor på världens vackraste bokaffärer och är en historisk och kulturell sevärdhet i stadens centrum. Belägen i en byggnad från 1800-talet är utsidan iögonfallande och majestätisk, men det är insidan som gör bokhandeln så känd. Här finns nämligen en historisk och välbevarad trappa som bland annat sägs ha inspirerat J.K Rowling i hennes skapande av Harry Potter. Den extravaganta trappan tillsammans med handelns beundransvärda inredning och atmosfär lockar flera tusen besökare varje år, även personer som inte är särskilt förtjusta i att läsa.

  • Jardins do Palácio de Cristal - En av Portos folkkäraste botaniska trädgårdar bjuder på både vacker natur och fantastisk utsikt över floden Duero som ringlar sig igenom staden. Denna idylliska park är en välbehövlig fristad från stadens sorl och stress. Njut av den fridfulla miljön och doften av de färgglada blommorna medan du i lugnt tempo promenerar längst olivträd och stora magnolior. Trädgården är också hem till ett flertal fontäner, skulpturer samt ett bibliotek och ett museum.

  • Casa da Música - Få en smak av Portos moderna arkitektur genom att besöka Casa da Música. Detta är ett stort konserthus i vit betong som byggts på ett unikt och nytänkande viss för att maximera musikupplevelsen. Sedan byggnaden stod klar 2001 har dess märkliga utseende fascinerat besökare från hela världen och numera är det en av Portos främsta moderna byggnader. Gå på en musikföreställning under din vistelse i Porto för att uppleva denna fantastiska byggnad på bästa vis.

  • Drick vin - Visste du att portvin är döpt efter staden Porto? Detta söta dessertvin kommer ursprungligen från regionen och mängder av olika vintestningar, turer och middagar finns därför att hitta kring stadens backiga gator. Olika vinkällare som funnits i flera årtionde, eller i vissa fall till och med i århundrade, erbjuder exklusiva provsmakningar och turer där du kan få lära dig allt om den alkoholhaltiga dryckens historia. Portvinskällare som är populära att besöka i stadens centrala delar är Cave´s Cálem, Graham´s Lodge och Ramos Pinto Cellar.

  Nyttiga länkar

  Touristinformation Porto