Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  PORTO

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Porto - Upptäck Portugal

  Cirka 3 timmar från huvudstaden Lissabon, längs den portugisiska kusten, hittar du det populära turistmålet Porto. Tillbringa din semester i Portugal på ett flexibelt sätt och få chansen att utforska helt i din takt om du väljer att hyra husbil i Porto. Gör resan till ett riktigt roadtrip-äventyr och res runt till andra spännande destinationer i landet när du sett och upplevt allt du vill se i den fantastiska staden. På Auto Europe erbjuder vi inte bara ett brett utbud av förmånliga hyrbilar utan du kan även välja och vraka bland våra husbilsmodeller. Med oss är det enkelt att boka tack vare vår enkla bokningsmotor och kunnig personal.

  Campingplatser i och runt Porto

  I området runt Porto är urvalet av campingplatser stort. Många av dessa ligger inte centralt belägna men har har istället natursköna lägen vid kusten att erbjuda. Nedan har vi ställt samman ett urval av campingplatser som kan tänkas passa för dig och din husbilsresa.

  Canidelo Camping Denna camping ligger på den berömda Costa Verde kusten, endast 9 km från Portos historiska stadskärna. Området är en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter in till staden. På stranden kan du koppla av i solen eller underhålla dig med diverse vattensporter. El finns tillgängligt och på stora delar av campingen är gratis wifi tillgängligt.
  Parque Orbitur Angeiras / Matosinhos Även denna camping har ett underbart läge nära stranden. Du hittar campingen cirka 17 km nord-väster om Porto. Förutom strömförsörjning har campingen flertalet aktiviteter att erbjuda, till exempel, tennis, minigolf, bordtennis och en stor pool för dig som vill simma. Mycket nära anläggningen finns möjlighet att segla och surfa.
  Parque de Campismo Sol de Vila Cha Via A28 kan du nå campingen på cirka 23 min från Porto. Campingplatsen ligger nära sandstranden och de många träden på anläggningen ger husbilstomterna välkomnande skugga och svalka, vilka även har el. Övriga faciliteter inkluderar tvättmaskin, torktumlare, gratis wifi, lekplats och mer. Ingen långt från campingen kan du fiska, segla och surfa.
  Coimbra Camping & Bungalows Om du bestämt dig för att resa söderut mot Lissabon, är denna campingplats perfekt för en paus på vägen. Belägen bara 1 och en halv timme från Porto och ungefär 2 timmar från huvudstaden, bjuder campingen på rymliga platser med anslutning till el och vatten. Du hittar även aktiviteter som minigolf, volleyboll och tennis.
  Casa Azzurra Belägen ännu en bit söderut hittar du Casa Azzurra med bara 88 km till Lissabon. De rymliga husbilstomterna har alla vatten och el såväl som trådlöst internet. En diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare kan användas av alla husbilsgäster. Under din vistelse är ett besök i den närliggande staden Obidos, 5 km bort att rekommendera. Staden är världsarvslistad av Unesco.

  Tillgängliga husbilar i Porto

  Hos oss på Auto Europe hittar du ditt perfekta fordon till din husbilssemester. Modellerna som presenteras nedan är bara ett litet urval av alla husbilar som finns tillgängliga att upphämta i Porto. Överlägsen komfort kan upp till 2 personer njuta av i modellen Compact Plus. Fordonet har dubbelsäng, toalett, dusch och kök på cirka 6 meter och erbjuder även tank för färsk- och avloppsvatten. Lite mindre är modellen Sporty som har plats för upp till 4 personer på cirka 5 meter längd. Här ingår 2 dubbelsängar, kök och tank för färskvatten. Modellen Adria är även den lämplig för 4 personer men erbjuder i jämförelse med Sporty mer utrymme och och komfort i form av kök, dusch, toalett och tank för färsk- och spillvatten. Allra mest plats har Family Plus med sovplatser för upp till 6 person. De är fördelade på 2 dubbelsängar och 2 enkelsängar. Tack vare dusch, kök och toalett kommer hela familjen känna sig som hemma i denna husbil ute på vägarna.

  Compact Plus Sporty

  Compact Plus

  Sovplatser: 2
  Kategori: Klass B
  Längd: 5.99 Meter
  Transmission: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Sporty Camper

  Sovplatser: 4
  Kategori: Husbil
  Längd: 4.97 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Adria Family Plus

  Class B Adria

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Plus

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.51 Meter
  VäxelDrivmedel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Porto

  Porto hör till de äldsta städerna i Europa och är med sina 237.000 invånare näst största staden i landet efter Lissabon. Sedan 1996 är den historiska stadskärnan världsarvslistad av Unesco och delar även med den nederländska staden Rotterdam titeln Kulturhuvudstad Europa. Staden är även välkänd över hela världen för sitt fantastiska portvin. Allra bäst gör sig staden om du börjar med att besöka Portos gamla stan där du hittar otaliga vackra gamla barock-kyrkor. Även stadens äldsta hotell, Grande Hotel do Porto som öppnande redan 1880 är väl värt ett besök. Från kyrkan Igreja dos Clerigos 76 meter höga kyrktorn, det högsta i hela Portugal, kan du njuta av fantastiska vyer över hela staden vid bra väder.

  Kyrkan Igreja Sao Francisco är särskilt intressant på grund utav sin byggnadsstil och dess höga antal guldpläterad inredning. Kyrkan som först byggdes i gotisk stil, är i stora delar återuppbyggd i barock-stil. De många museerna, konstgallerierna, konsertsalar och teatrar gör att du kan välja och vraka bland den kulturella mångfalden på din resa. Ett besök på Museu Nacional de Soares dos Reis, som ligger i Palacio dos Carrancas eller Museu de Arte Contemporanea da Fundacao Serralves är ett absolut måste om du är intresserad av portugisisk eller modern konst. Besöket på Museum Museu de Arte Contemporanea och Casa de Serralves kan kombineras med ett besök på i parken Parque de Serralves. Där du efter att du tittat dig mätt på konstverk kan ta en avkopplande promenad. Naturligtvis kan du även passa på att njuta av stränder och havsutsikt i kuststaden. Du hittar flertalet fina stränder att besöka. Vi rekommenderar Praia da Luz, Praia dos Ingleses eller Praia do Cerneiro.

  Efter att du spenderat tid i Porto kan du därefter bege dig vidare ut i Portugal och undersöka dess skönhet. Ett perfekt val är att hyra husbil i Porto och köra längs den vackra kusten med Atlanten glittrande utanför fönstret. Du kan bland annat köra söderut genom Coimbra mot Lissabon och hela vägen ner tillFaro. På vägen kommer du att kunna upptäcka städer om Sintra, Estoril och Cascais. För den som gillar att upptäcka kombinerat med sol och bad är vår roadtrip med Portugals bästa stränder en fantastik resa. För övernattning eller mellanstopp kommer du att hitta ett bra utbud med campingplatser på vägen.