Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  FARO

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Faro - Bästa pris på husbil

  Den som väljer att hyra husbil i Faro kommer att ha möjligheten att utforska Algarve och stora delar av Portugal enkelt och bekvämt. Med oss på Auto Europe får du chansen att jämföra och boka husbilar från ett stort urval av modeller. Om du behöver råd och information om dessa kan du nå våra kunniga husbilsexperter per telefon eller e-post.

  Med ditt hem på fyra hjul kan du och ditt resesällskap ta dig från Faro hela vägen längs den fantastiska Atlantkusten, nästan 600 km till Portoi norr med stopp i den vackra huvudstaden Lissabon på vägen. Börja planera din husbilssemester redan idag!.

  Campingplatser i och runt Faro

  Att hyra husbil i Faro är enkelt men att hitta lämplig camping kan vara något svårare. Speciellt under högsäsongen och det är rekommenderat att boka i god tid i förväg om ni ska resa under sommaren. På södra kusten kan du lätt få problem med myndigheter om man parkerar längre än en timme på kustvägen. Inne i landet samt öster och väster om Algarve är detta ett mindre problem. Nedan har vi sammanställt ett urval av campingplatser i och i närheten av Faro.

  Camping Olhao Campingen Olhão ligger belägen i Olhão, bara 10 kilometer från Faro. Här kan du välja på platser med skugga, lite skugga eller ingen skugga. Du hittar en sandstrand nära campingen och det finns en lekplats och en idrottsplats. Wifi finns tillgängligt gratis i Wifi-zonen. Hundar är tillåtna men måste hållas kopplade.
  Camping Albufeira Denna camping hittar du cirka 45 km väster om Faro, cirka 1,5 km från en liten fiskeby. Campingplatsen har två pooler (en för barn) och restauranger. Du hittar en busshållplats med förbindelse in till Albufeira och central stationen precis intill campingen. Antalet personer per husbilstomt är begränsat till 4 och under högsäsong är minsta hyrestid 7 nätter.
  Algarve Motorhome Park Knappa 60 km från Alves ligger Algarve Motor Home Park. Inbäddad i hjärtat av Rio Arade dalen har du fortfarande goda infrastrukturer med närhet till den större staden Silves. Det finns två typer av campingplatser tillgängliga med eller utan el. Alla tomtplatser är handikappanpassade, videoövervakade och anslutna till avlopp. Campingen accepterar kreditkort.
  Motorhome Park Falésia Campingen Falésia ligger 29 kilometer från Faro centrum. Observera att campingen inte tar emot reservationer. Campingplatsen har öppet året runt och stranden med samma namn ligger på bekvämt gångavstånd.

  Tillgängliga husbilar i Faro

  Om du inte ännu valt ut din husbil till din resa, hittar du ett urval av våra tillgängliga modeller i Faro nedan. Om du som par är ute och reser är modellen Compact Plus bekväm och som skräddarsydd för två personer. Modellen Premium Standard erbjuder sovplatser för 4 personer och är något lyxigare och större än föregående modell. Även Active Plus erbjuder plats för 4 med sovplatser fördelade på två stycken dubbelsängar som är inrymda ovanför varandra. Gott om plats för hela familjen blir det i Family Plus som genom fällbar säten har plats för 6 passagerare. Inredningen är modern och användbar extrautrustning som cykelhållare, markis och förvaring finns tillgängligt.

  Compact Plus Adria

  Compact Plus

  Sovplatser: 2
  Kategori: Klass B
  Längd: 5.99 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Class B Adria

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Active Plus Family Plus

  Active Plus

  Sovplatser: 4
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.42 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Plus

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.51 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Faro

  I Portugal får husbilar köra max 90 km/t på landsvägar och 100 km/t på motorvägar. Tänk på att övernattning på parkeringar och vägar inte är tillåtet. Vägtullarna har samma avgifter som för personbilar. På rutten mellan Lissabon till Coimbra och Porto är det inga vägtullar. Faro som är regionen Algarves huvudstad, har även den största flygplatsen och är en utmärkt utgångspunkt för att börja ditt äventyr i Portugal. Även själva staden har så klart mycket att erbjuda. En del av den vackra gamla staden, Vila Adentro, ligger gömd inom den bevarade stadsmuren, från stadens muslimska period och här hittar du härliga butiker, barer och restauranger. Tre historiska stadsportar står vid ingången till detta område. Staden ligger direkt vid naturreservatet "Parque Natural da Ria Formos". Med sina 170 kvadratmeter är detta lagun-område ett av de största skyddade områdena i hela Europa. Det fantastiska lagunlandskapet skapades genom en tsunami och jordbävning 1755.

  Från Sé katedralen, en tre skepps kyrka, får du en underbar utsikt över Faro. Kyrkan som stammar från 12- och 1300-talet har blivit nästan förstörd två gånger. Som ett resultat av förstörelsen och de restaureringar som genomfördes därefter, speglar sig flera olika stilelement i kyrkan. Till exempel kapellet är i morisk stil medan orgeln är barock och ingången gotisk. Kyrkans observationsdäck ligger i klocktornet och kan nås genom en uppgång på byggnaden södra sida.

  Den vackraste stranden i regionen är Praia de Faro. Det bästa sättet att nå stranden är med buss nummer 16 då det kan vara svårt att hitta parkeringsplats. Det speciella med den här stranden är att den är relativt okänd bland utländska turister. Ilha de Faro är ansluten till fastlandet genom en smal enfilig bro. Atmosfären på denna 5 km långa strand är avslappnad och dess närhet till flygplatsen märks inte av. Vattnet är rent men ganska kallt, även under sommarmånaderna.