Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  LISSABON

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Lissabon - Auto Europe

  Om du väljer att hyra husbil i Lissabon så väntar en oförglömlig semester med otaliga möjligheter dig och din familj eller vänner. Utforska stadens höjdpunkter och skatter i din egen takt för att sedan bege dig ut på kustvägar eller inåt landet för att upptäcka destinationer som Porto i norr eller Faro i söder. Välj och vraka bland en mängd tillgängliga husbilsmodeller hos oss på Auto Europe, alla till överkomliga priser så att du kan lägga dina pengar och din energi med att umgås med nära och kära. Få råd från våra husbilsspecialister per telefon eller boka och jämför priser enkelt hemma på soffan med hjälp av vår bokningsmotor.

  Campingplatser i och runt Lissabon

  Många campingplatser och anläggningar kan hittas strax utanför staden och erbjuder alla fantastiska lägen och utsikter. Oavsett hur du väljer att planera din resa i Portugal kommer du att hitta massor av anläggningar längs vägen där du kan tillbringa en natt eller mer. Ta dig en titt på våra förslag nedan och få lite inspiration till din nästa husbilsresa i Lissabon.

  Lisboa Camping & Bungalows Camping med fantastisk läge mindre än 10 km från centrum. Husbilstomterna är rymliga och har anslutning för vatten, el och TV. Om man vill kan man spela tennis, bordtennis och minigolf. Barnen kan njuta av den stora poolen och lekplats.
  Parque Orbitur Costa da Caparica Belägen cirka 17,5 km från centrum, erbjuder campingen ställplatser för husbil på 50 kvadratmeter såväl som anslutning till vatten och el. Fantastik sandstrand och många sevärdheter kan lätt och smidigt nås från campingplatsen.
  Parque Orbitur Guincho / Cascais Denna camping drivs av samma företag som ovannämnda camping Costa de Caparica och även här erbjuds stora, rymliga husbilstomter med el och vatten. Campingen är ett bra val om du vill utforska Cascais och Sintra närmare eller surfa på en av de fantastiska stränderna. Anläggningen ligger cirka 34 kilometer från centrum.
  Casa Azzurra Campingen i närheten av den idylliska staden Obidos ligger belägen cirka en timmes resa från Lissabon och passar utmärkt för den som letar efter ett mellanstopp på vägen mot destinationer som Coimbra eller Porto. Ställplatserna har el- och vattenanslutning samt wifi. Staden Obidos är med på Unescos världsarvslista och är väl värt ett besök.
  Ar Puro Camping Coimbra Ungefär 2 timmar från Lissabon hittar du Ar Puro Camping, i närheten av Coimbra och även denna anläggning passar bra för ett stopp för dig som har Porto som slutdestination. Husbilstomterna erbjuder även tillräckligt med plats för dig som reser med en större husbilsmodell och har vatten- och elförsörjning. Den stora poolen, minigolfbana och volleybollplan gör att din vistelse aldrig blir tråkig och du kan även spela golf och fiska i närheten av campingen.

  Tillgängliga husbilar i Lissabon

  Hos oss på Auto Europe har du precis som med våra hyrbilar, ett brett urval av husbilar att välja emellan till din resa. Nedan ser du 4 utvalda modeller som finns tillgängliga för dig som bokat husbil i Lissabon. Modellen Comfort Standard erbjuder dig och en till person en bekväm resa. På knappa 6 meter erbjuder detta fordon inte bara dubbelsäng utan även kök, dusch och toalett så att du kan känna dig som hemma ute på vägarna. Optimal för en familjesemester eller grupp på 4 är husbilen Family Standard. Sängplatserna är uppdelade på två enkelsängar och en dubbelsäng. WC, dusch och kök gör att resan ännu bekvämare. Fordonets längd är 7,38 meter. Modellen Compact Luxury är ett bra alternativ för 4 resenärer. Utrustningen är identisk med den tidigare modellen men sovplatserna är fördelade på 2 dubbelsängar. Med 5,99 meter är modellen kortare än Family Standard. Gott om utrymme hittar du i modellen Luxury Family som på 7,28 meter erbjuder 3 dubbelsängar, kök, dusch och toalett. Perfekt för grupper på upp till 6 personer. I alla husbilarna som nämnts ovan finns tank för dricks- och avloppsvatten.

  Comfort Standard Family Standard

  Comfort Standard

  Sovplatser: 2
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.41 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Standard

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Compact Luxury Family Luxury

  Compact Luxury

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass A
  Längd: 6.95 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Luxury

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.28 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Lissabon

  Lissabon är inte bara huvudstad i Portugal utan även landets största stad med mer än 545.000 invånare. Dess behagliga klimat, idylliska stränder och närheten till städer som Cascais eller Estoril såväl som dess kulinariska läckerheter, gör staden till ett populärt val bland besökare. Den internationella flygplatsen ligger optimalt placerad och gör att du efter ankomst bara har 6 km att resa in till centrum så att du kan lägga all din tid på att utforska istället. Starta med Baixa området som är stadens hjärta. Området totalförstördes i en jordbävning 1755 men är idag uppbyggt på nytt. Gå genom Arco da Rua Augusta som byggdes som minne efter jordbävningen och bege dig sedan för att utforska de många attraktionerna i närheten.

  Till de tre viktigaste platserna i Braixa hör Praca da Figueira, Rossio und Praca do Comercio.Här kan du inte bara se det utmärkande gatumönstret Calcada portuguesa som är lagt av basalt och vit kalksten utan även beundra flera fontäner och monument i form av ryttarstatyer. Ett måste är att besöka den imponerande byggnaden Mosteiro dos Jeronimos i stadsdeleb Belem. Byggnaden som är ett före detta kloster är idag listad på Unescos världsarvslista tillsammans Belémtornet. I klostrets vingar hittar du sjöfartsmuseet och det arkeologiska museet som båda är värda ett besök. Intressant är även kyrkan Igreja de Santa Engraci från 1600-talet som inte kunde färdigställas förrän 1900-talet och Igreja de Santa Maria Maior. För naturälskare är ett besök på Oceanario de Lisboa att rekommendera. I det största inomhus akvariet i Europa kan du se allt ifrån hajar, rockor och många andra marina djur från hela världen. Föredrar du istället torra land kan du tillbringa en dag på Lissabon Zoo där du hittar mer än 2000 djurarter. Naturligtvis har staden även fantastiska stränder att erbjuda för den som vill spendera en dag med sol och bad. Att rekommendera är Carcavelos stranden, Praia do Guincho eller stranden på Costa da Caparica.

  När du utforskat färdigt i staden kan du själv bestämma hur du ska fortsätta din semester. Om du planerat en längre resa när du ska hyra husbil i Lissabon kommer du alltid att hitta lämpliga campingplatser för ett mellanstopp under resans gång. Med komfort och alla tänkbara faciliteter kommer du att känna dig hemma var du än befinner dig på vägen.