Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ PORTO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Porto flygplats - Bilsemester i Portugal

  Den charmerande staden Porto ligger belägen precis i mynningen av floden Douro och är en spännande och färgglad mix av gotiska torn, historiska platser och detaljrika byggnader. En promenad längs "den gyllene floden" (the river of gold) med sina attraktiva husfasader, nyrenoverade små butiker och söta vinbarer ger en romantisk och exotisk känsla. Att det söta dessertvinet port härstammar från staden kanske du lyckats lista ut på grund av namnet, var kan det då vara bättre att åka på en smakrik road trip med vin i fokus än i norra Portugal? Boka en billig hyrbil på Porto flygplats via Auto Europe och upptäck denna vackra stad och region.

  Porto är en mysig destination att spendera semestern i, men norra Portugal och regionen Norte har enormt mycket mer att erbjuda. Till exempel ligger landets enda nationalpark Peneda-Geres här, såväl som pilgrimsplatsen Bom Jesus do Monte och ett flertal historiska borgar, kyrkor, slott och palats. Att ta sin tid att utforska i sin egen takt är att rekommendera och med en bil kan du göra just det. Jämför olika hyrbilsalternativ här på vår hemsida eller hör av dig till oss om du vill ha hjälp av en av våra duktiga hyrbilsexperter. De kan se till att du får fordonet du vill ha till marknadens bästa pris - det garanterar vi!

  Klicka här om du vill läsa utvärdering av hyrbil i Porto skrivna av de som redan genomfört en bilhyra i staden.

  Flygplatsinformation

  Lite mer än en mil utanför centrala Porto ligger stadens flygplats Francisco de Sa Carneiro Airport. Namngiven efter Portugals avlidne statsminister Francisco de Sa Carneiro som omkom 1980 i en flygolycka på väg till flygplatsen. Tidigare var namnet Pedras Rubras Airport, men ändrades på 1990-talet till sitt nuvarande namn för att hedra den avlidne statsministern. Det är Portugals näst största flygplats (flygplatsen i huvudstaden Lissabon är något större) men är trots det bara en medelstor flygplats om man räknar i europeiska mått. Årligen flyger cirka 12 miljoner via Portos flygplats och det finns både nationella och internationella destinationer.

  Porto flygplats (PMO)
  Officiellt namn: Francisco de Sa Carneiro Airport
  Adress: 4470-558 Maia, Portugal
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 11 km norr om Porto.
  Flygbolag på flygplatsen: Många stora europeiska flygbolag är aktiva på flygplatsen, bland annat British Airways, Lufthansa, Ryanair, United och Eurowings.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Porto flygplats?

  Att vi samarbetar med branschens främsta aktörer för att kunna erbjuda kunderna det bästa priset när de ska hyra bil på Porto flygplats är inget nytt. På vår hemsida kan du själv jämföra priser, bilar och villkor från olika välkända leverantörer som Hertz, Avis, Sixt, Alamo och många fler. Var du hämtar upp ditt hyrda fordon väl framme på Porto flygplats beror på vilken leverantör du valt. Efter du landat behöver du bege dig till den lokala leverantörens informationsdisk. Var den ligger får du information om i samband med din bokning och det står även på din Auto Europe voucher. Många hyrbilsföretag har kontor inne i flygplatsbyggnaden, men några ligger en bit utanför. I de fallen erbjuder de flesta leverantörerna gratis transport till deras kontor, all information om detta står på din voucher. Dessutom är ett självbetjäningsalternativ också tillgängligt via Europcar och deras Premium Pick-up service.

  Observera att Auto Europe inte har något eget kontor på Porto flygplats eftersom vi endast är en förmedlare. Dock finns vi med dig under hela resan och du kan alltid höra av dig till oss om du har några frågor eller ett problem uppstått. Det är bara att ringa oss på numret som anges på din voucher så hjälper vi dig.

  Några snabba tips inför att du ska hämta upp hyrbilen är att alltid läsa igenom kontraktet noga, ha med dig alla papper som krävs, se över bilen för eventuella skador och läs på om Portugals trafiklagar och regler innan du lämnar hyrbilskontoret. Sen är det bara att tuta och köra!

  Budget hyrbil på Porto flygplats Budget på Porto flygplats
  Kontor i terminalen,
  Maia, Portugal 4470-558

  +351 22 943 6900
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00-24.00
  Hertz hyrbil på Porto flygplats Hertz på Porto flygplats
  Kontor i terminalen,
  Maia, Portugal 4470-558

  +351 255 788199
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 24.00
  Europcar hyrbil på Porto flygplats Europcar på Porto flygplats
  Kontor i terminalen
  Maia, Portugal 4470-558

  351 229 482 452
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 24.00
  Alamo hyrbil på Porto flygplats Alamo på Porto flygplats
  Kontor i terminalen
  Maia, Portugal 4470-558

  +351 229415939
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 22.00

  Terminaler

  Porto flygplats har en modern passagerarterminal som huserar inrikes och utrikes flygningar under samma tak. Tack vare detta är det väldigt lätt att ta sig runt inne på flygplatsen och väl igenom säkerhetskontrollen kan du snabbt ta dig till din gate oavsett var den ligger.

  Flygplatsfaciliteter

  Vill du spendera din väntetid på Porto flygplats i lyx kan du köpa tillgång till den exklusiva loungen ANA Lounge. Där kan du i en lugn och harmonisk atmosfär vänta på att ditt flyg ska lyfta samtidigt som du njuter av ett glas portvin, kaffe eller andra klassiska portugisiska produkter. Vill du inte köpa till denna premium upplevelse kan du istället spendera din tid bland flygplatsens butiker, affärer, restauranger och caféer. Även om Francisco de Sa Carneiro Airport inte är en jättestor flygplats har du alla de tjänster och bekvämligheter du skulle hitta på en större flygplats. Till exempel ligger här en Burger King, Costa Coffe och andra mer lokala matställen som Douro, Caffriccio och Quiosque dos Sabores. Det finns även ett 30-tal butiker att shoppa loss i samt en tax free butik där du kan fynda portugisiska matprodukter, kosmetika, skönhetsprodukter, alkohol, tobak, smycken och mycket mer.

  Bland flygplatsens faciliteter ligger också flera hyrbilskontor. Du har därför möjligheten att hyra en bil på Porto flygplats av olika företag och Auto Europe hjälper dig hitta den rätta bilen till det rätta priset. Använd vår sökmotor övers på denna sida för att jämföra företagens olika alternativ eller ring oss på +46 10 888 66 52.

  Hur kan man ta sig till och från Porto flygplats?

  Bil

  Att köra mellan Porto och Francisco de Sa Carneiro Airport tar cirka 20 minuter. Från flygplatsen behöver du köra söderut på motorvägen IC1 för att nå staden (följ skyltarna som hänvisar till Porto). Vill du istället köra till turistkära Viane do Castelo kör du på samma motorväg men norrut, det tar cirka 50 minuter dit. Inland ligger en annan populär turiststad, nämligen Pesa Da Regua som du når via A4 efter drygt en och en halv timme. Vägnätet runt omkring flygplatsen är bra och med en bil kan du utan problem ta dig till de flesta städerna och områdena i Portugal.

  Metro & Buss

  I Porto finns det en metro som består av fem olika linjer. Linje E (den lila) går mellan centrum och flygplatsen och är därför ett bra transportalternativ om du ska in till Porto. Metron avgår var 20/30 min och kostar runt 2.00 euro. Du kan också åka med kollektivtrafikens bussar in till Porto, de avgår var 30/40 min från flygplatsens busshållplats som ligger utanför huvudterminalen.

  Taxi

  Dygnet runt finns det även taxibilar tillgängliga du kan åka med. De flesta har plats för upp till fyra personer men det går att boka större bilar om ni är fler. Tänk på att priset för en taxi är dyrare om du åker sent på natten eller tidigt på morgonen, samt om du har bagage som är större än 55x35x20 cm.

  Parkeringstips

  Att hitta parkering för din hyrbil på Porto flygplats är inga problem. Här finns det gott om korttidsparkeringar, långtidsparkeringar och avlastningsplatser du kan ställa dig vid om du bara vill göra ett snabbt stopp för att släppa av eller hämta någon. Priserna varierar men du kan hitta parkering för så lite som 3.00 euro per dag. Perfekt för den budget medvetna resenären!

  Inne i Portos stadskärna finns det en del allmänna parkeringsplatser men din största chans för en smärtfri parkeringsupplevelse är att ställa dig i ett parkeringshus eller garage. Dessa kostar ofta lite mer än de allmänna men är värt det om du vill slippa besväret att cirkulera runt i hopp om att hitta en ledig plats. Många av stadens främsta sevärdheter är inom gångavstånd från varandra så när du väl ställt bilen kan den stå där ett tag medan du i lugn och ro turistar dig fram genom stadens gator.

  Nyttiga länkar

  Porto flygplats


  Mer information om Porto flygplats

  Porto flygplats
  Francisco de Sa Carneiro Airport
  Maia, Portugal 4470-558

  IATA Code: OPO
  ICAO Code: LPPR
  Wikipedia sida
  Latitude: 41.2422
  Longitude: -8.6755

  Övrig information: Porto flygplats är en medelstor flygplats som ligger cirka 11 km norr om Porto.