Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ALBUFEIRA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Albufeira- Garanterat bästa pris

  Auto Europe är det rätt valet för er som önskar använda en hyrbilsförmedlare med över 60 års erfarenhet och som erbjuder den bästa servicen och har det bästa priserna på marknaden. Med Auto Europe är det enkelt att hitta en hyrbil som passar era ändamål. Som företag är ett av Auto Europe’s huvudmål att se till att ni kunder har så brett utbud som möjligt att kunna välja mellan, vilket erbjuds tack vare bra samarbete med globala världskända leverantörer samt mindre kända lokala leverantörer. Med Auto Europe kan ni känna er säker och trygg, för vi erbjuder förstklassig kundhjälp innan bokningen, under hyran samt efter hyran om något skulle uppstå. Så koppla av och gör det enda rätta och välj Auto Europe.

  Albufeira är ett enastående semestermål med mer än bara underbara stränder och häligt väder. I de äldre delarna av staden hittar ni längs med de historiska gatorna mängder av olika restauranger och barer som utlovar ett livfullt nattliv som varar långt in på småtimmarna. Staden välkomnar ett stort utbud av olika semesterfirare men det är fortfarande främst ett familjeställe med aktiviteter och underhållning för alla åldrar. Skulle ni vilja ha en paus från de mysiga stränderna, de fina vattenparkerna och den allmänna spänningen i staden, kan ni enkelt med er hyrbil från Albufeira ta er runt till kulturella städer som Silves, Porto och många andra intressanta dagsfärder som är möjligt från Albufeira. Med ett besök här kommer ni att möta en trevlig och välkomnande atmosfär som kommer hålla er sysselsatta under hela er semester.

  Hur är trafiken i Albufeira?

  Hyra bil i Albufeira är förmodligen det bästa sättet att utforska staden och dess region, Algarve samt att det öppnar upp fler möjligheter att utforska avlägsna stränder eller traditionella orter som har liten eller ingen kollektivtrafik. Jämfört med de större städerna som Lissabon eller Porto är det enkelt och bekvämt att köra i Albufeira, eftersom vägarna är lätt trafikerade och generellt har mycket gles trafik. Men som i resterande Portugal är det välkänt att de portugisiska förarna har väldigt lågt tålamod och kan ibland göra idiotiska omkörningar i kurvor eller lägga sig alldeles bakom medans man kör. Har man detta i åtanke och kör försiktigt och visar upp ett stort tålamod är körning i Portugal en barnlek. Vi har en utmärkt sida där vi har samlat nödvändig körinformation som kan vara bra att veta när ni skall köra i Portugal.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Albufeira?

  Under högsäsong kan de centrala delarna av staden vara upptagna och ni kan förvänta er en hel del trafik. Om ni har valt att hyra bil i Albufeira utav någon av de större kategorierna, kan det vara rekommenderat att undvika de smala och trånga gatorna i de äldre delarna av staden. Huvudvägen i staden är bred och bra och deras trafikhantering gör att trafiken kommer flyta på bra. I stadscentrum och runtomkring finns där flera parkeringshus som gör det enkelt att hitta en parkering. Vid Rua 25 de Abrill, precis utanför stranden finns där ett flervånings parkeringshus samt vid rondellen vid Ave dos Descobrimentos som gör det enkelt att hitta en parkeringsplats om ni vill njuta på stranden eller promenera i staden. Sedan hittar ni även vanlig gatuparkering i staden som erbjuder en kort och begränsad parkering mot en avgift, dessa är skyltade med Zona Pago.

  Albufeira flygplats

  Faro internationella flygplats är den flygplats som ligger närmast Albufeira på ett avstånd på runt 32 kilometer, och är den enda flygplatsen i Algarve regionen. Många som söker flyg hit, väljer ibland att flyga till Lissabon eller spanska Sevilla, eftersom flygpriserna kan skilja avsevärt mellan de olika flygplatserna.

  Faro flygplats (FAO)
  Adress: 8001-701 Faro, Portugal
  Telefonnummer: +351 289 800 800
  Hemsida: www.aeroportofaro.pt

   

  Att göra i Albufeira

  • Praia de São Rafael : Denna enastående strand är en av de främsta stränder som ligger i närheten till gamla stan distriktet. För att ta sig till denna skyddade strand behöver man korsa en par upphöjda gångbanor. Stranden är omringad av makalösa bergformationen i olika färger som gult, orange och rött, som hjälper till att skydda mot vind.

  • Gamla stadsdelen: Den historiska stadskärnan är ett perfekt ställe för att strotsa runt och ta del av den vackra arkitekturen. Gatorna i denna stadsdel slingrar sig runt vitkalkade hus och på vissa delar smalnar de av så pass att man precis kan vandra runt där. De flesta av gatorna är smyckade i vackra mönster och eftersom stadsdelen ligger på en relativt hög mark, kan ni även njut av en enastående utsikt av havet. Här finns även en tunnel som tar er rakt igenom berget och ut till Rua 5 de Outubro och dess strand.

  • Vattenzoo: En mycket uppskattad vattenpark med demonstrationer av marina djur. Detta är också den enda platsen i regionen, där de har ett djurlivs rehabiliterings centrum. Här kan ni hitta en mängd olika djur som alligatorer, tropiska fåglar, delfiner och sjölejon. Förutom att kunna njuta av fantastiska shower med dess djur så finns där även vattenrutschbanor och annan spännande vattenaktiviteter för alla åldrar.

  • Praia dos Salgados : Om ni önskar natur och lite avskildhet så är detta den mest naturliga och avskiljda stranden utav alla i Albufeira omnejd och den gränsar till en mycket vacker lagun. En annan stor skillnad jämför med de andra stränderna är att denna vetter mot väst så räkna med mer havsbris som gör det till en utmärkt plats för de som vill surfa eller kunna sitta och njuta av solnedgången . Stranden är som alla andra stränder i regionen. obefläckad och mycket ren. Det som gör att man känner sig ett med naturen här, är frånvaron av olika byggnader, den närmaste ligger i den avlägsna byn Armacao de Pera.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Albufeira

  Fågelskådning

  Runt fem mil öster om Albufeira hittar ni staden Olhão och strax öster om orten hittar ni den 60 hektar stora naturparken. Detta är ett utmärkt ställe för naturälskare och framför allt fågelskådare, då man här kan skåda unika fågelarter som gallinel fåglar. I parken har ni även ett tre kilometer långt spår man kan vandra som tar en igenom olika ekosystem som sanddyner, tallskogar och mycket mer. Här finns även ett historiskt vattenbruk.

  Golf

  Albufeira har mycket mer att erbjuda än sol och bad. Att resa ner hit för att golfa har börjat bli ett mycket populärt resmål, speciellt under vinter halvåret då mellan temperaturen är relativt hög här, och möjliggör för behagliga temperaturen för ett par rundor av golf. Här finns många golfbanor att välja mellan. Även Portugals mest exklusiva bana ligger här, som är en av de två Jack Nicklaus signatur banor och erbjuder en mycket unik design och en bra utmaning för de som önskar en vacker golfbana samt en hög svårighetsgrad.

  Faro

  Besök en välkänd stad som räknas vara Portugals varmaste plats som är en relativt liten stad men fullpackad av sevärdheter. I Faro kommer ni hitta unika shoppingmöjligheter, fina museum som innehåller många arkeologiska samlingar från Algarve regionen till en ö som erbjuder total avkoppling om ni önskar att komma undan dags stressen och vill slappna av lite. Som andra orter i Algrave regionen finns här även gyllene stränder som enkelt får en att tänka på Karibien och dess världskända stränder.

  Geografisk information & historia

  Albufeira ligger i Algarve regionen som är den sydligaste regionen i Portugal. Denna regionen angränsar till Atlanten i väster och söder, floden Guadiana till öst som är en avskiljare mellan regionen och Spanien samt till norr är där en serie av bergskedjor som avskiljer regionen mot resterande Portugal. Klimatet klassas som varmt och tempererat med relativt lite nederbörd. Räkna med medeltemperaturer på runt 24°C under sommaren, medans det sjunker ner till runt 12°C under vinterhalvåret.

  Det är inte riktigt känt när Albufeira grundades, men man vet att när Romarna tog över staden var det en primitiv bosättning. Romarna utökade staden och utvecklade dess jordbruk och byggde upp dess infrastruktur, vilket man ännu idag kan se vissa av dessa vägar och broar som byggdes under den tiden. När staden sedan föll i händerna för de arabiska styrkorna utvecklades staden ännu mer med tunga defensiva strukturer samt införandet av ny anmärkningsvärd teknik för jordbruket. Det var först under 1504 som staden tillhörde Portugal.

  Albufeira är den stad i Algarve regionen som har varit mest drabbad av naturkatastrofer och har drabbats av en hel del som mer eller mindre förstört det mesta av staden. Men de har lyckats återbygga och komma tillbaka från detta. Staden främsta inkomst fram till 1960 var genom fisk och nöt export. Numera är det turismnäringen som är den främsta inkomsten för staden och har sedan 1960 blev en populär turistort som ständigt ökar för varje år som går. Det räknas vara runt fem miljoner turister som besöker staden varje år.

  Ta sig runt i Albufeira

  Att ta sig runt staden är enklast och bekvämast med er hyrbil i Albufeira, men ibland vill man ha en paus från körandet eller vill vandra runt lite på fots. Då har staden ett mycket fint kollektivtrafik att välja mellan för att ta sig runt staden och dess omnejd.

  Buss
  Det lokala bussnätverket som är verksam i staden kallas för Giro och där finns fem olika linjer som kan identifieras av deras olika färger. Dessa bussar sammankopplas med bussterminaler, gamla stan och andra distrikt i staden samt tågstationen. De har avgångar en gång i halvtimmen och köra alla dagar i veckan. Om ni önskar att åka buss till andra orter som Lissabon, Sevilla, andra orter i regionen så går där bussar från buss stationen som ligger i utkanten av staden, och dessa bussar kör inte genom staden, som tar er till de olika städerna. De har avgångar var tjugonde minut och opererar mellan 09:00 till 23:00 alla dagar i veckan.

  Tåg
  Tåg är ett snabbare sätt att ta sig till anknytande städer på ett bekvämligt sätt. Tågstationen ligger runt sju kilometer från stadens centrum och här finns det många avgångar till andra orter i Portugal och även platser i Spanien. Om ni vill ha ett unikt sätt att ta del av staden, kan ni ta turist tåget som kör inne i Albufeira. Tåget avgår var tjugonde minut och kör kör mellan Areias de São João till Modelo shopping centrum. Hela resan tar runt 45 minuter.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Albufeira

  Tillbaka till toppen