Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  FARO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Faro flygplats - Boka och spara

  Med hjälp av Auto Europe fina och effektiva sökmotor eller med hjälp av Auto Europe prisbelönade hyrbils experter kan ni enkelt och billigt hitta en perfekt hyrbil på Faro flygplats så ni snabbt kan starta er semester i paradis regionen Algarve i Portugal. Med hjälp av er hyrda fordon kan ni verkligen utforska Portugals världskända enastående kustlinje och njuta av de ofantligt vackra stränderna som lockar besökare från hela världens alla hörn. Trots att de flesta som anländer till Faro flygplats har som mål att njuta av det fina sol och bad möjligheterna på någon av de många paradis stränderna som räknas bland de bästa i världen så tar de flesta sin tid att besöka Faro, det pulserande hjärtat i regionen.

  Faro är känd för sin fest atmosfär och garanterad sol och värme med sitt subtropiska klimat året runt. Faro agerar oftast som huvudbas för de resenärer som önskar att ta del av Algarves sevärdheter och undangömda skatter. Men missa inte att utforska själva staden också som kommer att imponera på er med alla dess fascinerande attraktioner. I Faro är det den gamla delen som kommer ge er en mycket fin upplevelse med mängder av viktiga historiska konstskatter.

  Auto Europe är en förmedlare av hyrbilar världen runt och är känt för att alltid kunna ordna hyrbilar till marknadens lägsta priser. Använd sökmotorn för att få upp en snabb och överskådlig sida över vad som finns att välja mellan och alla de olika leverantörer som Auto Europe samarbetar med samt mellan alla de olika bilkategorier. Med detta kraftfulla verktyg kan ni själv välja mellan alla de olika fordon som passar just er bäst och med en leverantör som ni vill ha. Utöver detta finns Auto Europe enastående kundservice som är fylld till bredden av hyrbilsexperter, redo att hjälpa till alla dagar i veckan. Välj Auto Europe för att få ut mer av era hårt förtjänade slantar och ha mer över för att njuta av härliga Portugal. För att läsa vad våra tidigare kunder säger om vår service kan du kika in deras utvärderingar av hyrbil i Faro.

  Flygplatsinformation

  Det korta avståndet mellan flygplatsen och Faro gör att det går snabbt att ta sig till staden med hjälp av er hyrbil på Faro flygplats på mindre än en kvart. Flygplatsen som även är känd under namnet Algarve flygplats, öppnades upp 1965 har genomgått mängder av ombyggnader för att kunna hantera det ständigt ökade turisttrycket. Med de senaste ombyggnaderna kan flygplatsen numera hantera runt 6 miljoner passagerare årligen, men fler ombyggnader är redan planerade. Räkna med att flygplatsen är fylld till max under sommarhalvåret då de flesta väljer att resa till denna härliga plats i Portugal.

  Faro flygplats (FAO)
  Officiellt namn: Aeroporto Internacional de Faro
  Adress: 8001-701 Faro, Portugal
  Läge: Flygplatsen ligger 6 kilometer väster om Faro stad.
  Flygbolag på flygplatsen: Aigle Azur, Air Nostrum, Air Transat, Azores Airlines, BA CityFlyger, British Airways, Brussels Airlines, Corendon Dutch Airlines, easyJet, Edelweiss Air, Enter Air, Eurowings, Finnair, FlyBe, Germania Flug, Germanwings, Icelandair, Jettime, Jet2, Lufthansa, Luxair, Norwegian, Ryanair, SAS, TAP, Thomas Cook Airlines, Transaero, Transavia, TUI, Vueling, Wizz Air och XL Airways.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Faro flygplats?

  Att hyra bil från Faro flygplats är ett bra sätt för att få ut mer av er semester i den härliga Algarve regionen. Men för att få ut det mesta av er hyrbil var noga att tänka på några viktiga saker som åldersgräns, reserestriktioner, säkerhets deposition, vägtull, extra förare och mycket mer innan ni bestämmer er för vilken leverantör ni önskar att hyra med. Var inte skygga att använda er av Auto Europe experter för att verkligen hitta det bästa lösningen för er. De flesta större leverantörer har sina diskar i terminalen innan säkerhets kontrollen. Så ni hittar de flesta enkelt genom att ta till höger efter ni hämtat upp ert bagage. Skulle ni välja en leverantör som kräver en skyttelbuss så hittar ni kontakt info och mötespunkt både på hemsidan samt i den voucher som ni får från Auto Europe när er bokning är bekräftad. Ett självbetjäningsalternativ är också tillgängligt med Europcar som kallas Premium Pick-up service, en tjänst som erbjuder dig som kund möjlighet att hämta din hyrbil kontaktlöst via självbetjäningsnyckelautomater.

  Avis hyrbil på Faro flygplats Avis hyrbil på Faro flygplats
  Estrada do Aeroporto - Monte Negro,
  Faro, Portugal 8000-124

  +351 289 810 120
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00
  Europcar hyrbil på Faro flygplats Europcar hyrbil på Faro flygplats
  Aeroporto de Faro,
  Faro, Portugal 8005-999

  +351 289 818 726
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00
  Hertz hyrbil på Faro flygplats Hertz hyrbil på Faro flygplats
  Aeroporto de Faro,
  Faro, Portugal 8006-901

  +351 210 413 308
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00
  Sixt hyrbil på Faro flygplats Sixt hyrbil på Faro flygplats
  Aeroporto de Faro,
  Faro, Portugal 8006-901

  +351 255 788199
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00

  Terminaler

  Faro flygplats består av en terminal som är uppdelad i två avdelningar, ankomst och avgångar. Trots att flygplatsen kan hantera runt sex miljoner passagerare årligen räcker det inte för det ständigt ökade antalet passagerare som reser till Faro för dess stränder och värme. Med tanke på att turismen är en av regionens viktigaste inkomstkällor så sker det ofta renoverings- och expansions arbete på flygplatsen. Själva byggnaden är en två vånings byggnad som är mycket kompakt, vilket gör det enkelt att ta sig runt. På första våningen hittar ni säkerhetskontrollen och tillträde till modul C och D. Medans på andra våningen har ni tillträde till modulerna A och B.

  Flygplatsfaciliteter

  Ni kan förvänta er att kunna hitta allt möjligt inom mat, shopping och andra tidsfördriv för att göra er väntan på flygplatsen enklare och mer bekväm. De flesta mat möjligheterna som kaféer, snabbmats kedjor, pubar och restauranger hittar ni i mitten av byggnaden efter ni har gått igenom säkerhetskontrollen. De flesta av dem har öppet från tidigt morgon till sena tider på kvällen. Ni finner även men ett reducerat antal av mat möjligheter innan säkerhets kontrollen. Runt hela flygplatsen kan ni använda gratis Wifi som är obegränsad så ni kan slappna medans ni väntar på ert flyg. Självklart kan ni även hitta ett varierande utbud av olika butiker som säljer souvenirer, användbara saker som kläder, mat, väskor och en hel del mer. Där finns även en del butiker som fokuserar på lyx och flärd.

  Hur man kan ta sig till och från Faro flygplats?

  Med tanke på hur väl anslutet flygplatsen är med olika vägar och hur nära den ligger Faro är det mest effektiva att hyra bil på Faro flygplats för att ta sig från och till flygplatsen. Med den närliggande motorvägen A22 tar er igenom hela Algarve regionen och slutligen till Lissabon, men väljer ni denna väg, tänk på att den är belagd med vägtull. Ett annat alternativ att ta sig ut från flygplatsen med sin hyrbil är köra den korta sträckan via väg N125-10 som tar er till centrala Faro på runt tio minuter.

  Buss
  Som ett alternativ att ta sig från och till flygplatsen är att använda den oftast relativt billiga kollektivtrafiken. Bolaget Proximo har två linjer, nummer 14 och 16 som kör mellan flygplatsen och Faro centrala buss station, från vilket ni kan hitta fler anslutningar i form av buss eller tåg, till andra populära platser i Portugal och Spanien. De avgår utanför terminalen och körs mellan 05:00 till 23:00. Utöver det så finns där under högsäsongen, juni till oktober, extra insatta skyttelbussar som kör direkt utan några extra stopp till centrala Faro.

  Parkeringstips

  Vid Faro flygplats finns där tre olika parkerings garage utanför terminalen som är avsedda för antingen kort eller långtids parkering. De har även en speciell tjänst som de kallar för Kiss and Fly som är en tjänst för snabb parkering och riktar sig mot de som endast behöver släppa av eller hämta upp någon. Med denna tjänst kan ni köra upp ända till avgångshallen och släppa av någon utan att behöva betala. De första 10 minuterna är gratis. Vill man hämta upp någon med denna tjänst behöver man bege sig till P2 parkerings huset.

  Om du vill parkera på gatan inne i Faro, kommer du i nästan samtliga fall vara tvungen att betala för parkering med hjälp av en mätare. Läs alla skyltar i närheten av den parkeringsplats du har hittat noggrant. Till exempel, om en parkeringsskylt säger "residentes", är dessa utrymmen reserverade för de boende. Parkering på en parkeringar är också värt att överväga. Det finns både betalda och gratis parkeringar i Faro. En underjordisk parkering ligger på Avenida 5 de Outubro, nära centrum. En gratis parkering finns även nära Largo de São Francisco.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Faro