Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MADEIRA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Madeira – Bästa priserna med Auto Europe

  När du reser runt på Madeira så kan du se och göra mycket. Kör runt bland vackra kolonialbyggnader i Funchal. Besök en trevlig fiskrestaurang. Bestig Madeiras högsta berg, Pico Ruivo och njut av utsikten. Köp hem lite traditionellt konsthantverk från ön.På vår kontaktsida får du information om hur du kommer i kontakt med oss om du är i behov av mer information, Du kan också ringa till oss på vårt kostnadsfria telefonnummer.

  Utforska paradisön med en hyrbil på Madeira. När du har fått bilnycklarna i handen är det bara att åka. Madeira är mindre än Öland och de små avstånden gör att det går fort att ta sig fram. Ta tillvara på dina värdefulla semesterdagar med en av våra hyrbilar. Glöm dyra taxiresor och komplicerade busstidtabeller när du reser runt på Madeira, Portugal.

  Undvik onödigt krångel. När du anlänt till Madeira flygplats hämtar du snabbt och enkelt ut din hyrbil från Auto Europe. Därefter är du fri att köra var du vill, när du vill. Njut av att köra på härliga vägar i den takt som passar dig bäst. En fantastisk körupplevelse på Madeira väntar dig. Besök alla de fantastiska sevärdheter som erbjuds med en av alla våra många hyrbilar på Madeira.

  Nyfiken på vad personer som redan hyrt en bil på denna exotiska ö har att säga? Besök vår sida med utvärderingar av hyrbil på Madeira för att se vad de tyckte om din bilhyra och Auto Europe.

  Hur är trafiken på Madeira?

  Att köra på Madeira har blivit en mycket mer avslappnad sak att göra än förut. Nya tunnlar har byggts genom de bergiga områdena, vilket gör det möjligt för förare att undvika slingrande bergssidor och minska resetiden. De viktigaste motorvägarna är också i gott skick. Madeiranska förare är också uppmärksamma mot de många turister som besöker ön.

  En biltur med din hyrbil på Madeira är det perfekta sättet att uppleva ön. Även om det finns små vägar du kan ta, är kustvägen ER101 en turistfavorit beroende på hur mycket tid du har och hur äventyrlig du vill göra din resa. Detta var den första riktiga vägen på ön, och tar dig runt hela ön, så att du kan beundra den vackra kusten. För en snabbare rutt kan du använda motorvägen, som leder från Santana till Madeira flygplats, Funchal och Ribeira Brava.

  Var kan jag parkera min hyrbil på Madeira?

  Det är mycket lättare att hitta parkering utanför huvudstaden Funchal, eftersom parkeringsplatser på gatan är sällsynta och betalda. Parkeringsplatser är ett bättre alternativ i Funchal. Almirante Reis parkeringsplats, till exempel, ligger nära kabelbanans terminal och blir en bekväm parkeringsplats för besökare.

  Du kan även parkera i shoppingcentrum som Dolce Vita eller mittemot Dolce Vita, under Anadia shopping eller Almirante Reis i Gamla stan. Som sagt finn mycket få gatuparkeringar och nästan inget gratis. Om du hittar gatuparkering och blanketterna är markerade i blått, hittar du en biljettmaskin i närheten och du måste visa biljett i framrutan. Om ett mellanslag är markör med 'M' är det för invånarna i den byggnaden och vitt bör vara ledigt.

  Madeira flygplats

  Madeira flygplats har vunnit många utmärkelser och priser för sin unika bane design, vilket utvidgade banans tidigare farliga längd. En enda terminalbyggnad serverar både internationella och inhemska portugisiska flygningar. När du ska hyra bil på Maderia från flygplatsen kan du enkelt följa anvisningarna till diskarna.

  Madeira Airport (FNC)
  Officiellt namn:Madeira International Airport Cristiano Ronaldo CR7
  Officiel hemsida: https://www.aeroportomadeira.pt/
  Adress:9100-105 Santa Cruz, Madeira, Portugal.
  Telefonnummer:+351 291 520 700

  Att göra på Madeira

  • Botaniska trägården: Missa inte at besöka en av de vackraste trädgårdarna i regionen, med fantastisk utsikt över staden Funchal. Madeiras botaniska trädgård är belägen på en av de mest egendomliga fastigheterna i staden, Bom Sucesso Estate. Gården dateras från 1881 och skapades av Reid-familjen som sin privata park.Idag är fastigheten öppen för allmänheten. Trädgården täcker ett område på 80 000 m² och är hemma för en fascinerande samling av ett brett utbud av växter.

  • Rua de santa maria: Gamla stan (Zona Velha) i Funchal är en av de mest attraktiva områdena i staden. Man kan uppleva den riktiga typiska omgivningen och det lokala livet i staden som tar dig tillbaka till en tid när den första bosättningen på ön började. En av de romantiska smala kullerstensgatorna som vi rekommenderar är Rua de Santa Maria.

  • Universo de Memórias João Carlos Abreu: Inrymt i en elegant herrgård från 1800-talet är detta museumskonstcentrum ett förråd av "knick-knacks" donerade till staden av en ivrig samlare, den här gången João Carlos Abreu, journalist, författare, politiker, skådespelare, konstnär, tidigare turistminister och uppenbarligen kärleksfull resenär och souvenirförvärvare. Men dessa är inga vanliga minnen - rum efter att rummet är fullt med underbara föremål, många konstverk.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil på Madeira

  Levada do Castelejo

  Varför inte ta en vandringstur på Madeiras fina natur? Detta spår börjar i Refertas, Porto da Cruz, och leder vandrare genom en resa fylld med flera arter av flora och fauna, samt vackra landskap som visar lite av skönheten och traditionen på denna ö. I slutet av denna promenad hittar du en vacker plats med små sjöar som bildas av rent och kristallint vatten som tagits in vid floden. Njut av alla omgivningar och ta dig tid att koppla av ett tag. Efter återställning av energierna är det dags att återvända, samma väg tillbaka.

  Caniçal

  Beläget vid sydöstra änden av ön Madeira, är denna stad en del av Machico kommun. Den är känd för sin hamn med färgglada fiskarbåtar, strandpromenader, det pittoreska valmuseet och läckra färska fiskrestauranger. Det finns mycket mer att besöka i detta soliga hörn, med torra landskap som motsätter sig den gröna tendensen på ön. Du tar dit till Caniçal på en ca. halvtimme genom vägen VR1.

  Porto Moniz

  Porto Moniz är en charmig liten stad som ligger på den dramatiska nordvästra spetsen av Madeira, en region som består av höga berg och utsikt över oändliga djupa blues i Atlanten. Området har en historiskt isolerade topografi till skillnad från resten av ön, och staden överlevde bara som en fiskehamn genom att ha specialiserat sig på valfångst, en övning som fortsatte så sent som 1980-talet. Du tar dig hit genom vägarna BR1 och VE2, 50 km från Funchal.

  Rabaçal

  Rabaçal är en unik och magisk plats, riklig med kaskader, fontäner, lagun och mycket mer! Kom och upptäck!25 Fontes (25 fontäner) levada är en av de mest populära på Madeira. Dess namn lever upp till antalet fontäner eller små vattenfall som kan räknas när du anländer dit. Efter att ha uppskattat 25 Fontes, fortsätt mot Risco, där du kan beundra en fantastisk kaskad. Från Funchal tar man VR1 i ca. 40 km.

  Geografisk information & Historia

  Madeiras skärgård är av vulkaniskt ursprung och består av flera öar. Huvudön, även kallad Madeira, är den största som täcker 93% av skärgårdsområdet. Huvudstad är Funchal. Ön är 797 km² stor och har omkring 267 000 invånare.Ön, som geografiskt anses tillhöra Afrika, är belägen cirka 400 km nordväst om Kanarieöarna och cirka 600 km väst om Afrikas kust. Madeira ligger 100 km från den europeiska kontinenten i Atlanten. Klimatet på Madeira klassificeras som Medelhavet, med det är mildt väder året runt. Det trevliga vädret är mycket tack vare effekten av Golfströmmen och Kanarieströmmen, som håller temperaturer runt 20 ° C.

  Madeira upptäcktes först av romarna, men föll sedan i glömska. 1419 återupptäcktes ön av sjöfararen João Gonçalves Zarco, som landsteg vid den plats som kom att kallas Câmara de Lobos och tog ön i besittning. Portugiserna startade plantager, och Madeiras läge gjorde ön till en mellanstation för Portugals handelsfartyg som bland annat fraktade slavar. Det som Madeira blivit absolut mest känt för är madeiravinet, vinrankan infördes på öarna 1428. Bland det som odlats på Madeira märks bland annat sockerrör, apelsiner och bananer.

  1834 blev Madeira ett distrikt utanför fastlandet, men den stora förändringen kom i samband med Portugals demokratiseringsprocess på 1970-talet. 1976 blev Madeira en autonom region. Madeira har sedan utvecklats till en ekonomisk frizon samtidigt som turismen växt starkt. Storbritannien ockuperade Madeira i två omgångar i början av 1800-talet. Det brittiska inflytandet på Madeira märks bl a genom det välkända hotellet Reid's Palace och att britterna sedan lång tid tillbaka haft Madeira som resmål.

  Ta sig runt på Madeira

  Förutom den internationella flygtrafiken på Madeira, finns det möjlighet att resa med färja eller buss. Från Funchal finns det även olika bussförbindelser. Under dina utflykter kommer du att njuta av öns oerhört vackra landskap. Beundra frodiga gröna sluttningar, njut av dramatiska, fantastiskt vackra vyer och kör längs plantager med tropiska frukter. Låt din hyrbil ta dig till utgångspunkten för någon av öns många unika vandringsstigar. När du valt att hyra bil på Madeira har du gjort din semester att bli bättre än bra.

  Färja

  Madeira erbjuder dagliga färjetjänster till de portugisiska grannöarna Porto Santo. Färjetjänsten till Gran Canaria avbröts under 2012. De flesta biluthyrningsföretag tillåter inte färjeresa med en hyrbil. Kontrollera därför villkoren för färjetrafik med hyresvärden innan bokningen är klar. På vår hemsida under "Prisdetaljer", och på din voucher hittar du all information.

  Buss

  Horários do Funchal bussföretag erbjuder stads, regionala och internationella förbindelser över hela ön. Dessa bussar har inga fasta stopp och kan kallas och användas var som helst i huvudstaden.

  Det finns regelbundna busslinjer till Camacha och Santana. Bussbolaget Rodoeste ger busstrafiken till de platser Camara de Lobos, Ribeira Brava, Ponta do Sol, Calheta, Porto Moniz och São Vicente. Den västra delen av ön är främst da Cruz, Santo da omfattas av bussbolaget SAM, inklusive stopp i Porto Serra, Machico, Santa Cruz, Caniço och på flygplatsen på Madeira.

  Linbana

  Madeira erbjuder dig ett vackert sätt att få se ön i fågelperspektiv. I centrum av Funchal, finns linbanan Teleférico do Funchal där man reser mellan Teleférico do Jardim Botânico och den botaniska trädgården med Monte.

  Fler linbanor är Teleférico da Fajã da Rocha do Navio i Santana, Rancho Cabo Girao, Fajã dos Padres i Quinta Grande, Achadas da Cruz erbjuder i Porto Moniz en underbar utsikt över havet och linbanan Garajau som tar dig till Praia do Garajau..

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Madeira