Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PONTA DELGADA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Ponta Delgada - boka och spara

  Ponta Delgada är huvudstaden på huvudön Saõ Miguel, som tillhör Azorernas skärgård i Portugal. Denna skärgård består av 9 öar, belägna ungefär 1500 km väster om den portugisiska kusten. Ponta Delgada är ett naturligt paradis omgivet av vattenfall och berg till vingårdar och kratrar. Det omgivande havet är rikt på både delfiner och valar, som är attraktiva för turister. Om du vill göra det mesta av ett besök i Ponta Delgada, kommer en bil att vara särskilt fördelaktig eftersom du har möjlighet att komma runt i din egen takt. Unna dig en bil och upplev Azorerna på egen hand.

  Boka din hyrbil med Auto Europe och hämta din bil på flygplatsen - super bekvämt. Du kommer att njuta av att köra i denna attraktiva stad! För bästa pris och service kan du hämta en hyrbil i Ponta Delgada på en av de olika stationerna som finns i staden. Välj bland centrumkontor och flygplatsen.

  Hur är trafiken i Ponta Delgada?

  För att besöka resten av ön är en hyrbil idealisk, men det är viktigt att komma ihåg att öns bergsvägar är slingrande och mycket smala. Dimma kan också uppstå plötsligt på Sao Miguel, och det är därför viktigt att ägna särskild uppmärksamhet om detta inträffar. Annars är det lugnt att köra i Ponta Delgada. Håll avstånd till andra trafikanter. Här kommer lite tips på bra saker att känna till om du ska köra i Portugal: Barn under 150 cm måste sitta i baksätet i en bilbarnstol anpassad för deras ålder och vikt. Det är inte tillåtet att prata i mobiltelefon under körning i Portugal. Det kan leda till böter. Hands-free går bra.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Ponta Delgada?

  Om du hyr en hyrbil i Ponta Delgada kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. Ponta Delgadas centrum består av smala, ofta envägsgator. Det kan därför vara svårt att hitta runt. Det rekommenderas att parkera sin hyrbil på en av parkeringsplatserna eller på parkeringsplatsen nära hamnen, vilket gör det möjligt att utforska staden till fots. Här kan du läsa mer om att köra bil och hitta parkering i Portugal.

  Ponto Delgada flygplats

  Ponta Delgadas flygplats heter João Paul II International Airport och ligger väster om staden, precis vid kusten. Du kan hyra bil i Ponta Delgada som är tillgänglig att hyra direkt från flygplatsen. Motorvägen norr om staden leder till flygplatsen, och vägen till flygplatsen är tydligt skyltade. Härifrån avgår flygplan till Lissabon flera gånger om dagen.

  Ponto Delgada flygplats (PDL)
  Address: Aeroporto de Ponta Delgada, 9500-749 São Miguel, Açores, Portugal
  Telefon: +351 296 205 400
  Hemsida: aeroportopontadelgada.pt

  Att göra i Ponta Delgada

  Det finns mycket att göra i Ponta Delgada. Vi har därför gjort en kort lista på de saker du inte får missa när du är där.

  • Igreja Matriz de Sao Sebastiao: Denna kyrka från 1500-talet ligger på ett vacker torg. Den drar in turisterna med skönheten i den utarbetade fasaden och klocktornet. Inuti hittar man en utarbetad interiör med träsniderier och magnifika altare som kommer att överaska dig. Värt ett besök när man väl är i innerstaden!
  • Mercado da Graça: Denna marknad har färska grönsaker, frukter, blommor och även en fiskhörna. I anslutning till marknaden finns också ett antal souvernirbutiker, en fiskmarknad, ostbutik och en köttbutik. Det är ett fantastiskt ställe för att bara sitta och slappna av, njuta av dofterna och titta på folk.
  • Portas da Cidade: Besök stadens port, mindre än 10 minuters promenad från huvudkryssningsterminalen, för att njuta av en promenad nerför gatorna i närheten när du besöker Ponta Delgaga. Det finns gott om affärer, kaféer och gatuförsäljare längs vägen.
  • Pinhal da Paz: Denna park nära Ponta Delgada, är en plats som du inte vill missa. Om du bestämmer dig för att ha en picknick - gör det här. Parken är stor med gott om utrymme och massor av olika arter av växter. Lägg undan en bra två timmar för att utforska hela parken. En vacker grön plats att ta bilder, koppla av och ta en picknick.
  • Forte de S. Bras: São Brás Fort (Portugisiska: Forte de São Brás) är ett sjuttonhundratals sjöfartsmuseum som ligger på södra klipporna i Vila do Porto. Entréavgiften är bara 3 euro och du kommer att få spendera minst en timme med att besöka detta fortet. Det finns en mycket bra militärsamling av artefakter från gammal till senare tid. Om du gillar militära skjutvapen är detta ett måste.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Ponta Delgada

  På denna ö finns mycket att se och göra, med hyrbil i Ponta Delgada kan det vara värt att ta den på en tur lite utanför staden. Vi har här nedan listat några tips på dagsturer att göra nära Ponta Delgada:

  Arruda Pineapple Plantation

  Varför inte besöka ett museum som bara handlar om ananasen och dess odling? Intressant rundtur i ananaskulturen. Lär dig förstå plantans livscykel! Fin liten souvenirbutik med smycken, kläder, likör sylt och andra föremål med ananas-tema. Du kan också äta här i en mycket lugn och vacker miljö.

  Salto do Cabrito

  Om du är sugen på att vandra finns det otroligt många möjligheter på ön! Denna plats kan du nå via EN1-1A på 20 minuter från centrum. Vandringsleden som passerar vattenfallet Salto do Cabrito är ett cirkulärt spår på 7,5 kilometer. Jag är i bra form och promenaden tog mindre än två timmar att avsluta. Det börjar vid parkeringen av Caldeiras av Ribeira Grande, följ bara gatan skyltar där. Du hittar också badrum bakom picknickborden.

  Lagoa do Fogo

  Detta är en plats du måste se när du är på São Miguel. Det är lätt att hitta med skyltar från västkusten. Det finns flera utsiktspunkter vid västra sidan av sjön, Pico da Barrossa och Miradouro Lagoa do Fogo är de mest besökta med mycket parkeringsplats. På Pico da Barrossa kan man gå upp på en kulle om man vill komma ifrån folkmassorna som kan uppkomma.

  Geografisk information och historia

  Ponta Delgada ligger på Saõ Miguels södra sida och är öns största stad. Saõ Miguel är den största ön i den portugisiska skärgården på Azorerna, och har ca 140.000 invånare utspridda på den relativt lilla ön. Kommunen Ponta Delgada är en av de större administrativa avdelningarna i skärgården, som sträcker sig från öns centrum till västkusten. Ponta Delgada gränsar mot nordost av kommunen Ribeira Grande och sydost av den relativt nya kommunen Lagoa. Azorerna kan upplevas året runt, eftersom temperaturen är relativt mild året runt. Somrarna är varma och luftiga med en genomsnittstemperatur på cirka 25 ° C. Vintrarna är milda med en genomsnittstemperatur på omkring 13 ° C.

  Ponta Delgada var först och främst en fiskeby som utvecklades snabbt, särskilt efter jordbävningen 1522, som förstörde den gamla huvudstaden Vila Franca do Campo. Därefter byggdes en stad, som i regeringstiden av Johan III av Portugal, vanns av Royal Charter 1546. Under andra världskriget bombades ön av en tysk ubåt. Följande år fick en Ponta Delgada en flottbas i den amerikanska flottan, utrustade fartyg, och ubåtar. Idag är staden Azorernas turistcentrum, och det finns många monument och museer. Staden är även känd för sin lyxmarina, där båtar som seglar över Atlanten kan fylla på sina förråd. Ponta Delgada är en populär hamn för kryssningsfartyg med många intressanta mål för turister, bland annat de två vulkansjöarna, Lagoa Azul och Lagoa Verde.

  Ta sig runt i Ponta Delgada

  Förutom att hyra bil i Ponta Delgada, finns det andra sätt att ta sig runt på ön. Kollektivtrafiken på Ponta Delgada är organiserad av minibussar. Det finns tre linjer, så att du enkelt kan nå alla sevärdheter i staden. Från den stora busstationen på Avenida Infante D. Henrique (strandpromenaden längs hamnen) avgår stora bussar till andra platser på Sao Miguel.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Ponta Delgada