Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ LISSABON FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Lissabons flygplats till de bästa priserna

  Lissabon är en av de få europeiska huvudstäderna med en internationell flygplats som ligger i själva staden. Det ger inte bara fantastisk utsikt över staden när du landar, det ger också utmärkta förbindelser för att komma runt snabbt och enkelt. På knappt 25 minuter med tunnelbana hittar du dig själv i hjärtat av Lissabons stad. Från St George-slottet till Rossio och den vackra Pombaline-arkitekturen - du kommer att älska Lissabons gamla världsliga charm. Med en hyrbil från Lissabons flygplats kan du också ta dig till Expo, den nyare delen av Lissabon, och spendera lite tid på att utforska denna livliga stadsdel. Man kan även ta sig västerut mot Cascais och Sintra för en avkopplande dagsutflykt. Åk söderut och du kommer att bli omgiven av underbara sandstränder - Costa da Caparica, Figueirinha och Portinho da Arabida, som röstades till Europas bästa strand 2018.

  Med över 60 års erfarenhet erbjuder Auto Europe bra erbjudanden från en mängd olika leverantörer. Samarbetet med flera uthyrare innebär också att du kan välja en bil från ett stort antal fordon - så att du hittar rätt fordon för din resa. Tillsammans med biluthyrning erbjuder vi även husbiluthyrning. För mer information eller om du vill boka, ring antingen en av våra bokningsagenter eller prova vår säkra bokningsmotor online.

  Börja din semester i Portugal genom att hyra bil från Lissabons flygplats, den största internationella porten till att kunna utforska hela landet. Härifrån kan du upptäcka huvudstaden Lissabon, och det är den perfekta platsen att börja en road trip till Sintra eller se de bästa stränderna i Portugal. Läs vår roadtripguide här. Auto Europe samarbetar med lokala och internationella biluthyrningsföretag på Lissabons flygplats, vilket gör det möjligt för våra kunder att välja från ett stort urval av fordon, hyrespaket och specialerbjudanden.

  Vill du veta vad våra tidigare kunder har att säga om sin bilhyra? Läs deras utvärderingar av hyrbil i Lissabon här.

  Flygplatsinformation

  Lissabon flygplats erbjuder gott om moderna bekvämligheter för den moderna flygresenären. Perfekt beläget i Lissabon och inte långt från Lissabons centrum, är denna flygplats huvudkärnan för TAP Air Portugal och Portugalia. Som en av Europas mest västra flygplatser är det en viktig uppgift i Europa från Amerika.

  Lisbon International Airport (LIS)
  Officiellt namn:Lisbon Portela Airport, även känt som Lisbon Airport.
  Adress: Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lissabon, Portugal.
  Läge: Flygplatsen ligger belägen norr om staden, cirka 6 km från själva stadskärnan.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen är knutpunkt för TAP och Portugalia, och är också en viktig flygbas före asyJet och Ryanair. Andra flygbolag som trafikerar flygplatsen inkluderar: Air France,Aer Lingus, Air Europa, BA, German, Iberia, KLM, Lufthansa, Tunis Air, United Airlines och Wizz Air.

  Vart kan jag hämta upp min hyrbil på Lissabons flygplats?

  Alla biluthyrningsföretag finns i ankomsthallen i terminal 1. Utöver de bemannade leverantörsdiskarna finns en premiumupphämtningstjänst tillgänglig från Europcar. Ett självbetjäningsalternativ utformat för att spara tid och begränsa de personer du kommer i kontakt med.

  Parkeringen ligger intill en av de mest trafikerade vägarna i Lissabon så se till att du känner dig bekväm med bilen och läs vår körinformation för Portugal så att du känner till de lokala trafikförordningar som gäller. De dokument som du behöver för att hämta upp din hyrbil från Lissabons flygplats är: körkort, voucher, och ett kreditkort i förste förarens namn. Läs igenom villkoren på din voucher, eftersom vissa leverantörer kan kräva ytterligare handlingar. Dessutom är det bra att uppmärksamma vilken bränslepolicy som gäller samt att inspektera hyrbilen för befintliga skador.

  Öppettider uthyrningsdiskar

  Alamo hyrbil på Lissabon flygplats Alamo hyrbil på Lissabon flygplats
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lissabon, Portugal 1700-111

  + 351218486191
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:00 - 01:00
  Avis hyrbil på Lissabon flygplats Avis hyrbil på Lissabon flygplats
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lissabon, Portugal 1700-111

  + 351 218 435 550
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:00 - 01:00
  Budget hyrbil på Lissabon flygplats Budget hyrbil på Lissabon flygplats
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lissabon, Portugal 1700-111

  + 351 21 843 5550
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:00 - 01:00
  Dollar hyrbil på Lissabon flygplats Dollar hyrbil på Lissabon flygplats
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lissabon, Portugal 1700-111

  + 351 210 413 314
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:00 - 01:00
  Keddy hyrbil på Lissabon flygplats Keddy hyrbil på Lissabon flygplats
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lissabon, Portugal 1700-111

  + 351 218 401 176
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:30- 01:00

  Terminaler

  Flygplatsen består av två terminalbyggnader. Terminal 1 har varit i drift sedan 1942 och är den viktigaste flygplatsterminalen. Denna terminal hanterar både ankomster och avgångar. Många av de nationella bolagen avgår från Terminal 1, såsom TAP Air Portugal, British Airways och så vidare. Som huvudterminal är det lätt tillgång till parkeringsgarages och lokalt kollektivtrafiksystem.

  Terminal 2 är en mindre terminal som ligger en kort bussresa från Terminal 1. Denna terminal skapades som en tillfällig åtgärd för att hantera det ökade passagerantalet tills en ny flygplats är byggd. Terminal 2 hanterar endast avgångar och har ingen direkt länk till det lokala kollektivtrafiksystemet eller parkeringsgaragen. Denna terminal hanterar främst lågprisflygbolagen, som EasyJet, Ryanair och Wizz Air.

  Flygplatsfaciliteter

  Terminal 1, som ju är huvudterminalen, har de flesta shopping- och servicefaciliteter på flygplatsen. Tillsammans med de standardtjänster som du kan förvänta dig från en internationell flygplats, till exempel incheckningsdiskar, säkerhetsavdelning, lounger, avgångshall, bagagediskar, bankomater, barnlekplats och valutaväxling, hittar du också gott om souvenirbutiker, ett postkontor, caféer, restauranger, apotek och andra allmänna butiker från toppvarumärken.

  Terminal 2 har också gott om affärer, restauranger och cafen att välja mellan, men det finns i mycket mindre skala jämfört med Terminal 1. Terminalen har flera incheckningsdiskar, säkerhetsutrymmen, bankomat och souvenirbutiker. Det är också bra att notera att fri tillgång till Wi-Fi erbjuds i 30 minuter i båda terminalbyggnaderna.

  Hur man ska ta sig till och från Lissabons flygplats

  Att vara i staden Lissabon gör den här flygplatsen idealisk för att använda lokal kollektivtrafik, med flera alternativ tillgängliga. Det finns allt från bil, tunnelbana och buss till taxibilar. När du ska hyra bil från Lissabons flygplats kan du enkelt köra in i stadens centrum eller köra in på en av de största motorvägarna. A1 tar dig norrut, A8 väster, A2 och A12 tar dig söderut mot Setubal och Algarve, medan "Segunda Circular" kommer att koppla dig till många av Lissabons stadsdelar och motorvägar.

  Från Terminal 1 kan du ta den röda tunnelbanelinjen. Tunnelbanan är den överlägset bästa metoden för att ta dig till centrala Lissabon snabbt och billigt. Du kan välja att antingen köpa en enda biljett eller ett daglig resekort. Den röda linjen ansluter till de andra tunnelbanelinjerna som gör att du snabbt kan komma till de flesta delarna av staden. Inom 25 minuter kan du vara i centrala Lissabon och 15 minuter i Saldanha - Lissabons finansdistrikt. Ett daglig resekort är ett bra alternativ eftersom det också tillåter dig att använda andra transportmedel inom Lissabon.

  Flygplatsen ger även förbindelser till Lissabon med buss. Tre huvudbusstjänster finns från Terminal 1. Aerobus, som är rymligare för passagerarbagage, stadsbussarna, som tar dig till olika stadsdelar och nattbussen. Lissabon har tre stora bussterminaler - Oriente, Sete Rios och Campo Grande. Dessa nav har också anslutningar till tunnelbanesystemet och andra transportmedel. Tåg tar dig till olika delar av landet, till exempel Cascais, Setubal, Sintra och till och med så långt som Porto i norr eller Algarve i söder.

  Ett annat alternativ till en hyrbil i Lissabon flygplats är taxi. En taxistation ligger utanför Terminal 1, precis utanför avgångarna. Officiella taxibilar är antingen krämfärgade (europeisk standard) eller svarta med grönt tak (traditionella portugisiska taxibilar). Taxibilar kommer att ha ett tecken på taket med ett grönt ljus när de är tillgängliga. Alla taxibilar har mätare, men se till att du frågar om beräknad kostnad innan ni kör iväg. Taxibilar är moderna och bekväma, som är av bilmärken som Mercedes, Skodas, Citroens och så vidare.

  Parkeringstips

  När du hyr en bil från Lissabon flygplats kan parkering inte bli enklare. Tillsammans med en snabb avstängningszon framför båda terminalerna har du också till ditt förfogande ett stort parkeringshus beläget precis vid Terminal 1. Här kan du parkera och enkelt gå till huvudterminalen på bara 5 minuter. Terminal 2 har dock inga parkeringsplatser, därför måste du parkera på Terminal 1-parkeringen och ta en gratis buss till Terminal 2 om du går ifrån. Förutom flygplatsens parkeringsgarage hittar du också ett stort utbud av privata parkeringsgarage lokalt. Dessa är ofta mycket billigare, med alternativ att antingen boka för täckta eller otäckta utrymmen. Dessa garage ger också extra erbjudanden som biltvätt, städning, etc. Beroende på garaget måste du ta en snabb bussresa till terminalerna. Det tar generellt 5 till 10 minuter.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Lissabon


  Mer information om Lissabon flygplats

  Lissabon flygplats
  Alameda das Comunidades Portuguesas
  Lissabon, Portugal, 1700-111

  IATA Code: LIS
  ICAO Code: LPPT
  Wikipedia sida
  Latitude: 38.4627
  Longitude: 09.0803

  Allmän information: Lissbon flygplats kan enkelt nås med hyrbil tack vare sitt centrala läge cirka 6 km norr om centrum.