Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SAN DIEGO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i San Diego till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil i San Diego, i Kalifornien kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på San Diego Airport eller på en station i city.

  Trafik och parkering

  Det är oftast tämligen enkelt och bekvämt att köra bil i San Diego. Att hitta parkering är inte heller så svårt. I centrum kan man dock klara sig med kollektivtrafik, men vill man göra en utflykt till närområdet så rekommenderas en hyrbil. Här kommer lite tips på vad du bör beakta när du kör bil i San Diego och i övriga Kalifornien:

  • Se upp med vilken fil du kör i på motorvägen. Carpool-filen är endast till för samåkning!
  • Gör inte som lokalbefolkningen som ofta undviker att stanna vid stopp - det kan ge dig höga böter.
  • Man får köra mot rött när man ska svänga till höger. Ha dock alltid bra uppsikt och ta det lugnt.

  Mer information hittar du i vår körguide för USA.

  Parkering

  Som på de flesta amerikanska orter så är parkering sällan något problem. De flesta hotell erbjuder fri parkering och det finns gott om parkeringshus. Du kan söka via denna interaktiva karta: www.downtownsandiego.org/park/.

  Geografisk information

  San Diego ligger i Kalifornien i västra USA, nära gränsen till Mexiko. Staden har ca. 1,3 miljoner invånare och sträcker sig utmed Stilla havskusten. Utanför San Diego ligger det pittoreska La Jolla med sina kilometerlånga stränder.

  I San Diego och övriga Kalifornien är det sommar året om. Här råder ett subtropiskt stäppklimat. I San Diego är det dock lite svalare än i grannstaden Los Angeles. Det regnar inte heller speciellt mycket i San Diego. Mellan november och maj är temperaturen ca. 20 grader och mellan juni och oktober ca. 25 grader.

  Flygplats

  San Diego flygplats ligger belägen cirka 10 min bilresa från centrala San Diego och består av 3 terminaler som hanterar inrikes och internationella flygningar med cirka 20-talet flygbolag.

  San Diego airport (SAN)
  Hemsida: www.san.org
  Telefonnummer: +1 619-400-2404

  Kollektivtrafik

  I San Diego kan du åka buss, spårvagn, cykeltaxi och häst och vagn och sist men inte minst tåg. Om du vill resa kollektivt utmed kustenk kan du hoppa på Big Bay Shuttle som stannar på 8 stationer mellan Harbor Island och South Embarcaderona. Färden kostar endast 3 dollar.
  Busstationen: San Diegos Greyhound bus station ligger på 1313 National Avenue och erbjuder busservice till andra städer i Kalifornien.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation