Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I OAKLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Oakland – Bästa priserna med Auto Europe

  Oakland är den största staden i Almada County i Kalifornien, USA. Belägen i San Franciscobukten och granne med staden med samma namn, San Francisco är staden en av de mest trafikerade hamnarna i området. Staden är även känd för sin hållbarhetsutveckling och är topprankad för användning av el från förnybara energikällor.

  Med en hyrbil i Oakland kan du bila runt staden och närliggande städer i Kalifornien-området som San José och Sacramento. I Oakland kan du bland annat besöka Oakland Zoo, Lake Merrit eller stadens egna Chinatown. Boka genom Auto Europes bokningsmotor eller ring och prata med våra kunniga reservationsagenter idag. Du kan även läsa tidigare kunders betyg och kommentarer på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Oakland.

  Trafik och parkering

  Att köra bil i Oakland, som i princip alla amerikanska storstäder, kan vara något av en utmaning på grund utav mycket stark trafik. Speciellt bukt-området kan orsaka mycket köer. Du som ska hyra bil i Oakland och bila mycket bör tänka på att planera din rutt väl och försöka undvika att köra i områden som är tungt trafikerade under rusningstid. För mer information om att köra bil i USA och specifika trafikregler, klicka här.

  Parkering
  Det är i regel lättare att hitta parkering i Oakland än exempelvis grannstaden San Francisco även om staden har färre parkeringsplatser i jämförelse. Gatuparkering är avgiftsbelagd måndag till lördag mellan 8.00 och 18.00 och du hittar även parkering på allmänna parkeringar och parkeringsgarage spridda runt om i staden. Nära Coliseum hittar du gratis parkering på BART Station och kan sedan ta dig runt staden med kollektiva medel.

  Geografisk information

  Oakland ligger beläget i östra regionen av San Franciscobukten på USA:s västkust. Staden tillhör delstaten Kalifornien och har ett varmt sommarklimat med ungefär 260 soldagar per år. Somrarna är ofta varma och torra med milda och fuktiga vintrar. Staden har ungefär 390.000 invånare och kan erbjuda en rad sevärdheter och attraktioner såsom Lake Merritt och Oakland Zoo såväl som ett rikt utbud av kultur och nattliv.

  Oakland flygplats

  Oakland flygplats är en internationell flygplats, belägen cirka 1,5 mil från stadens centrum. Flygplatsen som tjänas av ett 20-tal flygbolag med destinationer runt om USA och övriga världen, är en utmärkt startpunkt för dig som vill hyra bil och bila runt Kalifornien.

  Oakland flygplats (OAK)
  Hemsida: www.oaklandairport.com
  Tel: (510) 563-3300

  Kollektivtrafik

  I Oakland kan du ta dig runt med buss, tåg och även färja. Med stadens Bay Area Rapid transit (BART) system och dess 8 stationer kan du enkelt parkera din hyrbil i Okland och ta dig runt staden och dess sevärdheter. Transit-systemet som i sin helhet tjänar hela San Franciscobukten kan även ta dig till Fremont, Richmond och San Francisco.

  Bra länkar

  Oakland Airport