Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ OAKLAND FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Oakland flygplats med Auto Europe

  Hämta upp din perfekta hyrbil på Oakland flygplats och bila runt i Kalifornien. Tack vare våra långvariga samarbeten med lokala och internationella leverantörer runt om i världen kan Auto Europe hjälpa dig att hitta din drömbil till din resa i USA.

  Tack vare Oaklands flygplats läge i San Franciscobukten kan du enkelt utforska flertalet städer, inklusive San Francisco, Santa Cruz, San Jose och Sacramento med flera. Man tar sig enklast runt med en bil och via oss kan man boka en prisvärt hyrbil att utforska med. Jämför priser här online eller besök vår sida med utvärderingar av hyrbil i Oakland för att se vad tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse.

  Flygplatsinformation

  Oakland Airport (OAK)
  Officiellt namn: Oakland International Airport.
  Adress: 1 Airport Dr, Oakland, CA 94621, USA
  Läge:Flygplatsen ligger beläggen cirka 16 km söder om Oakland centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett stort antal flygbolag finns representerade på Oakland flygplats. Flygplatsen tjänas bland annat av American Airlines,British Airlines, Delta, JetBlue, Norwegian, Southwest, Spirit och Volaris.

  Terminaler

  Flygplatsen består av två stycken terminalbyggnader, T1 och T2. Båda är sammanbundna efter säkerhetskontrollen och gate-områdena, vilket ger passagerare möjligheten att ta sig från den ena terminalen till den andra med bekväma gångavstånd. På T1 hittar du som reser incheckningsdiskar och bagageupphämtning på bottenvåningen med tillträde till gaterna på våning 2.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som ska hyra bil på Oakland flygplats måste med hjälp av gratis busstransfer ta dig till hyrbilscentret. Bussarna går mellan terminalerna och centret varje 10 min och är öppet dygnet runt. Men var alltid nog med att kontrollera din hyrbilsleverantörs öppettider för att undvika onödiga avgifter för upphämtning utanför ordinarie öppettider.

  Uthyrare Öppettider
  Alamo Mån-fre 5.30 till 24.00
  Lör 5.30 till 22.30
  Sön 5.30 till 24.00
  Avis 24.00 till 2.00 och 6.00 till 24.00
  Budget 24.00 till 2.00 och 6.00 till 24.00
  Dollar Mån 2.00 till 24.00
  Tis-fre 6.30 till 24.00
  Lör-sön 1.00 till 24.00
  Hertz 24.00 till 2.00 och 6.00 till 24.00
  National Mån-fre 5.30 till 24.00
  Lör 5.30 till 22.30
  Sön 5.30 till 24.00
  Thrifty Mån-fre 6.00 till 24.00
  Lör-sön 7.00 till 24.00

  Flygplatsfaciliteter

  Oakland flygplats kan erbjuda ett brett utbud av mat och dryck för att stilla alla resenärers behov. Du hittar två matställen innan säkerhetskontrollen och en mängd caféer, restauranger, barer och snabbmatställen inne på gate-området. Flygplatsen har även shopping för den som vill passa på och inhandla en sista minuten present till nära och kära.

  Flygplatsen har även en nyligen öppnad lounge där du, oavsett vilket flygbolag och vilken klass du flyger i kan passa på att koppla av lite innan din flygning.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Oakland flygplats tar du dig in till centrala Oakland på cirka 30 min beroende på trafikförhållande. För resenärer som ska vidare med hyrbil till San Francisco, kan staden nås via I-880-N och I-80-W på ungefär en timme.

  Resenärer som tänk bege sig ut på en riktigt roadtrip kan även nå storstäderna Los Angeles och kasinostaden Las Vegas med hyrbil längs de amerikanska vägarna på ett par timmar.

  För den som vill resa med kollektiva trafikmedel in till de centrala delarna finns tåg att tillgå. Tågsystemet som kallas BART har station mittemot bagageupphämtningen på terminal 1. Resa mellan flygplatsen in till Coliseum tar ungefär 8 min. Biljetter kan köpas i biljettautomater på plattformen. Även buss genom linje 73, 21 och 805 ansluter flygplatsen med Oakland. Även taxi finns att tillgängligt utanför båda terminalerna.

  Parkeringstips

  På Oakland parkering erbjuds premium, dag-, ekonomi- och timparkering. Alla på bekväma gångavstånd till terminalen. Ekonomiparkering har även skyttelservice till och från parkeringen.

  Inne i Oakland hittar du avgiftsbelagd gatuparkering från måndag till lördag från 8.00 till 18.00. Kontrollera noggrant din omgivning när du parkerar. Rödfärgad trottoarkant betyder att man inte får stanna eller stå parkerad. Gul är enbart för att lasta på och av passagerare och material mellan 7.00 och 18.00 och får inte överskrida 3 min respektive 30 min för passagerare och material. Även vit trottoarkant är till för att lasta av och på passagerare och får inte överskrida 3 min. Grön trottoar betyder att parkering är tillåten i högst 12 min och blå är till för handikapparkering. Mer information om parkering hittar du stadens hemsida.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Oakland