Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KALIFORNIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Billig hyrbil i Kalifornien till de bästa priserna

  Auto Europe är det naturliga valet för dig som letar efter en prisvärd hyrbil till semestern eller affärsresan. Vi samarbetar med världens största hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar men till lägre pris, jämfört med om du bokar din hyrbil i Kalifornien direkt med uthyraren. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24 000 destinationer i världen. Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Vi finns här för dig 7 dagar i veckan.

  Geografisk information

  Den amerikanska delstaten Kalifornien har mer än 27 miljoner invånare och är den folkrikaste delstaten i USA. Klimatet här är skiftande men överlag milt och temperaturen går sällan under 13 grader i januari. Detta är ett solsäkert resmål med fina sandstränder, lummiga vinodlingar och spännande miljonstäder. Kaliforniens fyra största städer är: Los Angeles, San Diego och San Francisco.

  Kaliforniens flygplatser

  Kalifornien har en mängd olika flygplatser som trafikerar både nationella och internationella destinationer. Den största flygplatsen i delstaten är Los Angeles flygplats.
  Officiellt namn: Los Angeles International Airport (LAX).
  Hemsida: www.flylax.com
  Telefonnummer: +1 310 646 5252

  Los Angeles Airport är USA:s tredje största flygplats och har varje år ca. 62 miljoner passagerare (2007). Flygplatsen har hela 9 terminaler, med avgångar till hela världen. Till Los Angeles centrum är det endast 2 mil och dit tar man sig enklast med hyrbil, skyttelbussar, taxi eller med spårbussen "Light rail".

  Tågtrafik

  Kalifornien knyts samman via tåglinjer. I norra Kalifornien och San Franscisco går linjer mellan San Francisco till Reno och mellan San Francisco och Bakersfield/San Luis Obispo. I södra Kalifornien finns linjer mellan San Luis Obispo och San Diego (via Los Angeles). Att resa med tåg kan ibland vara ett äventyr i sig i USA då de sällan avgår i tid. Här är det själva resan som är målet. Tågföretaget heter AMTRAK.

  Spårvagn: i San Francisco har spårvagnar funnits sedan 1873. Idag finns endast 3 linjer kvar. De drivs alla manuellt och är en trevlig sevärdhet. I San Diego kan du åka med de röda spårvagnarna kallade: The Red Trolleys. De är av mer modern karaktär. Även i San Jose finns spårvagnar. Tunnelbana: Tunnelbanor finns i San Francisco och San Francisco.

  Kollektivtrafik

  I Kalifornien kan du åka både bussar, tåg, pendeltåg, tunnelbana och spårvagn. För tidtabeller, priser och mer information om kollektivtrafiken i Kalifornien kan du besöka bland annat www.bayareatransit.net .

  Viktig information om bilkörning i Kalifornien

  Undvik att köra i filen som är till för samåkning om du är ensam i bilen.

  • Lämna gångtrafikanter företräde vid obevakade övergångsställen.
  • Medtag alltid körkortet och försäkringsbevis när du kör bil.

  I vår körguide för USA kan du läsa mer.

  I Kalifornien är det tämligen lätt att hitta parkeringsplats. Ofta är en siffra målad på asfalten så att du kan minnas var du ställt dig. Oftast betalas parkeringen kontant.

  Nyttiga länkar:

  Turistinformation Kalifornien