Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SALT LAKE CITY

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Salt Lake City till bästa pris

  Salt Lake City ligger tät intill de vackra Klippiga bergen som sträcker sig från södra USA enda upp till Kanada. Icke förvånansvärd sträcker sig staden inte lika långt. Salt Lake City är nämligen “bara” 285 kvadratkilometer stort och håller sig inom delstaten Utahs gränser. Staden som ligger i västra USA är hem till cirka 200,000 människor men välkomnar årligen flera tusen besökare som kommer för att uppleva allt området har att erbjuda. Tack vare de Klippiga bergen, ett flertal sjöar och orörd natur är Salt Lake City det perfekta resmålet för många friluftsälskare. Under vintern förvandlats Salt Lake City också till ett skidparadis! Upplev området på bästa sätt genom att boka en hyrbil i Salt Lake City via Auto Europe. Jämför priser, fordon och leverantörer för att hitta det bästa alternativet för dig.

  När du kör mot Salt Lake City kommer den häpnadsväckande utsikten att slå dig först. Mitt bland höga berg med snö på topparna reser sig skyskrapor och en levande stad. Få det bästa av två världar med moderna restaurera, barer och storstadskänsla i centrum medan du på bara några minuter kan ta dig bort från sorlet i stan och njuta av den fridfulla och vackra naturen. Under vinterhalvåret kommer snön och skapar en av USA:s bästa skidplatser. Det är inte bara amerikanarna själva som kommer hit på skidsemester, folk kommer från Tyskland, Australien, ja hela världen hit för att åka skidor! År 2002 hölls till och med Olympiska Vinterspelen här, vilket gjorde att ännu fler ressugna turister uppmärksammade denna vackra stad.

  Hur är trafiken i Salt Lake City?

  Precis som i många delar av USA är vägarna större än i Sverige och ofta flerfiliga. Detta kan vara skrämmande för många svenskar, men det är faktiskt inte så svårt och läskigt som det verkar. Det kan dock vara bra att läsa på om körreglerna i USA innan du påbörjar din resa, de hittar du här. Vägarna i Salt Lake City är tydligt skyltade och markerade med instruktioner och så länge du förstår engelska någorlunda bra kommer du inte ha några problem ute på vägarna. Under rusningstrafiken kan vissa vägar vara tungt trafikerade och därför bilda köer eller stopp. Kör du under vinterhalvåret bör du alltid vara extra försiktigt eftersom det kan vara halt på vägarna. Det blir kallt i Salt Lake City och det kan finnas risk för att vägar fryser. Håll utkik efter varningsskyltar och följ instruktionerna så är det inga problem dock.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Salt Lake City?

  Med över 30,000 parkeringsplatser kommer du inte har några problem alls med att hitta parkering. Runt om i staden hittar du flera blåa parkeringsautomater som tar både kontanter och kreditkort. Måndag-Fredag mellan klockan 08.00 och 20.00 kostar parkeringen 2 dollar i timmen och har en maximum tid på två timmar. Utanför dessa tider, samt på helger, är parkering gratis. Vill du inte utnyttja dessa parkeringsplatser finns där ett flertal parkeringshus som har andra tider och villkor. Alternativet att Park and Ride finns också och innebär att du parkerar din bil gratis utanför stan och sedan tar kollektivtrafiken in. Detta är ett bra alternativ om du inte vill betala parkering för din hyrbil i Salt Lake City.

  Salt Lake City flygplats

  Salt Lake City har en egen centralt belagd flygplats som heter Salt Lake City International Airport. Den ligger bara 13 kilometer ifrån centrala Salt Lake City och du kan därför snabbt och enkelt ta dig hit på under 15 min om du kör bil. Flygplatsen är, som namnet avslöjar, en internationell flygplats och här kan du ta dig till flera olika länder som Nederländerna, Kanada, Mexiko och många fler. Flygplatsen har över 95 destinationer och mer än 340 avgångar om dagen.

  Salt Lake City International Airport – (SLC)
  Salt Lake City international Airport ligger cirka 13 kilometer väst om centrala Salt Lake City.
  Adress: 776 North Terminal Drive, Salt Lake City, Utah
  Hemsida: www.slcairport.com
  Telefon: + 801 575 2400

  Att göra i Salt Lake City

  Staden är full av sevärdheter och aktiviteter som är populära bland både turister och de lokala amerikanarna. Med sin vackra natur finns här massvis av vandringsleder och promenadspår som går att upptäcka. Trots att det är landskapet som staden är mest känd för finns här även en hel del historiska kyrkor och byggnader som bjuder på imponerande arkitektur. Självklart kommer du också hitta flera barer och restauranger som bjuder på god mat och kall öl! Några av våra bästa tips på vad du kan hitta på medan du är här är:

  • Temple Square - Detta är ett område mitt i Salt Lake City som är fullt av historia. Här hittar du över 20 olika turistattraktioner som är relaterade till stadens regilösa anknytningar. Besök Salt Lake Temple, Pioneer Log Home och Family History Library medan du är här och gå runt bland de imponerande byggnaderna. Du behöver inte vara regilös själv för att uppskatta Temple Square, området lockar till sig flera turister vare år, oavsett tro eller religion. Att besöka området är gratis, dock kan vissa attraktioner du hittar här kosta extra.

  • Utah State Capitol - En av delstatens främsta landmärken är Utah State Capitol. Denna imponerande byggnad är designad av den lokala arkitekten Richard K.A Kletting och har sedan den stod klar år 1916 varit hem till Utahs Goverment. Du kan besöka byggnaden och gå runt själv, men du kan också få en guidad tur helt gratis. Varje timme mellan 09.00-16.00, måndag till fredag kan du ta vara på chansen att lära dig mer om byggnaden och Salt Lake City genom en guidad tur. När du väl är här borde du också passa på att besöka den vackra och grönskande parken Memory Grove Park som ligger precis intill byggnaden.

  • Great Salt Lake - Har du någonsin undrat varifrån Salt Lake City fått sitt namn? Jo, det för att området är fullt av saltvattenssjöar. Great Salt Lake är en av de största saltvattensjöarna i världen, och en av Nordamerikas största naturliga sjöar. Här kan badsugna turister flyta runt i det salta vattnet eller bara ligga och njuta av solen på en av de sandiga stränderna. Andra populära aktiviteter som går att göra här är att segla, paddla kanot och vandra i det vackra området. Vill du besöka Great Salt Lake måste du ta dig till antingen Antelope Island State Park eller Great Salt Lake Park, båda parkerna erbjuder många aktiviteter för friluftsälskare.

  • Snowbird Ski & Summer Resort - Ett av Salt Lake Citys största skid resort är Snowbird Ski & Summer Resort. Här hittar du flera backar för både nybörjare, erfarna skidåkare och barn. Här är något för alla! Även när snön har smällt och sommarn är i full blom är resortet öppet och erbjuder ett flertal sommar aktiviteter istället för skidåkning. Bland annat kan du under sommarmånaderna fiska, åka zip-lining, vandra och cykla här. Det spelar ingen roll när på året du besöker stället dock, se till att åka upp till Hidden Peak för en helt otrolig utsikt.

  • Hogle Zoo - Mata giraffer, noshörningar och gorillor på Salt Lake Citys Hogle Zoo. Med över 800 djur kommer du inte ha tråkigt en sekund. Här finns också en karusell, souvenirbutik och flera restauranger och kiosker så du aldrig behöver oroa dig för att gå hungrig. Om du inte orkar gå mellan de olika djuranläggningarna kan du alltid hoppa på djurparkens Safari Express Train som kör dig förbi alla de bästa djuren. Se också till att besöka djurparkens senaste tillskott African Savanna där du bland annat kan se zebror, lejon och strutsar.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Salt Lake City

  Det bästa sättet att uppleva allt området har att erbjuda är genom att hyra en bil i Salt Lake City. På det viset kan du ta dig utanför stadskärnan och uppleva vad området verkligen är känt för, sin natur. Vill du besöka så många delstater som möjligt har du också chansen att köra till Wyoming på cirka 1,2 timme, och Idaho på strax under 2 timmar. Med en hyrbil kan du på dina egna villkor och efter dina egna önskemål utforska området. Det finns massvis av dagsturer och utflykter du kan ta från Salt Lake City, men några av våra favoriter är:

  Bingham Canyon Open Pit Copper Mine

  Världens största hål skapade av människor finner du cirka 50 min söder om Salt Lake City. På vägen hit kan du njuta av den imponerande utsikten medans du kör bland de Klippiga bergen. Men det är först när du är framme som du verkligen kommer tappa hakan. Hålet, som i själva verket är en koppargruva, är över 950 meter djupt och 4 kilometer brett. Här började man gräva efter koppar år 1906 och man har sedan dess brutit mer koppar här än någon annanstans i världen. 1966 förklarades gruvan som ett nationellt historiskt landmärke och har sedan dess varit en populärt turistattraktion för besökare i området.

  Bonneville Salt Flats

  200 kilometer och två timmars körväg väster om Salt Lake City ligger Bonneville Salt Flats. Detta naturliga landskap är ett av Utahs mest besökta på grund av den helt unika och häpnadsväckande miljön. När den stora saltvattensjön Lake Bonneville torkade upp och försvann lämnade den kvar ett platt och uttorkat landskap på över 129 kvadratkilometer. På grund av den stora mängden salt i jorden förekommer det extremt lite växt och djurliv här vilket gör att området känns höra till en helt annan planet. Detta är en helt unik sevärdhet som absolut inte bör missas om du har tid över för att göra en dagsutflykt från Salt Lake City.

  Ogden Valley

  Lite över 70 kilometer norr om Salt Lake City, mitt bland de Klippiga bergen ligger Ogden Valley. På vintern är detta hem till Utahs störta skid resort Powder Mountain och på sommarn finns här en mängd utomhus aktiviteter att göra. Ogden Valley Canyon är en dröm för klättrare och området är fullt av vacker natur och otroligt växt och djurliv. Här finns flera vandringsleder, mountainbikespår och även möjlighet att upptäcka området från ryggen på en häst. Du kan också fiska, vindsurfa och bada (om du vågar) i floden som slingrar sig över landskapet. Oavsett om du söker spänning och adrenalin från en av de många fartfyllda aktiviteterna här, eller om du längtar efter en fridfull naturnära plats är Ogden Valley stället för dig.

  Crystal Hot Springs vid Honeyville

  Lite mer än 100 kilometer norr om Salt Lake City finns Honeyville, och de otroliga varmvattenkällorna som du kan bada i. Slappna av och njut i en av de flera varmvattenkällorna som är naturligt skapade här. Vattnet är faktiskt det vatten som innehåller mest mineraler av alla varmvattenskällor i hela världen, och många kommer hit för att njuta av dess fördelar. Bland annat så hjälper mineralerna till att förbättra din hud, reglera kroppstemperaturen och skynda på läkningen av blåmärken och andra sår. Om inget annat är det väldigt skönt att ta ett dopp i det mellan 51-57 grader varma vattnet. På somrarna öppnar källorna 10.00 varje dag och på vintrarna öppnar dem 12.00 på vardagar och 10.00 på helger.

  Geografisk information & historia

  Salt Lake City ligger i delstaten Utah i västra delen av USA. Staden ligger nära de Klippiga bergen som sträcker sig från södra USA enda upp till Kanada. Staden präglas av sin geografi och ligger högre över havet än de flesta städer, hela 1320 meter! På grund av detta är syrenivån lägre här än många är vana vid. Ska du upp till ett av skid resorten som ligger ännu högre upp rekommenderas därför att stanna en natt i Salt Lake City innan så du kan vänja dig vid syrenivån och undvika höjdsjuka. Höjdskillnaden gör också att alkohol kan påverka dig annorlunda än vad du är van vid.

  Staden ligger i en bergsdal med Wasatch bergen till öst och norr, och Oquirrh bergen till väster. Området var för århundrade sen täckt av den stora sjön Lake Bonneville som bredde ut sig över stora delar av Utah, Nevada och Idaho. Lake Bonneville torkade sedan ut, allt som finns kvar av den mäktiga sjön idag är The Great Salt Lake, och lämnade efter sig ett platt område som sedan kom att bli Salt Lake City. Den östra delen av staden är dock byggd på gamla Lake Bonnevilles stränder, och än idag kallar man området för “stränder” till Wasatch bergen. Det är främst tack vare alla dessa berg, dalar och den geografiska platsen som många turister vill besöka området. Salt Lake City är verkligen en unik stad som har mycket att erbjuda i form av natur och utomhusaktiviteter, men också storstadspuls och historia.

  På grund av läget kan vädret i Salt Lake City vara oförutsägbart. Även under sommarmånaderna när det är som varmast rekommenderas att ha med sig en tunn jacka för att kalla vindar kan komma plötsligt. Vanligtvis förekommer alla fyra säsonger här dock. På våren smyger de varma temperaturerna fram, snön börjar smälta och vanligtvis avslutas skidsäsongen runt april. Somrarna kan bli mycket varma med en medeltemperatur på 32 grader i juli och 31,5 i augusti. Men uppe i bergen är det betydligt svalare och en utflykt hit kan därför vara en härlig paus från de stigande temperaturerna i centrum. Hösten är färgglad och brukar hålla sig runt 14-17 grader i september. Beroende på säsong kan skid resorten öppna redan vid slutet av oktober, men oftast öppnar dom inte fören i mitten eller slutet av november. På vintern är Salt Lake City ett snöparadis, eller rättare sagt, bergen runt om Salt Lake City är snöparadis. I staden blir det faktiskt inte så kallt som många tror, det är inte ovanligt att temperaturen aldrig sjunker under noll grader. Uppe i bergen är det dock kallare och det är här du hittar skidbackarna som lockar hit turister från hela världen.

  Ta sig runt i Salt Lake City

  Det bästa sättet att ta sig runt är genom att hyra en bil i Salt Lake City. Då kan du utforska staden och området på dina egna villkor och efter dina egna önskemål. Med en hyrbil kan du också besöka områden och sevärdheter som du annars inte hade kunnat. Om detta inte är ett bra alternativ för dig finns det även kollektivtrafik. Utah Transit Authority är ansvariga för kollektivtrafiken och de har ett nätverk av bussar som kör i och runt omkring Salt Lake City. Det finns även ett tåg, som kallas TRAX, som kör mellan flygplatsen, downtown, University of Utah, Draper och West Valley. På vinterhalvåret är det också vanligt att skid resorten arrangerar olika bussar som kör dig från Salt Lake City till deras resort. I staden finns också en mängd taxibilar som du kan boka i förväg eller vinka in på gatan om du ser en som är ledig.

  Kan jag hyra husbil i Salt Lake City

  Vill du göra resan ännu mer speciell kan du även boka en husbil i Salt Lake City och resa runt med. På Auto Europe kan du nämligen inte bara hitta personbilar och exklusiva lyxbilar, du kan även boka husbilar av olika slag. På vår hemsida hittar klassiska husbilar för hela familjen, men också mindre fordon med plats för två personer. Perfekt för en romatisk resa! Med en hyrbil kan du dessutom njuta av friheten av att ha ditt hem med dig vart du än kör samtidigt som du sparar pengar. Om du vill läsa mer om att hyra husbil i Salt Lake City kan du göra det här.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Salt Lake City

  Snowbird Ski & Summer Resort