Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SALT LAKE CITY FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Salt Lake City flygplats - Boka billigt med Auto Europe

  Salt Lake City har en internationell flygplats som heter Salt Lake City International Airport. Den liggar bara 13 kilometer utanför centrala Salt Lake City och du kan snabbt och enkelt ta dig till och från flygplatsen. Med över 90 destinationer och minst 340 avgångar om dagen är det en mycket sysselsatt flygplats, så pass att den klassas som Nordamerikas 23:de mest folkbelastade. Här kan du flyga till bland annat Las Vegas, Los Angeles, Chicago men även till länder som Kanada, Nederländerna och Storbritannien. Det är Salt Lake City Department of Airports som sköter flygplatsen och deras mål är att erbjuda kvalitets transport och service på ett säkert, effektivt och smidigt sätt. Totalt finns här två terminaler, en som främst är för internationella flyg och en som främst är för inrikesflyg.

  Att hyra bil vid Salt Lake City Flygplats via Auto Europe är det enklaste sättet att ta sig till och från flygplatsen. Det innebär också att du kan utforska området på dina egna villkor och efter sina egna önskemål. Mycket av Salt Lakes Citys sevärdheter ligger utanför centrum och är inte tillgängliga via kollektivtrafik. Om du bokar en hyrbil via Auto Europe ger vi dig flera alternativ så du själv kan jämföra priser, fordon och leverantörer för att hitta den perfekta bilen för dig. Våra 65 år i branschen gör att vi har tillgång till de bästa priserna och de bästa villkoren. Boka online idag eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter.

  Flygplats information

  Salt Lake City flygplats ligger väldigt centralt, cirka 13 km väst om Salt Lake Citys innerstad. Kör du bil kan du ta dig hit på under 15 minuter, det kan ta längre beroende på hur trafiken är dock. Flygplatsen ligger på plats 23 av Nordamerikas mest folkrikaste, och beräknas ligga på plats 85 i hela världen. Härifrån kan du ta dig till 95 olika destinationer, inrikes i USA men också internationellt. Varje dag är det över 340 flyg som avgår från härifrån, därför är det inte konstigt att den placeras så högt på listerna som bedömer vilka flygplatser som hanterar mest trafik årligen.

  Salt Lake City Flygplats (SCQ)
  Officiellt namn: Salt Lake City International Airport
  Adress: 776 North Terminal Drive, Salt Lake City, Utah
  Läge: Cirka 13 km nordväst om centrala Salt Lake City
  Flygbolag på flygplatsen: Aeromexico, Alaska Airlines, American Airlines, Delta Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Soutwest Airlines och United Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Salt Lake City flygplats?

  Hyrbil på Salt Lake City Flygplats går att fixa och du hittar informationsdiskarna från de olika företagen på botten våningen av parkeringsbyggnaden, precis mitt emot terminalerna. Här kan du smidigt hämta upp ditt fordon utan att behöva ta taxi, buss eller något annat transportmedel först. Allt du behöver göra för att hämta ut din hyrbil är att se till att du har alla viktiga dokument med dig. Det vill säga; körkort, kreditkort, voucher som du fått av oss på Auto Europe och eventuellt andra papper som hyrbilsföretaget bett om.

  När du hämtar ut din bil är det viktigt att du läser igenom hyreskontraktet noga och meddelar leverantören om något inte stämmer. Se även till att alla eventuella skador och märken på hyrbilen är noterade. Har du några frågor, funderingar eller om något inte känns bra kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe så hjälper vi dig!

  Dollar hyrbil vid Salt Lake City Flygplats Dollar på Salt Lake City Flygplats
  776 North Terminal Drive,
  Salt Lake City, USA 84122

  +801 575 2580
  Öppettider:
  Måndag - Söndag 08.00 - 24.00
  Enterprise hyrbil på Salt lake City Flygplats Enterprise på Salt Lake City Flygplats
  776 North Terminal Drive,
  Salt Lake City, USA 84122

  +801 715 1617
  Öppettider:
  Måndag - Söndag 06.00 - 24.00, 24.00 - 00.30
  Hertz hyrbil på Salt Lake City Flygplats Hertz på Salt Lake City Flygplats
  776 North Terminal Drive
  Salt Lake City, USA 84122

  +801 575 2683
  Öppettider:
  Måndag - Söndag 07.00 - 24.00, 24.00 - 02.00
  Alamo hyrbil på Salt Lake City Flygplats Alamo på Salt Lake City Flygplats
  776 North Terminal Drive
  Salt Lake City, USA 84122

  +801 575 2211
  Öppettider:
  Måndag - Söndag 06.00 - 24.00, 24.00 - 01.00
  National Car Hire at London Heathrow Airport National på Salt Lake City Flygplats
  776 North Terminal Drive
  Salt Lake City, USA 84122

  +801-575-2277
  Öppettider:
  Hela dagen

  Terminaler

  Salt Lake City Flygplats har totalt två terminaler. På terminal ett hittar du flygbolagen: Alaska Airlines, American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Soutwest Airlines och United Airlines. Terminal två är det främst de internationella flygen som använder och det är därför bolagen Aeromexico, Delta Airlines och KLM Royal Dutch Airlines som driver sin verksamhet här ifrån.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har en mängd tjänster som du som besökare kan njuta av. På båda terminalerna finns restauranger, caféer, klädbutiker och bokaffärer så du alltid har något att göra eller titta i. Vill du lyxa till det lite extra medan du väntar på dit flyg hem till Sverige finns här till och med ett spa! För dig som reser med en hund eller något annat djur finns här tre rastplatser där de kan springa av sig och gå på toa innan det är dags att bege sig vidare. Förutom alla butiker och restauranger finns här även nödvändigheter som toaletter, pengaautomater, rökrum, eluttag och informationsdiskar utplacerade runt om i flygplatsen. Om du vill växla in dina svenska kronor till amerikanska dollar kan du göra det på Travelex varje dag mellan 07.30-21.00. Sist men inte minst kan vi gladeligen berätta att flygplatsen även har gratis Wi-Fi.

  Hur kan man ta sig till och från Salt Lake City flygplats?

  Bil

  Det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är genom att hyra en bil på Salt Lake City Flygplats. Då tar det cirka 10-15 minuter att köra från centrala Salt Lake City. Om du kör från Salt Lake City kör du på Interstate 80 och tar sedan avfart 115B, det är tydligt skyltat och svårt att missa. Väljer du att hyra en bil är det inte bara enkelt att ta sig till och från flygplatsen, du har också möjligheten att se mer av området. Mycket av Salt Lake Citys sevärdheter och vackra natur är inte tillgängligt via kollektivtrafik, för att göra det bästa av resan och uppleva allt området har att erbjuda rekommenderar vi därför att boka en bil via oss på Auto Europe. Vi garanterar bästa pris och hjälper dig hitta det perfekta fordonet för dig!

  Taxi

  Salt Lake City Flygplats erbjuder transportmedel i form av taxibilar. De har delat upp Salt Lake City i två zoner och åker du inom zon ett från flygplatsen, kostar det aldrig mer än 25 dollar och åker du till zon två från flygplatsen kostar det aldrig mer än 30 dollar. Priset kan dock öka om ni är flera personer, men aldrig mer än 5 dollar per person. Behöver du åka utanför Salt Lake Citys stadsgränser reglerar flygplatsen inga priser. Vill du boka limousin från eller till flygplatsen finns det alternativet också.

  Kollektivtrafik

  Utah Transit Authority sköter kollektivtrafiken i Salt Lake City och därmed tåget TRAX som kan ta dig till och från flygplatsen. Du hittar tåget i den södra delen av terminal ett. På vardagar går tåget var 15 minut, och på helger och helgdagar går det var 20 minut. Öppettiderna är 05.42-23.27 på vardagar och 06.31-23.11 på helger och helgdagar. Busslinjerna 551, 454 och 453 går också från flygplatsen men med begränsad service. En enkelbiljett för både TRAX och bussarna kostar 2,5 dollar för en vuxen. Kollektivtrafiken är ett smidigt alternativ för dig som planerar att hålla dig i centrala delen av staden och därför inte behöver en hyrbil från Salt Lake City Flygplats

  Parkeringstips

  På Salt Lake City Flygplats finns det gott om parkeringsplatser. Först och främst har de en så kallad Park & Wait precis intill terminalerna så man snabbt och smidigt kan hämta upp någon som precis landat. De har även en långtidsparkering som kostar 10 dollar per dag om du behöver parkera din bil under en längre period. På Daily Garage Parking på level två och tre kostar det strax under 1,5 dollar i timmen att parkera. Sist men inte minst finns det också en Premium Parkeringsplats där du måste reservera din plats på flygplatsens hemsida innan du parkerar. Den parkeringen hittar du på level ett i parkeringshuset och kostar cirka 2,3 dollar per timme.

  Nyttiga länkar

  Salt Lake City Flygplats

  Turistinformation Salt Lake City

  Tillbaka till toppen


  MER INFORMATION OM Salt Lake City FLYGPLATS

  Salt Lake City Flygplats
  776 North Terminal Drive, Salt Lake City, USA, 84122
  IATA Code: SLC
  IACO Code: KSLC
  Officiella hemsida
  Latitude: 40.7863
  Longitude: -111.9733

  Övrig Information: Salt Lake City ligger cirka 13 kilometer utanför centrala Salt Lake City.