Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I DALLAS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Dallas till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil i Dallas, i USA kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. I Dallas kan du enkelt och bekvämt hämta din hyrbil på antingen flygplatsen eller på ett kontor i centrum.

  Trafik och parkering

  I Dallas och Texas är bilen det enda rätta transportmedlet. Gångtrafikanter och cyklister har det inte alltid lätt. Undvik rusningstrafiken på motorvägen eftersom det mycket lätt blir köbildningar. Ta bilen en bit utanför staden och upptäck en levande landsbygd med rancher och härliga sjöar. Den mest kända ranchen måste nog vara Southfork, där TV-serien Dallas spelades in. Den går att besöka för de nostaliskt sinnade. Med en hyrbil i Dallas kan du känna din som en riktig amerikan. Dallas centrum är mer levande, jämfört med ex. Houston, där många butiken ligger under marknivå. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Dallas, i USA:

  • Tänk på att stanna för skolbussar som blinkar rött ljus.
  • Många vägar är tullbelagda i Dallas och Texas

  Mer information hittar du i vår körguide för USA.

  Parkering

  Om du vill parkera i Dallas centrum så finns det gott om platser till varierande kostnad. Om du planerar att parkera över natten så hör gärna med ditt hotell, de kanske erbjuder billig eller gratis parkering - annars väljer du ett övervakat P-garage. Vid parkering på gatan betalar du i P-automater, antingen med kontanter eller med olika kontokort.

  Geografisk information

  Dallas är delstaten Texas största stad och har ca. 1,3 miljoner invånare. Dallas är mest känt för sina imponerande skyskrapor, många sträcker sig över 210 meter. Stadens omgivningar däremot är platta Sjön White Rock Lake ligger i nordöst. Här ligger Dallas botaniska trädgård och är lite av en oas för Dallas-borna. Runt storstadsområdet Dallas så finns det fler sjöar som kan vara intressanta att besöka: Mountain Creek Lake i väster och Lake Ray Hubbard i öster. Klimatet i Dallas är fuktigt subtropiskt med varma somrar med uppemot 40 grader och runt 10 grader under vintern.

  Dallas flygplats (DFW)

  Dallas flygplats ligger ca. 3 mil från centrum och är en mycket vältrafikerad flygplats.

  Officiellt namn: Dallas/Forth Worth International Airport (DFW)
  Hemsida: www.dfwairport.com
  Telefonnummer: +1 972-973-3112

  Kollektivtrafik

  Även om bilen är det vanligaste transportmedlet i Texas så finns det kollektivtrafik även i Dallas. TTiken bedrivs av företaget DART som erbjuder bussar, tåg, pendeltåg och spårvagnar. Som tillfällig besökare kan du köpa dygnskort, tvåtimmars-kort, förmiddagskort eller 7-dagarskort. Biljetterna kan köpas ombord (chaufförerna kan inte växla) eller via en mobilapp.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Dallas