Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NEW YORK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i New York – Hitta din perfekta hyrbil

  Det finns knappast någon annan stad i världen som kan jämföras med New York. Denna jättestaden hör säkert till några av de måste-se platserna på jorden och bär titeln världens centrum av goda anledningar. Med en väl förberedd plan och en hyrbil i New York kommer du att kunna se alla de fem byarna. Fortfarande finns det mycket att täcka och du behöver en genomtänkt resväg för att få ut det mesta av ditt besök.

  Att ha en hyrbil när man ska semestra i USA är nästan ett måste. Vi på Auto Europe har 60 års erfarenhet av branschen och vet därför hur vi skapar en lyckad och positiv hyrbilsupplevelse för våra kunder. Idag har vi framgångsrika samarbeten med några av världens största hyrbilsleverantörer och kan därför erbjuda hyrbilar i hela 180 länder och på 24 000 olika destinationer. Är du sugen på en hyrbil i New York så har du kommit helt rätt och du kan gärna klicka dig in för att läsa utvärderingar av hyrbil i New York skrivna av tidigare kunder här.

  Hur är trafiken i New York?

  Trafiken i New York är väldigt tung och det tar ofta tid att komma fram speciellt inne på Manhattan. Det gäller att planera sin körning och ha god tid på sig så man slipper stressa. Annars att rekommendera är att parkera bilen utanför Manhattan och använda kollektivtrafik eller gå till fots i de mest trafikerade områdena.

  Alla bilar som är olagligt och dubbelt parkerade eller utan skyltar kan när som helst bärgas. För att säkerställa lättare städrengöring har alternativa sidregler införts i parkeringssystemet. Sådana platser där parkering är tillfälligt förbjuden kommer att märkas med tecken som innehåller bokstaven "P" korsad med en kvast. Var försiktig när du väljer en parkeringsplats för din hyrbil i New York.

  Med betydligt varierande tider är det bäst att leta efter dessa tecken. Normalt avbryts denna förordning vid viktiga helgdagar. Uppdaterad information finns tillgänglig online och per email. Liksom i varje storstad är trängsel mycket sannolikt i New York Citys trafik, särskilt i stadsområden fulla med folk. För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i New York?

  Att parkera i New York kan vara klurigt. I vissa områden finns det många parkeringsplatser som både är bevakade och som man betalar för. I andra delar är det omöjligt om man inte har turen att hitta en ficka längs med någon mindre gata där det är tillåtet att parkera. Det gäller att kolla upp var man kan parkera, innan man kör in i de centrala delarna om tanken är att man ska lämna bilen och fortsätta på annat vis.

  New Yorks flygplats

  Den årliga tillströmningen av turister, besökare och passagerare i New York mäts i miljoner. Sammantaget tjänar tre flygplatser staden. Den största flygplatsen i New York är John F. Kennedy International Airport ävet kallat New York JFK flygplats som driver de flesta internationella flygningarna. En annan flygplats som hanterar internationella flygningar är Newark International Airport. Ligger jämförbart längre än de andra två flygplatserna, har den moderna, mindre trånga anläggningar och tillräcklig kapacitet för att hantera några av de inhemska flygningarna också. Flygplatsen i Queens som kallas LaGuardia flygplats hanterar huvudsakligen inrikesflyg.

  John F Kennedy International Airport(JFK)
  Hemsida: https://www.jfkairport.com/
  Telefon:+1 (718) 244-4444

  Newark International Airport (EWR)
  Hemsida: https://www.newarkairport.com/
  Telefon:+1 (973) 961-6000

  LaGuardia Airport (LGA)
  Hemsida: https://www.laguardiaairport.com/
  Telefon:+1 (718) 533-3400

  Att göra i New York

  Det kanske redan är ganska självklart vad som ska finnas med på New York-bucketlistan, men ifall ni helt missat vad man borde se i New York och speciellt manhattan, har vi samlat ihop några idéer på saker man kan göra i New York, om man helt enkelt inte vet riktigt vad som inte får missas.

  • Times Square: Stanna till vid famösa Times Square, som ligger i korsningen vid Broadway och Seventh Avenue. Times Square är navet i Broadway-teatern och är känd som ”The Crossroads of the World”. Cirka 50 miljoner turister kommer till Times Square årligen och över 330 000 dagligen. Vi rekommenderar starkt att man promenerar hit, och om man vill se en Broadwayföreställning ska man definitivt boka i förväg.

  • Central Park: Central Park är en stor park i New York City och bildar en stor grön sträcka av öppet utrymme i Uptown Manhattan och ett distrikt i sig självt, som snyggt separerar Upper East Side från Upper West Side, och söder om Harlem. Central Park är välkänt globalt efter sitt att ha funnits med i många filmer och TV-program, vilket gör det till en av de mest kända stadsparkerna i världen.

  • Empire State Building: En legendisk byggnad från det ögonblick då den slutfördes 1931, Empire State Building var lätt den högsta byggnaden, inte bara i New York, utan hela världen under många år innan ett annat landmärke i New York - tvillingtornen i World Trade Center byggdes. Med förstörelsen av dessa två byggnader var Empire State Building återigen den högsta byggnaden i staden, men det varade under elva år.

  • Frihesgudinnan: Besök Frihetsgudinnan och Ellis Island. Färjor på Battery Park på södra spetsen av Manhattan tar dig till både Liberty och Ellis Islands sju dagar i veckan. Resetiderna går från 9:30 till 17:00 (8:30 från 19 mars till 27 maj). Den sista färjan lämnar Battery Park vid 3:30.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i New York

  När du reser runt och ska hyra bil i New York måste du dra nytta av av att kunna köra ut till olika områden och upptäcka mer! De bästa tipsen får du från oss!

  The Hamptons

  Hamptons, på östra Long Island's South Fork, är en sträcka av havssamhällen känd som en sommardestination för rika New York City-invånare. Det präglas av långa sträckor av stranden och ett inre av jordbruksmark, städer och byar med 1700-talshusbyggnader och gårdar gömda bakom höga boxwoodhäckar. East Hampton är hem för fina restauranger, barer och designerbutiker. Här kan man bada, spana efter kändisar eller gå runt.

  Washington DC

  Washington DC är huvudstaden i USA och säte för dess tre regeringsgrenar, liksom det amerikanska federala distriktet. Staden har en enastående samling av gratis, statliga museer och många av landets mest uppskattade monument och minnesmärken. Vyerna på National Mall mellan Capitol, Washington Monument, Vita huset och Lincoln Memorial är kända över hela världen som ikoner för världens rikaste och mäktigaste nation.

  Wharton State Forest

  Trött på stadslivet? Wharton State Forest är den största statsskogen i den amerikanska delstaten New Jersey. Hela skogen ligger inom Atlantkustens ekoregion samt New Jersey Pinelands National Reserve. Skogen ligger i skogsvattnet i floden Mullica, som dränerar den centrala Pinelandsregionen till Great Bay. Här kan man vandra, åka kajak och leva lite friluftsliv! Du tar dig hit med bil om du ska hyra bil från New York via vg I-95 S på 1,5 timme.

  Geografisk information & historia

  New York ligger i nordöstra USA längs med kusten till Atlanten. New York som stat sträcker sig hela vägen västerut mot Buffalo och norrut till den kanadensiska gränsen. Under det senaste århundradet har New York ansetts som världens viktigaste och största metropol. En stad som har allt och lite till. Allt från ekomoniskt handelscentrum till turistparadis och tonårsdröm. Staden har framförallt fått sitt kända ansikte genom att vara inspelningsplats för en mängd hollywood-filmer och på så sätt också stärkt sitt varumärke som en av de häftigaste städerna i världen. Manhattan som central del av staden erbjuder skyskrapor, central park, mysiga smågator, häftiga restauranger, fantastiska byggnader och häpnandsväckande museer som tillsammans skapar den typiska new york-känslan. Här finns något för alla, Empire state building, Madison Square Garden, Yankee Stadium och det nybyggda Freedom Tower som står intill minnesmonumentet som tillägnats nationen och de som miste livet under terroristattackerna den 11 September 2001. New York andas puls och även om den där höstdagen för drygt 12 år sedan slog hårt mot både staden och landet är The Big Apple fortfarande västvärldens mest erkända metropol och med drygt 50 miljoner besökare årligen tycks staden behålla den positioneringen även i framtiden.

  New York City har en intressant geografisk position, precis vid mynningen av Hudson River och på Atlantkustens östra kust. Flera vattenvägar skiljer sina fem huvudkvarter, som Staten Island och Manhattan är riktiga öar, medan Brooklyn och Queens sträcker sig längs Long Island, och Bronx är en del av statens fastland. Naturligtvis har närheten till Atlanten ett starkt inflytande på klimatet i staden. Klassificerat under ett fuktigt subtropiskt klimat, har New York City kalla vintrar, vanligtvis med snö. Vårarna tenderar att vara milda och trevliga, speciellt när sommaren närmar sig. Ibland kan man få åskväder på våren. Folk som besöker New York City på sommaren bör vara beredda på heta och fuktiga dagar med åskväder som ibland leder till tornados. Lyckligtvis är de ganska sällsynta, då orkaner anses vara ett allvarligt hot mot staden.

  Ta sig runt i New York

  I New York åker man mest effektivt med antingen tunnelbana eller taxi. Det är inte speciellt dyrt att åka taxi och man får alltid tag i en. Tunnelbana går ofta och det är inte heller speciellt dyrt. Vill man ta sig lite utanför stan kan man ta vanligt tåg också från någon av alla stationer som finns i New York. Vill man se sig omkring i andra städer i närheten har man bara några timmar med antingen bil eller kollektivtrafik till både Washington D.C, Boston och Philadelphia.

  Tåg

  Centralstationen I New York (Grand Central Station) ligger mitt på Manhattan och har både central för bussar, tåg, tunnelbana och taxibilar. Hit ankommer oftast även shuttlebussarna som kör till och från flygplatsen.

  Taxi

  Taxibilar finns att hämta på gatan eller vid tågstationen av New York.

  Hyra husbil New York

  Visste du att du också kan upptäcka New York med ett hem på fyra hjul? Ta med vänner eller familj och ge dig ut på äventyr på USAs östkust, och känn friheten av att kunna resa när du vill, vart du vill och samtidigt slippa de där dyra hotellbokningarna! Om du vill veta mer kan du klicka här.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation