Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FORT MYERS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Fort Myers med Auto Europe

  Med en hyrbil i Fort Myers via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Fort Myers flygplats eller på ett centrumkontor i staden.

  Klicka här om du vill se tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Fort Myers.

  Trafik och parkering

  För att enkelt kunna ta sig runt i Fort Myers behövs en hyrbil och kollektivtrafiken är tyvärr känd för att inte vara särskilt tillförlitlig. Interstate 75 passerar Fort Myers och fortsätter vägen upp till Tampa och vidare. Nästintill parallellt löper väg 41, som kan vara en trevligare väg att färdas på om man vill passa på att se sig omkring. Själva Fort Myers historiska centrum är mycket litet och vill man se mer av staden så bör man tänka på att den är ganska utspridd. Med en hyrbil är det enklare att snabbt ta sig mellan sevärdheter och områden. Men det kan förekomma trafikstockning, främst utmed de större två vägarna, som tidigare nämndes. Om du är sugen på sol och bad på härliga sandstränder ska du åka väg 869, ner mot Sanibel Island. Det tar ca. 50 minuter att nå ön, med sina paradisiska stränder och sitt klara vatten. Om du istället svänger in på väg 865, så kan du åka till stränderna i Fort Myers Beach, som ligger i San Carlos Bay. Att köra köra bil är bekvämt och enkelt. Men det finns några saker att beakta lite extra när du kör bil i Fort Myers i USA:

  • Vissa motorvägar och broar kan vara tullbelagda
  • Om du blir stoppad av en polis, vänta i bilen tills polisen kommit fram till dig
  • Det är olagligt att köra om en skolbuss
  • Tänk på att det snabbt blir varmt i bilen när du parkerar, lämna inga känsliga föremål

  Om du vill veta mer om bilkörning i USA besök vår: körguide för USA.

  Parkering

  I Fort Myers är det lätt att hitta parkering. Du kan parkera i garage, på gatan eller i olika parkeringszoner. I Zip-Zone får du stå i max 2 h (under vissa tider är det gratis). På halvön Fort Myers Beach finns det gott om parkeringsplatser. Vissa erbjuder parkering dygnet runt, medan andra stängs under natten.

  Geografisk information

  Fort Myers är en stad med ca. 66 000 invånare som ligger i västra Florida i USA. Genom staden flyter floden Caloosahatchee River, som mynnar ut i Mexikanska golfen. Fort Myers ligger på den sydliga flodbanken och norr om floden hittar man istället staden Cape Coral. Vid kusten ligger halvöar och öar som bjuder på vackra sandstränder. Staden är mycket vidsträckt och avstånden stora. Om man är ute efter vita sandstränder så bör man styra kosan mot Fort Myers Beach, som ligger vid havet. Här kantas strandpromenaden av restauranger och barer.

  I Florida och Fort Myers råder ett tropiskt savannklimat med temperaturer som sällan understiger 15 grader. Som varmast är det under juni, juli och augusti, men även årets resterande månader bjuder på mycket behagliga temperaturer. Mest regnar det på sommaren, så de flesta väljer att resa hit under vinterhalvåret.

  Fort Myers Airport

  Flygplatsen ligger ca. 1,6 mil sydöst om Fort Myers och är en samlingsflygplats för hela sydvästra Florida. Härifrån avgår inrikesflyg till många amerikanska städer och utrikesflyg, främst till Kanada och Tyskland.

  Southwest Florida International Airport (RSW)
  Hemsida: flylcpa.com/
  Telefonnummer: +1 239-590-4800

  Kollektivtrafik

  Som tidigare nämt så är kollektivtrafiken i Fort Myers inte så utbredd. Men du kan ta dig runt med bussar från företaget LeeTran. De erbjuder även en sk. "Park & Ride"-service, så du enkelt kan ta dig till olika stränder mm. Du kan ta med dig cykel på många bussar, men täck dock på att Fort Myers inte är en särskilt bra anpassad stad för gångtrafikanter. Om du vill ta dig runt på ett snabbt och smidigt sätt så är det hyrbil som gäller.

  Bra länkar

  Turistinformation Fort Myers