Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KONA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Kona – Garanterat bästa pris

  Kailua-Kona, i vardagligt tal känt som Kona, är en historisk stad på ön Hawaiis (Big Island) västra sida. Kona-kusten är ett mycket soligt distrikt som sträcker sig över nästan 100 km från Konas internationella flygplats till Kealakekua Bay och som bjuder sina besökare på allt ifrån kaffe-gårdar, historiska landmärken, bländande vita stränder och hisnande vacker natur.

  Staden som från början var en sömnig liten fiskeby är idag ett livligt centrum full av aktiviteter och är en utmärkt startpunkt för dig som vill utforska ön i sin helhet. Med en hyrbil från Kona kan du enkelt ta dig runt ön efter eget behag och verkligen anpassa din resa efter dina egna behov och intressen. Auto Europes mål är att hitta din perfekta hyrbil till din resa och till förmånliga priser. Jämför och boka fordon online eller ring och få hjälp av vår reservationsavdelning.

  Trafik

  Att hyra bil i Kona och bege sig ut på en roadtrip för att utforska hela Big Island är verkligen något vi rekommenderar! Tre stycken rutter ansluter öns två största städer Hilo på östkusten med Kailua-Kona på västra sidan och du kan beroende på din rutt stanna upp och se allt ifrån varma källor, vulkaner, nationalparker, stränder och vackra vattenfall. Trafiken runt flygplatsen och in och ut ur staden Kona under rusningstrafik kan vara något stark så ett par extra 10 min kan vara att räkna med i värsta fall. Ett bra tips är att alltid tanka bilen innan du kör ut ur större städer då avstånden mellan mackarna kan vara stora ute på landsbygden. Kör heller inte bil på natten ute på landsbygden och undvik mindre vägar vid mycket blött och regnigt väder.

  För mer information om att köra bil på Hawaii och i USA kan du läsa vår körguide.

  Parkering

  Inne i Kona hittar du både avgiftsbelagd parkering såväl på gatan som på allmänna parkeringsplatser. För längre parkering över natten rekommenderar vi att ni som bokat hyrbil i Kona, att ni kontrollerar med ert hotell om de erbjuder parkering. Lämna aldrig värdesaker inne i bilen eller i bilens bagageutrymme.

  Geografisk information

  Kona ligger belägen längs Kailua Bays kustlinje på ön Hawaiis västra sida upp till vulkanen Hualalais södra sluttning. Inga större floder eller åar finns att hitta på denna sida av ön och området har ett tropiskt, halvöken klimat med varma temperaturer året om. Varmast är augusti månad med en medeltemp på 27 grader. Området är även förskonat från regn och vind tack vare sitt läge.

  Kona flygplats

  Kona International Airport är en flygplats belägen cirka 20 mins bilresa bort från staden. Här hittar du reguljära och säsongsflygningar med flertalet bolag till amerikanska och kanadensiska destinationer. Internationella resenärer kan antingen flyga direkt till ön från USA efter mellanlandning på flertalet destinationer eller göra ännu en mellanlandning på Honolulu och ön Oahu innan de reser vidare.

  Kona Airport (KOA)
  Hemsida: airports.hawaii.gov/koa/

  Kollektivtrafik

  För dig som vill ta dig runt ön med hjälp av kollektivtrafiken erbjuder Hawaii kommun billig transfer i form av buss med Hele on Bus måndag till lördag. Bussens körtider är dock inte helt optimala för turister då det är till för arbetande invånare som pendlar till jobbet. Detta betyder att de flesta rutterna är trafikerade tidig morgon och efter jobbet.Det är möjligt att ta bussen från flygplatsen in till Kona men bussen har få planerade stopp på terminalen under dagen och det krävs då lite planering innan.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation