Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KONA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Kona flygplats med Auto Europe

  Upptäck Hawaiis största ö Big Island och soliga Kona-kusten med hjälp av en hyrbil från Kona flygplats och gör semestern till ett spännande roadtrip-äventyr. Med en hyrbil tar du dig lätt runt hela ön och kan njuta till max av alla attraktioner och sevärdheter. Hitta din perfekta bil med Auto Europes enkla bokningsmotor online idag och ta del av våra erbjudanden och rabatter. Med oss har du inte bara prisgaranti ute får även toppen service av vårt reservationsteam och vår kundtjänst.

  Flygplatsinformation

  Kona International Airport (KOA)
  Officiellt namn: Ellison Onizuka Kona International Airport
  Adress: 3-200 Kupipi St, Kailua-Kona, HI 96740, Hawaii, USA
  Läge: Belägen 13 km från Kona centrum och du når härifrån enkelt andra destinationer och resmål på ön.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Canada, Alaska Airlines, American Airlines, Delta Airlines, Hawaiin Airlines, Island Air, Japan Airlines, United Airlines, US Airways, WestJet, Go!Mokulele och Pacific Wings.

  Terminaler

  Flygplatsen består av en terminalbyggnad uppdelad i två terminalområden, terminal 1 och 2. Du hittar internationella ankomster på terminal 1. Både terminalområden har separata faciliteter för bagageupphämtning beroende på vilken terminal du anländer till. Incheckningsdiskar kan hittas mittemellan de båda terminalerna.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som ska hyra bil på Kona flygplats måste efter att du upphämtat ditt bagage vid ankomsten, bege dig ut från terminalen där du hittar skyttelservice på andra sidan gatan till uthyrningskontoren. Vid upphämtningen kommer huvudföraren att behöva uppvisa sitt körkort samt pass eller ID och bokningsvoucher. Uthyraren kommer därefter be om ett kreditkort för den depositionsavgifts som måste läggas innan du kan få tillgång till fordonet.

  Uthyrare Öppettider
  Alamo 5.30 till 22.30
  Avis 5.00 till 23.00
  Budget 5.00 till 22.30
  Dollar 5.15 till 22.30
  Hertz 5.00 till 22.30
  National 5.30 till 22.59
  Thrifty 5.30 till 22.30

  Flygplatsfaciliteter

  Trots sin relativt lilla storlek i jämförelse med många andra internationella flygplatser kommer inga faciliteter att fattas dig som resenär- Du hittar alternativt för mat och dryck. både innan och efter säkerhetskontrollen samt ett par butiker för den som behöver plocka upp lite sista minuten gåvor eller souvenirer. För den som behöver kontanter finns uttagsautomater att tillgå på båda terminalområden såväl som på området runt bagageupphämtningen. På avgångsområdet, i närheten av incheckningen hittar du även ett rymd-center med utställning dedikerat till den hawaiianska astronauten Ellison S. Onizuka som dog ombord på rymdfarkosten Challenger 1986 och som flygplatsen även är omdöpt efter.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Efter att du hämtat din hyrbil på Kona flygplats har du möjligheten att direkt utforska hela Big Island efter eget behag. Med bil tar du dig in till Kona på cirka 15-20 min via HI.19. Tänk på att under rusningstid kan trafiken runt flygplatsen och in till större städer vara starkare än vanligt. För dig som hellre vill använda dig av kollektiva färdmedel finns tyvärr bara buss-transit via Hawaii kommuns Hele-On Bus service som erbjuder begränsade anslutningar in till Kona. Du hittar busshållplatser utanför terminalen såväl som taxi.

  Känner du dig osäker gällande bilkörning i USA kan du läsa vår informativa guide här.

  Parkeringstips

  På Kona flygplats kan du parkera bekvämt och till förmånliga priser. De första 15 minuterna är gratis och du hittar även en upphämtningszon i nära anslutning till ankomstområdet där du kan parkera gratis i en timme medan du väntar på anländande passagerare.

  Inne i Kona hittar du avgiftsbelagda parkeringsmöjligheter på gatan och på allmänna parkeringar. Även ett par avgiftsfria parkeringar finns att tillgå. Lämna aldrig värdesaker framme i bilen eller i fordonets bagageutrymme. Om du behöver parkera över natten eller en längre stund rekommenderar vi dig att höra med dig hotell om de erbjuder parkering för övernattande gäster.

  Bra länkar

  Kona flygplatsinformation