Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FLORIDA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Florida - Garanterat bästa pris

  Räkna med de bästa priserna och en prisbelönad kundservice om ni bokar med Auto Europe. Kundfokus är en mycket viktig del för Auto Europe, vilket har lett till att ni kan alltid ringa och få hjälp. Alla dagar i veckan står de redo att ge kundstöd oavsett om det är hjälp med att hitta rätt fordon från vårt stora utbud av hyrbilar, eller om ni behöver hjälp under själva hyran. Auto Europe är även vid er sida och hjälper er, efter avslutad hyra. Skall ni hyra bil i Florida är Auto Europe ert bästa och smarta val. Njut av alla fördelar det innebär när ni bokar med Auto Europe. Använd vår förträffliga sökmotor för att på ett enkelt sätt få en överblick på alla de fordon som finns tillgängliga. På denna överblick kan ni på ett smidigt sätt jämföra alla de leverantörer som vi samarbetar med, så att ni kan välja det bästa för er.

  Med mängder av temaparker, ett sprudlande nöjesliv, makalös natur, ständigt skönt klimat och inbjudande stränder, är solskensstaten, Florida ett extremt populärt resmål för såväl barnfamiljer, som naturälskare, festsugna och för soldyrkare i alla åldrar. Det är enkelt att förstå varför Florida räknas som en av världens mest populära resmål. Få platser är så fullpackat med äventyr och sevärdheter som Florida. I denna solskensstat kan ni slappa på en sandstrand i badorten Key West, njuta av en stor nationalpark i Everglades där man kan stöta på alligatorer, eller skaka hand med någon av de välkända Disney figurerna i Orlando där det första och största Disney World ligger. Äventyren är oändliga i Florida, men där finns även udda sevärdheter, för de som undviker de största turist sevärdheterna. Vad sägs om ett av världens märkligaste slott mitt ute i träsken? Florida är en utmärkt plats för en hyrbil, och ingen dag kommer vara sig lik.

  Hur är trafiken i Florida?

  För att få ut det mesta av er vistelse är det rekommenderat att hyra bil i Florida. Trafiknätverket är väl utbyggd och trafiken flyter på betydligt bättre och lugnare än i många delar av Sverige. Vägarna är i utmärkt skick, och generellt så visar medtrafikanterna större hänsyn. Man bör dock tänka på att trafiken flyter på långsammare än i vad man är van vid i Europa, och under rusningstider kan det bli trafikstockningar. Bli inte skrämd av de enorma sexfiliga motorvägarna, där omkörning sker på både vänster och höger sida. Vägarna är väl skyltade och enkla att navigera sig runt på, många av de större vägarna kräver att man betala tull för att köra på dem. Med god planering, kan man undvika dessa vägar med en omväg runt dem. Om ni vill ha ännu mer information och tips för köra i USA, kan ni läsa vår körinformations sida, som är full av nödvändig information. /

  Var kan jag parkera min hyrbil i Florida?

  Den 72 mil långa staten med många kända stor städer som Miami, Tampa och många mer har ett mycket välutvecklat trafiksystem. De stora städerna samt mindre har bra trafikplanering med många möjligheter att hitta platser att parkera sin hyrbil i Florida på. Ni kommer finna gigantisk stora parkerings hus, helt olikt något vi har i Sverige, som sväljer tusentals bilar. Det är gott om parkerings möjligheter i Florida, räkna dock med att det alltid tillkommer en parkeringsavgift.

  Florida flygplats

  Där finns många alternativ att välja mellan om man flyger till Florida från Sverige. Den största flygplatsen i regionen är Miami internationella flygplats, och är den de flesta flyger till och är det bästa valet för de som vill till de vackra stränderna i södra Florida och Everglades. För de som åker hit mest för nöjesparker som Seaworld, Disney World och Universal väljer att resa till Orlando internationella flygplats. Andra stora flygplatser är Tampa internationella flygplats, som rankas som den bästa flygplatsen i hela USA. Sedan finns där den mindre av de fyra största flygplatserna i Fort Lauderdale där många lågpris bolag flyger till. De fyra största flygplatserna är följande:

  Miami flygplats (MIA)
  Adress: 2100 NW 42nd Ave, Miami, FL 33126, USA
  Telefonnummer: (305) 876-7000
  Hemsida: www.miami-airport.com

   

  Orlando flygplats (MCO)
  Adress: 1 Jeff Fuqua Blvd, Orlando, FL 32827, USA
  Telefonnummer: (407) 825-2001
  Hemsida: www.orlandoairports.net

     

  Tampa flygplats (TPA)
  Adress: 4100 George J Bean Pkwy, Tampa, FL 33607, USA
  Telefonnummer: (813) 870-8700
  Hemsida: www.tampaairport.com

     

  Fort Lauderdale flygplats (FLL)
  Adress: 100 Terminal Dr, Fort Lauderdale, FL 33315, USA
  Telefonnummer: (954) 359-1200
  Hemsida: www.fortlauderdaleinternationalairport.com

     

  Att göra i Florida

  • St. Augustine: St. Augustine är en stad som grundades av spanjorerna under 1564, och är USA:s äldsta stad. Staden har gott om aktiviteter, och ni kan här hittat ett mycket gammalt fort byggt av spanjorerna under samma århundrade. Är man intresserad av stadens och regionens historia, finns där ett stort museum man kan besöka.

  • Gatorland: Söder om Orlando hittar ni Gatorland som är den bästa platsen om man vill se krokodiler och alligatorer. Gatorland är ett 45 hektar stor nöjespark i privat ägo av familjen till han som skapade parken för mer än 70 år sedan. Här kan ni se olika arter av reptiler, som de ovanliga vita krokodilen. Dagligen har de utställningar och shower som man kan delta i. Med et är mer än en nöjespark, Gatorland är också hem för reptiler i nöd som räddats från misär och onödig slakt.

  • Miami Zoo: Miami Zoo ligger i den äldsta och största zoologiska trädgården i Florida. Miami Zoo är den enda tropiska zoo i hela USA. På det 750 hektar stora området finns det mer än 3 000 djur. Där finns över 5 kilometer långa vandrings stigar i trädgården där man kan njut av 100 olika utställningar.

  • Rymdfärja: Florida är den ända platsen i världen där man kan titta och fascineras när de har en uppskjutning av en rymdfärja. Vid Cape Canaveral, ligger Kennedy Space Center, där det är möjligt endast några få kilometer från uppskjutningsplatsen kunna titta på det spektakulära med en uppskjutning, som är så kraftig att den syns från över 250 kilometers avstånd.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Florida

  Disney World

  Disney World är den mest besökta semesterorten i världen med mer än 52 miljoner besökare årligen och är en av de stora dragplåstren för turismen i Florida. Här kan ni njuta av en mängd saker, på plats finns det fyra olika tema parker som Magic Kingdom. Här finns även vattenparker, men också golf med fyra golfbanor. Samt så har de avdelningar för rekreation och avslappning. Här kan man lätt spendera en vecka, utan att lyckas skrapa på ytan vad parken erbjuder. Världens största och mest kända nöjespark är lätt värd ett besök.

  Everglades nationalpark

  Detta är en nationalpark som skyddar drygt 20 procent av det originella Everglades i Florida. Parken är den största tropiska vildmarken i hela USA och är med i världs arvs listan samt UNESCO:S biosfär reservs lista. Everglade är en av tre platser i hela världen som är med på båda de listerna. Detta är en plats utan dess like, ingen annan plats i världen är som Everglades. Åk med en hydrokopter och flyg över svamp markerna och ta del av dess unika natur och dess djurliv. Är man här, bör man inte missa Shark Valley med en imponerande utställning.

  Sea World

  Sea World är den elfte mest besökta nöjesparken i USA med runt fyra miljoner besökare årligen. Detta är en nöjespark för de som är intresserade i havsliv och vattenaktiviteter. På plats finns där många live shower med djur uppställningar samt många olika adrenalin skapande åkattraktioner. Parken ligger inte lång från Orlando och erbjuder första hands upplevelser med vatten djur som sälar, och delfiner.

  Geografisk information & historia

  Florida, solskensstatens historia är tämligen mycket kort jämfört med europeiska förhållanden. Det var runt 3 000 år sedan som denna del befolkades av ursprungsbefolkningen. De kom att kallas för indianer, på grund av de som upptäckte Amerika trodde det var Indien de hade seglat till. Ursprungsbefolkningen bestod av flera olika stammar som Sioux, Apache och Cherokee, och de var ett folk som var framstående inom jordbruk och konst. Det var år 1513, som allt kom att ändras för indianerna. Det året landsteg spanjorerna Floridas kust, som tog med sig krig , slaveri, sjukdomar. Allt detta ledde till att de mer parten av indianerna utrotades på denna del av landet.

  Under några århundraden var det ständigt krig mellan Spanien, Frankrike och England över att få kontroll över handeln mellan Europa och Karibien. Det var först i slutet av 1700-talet som engelsmännen tog kontroll över Florida, som återlämnades till spanjorerna efter det amerikanska frihetskriget. Men spanjorerna valde att sälja Florida till USA några år senare, och 1845 blev Florida USA:s 27:e delstat. Florida utvecklades snabbt under den industriella revolutionen under 1800-talet och blev snabbt känd som solskensstaten. Med etablerandet av Kennedy Space Center, Disney World ökade turismen kraftigt och är numera en av världens mest besökta platser.

  Florida ligger i sydöstra USA med gräns till den Mexikanska golfen i väst och Atlanten i norr. Denna stat som till ytan är lika stor som Götaland och Svealand tillsammans har en befolkning på runt 20 miljoner, och är den fjärde folkrikaste delstaten i landet. Florida är den delstat som har längs kustlinje, hela 2 170 kilometer lång kustlinje, med några av USA:s bästa stränder. Klimatet är ett subtropiskt klimat med temperaturer som ligger stadigt på 30° C under dagen, vilket har lett till statens smeknamn.

  Ta sig runt i Florida

  Det är möjligt att ta sig runt Florida med hjälp av kollektivtrafiken, men är oftast ett antingen ett dyrt alternativ eller långsamt. Med tanke på hur bra vägarna och hur många motorvägar de har i staten, är det mest populära sättet och det mest rekommenderade att hyra bil i Florida. Kollektivtrafiks alternativ i staten skiljer sig avsevärt med dem som finns tillgängliga i de olika städerna. I de flesta fallen så funkar alternativa sätt att ta sig runt i de större städerna. Men för att ta sig runt i staten så är alternativen få och antingen dyra eller väldigt långsamma.

  Med buss finns där Greyhound och Megabus och andra alternativ som kör mellan de större städerna i staten, samt till andra städer runt om hela USA. Ett dyrt alternativ är att ta ett av de två tågbolagen som kör på de två banorna som sträcker sig över hela staten, Amtrak Silver Star och Silver Meteor. De två järnvägslinjerna sträcker sig från Jacksonville till Miami med ett antal stopp. Sedan finns där också höghastighets färjor som Key West Express, som dagligen kör mellan Fort Myers och Key West.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Florida

  Tillbaka till toppen