Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HOUSTON

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Houston med Auto Europe

  Med en hyrbil i Houston via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Houston flygplats eller på ett centrumkontor i staden.

  Trafik och parkering

  Som i så många andra amerikanska städer så är en bil nästintill en oumbärlighet i Houston. Storstadsregionen kring Houston är uppbyggd kring biltrafik och det finns få alternativa färdmedel. Att gå och cykla är inte särskilt vanligt och som bilist bör man vara extra uppmärksam på gång- och cykeltrafikanter, eftersom få gång- och cykelvägar finns. Vägarna i Houston är av varierande kvalitet och det kan lätt uppstå trafikstockning, dels på grund av många vägbyggen och reparationer och dels på grund av trafik. Det bästa är då att följa med strömmen och inte jäkta. Om du kan bör du undvika att köra under rusningstrafik. Genom att använda en GPS eller en trafikapp kan du enkelt se vilka vägar som har trafikstockning för tillfället. Att Houston är en stad uppbyggd kring biltrafik kanske inte är så förvånande. Men det finns några saker att beakta lite extra när du kör bil i Houston i USA:

  • Slå på bilens halvljus senast 30 min efter solnedgång och släck senast 30 min efter soluppgång
  • Barn under 8 år måste ha en bilbarnstol av passande slag
  • Barn under 7 år får inte lämnas ensamma i bilen längre än 5 minuter
  • 120 miles av motorvägen är tullbelagd kring Houston

  Om du vill veta mer om bilkörning i USA besök vår: körguide för USA.

  Parkering

  Om du besöker ett köpcentrum eller annan affär i Houston är det inga problem att hitta parkeringsplatser. Om du ska parkera på gatan så bör du leta efter solcellsdrivna p-automater. I dessa kan du betala med antingen mynt, sedlar, kredit- ocg debitkort. Om du betalar med kontakter får du ingen växel tillbaka. Du kan också välja att betala via en mobil-app. När du parkerar bör du läsa skyltarna noga. I vissa zoner råder parkeringsförbud under pendlings/rusningstrafik. I kommersiella zoner tillåts endast kommersiella fordon parkera. Under natten bör du välja en säker parkering i ett garage eller på ditt hotells övervakade parkering.

  Geografisk information

  Centrumkärnan av Houston består mest av kontorsbyggnader och andra kommersiella komplex. Shoppingen görs under marknivå i de så kallade tunnlarna. Det ca. 1 mil långa tunnelsystemet är luftkonditionerat och sammanknyter stadens kvarter. Det är här man hittar alla affärer. Här finns också flera parkeringsmöjligheter under jord. Stadskärnan är mest inriktad på affärs-, hotell- och shoppingverksamget och de flesta Houston-bor bor istället i utkanten av staden.

  Om du vill göra en dagsutflykt från Houston kan du välja att besöka Galvestons stränder i söder. Kör söderut längs med väg 45. Efter ca. 1 h är du framme. Om du istället gillar fåglar, fiske och vandring kan du köra söderut på väg 288, mot Brazos Bend State Park. Till den botaniska trädgården Mercer Arboretum tar du dig på väg 45, i nordlig riktning. Vill du köra lite längre så når du jazz- och blues-staden New Orleans på ca. 5 h.

  Klimatet i Houston, Texas är fuktigt subtropiskt med sommartemperaturer mellan ca. 29-34 grader. På vintern ligger högsta medeltemperaturen på mellan ca. 16-22 grader, men temperaturen kan falla strax under nollan. Houston har stora problem med sk. smog, som orsakas av alla de industrier och oljeraffinaderier som ligger kring staden.

  Houston Airport

  Flygplatsen ligger ca. 3,7 mil norr om staden Houston. Flygplatsen tar emot drygt 40 miljoner passagerare årligen och är en av Nordamerikas 10 mest trafikerade flygplatser.

  George Bush Intercontinental airport Houston (IAH)
  Hemsida: www.fly2houston.com
  Telefonnummer: +1 281-230-3100

  Kollektivtrafik

  Trots att biltrafiken är den mest vanliga i Houston så finns andra alternativ. Du kan resa kollektivt med bussar, spårvagn och lightrail. Eftersom stadens yta är mycket platt och vidsträckt så blir avstånden långa. Den sk. Lightrail som METRO erbjuder expanderades nyligen och knyter nu ihop flertalet förorter. Biljetter köps vid alla hållplatser. Du kan betala med antingen kontanter eller kreditkort. Många menar dock att Houston ligger årtal bakom i utvecklingen av kollektivtrafiken. Så om du har en tid att passa kanske bilen är bäst i alla fall.

  Bra länkar

  Turistinformation Houston