Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CHARLOTTE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Charlotte med Auto Europe

  En hyrbil från Charlotte i delstaten North Carolina ger dig möjligheten att besöka fantastiska parker, intressanta museer och spännande evenemang och festivaler. Belägen vid Catawba floden bjuder staden som är den näst största i de södra staterna på flertalet sportattraktioner. Däribland NASCARs Hall of Fame där du kan beundra de olika utställningarna över NASCAR körning. Utforska en av stadens många trendiga kvarter, allt som allt har du 199 stycken att välja emellan, tex. Eastover som är hem till en ståtlig herrgård och flera vackra kyrkor.

  När du bokar hyrbil med oss på Auto Europe behöver du inte oroa dig över något. Vi hjälper dig med tips och råd så att du kan få en trevlig upplevelse i USA, vare sig du ska resa i affärer eller med familjen.Våra oslagbara priser, stora urval av fordon och enkla och bekväma bokningsmotor gör att du sparar både tid och pengar som du kan lägga på att utforska resten av USA:s spännande destinationer. Bege dig ut på en härlig roadtrip med vänner längs ostkusten och besök städer som Charleston. Eller åk inåt i landet till den historiska staden Atlanta.

  Trafik och parkering

  Sett till trafiken är staden tyvärr rankad som en av de värsta i hela USA. En undersökning som gjorde under 2016 visade att i snitt satt folk fast i trafikköer under rusningstrafik i över 23 timmar. Motorvägar att undvika är I-77 som undergår vägarbeten för att få express-filer. Den ovannämnda motorvägen samt I-85 korsar varandra nära stadens centrum. Du som ska hyra bil i Charlotte bör därför se till att planera din resa med bil noggrant och försök undvika att resa in och ur ur staden under den värsta rusningstrafiken.

  I centrum hittar du rikligt med parkeringsmöjligheter med över 50.000 parkeringsplatser spridda runt om i staden. Du som kommer körande från andra städer kan även använda dig av stadens kostnadsfria Park & Ride parkeringar i utkanten av centrum som erbjuder anslutningar med kollektivtrafiken in till stadskärnan. För dig som vill parkera på p-hus hittar du flertalet spridda runt de centrala delarna. I närheten av bland annat NASCAR Hall of Fame finner du 3 stycken på bekvämt gångavstånd. Härifrån kan du även ta dig enkelt till fots till flertalet andra sevärdheter och attraktioner.

  Mer information om köra bil i USA hittar du på vår körinformationssida.

  Geografisk information

  Charlotte med en yta på på 629,0 km² och en befolkning på cirka 731,422 invånare, är den största staden i den amerikanska delstaten North Carolina i södra USA. Inom hela storstadsregionen bor det nästan 2,5 miljoner invånare. Staden ligger belägen ett par mil söder om Catawba floden och syd-öster om Lake Norman, den största konstgjorda sjön i delstaten North Karolina. Du hittar även de båda sjöarna Wylie och Mountain Island Lake i närheten av centrum. Staden har ett fuktigt subtropiskt klimat med korta och svala vintrar. Somrarna är varma och fuktiga med en medeltemperatur på 25.8 grader under juli månad.

  Charlotte flygplats

  Charlotte International Airport är en delad militär och civilflygplats cirka 11 km utanför stadens centrum. Först etablerad 1935 som Charlotte Municipal Airport, döptes flygplatsen om 1953 till Douglas Municipal Airport för att hedra den före detta borgmästaren Ben Elbert Douglas, Sr. Sitt nutida namn fick flygplatsen redan 1982 och från och med oktober 2015 är det det näst-största navet åt American Airlines efter Dallas/Forth Worth International Airport. Flygbolaget har inrikes och internationella anslutningar till 154 stycken destinationer. Charlotte flygplats är även den sjätte mest trafikerade flygplatsen i hela USA sett till passagerar-och flygplanstrafik. Flygplatsen tjänar även som en stor inkörsport till de karibiska öarna.

  Charlotte Douglas International Airport (CLT)
  Hemsida: www.cltairport.com
  Tel: (704) 359-4013

  Kollektivtrafik

  I centrum kan du enkelt parkera din hyrbil i Charlotte och använda dig av stadens olika kollektiva medel. Den lokala myndigheten som ansvarar för kollektivtrafiken heter Charlotte Area Transit System (CATS) och hanterar snabbspårvagnar, busstrafik och pendeltåg. Du som vill ta dig vidare till andra destinationer kan göra detta med hjälp av tåg till bland annat städer som New York, Philadelphia, Baltimore, Washington D.C, Richmond, Raleigh, Durham och Greensboro.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Charlotte