Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SEATTLE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Seattle – Bästa priserna med Auto Europe

  När du förbokar en hyrbil i Seattle via Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Seattles flygplats eller på ett kontor i centrum.

  Klicka här för att komma till vår sida med utvärderingar av hyrbil i Seattle.

  Trafik och parkering

  Seattle ligger i nordvästra USA i delstaten Washington. Seattle omges av vatten på bägge sidor - på den västra av Pugetsundet och på den östra av Lake Washington. Vatten präglar staden stort och den vackra naturhamnen Elliot Bay är stadens största hamn. Stadens mest kända landmärke är annars "The Space needle" som det 184 meter höga utkikstornet kallas. Det byggdes redan 1962 och drar årligen runt 1 miljon besökare. Om man jämför detta med invånarantalet i Seattle (580 000) så förstår man dess popularitet. Om du vill stanna på marken finns det även där mycket att upptäcka. Med hjälp av en hyrbil tar du dig enkelt runt i storstadsområdet. Om du kör på Highway 5 norrut når du kanadensiska gränsen och Vancouver efter ca. 23 mil. Om du istället följer samma motorväg söderut är du i Portland på ca. 2 h och 50 min. I centrala Seattle kan det bli trafikstockning som i de flesta större städer, annars är trafiktempot lugnare här än på östkusten. Det finns många branta backar i Seattle så du bör kunna fickparkera i backe! Här kommer lite tips på vad du bör tänka på när du kör en hyrbil i Seattle, USA:

  • I centrala Seattle finns många enkelriktade gator - använd GPS!
  • Undvik att köra i centrum under rusningstider
  • Se upp för cyklister!

  Om du vill veta mer om bilkörning i Seattle och i USA besök vår: körguide för USA.

  Parkering

  I Seattle kan du hitta parkeringsplatser mellan ca. 8-15 USD per timme. Många gånger kan det vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Vi rekommenderar att du väljer ett hotell där parkering ingår. P-biljetter kan köpas via sms eller i nyinstallerade automater. På söndagar är det fri parkering. Det är bland annat förbjudet att parkera i gränder, vid brandposter, i röda zoner och i temporära zoner där parkering är förbjuden mellan vissa tider och datum. Läs alltid skyltar noggrannt för att undvika parkeringsböter.

  Geografisk information

  Seattle ligger i allra nordligaste delen av den kontinentala delen av USA. Området kring staden utgörs av kullar och dalar. Här finns också många nationalparker och ett vackert kustområde med öar och halvöar. Genom sin närhet till Kanada och Vancouver menar många att Seattle har en egen mentalitet som inte känns typiskt amerikansk. Seattle har ett ganska milt klimat med sommartemperaturer på ca. 19 grader och under vintern håller sig temperaturen oftast på ett par plusgrader. Inte helt olikt vårt svenska klimat.

  Seattle Tacoma International Airport

  Seattles flygplats ligger ca. 2 mil söder om staden och flygplasten har 3 terminaler. Varje år passerar runt 31,5 miljoner passagerare flygplatsen.

  Seattle airport (SEA)
  Hemsida: www.portseattle.org
  Telefonnummer: +1 206-787-5388

  Kollektivtrafik

  I Seattle kan du resa med bussar, spårvagn, light rail, tåg och färja. Med sina över 1300 fordon har stadens kollektivtrafik flera gånger blivit rankad som en av USA.s bästa. I vissa busszoner i centrum kan man åka gratis mellan 06:00 - 19:00. Biljetter kan köpas antingen online, via automater, ombud eller på speciella stationskontor. Ett bra tips om du vill ta dig runt i Seattles centrum under rusningstrafik - parkera i utkanten av staden och använd kollektiva färdmedel in till stadskärnan. På det viset undviker du köer och det blir enklare att passa tider.

  Kan jag hyra husbil i Seattle ?

  För er som letar efter att göra er resa lite med äventyrlig bör överväga alla de fördelar ni kan få om ni bestämmer er för att hyra husbil i Seattle. De husbilar vi erbjuder kommer utrustade med modern utrustning, som toalett, kök och tillfredsställande husrum. Men den mängden av campingplatser som Seattle och dess omnejd erbjuder kan en husbil ge er en mängd minnen för livet och göra det enkelt att utforska allt vad staden och dess kringliggande landsbygd erbjuder.

  Bra länkar

  Turistinformation