Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I WASHINGTON DC

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Washington DC – Hitta din perfekta hyrbil

  Planerar du en semester i USA? Landet är på många vis är en drömdestination för svenskar såväl som människor från hela världen, och som landets huvudstad är Washington DC ett utmärkt val för resan. Med sina betydelsefulla monument, lärorika museum och mäktiga atmosfär kan du ta del av Amerikas historia. Hhar du tur kan du till och med få syn på presidenten i Vita Huset! Staden är ett politiskt centrum för landet och detta vittnar bland annat det berömda stadshuset och Washington Monument om, sistnämnda som är en hyllning till den tidigare presidenten George Washington. Precis som många städer i USA upplev den bäst med hjälp av en bil och det är där Auto Europe kommer in i bilden.

  När du bokar en hyrbil i Washington DC via oss kan du känna dig trygg i att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta din bokade bil på Washington Dulles International Airport eller på ett centrumkontor downtown. Vill du läsa tidigare kunders recensioner kan du göra det på vår sida där vi samlat in utvärderingar av hyrbil i Washington DC.

  Hur är trafiken i Washington DC?

  Washington DC är USA:s huvudstad och hem till nästan 700 000 invånare. I hela storstadsområdet bor nästan 6,3 miljoner människor. På sommaren är huvudstaden ett mycket populärt turistmål och då kan det vara extra svårt att både köra och hitta parkering när du ska hyra bil i Washington DC. Vi rekommenderar därför att du parkerar i utkanten av staden och tar kollektivtrafik in till stadskärnan eller till de olika sevärdheterna. Här kommer dock lite tips på saker du bör beakta när du kör bil i Washington DC och resterande USA:

  • Undvik rusningstrafik (morgon och eftermiddag) då det ofta är trafikstockning.

  • När du kör i stadstrafik är det viktigt att ha bromsberedskap och att hålla avstånd till andra trafikanter.

  • Lämna företräde till skolbussar som signalerar med rött ljus.

  Mer information hittar du på vår sida med körinformation om USA.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Washington DC?

  Att hitta en parkering nära sevärdheterna eller i centrum av Washington DC är nästintill omöjligt. Om man väljer ett parkeringshus så blir det oftast dyrt. Därför råder vi dig att parkera i utkanten av staden och ta kollektivtrafik in till stadskärnan eller till de olika sevärdheterna. Använd din hyrbil för att utforska området kring staden istället. Kör längs med Potomac River till Mount Vernon eller upp till Baltimore. Det finns mycket att se runt Washington DC.

  Washington DC flygplats

  Washington DC Dulles flygplats ligger cirka 42 kilometer utanför stadskärnan och är en av tre internationella flygplatser i området, de andra är Ronald Reagan Washington National Airport och Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport. Även om alla tre flygplatser har internationella destinationer är Dulles flygplats den populäraste bland turister eftersom den är större och har fler reguljära utrikesflyg. Många föredrar dock Ronald Reagan flygplats när de ska resa inrikes eftersom den flygplatsen ligger närmare Washington DC centrum än de andra två.

  Washington DC Dulles International Airport – (IAD)
  Adress: 1 Saarinen Cir, Dulles, VA 20166, USA
  Hemsida: www.flydulles.com
  Telefon: + 1 (703) 572-2700

  Att göra i Washington DC

  Om du väljer att boka hyrbil i Washington DC via Auto Europe finns det många sevärdheter att utforska i och utanför stadskärnan. Nedan listar vi några av dem:

  • National Gallery of Art - Besök ett av USA:s främsta konstmuseum och ta del av konst i form av tavlor, fotografier, skulpturer, målningar och mycket mer. Museet täcker en lång tidsperiod och oavsett vilken epok du är intresserad av kommer du finna något här du tycker är intressant. Bland annat har museet en samling på över 4,000 tavlor från renässansen, 20,000 fotografier som är tagna från 1839 och framåt samt över 35.000 målningar i allt från bläck, blyerts, vattenfärg och mer. Det bästa är att National Gallery of Art är helt gratis att besöka.

  • National mall - Som ett av stadens populäraste turistmål är detta ett givet besök. Här kan du hitta välkända landmärken som U.S. Capitol Building och Washington Monument. Men även monument och minnesmärken från personer som Martin Luther King Jr och Abraham Lincoln och monument som uppmärksammar Vietnamkrigen och de två världskrigen som påverkade inte bara USA utan hela världen.

  • Rock Creek Park - Den centralt belägna parken erbjuder möjlighet till vandring, golf, cykling, hästridning och annat kul. Den som vill kan också packa med sig en liten picknick för att njuta av i den grönskande lilla parken mitt bland storstads sorlet. Rock Creek Park är väl värt att lägga till på listan för den som gillar friluftsaktiviteter!

  • Vita Huset - Det är omöjligt att lista sevärdheter i Washington DC utan att nämna Vita Huset. Detta är utan tvekan en av stadens (om inte hela landets) främsta landmärken och, även om du inte kan gå in i huset, är det väl värt att beundra denna historiska betydelsefulla byggnad utifrån gårdsgrindarna.

  • Madame Tussauds Washington DC - Många turister lockas till museet Madame Tussauds där besökare kan träffa kändisar som Jimmy Fallon, Angelina Jolie och Barak Obama – eller i alla fall ta bilder med läskigt verklighetstrogna vaxdockor av personerna. Madame Tussauds är ett berömt vaxmuseum som finns i cirka ett dussin städer och museet i Washington DC är väl värt ett besök.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Washington DC

  Med sitt läge lämpar sig Washington DC väl för bilutflykter och det finns mycket att se i närområdet såväl som längst hela östkusten för de som planerar en längre roadtrip. Med en djupgående historia finns det många historiska sevärdheter såväl som vacker miljö att upptäcka när du ska hyra bil Washington DC, nedan hittar du några tips från oss på Auto Europe.

  Williamsburg

  Den charmiga staden Williamsburg kan vi rekommendera ett besök eftersom det brukar vara uppskattad av huvudstadens besökare. Med bil tar du dig dit på ungefär två och en halv timme och väl på plats kan du välja allt från en tur med Jamestown Ferry (gratis!), ett besöka till nöjesparken Busch Gardens eller se historiska delar av staden på Colonia Williamsburg. Du finner även många trevliga lunch och middagsrestauranger i stadskärnan som kan vara mysiga att i lugn och ro njuta av lite amerikansk mat på.

  Philadelphia

  Storstaden Philadelphia når du efter ungefär 3 timmar bilfärd nordöst. Staden erbjuder mycket men några guldkorn kan vara att besöka ”Rocky-trappan” utanför Museum of Art, äta en klassisk Philly cheesesteak och se historiska platser som Liberty Bell, Independence Hall och City Hall. Philadelphia har också ett populärt zoo med över 1,300 djur som brukar uppskattas av både stora som små.

  Skyline Drive

  Om du gillar att köra bil i vackra landskap kan en tur genom naturområdet Shenadoah National Park vara något att kika närmre på, turen tar omkring 3 timmar. Du kommer få uppleva fantastiska vägar genom landskapet tillsammans med vidsträckta vyer. Ut efter vägen finns även möjlighet att stanna för picknick eller varför inte en promenad i den storslagna naturen.

  New York

  The Big Apple ligger cirka 4 timmar norr om Washington DC och kan vara värt bilfärden för de som alltid drömt om att uppleva Manhattan med allt det innebär. New York är hem till massvis av sevärdheter, landmärken som Frihetsgudinnan, Central Park och Empire State Building kommer i tanken med det finns oändligt mycket mer att se här. Se till att prioritera vad du helst vill se i staden för annars kommer du vara här i flera år innan du hunnit se allt du vill!

  Ta sig runt i Washington DC

  I Washington finns ett mycket bra nätverk med kollektivtrafik. Du kan åka med bussar och tunnelbana. Biljetter köpes i automater och man kan välja mellan att köpa periodkort eller enkelbiljetter. Vart du än vill ta dig i staden är det möjligt att åka kollektivt.

  Tågstation: Washingtons centralstation heter Union Station och är en sevärdhet i sig. Stationen byggdes 1907 och är ett imponerade byggnadsverk. Varje år passerar här ca. 32 miljoner personer. Stationen är nav i tågtrafiken och AMTRAKs centralkontor. Härifrån kan du ta tåget till bland annat Philadelphia, Pittsburgh, New York och Charlotteville.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Washington DC