Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CHICAGO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Chicago - Billigt med Auto Europe

  Chicago ligger i delstaten Illinois i nordöstra USA, precis vid foten av Lake Michigan. Det är en mångkulturell stad som har en befolkning med olika ursprung, kulturer och religioner. Detta har gjort att staden har ett enormt kulturarv med musik, konst, arkitektur och litteratur i fokus, bland annat är artisterna Kanye West och Jennifer Hudson såväl som skådespelaren Robin Williams härifrån. Staden är också känd för sin matkultur med deras kända Chicago-style hot dog, deep dish pizza och mat från det italienska köket. Många förknippar Chicago med maffiabossar som Al Capone och Tony Accardo tack vare de många gangsterfilmer som utspelat sig här. Staden har en stor bredd av sevärdheter och aktiviteter, oavsett vad för resa du är ute efter har därför Chicago något för dig. Med en bil tar du dig runt mellan olika turistattraktioner och sevärdheter på bästa sätt, boka en hyrbil i Chicago via oss på Auto Europe idag och spara enormt på din bil. Med oss får du hög service till marknadens bästa priser!

  Tack vare vår långa erfarenhet där vi under flera år har byggt upp nära samarbeten med hyrbilsföretag i hela världen har vi tillgång till de bästa erbjudandena på marknaden. Våra många samarbeten gör också att vi har ett stort utbud av fordon såväl som upphämtning- och avlämningsstationer. På vår hemsida kan du som kund själv avgöra vilken hyrbil som är bäst för dig eftersom du smidigt kan jämföra olika alternativ. Använd vår sökmotor längst upp på denna sida för att få fram flera valmöjligheter på din destination och jämför olika priser, bilar och företag för att kunna hitta den perfekta bilen till din resa. Om du har några frågor eller behöver hjälp tveka inte att höra av dig till en av våra hyrbilsexperter. De är tillgängliga alla dagar i veckan och hjälper dig gärna hitta din drömbil. Du kan också ta del av tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Chicago för att se vad det har att säga om sin upplevelse.

  Hur är trafiken i Chicago?

  Precis som i de flesta amerikanska städer är vägarna uppbyggda med biltrafik i syfte, en bil är därför nästan ett måste om du vill kunna ta dig runt obehindrat i staden. Vägarna är väl omhändertagna och omfattande när det kommer till körfält och anslutning till stadens olika områden. Med det sagt så är det en storstad och precis som i de flesta storstäder kan trafiken vara hektisk, full av fordon och smått kaotisk ibland. Speciellt i de centrala delarna under rusningstrafik när alla ska till och från jobb eller under stora idrottsevenemang. Det är viktigt att inte stressa upp sig och försöka ha ett bra samspel med resterande bilister; blinka i tid, ha koll på fordonet framför dig och håll en defensiv körstil.

  Att köra i USA kan vara lite skrämmande för många som inte är vana att köra med flera körfält och mycket trafik. När man kör på motorvägen är det viktigt att ha koll på vart man ska, vilken avfart man ska ta och se till att man är i rätt fil. Ofta händer det att en körfil endast är till för trafikanter som ska till till en viss avfart och är man inte i rätt fil från början kan det försvåra körningen. Att använda sig av en karta eller GPS är att rekommendera, ska du boka en hyrbil i Chicago kan du lägga till GPS redan under bokningsprocessen så du slipper oroa dig.

  Vill du läsa mer om vad ska tänka på om du ska köra i USA kan du göra det här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Chicago?

  Alla allmänna parkeringar i Chicago är avgiftsbelagda och priset varierar beroende på vilken zon du parkerat i. Totalt finns det tre zoner där den gula är den mest centrala och därför också den dyraste, där ligger priset på 6.5 dollar per timme. Den gröna zonen har ett pris på 4.00 dollar per timme och den blåa, som är den största och minst centrala, kostar 2.00 dollar per timme. Ett stort utbud av parkeringshus och utomhusparkeringar som inte drivs av Chicago stad är också tillgängliga, detta också mot en avgift. Även flera hotell och vandrarhem erbjuder parkering till sina kunder, antingen gratis eller mot en avgift. Eftersom Chicago är en stad där bil är det främsta transportmedlet finns det gott om parkeringsplatser runt om i staden såväl som i området utanför.

  Chicago flygplats

  Den största flygplatsen i Chicago heter Chicago O´Hare International Airport och ligger cirka 16 kilometer nordväst om Chicagos stadskärna. Det är en av världens största flygplatser och har fyra Terminaler och hela 191 gater. Flygplatsen är ansluten till alla stora städer i USA och även många i Europa och resterande Nordamerika. Till exempel går många direktflyg från både Stockholm och Köpenhamn hit, därför är det väldigt vanligt att flyga till Chicago och sedan därifrån ta ett anslutningsflyg till sin slutdestination. Vill man hyra bil i Chicago och hämta upp den på flygplatsen är det ett populärt alternativ, vi har flera samarbetspartners med upphämtning- samt avlämningskontor där. Rulla upp längst upp på denna sida och fyll i Chicago O´Hare Airport som din upphämtningsplats för att få fram alla alternativ du har att välja mellan. Jämför priser, villkor och bilar och boka sedan din hyrbil till ett billigt pris, det blir inte bättre än så!

  Chicago flygplats– (ORD)
  Flygplatsen ligger cirka 16 kilometer utanför centrala Chicago.
  Adress: 10000 W O'Hare Ave, Chicago, IL 60666, USA
  Hemsida: www.flychicago.com
  Telefon: + 800 832-6352

  Att göra i Chicago

  Med en stark personlighet och mycket karisma är Chicago en populär stad att besöka. Känd för sin musikkultur, sportintresse, gangsterfilmer, mat och mångfald har den något för alla, unga som gamla, stora som små. Det härliga med det är att du då kan välja exakt vad som intresserar dig och utforma din resa utifrån dina egna önskemål. Söker du en fartfylld utekväll lovar vi att Chicago kan leverera, vill du hellre ha en lugn helg fylld av museibesök och romantiska middagar går det också att hitta här. Några av våra favorit sevärdheter och aktiviteter i Chicago är:

  • Millennium Park - Ett absolut måste om man är i Chicago är att besöka Millennium Park som ligger i hjärtat av staden, precis vid Lake Michigans kust. Detta är en grönskande park full av vacker natur och några av stadens främsta landmärken, bland annat den världskända silvriga bönan som fått smeknamnet “The Bean”. Egentligen heter skulpturen Cloud Gate och har sedan den stod klar år 2006 blivit en av stadens ikoniska monument, den har till exempel medverkat i filmer som Transformers, The Vow och The Break-Up. Men The Bean är bara en av många sevärdheter i Millennium Park och om du tar en promenad kommer du upptäcka så mycket mer parken har att erbjuda, bland annat alla konstverk i det så kallade Boeing Galleries, den otroliga scenen Jay Pritzker Pavilion och det otroliga interaktiva konstverket/fontänen Crown Fountain.

  • Navy Pier - Inte långt från Millennium Park ligger turistattraktionen Navy Pier som hela familjen kommer uppskatta. Det är en mini-nöjespark fylld av åkattraktioner, roliga spel och restauranger där du kan köpa klassisk tivoliinspirerad mat som sockervadd, popcorn, korv med bröd och såklart pizza. Ett stort pariserhjul som ger dig fantastisk utsikt över staden och Lake Michigan finns men även moderna karuseller där de använder sig av virtuell verklighet för att skapa roliga och fartfyllda attraktioner. Navy Pier har öppet året runt och inträde är gratis, dock måste man köpa biljetter i utplacerade kiosker om man vill åka någon av karusellerna eller spela i någon av stånden. Observera att vissa åkattraktioner kan vara stängda under vintern på grund av väderförhållanden. För mer information vänligen besök Navy Piers egna hemsida.

  • Art Institute of Chicago - Detta fantastiska museum är inte bara imponerande utifrån med sin mäktiga arkitektur, utan det har också en av världens största och mest kända samlingar av konst från impressionismen och postimpressionismen. Till exempel är det här konstverken American Gothic av Grant Wood och A Sunday on La Grande Jatte av Georges Saurat befinner sig. Förutom tavlor finns det även statyer, skulpturer och även fönster som demonstrerar konstnärernas kreativitet och beundransvärda skapande. Om du är konstintressera rekommenderar vi Art Institute of Chicago starkt eftersom det verkligen är ett av de bästa museerna i världen när det kommer till impressionismen och postimpressionismen, även om du inte är konstintresserad kommer du uppskatta de vackra målningarna och den lugna atmosfären.

  • Willis Tower - Detta höga företagstorn som sträcker sig 442 meter ovanför marken är inte bara Chicagos högsta, utan det är också den näst högsta byggnaden i den västra hemisfären. Inte förvånansvärt bjuder Willis Tower på en fantastisk utsikt över Chicago, men visste du att på en klar dag kan du se hela fyra delstater från Willis Towers utsiktsplats? Ja, det är sant! Man kan se cirka 65-80 kilometer från tornet vilket innebär att de fyra delstaterna Illinois, Indiana, Wisconsin och Michigan alla är inom synhåll av tornet. På våning 103 ligger utsiktsplatsen som även har en så kallas Skydeck, vilket är en slags balkong fast med sina vägar, tak och golv gjort helt i glas. Är man inte höjdrädd kan man gå ut på denna Skydeck och få en helt surrealistisk utsikt över staden, detta är något vi starkt rekommenderar!

  • Grant Park - Ännu en grönskande park i hjärtat av Chicago är Grant Park som ligger ett stenkast från Millennium Park. Med alla höga byggnader och storstadssorl kan det vara skönt att få ett miljöombyte och njuta av den blomstrande parken och härliga Lake Michigan. Förutom att bara njuta av miljön kan du i Grant Park besöka en annan av stadens ikoniska landmärken, nämligen Buckingham Fountain. Fontänen byggdes år 1927 och är en av världens största fontäner, 20 minuter varje timme utspelas en vattenshow där vatten sprutas över 45 meter upp i luften. När skymning faller spelas, i samspel med vattenshowen, även en ljud- och ljusshow som är populär bland turister.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Chicago

  Ska du hyra bil i Chicago har du inte bara lyxen att på ett bekvämt sätt ta dig runt obehindrat i staden, utan du har också möjligheten att utforska så mycket mer än bara innerstaden. Även om det finns massvis att se och göra i centrala Chicago finns det även utanför en hel drös av populära sevärdheter och attraktioner som kan förgylla din resa. Med en hyrbil är hela USA vid dina fötter och beroende på vad du vill se och hur långt du vill åka kan du besöka storstäder som New York, Los Angeles och Seattle. Att göra en större roadtrip och köra från östkusten till västkusten är väldigt populärt och kommer bjuda på minnesvärda erfarenheter och otroliga upplevelser. Vill du hålla dig i området och bara göra en utflykt över dagen finns det också oändligt många saker att se bara en kort körsträcka från Chicago, till exempel kan du med din hyrbil åka på följande dagsturer:

  Milwaukee

  En annan mångkulturell stad i USA är Milwaukee som ligger cirka 1,5 timmes bilfärd norr om Chicago. Det är den största staden i Wisconsin och ligger, precis som Chicago, vid Lake Michigans kust. På 1700 och 1800-talet immigrerade en stor mängd européer hit från en mängd olika länder vilket resulterade i den kulturella mångfald staden har än idag. Med ett stort kulturarv är det en stad fylld av historiska sevärdheter, imponerande arkitektur och härlig atmosfär. Turistattraktioner i staden inkluderar Milwaukee Art Museum, Mitchell Park Domes och Milwaukee County Zoo. Men det är främst stadens stora mängd bryggerier och högkvalitativa öl som den är känd för, något som härstammar från de tyska immigranterna. Milwaukee är full av charmiga mikrobryggerier och barer som serverar lokal öl till bra priser, mängder av historiska bryggeri-turer och ölprovningar går att hitta här.

  Six Flags Great America

  Spendera dagen i den äventyrsfyllda nöjesparken Six Flags Great America som ligger mindre än en timmes bilfärd norr om centrala Chicago. Här kan hela familjen roa sig bland parkens alla åkattraktioner och spel, oavsett ålder kommer du uppskatta denna roliga utflykt. Här finns fartfyllda berg- och dalbanor som kommer få ditt adrenalin att pumpa men också ett stort utbud av barnvänliga karuseller och live-shower. Besöker du parken under sommarhalvåret får du inte glömma dina badkläder, här finns nämligen även en vattenpark med massvis av roliga vattenrutschbanor, bassänger och andra vattenaktiviteter. Spenderar du en dag på Six Flags Great America kommer du garanterat ha en lyckad utflykt som du sent kommer glömma.

  Starved Rock State Park

  Behöver du en paus från stressen och sorlet i storstaden kan du bege dig 15 mil utanför Chicago till Starved Rock State Park. Detta är en av Illinois främsta sevärdheter och varje år kommer miljoner besökare hit för att utforska den vackra naturen med alla sina vattenfall, flodbäddar och rika växtliv. Att vandra i området är extremt populärt, både bland turister och lokalbefolkningen, men förutom flera vandringsleder finns det även utomhusaktiviteter som forsränning, paddling, cykling och möjligheten att rida. Parken består av ett stort vildområde fullt av alla tänkbara friluftsaktiviteter och är därför en perfekt utflykt att ta om du vill komma bort från storstadsmiljön för en dag.

  Detroit

  Detroit ligger i delstaten Michigan, cirka 45 mil öst om Chicago och är en underskattad pärla. På senare år har staden gått igenom en tuff tid med hög kriminalitet och lågkonjunktur som resulterat i flera övergivna hus och hög arbetslöshet. Trots detta har nytt liv börjat blomma i staden med flera unga entreprenörer och artister som kommit för att starta nytänkande caféer, restauranger, museum, företag och andra satsningar som driver Detroit mot sin tidigare glans. Sevärdheter i staden inkluderar den lilla ön Belle Isle Island, den mäktiga kalkstensbyggnaden Detroit Masonic Temple och familjevänliga Detroit Zoo.

  Geografisk information & Historia

  Chicago är inte bara den största staden i Illinois, det är också statens huvudstad. Med sina nästan 3 miljoner invånare är det USA:s tredje största stad efter New York och Los Angeles. Befolkningen har varierat ursprung vilket gör det till en multikulturell stad med ett brett kulturarv, vilket inte minst syns i den sprudlande kreativiteten som tas form i stadens fokus på konst, musik och mat. Men det har inte alltid varit en av landets största städer, Chicago blev officiellt en stad på 1830-talet när den var hem till 4.000 personer. Sen staden grundades har den växt i rasande tempo till att numera vara en av landets främsta företagsstäder på den internationella marknaden, vilket bidrar till att staden fortsätter att växa och utvecklas.

  Ta sig runt i Chicago

  Likt många av USA:s städer är Chicago inte uppbyggt med hänsyn till gångtrafik. Även om gång och cykling fungerar bland de centralaste delarna av staden är det inget vi rekommenderar om du ska ta dig utanför stadskärnan. Att gå mellan sevärdheterna Millennium Park, Navy Park, Grant Park och så vidare fungerar, men utöver de största turistattraktionerna uppmanar vi till att finna ett annat sätt att ta sig runt på. Många vägar och gator saknar cykelbanor och trottoarer vilket gör att det kan, beroende på vart du ska, vara farligt att bege sig ut i staden på cykel eller på fot. Att hyra en bil i Chicago är ett säkert och behagligt sätt att ta sig mellan olika sevärdheter och aktiviteter, dessutom har man med en bil möjligheten att se så mycket mer och på så sätt få ut det mesta av sin resa. Vägnätet i Chicago är omfattande och förutom att ansluta stadens olika delar med varandra är staden även ansluten till andra stora städer som Minneapolis, Indianapolis och Philadelphia.

  Även om bil är det vanligaste transportmedlet finns även möjligheten att åka med kollektivtrafiken. Den består främst av bussar i innerstan och tåg om man ska åka en bit utanför staden, många som pendlar till och från jobb gör det just via dessa tåg. Men det finns även en så kallad Amtrak station som erbjuder snabbtåg långa sträckor i olika riktningar, bland annat kan man härifrån ta direkttåg till Saint Louis och Kansas City. Ska du åka mindre sträckor kan du också välja att ta taxi eller Uber som finns tillgängligt i staden.

  Kan jag hyra husbil i Chicago?

  Absolut! Precis som med en hyrbil kan du med en husbil ta dig runt i området på ett smidigt och bekvämt sätt, men nu med lyxen att ta med dig ditt hem vart du än är. Varför slösa pengar på dyra hotell när du enkelt kan boka en billig hyrbil i Chicago och köra runt i ditt semesterhem? Vi erbjuder inte bara bra priser utan också ett stort utbud av olika husbilar. Den största har plats för upp till sju personer medans vi även erbjuder mindre fordon som är perfekta för par eller små familjer. Oavsett vad för husbil du är ute efter har vi det du söker. Vill du läsa mer om våra tillgängliga fordon och om hur det är att campa i Chicago kan du göra det här.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Chicago