Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ CHICAGO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Chicago flygplats - Boka billigt idag!

  Vid foten av Lake Michigan ligger den karismatiska staden Chicago som numera är en av USA:s främsta företagsstäder och ekonomiska center. Med sitt mångkulturella samhälle är det en stad med ett starkt kulturarv som ofta uttrycker sig i form av musik, konst, arkitektur och litteratur, allt som staden är känt för. Som landets tredje största stad är det inte förvånansvärt att det är hem till en av världens största flygplatser; Chicago O´Hare International Airport. Med sina många destinationer, inrikes såväl som utrikes, är chansen stor att din resa kommer börja här om du ska besöka Chicago, men även om du ska någon annanstans i USA eftersom många härifrån tar anslutningsflyg till sin slutdestination. Reser du hit för att utforska området i närheten har du möjligheten att boka en hyrbil på Chicago flygplats via oss på Auto Europe. Du kan då fritt resa runt på dina egna villkor både bekvämt och ekonomiskt, det kan inte bli bättre än så!

  Vi vill hjälpa kunder hitta bilen som uppfyller alla deras resebehov till bästa pris, eftersom allas behov är olika och ingen vet bättre än dig själv vilka dina behov är kan du som kund själv på vår hemsida jämföra alla alternativ. Få fram en mängd olika valmöjligheter på din destination och jämför fordon, priser och företag för att hitta den perfekta hyrbilen för dig. Förutom vanliga personbilar erbjuder vi även exklusiva lyxbilar, husbilar och vans på flera destinationer i hela världen. Tack vara våra samarbeten med toppleverantörer på lokal, nationell och internationell nivå har vi ett enormt utbud av fordon och upphämtning- och avlämningsplatser. Vill du hämta din hyrbil i Chicago och lämna den någon annanstans i USA? Inga problem! Vi samarbetar med flera hyrbilsföretag som erbjuder envägshyror vilket gör att du kan åka på ditt livs resa i detta häftiga land.

  Klicka gärna här för att läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Chicago.

  Flygplatsinformation

  Även om det officiella namnet är Chicago O´Hare International Airport så brukar man kalla den O´Hare Airport, eller ibland till och med bara O´Hare. Det är som sagt en av världens största flygplatser och räknar man till passagerartrafik ligger den bland topp tio, varav den är på tredje plats i USA efter de internationella flygplatserna i Atlanta och Los Angeles. Den har en stor mängd destinationer både inrikes och utrikes vilket betyder att många som åker via flygplatsen inte har Chicago som slutdestination, utan flyger hit för att sedan flyga vidare till en annan destination. Till exempel går det direktflyg till och från både Stockholm och Köpenhamn härifrån så ska du resa till USA är det inte helt osannolikt att du kommer mellanlanda här.

  Sedan flygplatsen öppnades för kommersiellt bruk år 1955 har den byggts ut gång efter gång. Nu har den totalt fyra terminaler, 91 gater och en mängd verksamheter och tjänster till sina besökares förfogande. Bland annat har du möjligheten att hyra bil på Chicago flygplats för att smidigt kunna ta dig ut på ditt amerikanska äventyr så snabbt som möjligt. Vi samarbetar med flera hyrbilsföretag som har kontor på flygplatsen och som erbjuder högkvalitativa hyrbilar till bra priser. Använd vår sökmotor längst upp på denna sida för att jämföra företagen och hitta din perfekta hyrbil på O´Hare Airport.

  Chicago flygplats (ORD)
  Officiellt namn: Chicago O´Hare International Airport
  Adress: 10000 W O'Hare Ave, Chicago, IL 60666, USA
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 16 kilometer utanför centrala Chicago.
  Flygbolag på flygplatsen: En stor mängd flygbolag är aktiva på flygplatsen, bland annat: Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, Delt Airlines, Lufthansa, SAS och United Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Chicago flygplats?

  För att hämta upp din hyrbil på Chicago flygplats behöver du bege dig till den så kallade Multi-Modal Facility. Det är där alla hyrbilskontor såväl som andra transportcenter ligger. För att komma dit kan du hoppa på en gratis skyttelbuss som kör dygnet runt från bottenvåningen. Oavsett vilken terminal du anländer på ska du bege dig till bagageupphämtningen och sedan gå ut från byggnaden till den utmärkta upphämtningsplatsen som lyder “Rental Cars/Parking Lot F”. Där kommer skyttelbussen hämta upp dig och köra dig till flygplatsens Multi-Model Facility var din bokade bil väntar på dig.

  När du väl kommer fram till hyrbilskontoret är det viktigt att du har med dig alla efterfrågade dokument. Vilka dessa är står på din voucher, men det brukar handla om att man ska ha med sig ett giltigt körkort, pass eller id-kort, kreditkort i huvudförarens namn, Auto Europe voucher och körkort på alla eventuella extra förare. Men läs dina hyresvillkor och voucher noga för att se vad leverantören kräver i ditt fall. Innan du rullar ut på de amerikanske vägarna rekommenderar vi att gå igenom fordonet för att se om där är några märken eller skador som behövs registreras hos leverantören och läsa på om trafikreglerna i USA. Om du har några frågor eller behöver assistans kan du alltid höra av dig till oss så hjälper vi dig. Om inte, ha kul och kör försiktigt!

  Budget hyrbil på Chicago flygplats Budget på Chicago flygplats
  10000 Bessie Coleman Drive,
  Chicago, IL 60666

  +800 621 2380
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Hertz hyrbil på Chicago flygplats Hertz på Chicago flygplats
  10255 W. Zemke Blvd,
  Chicago, IL 60666

  +773 481 2400
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Alamo hyrbil på Chicago flygplats Alamo på Chicago flygplats
  10255 W. Zemke Blvd
  Chicago, IL 60666

  +773 694 4640
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Avis hyrbil på Chicago flygplats Avis på Chicago flygplats
  10255 W. Zemke Blvd
  Chicago, IL 60666

  +773 825 4600
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  Totalt finns det fyra terminaler på flygplatsen, numrerade 1, 2, 3 och 5. Utspritt på dessa finns det 191 olika gater varav den terminal med flest gater är Terminal 2. Terminal 5 är främst till för internationella flygningar så reser du utifrån USA är chansen stor att det är här du kommer anlända. Men även om du skulle landa i en terminal och behöver ta dig till en annan behöver du inte oroa dig, Terminal 1, 2 och 3 är inom gångavstånd från varandra och till och från Terminal 5 kör skyttelbussar dygnet runt.

  Flygplatsfaciliteter

  Som en stor internationell flygplats erbjuder O´Hare Airport ett enormt utbud av matställen, butiker och andra tjänster. Ett brett utbud av restauranger finns både före och efter det att du gått igenom säkerhetskontrollen, inklusive olika snabbmatställen, caféer och även en jazzbar. På flygplatsen har du alla bekvämligheter tillgängligt för att du ska ha en trevlig vistelse, oavsett hur länge du behöver stanna. Skulle ditt flyg bli flera timmar försenat, inställt eller dina planer ändras finns det även ett Hilton Hotell i anknytning till flygplatsen. Det ligger några minuters gång från flygplatsens inrikes terminaler och erbjuder bra rum till bra priser.

  Den som vill shoppa hittar ett stort utbud av olika varor med allt från elektronik, böcker och kläder till souvenirer och duty-free produkter. Du hittar spa-faciliteter på terminal 1, 3 och 5, och ett yoga rum på Terminal 3 och flera lyxiga lounger bland alla terminalerna, vissa som är öppna för alla och vissa som är exklusiva för resenärer som flyger med ett specifikt bolag. Uttagsautomater, toaletter och dricksfontäner är utspridda över hela flygplatsen och i hela flygplatsbyggnaden finns gratis wifi tillgängligt. Som sagt, alla bekvämligheter som du kan förvänta dig av en av världens största flygplatser går att finna här.

  Hur kan man ta sig till och från Chicago flygplats?

  Bil

  Att hyra bil på Chicago flygplats och sedan köra själv till sitt hotell eller annan slutdestination är det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen. Precis som i de flesta städer i USA är Chicago uppbyggt med biltrafik i syfte och vägnätet är omfattande och vägarna väl omhändertagna. Ska du köra från flygplatsen till centrala Chicago tar det cirka en halvtimme beroende på trafik och du kör via motorvägen I-94 E. Du kan även köra till de närliggande storstäderna Milwaukee via I-94 W på en och en halv timme, Indianapolis via I-65 S på cirka tre timmar och Detroit via I-94 W på cirka fem timmar.

  Kollektivtrafik

  Har man inte tillgång till en bil och därför vill använda sig av kollektivtrafiken för att ta sig till och från flygplatsen går det också bra. Bussar och tåg kör dagligen mellan bland annat flygplatsen och centrala Chicago vilket gör det till ett populärt transportalternativ. Det vanligaste och mest ekonomiska valet är att åka med det så kallade CTA, vilket står för Chicago Transit Authority. De erbjuder både bussar och tåg som kör dygnet runt och med flera avgångar per timme till centrala Chicago. Att åka tåg med Metra är också ett alternativ, de kör inte bara till Chicagos innerstad utan också till områden som ligger lite utanför stadskärnan.

  Taxi

  Ett annat bekvämt och smidigt sätt att ta sig till och från flygplatsen är att använda sig av taxi. På bottenvåningen av varje terminal, utanför bagageupphämtningen, står det alltid ett flertal taxibilar redo för ditt förfogande. Det går att boka sin taxiresa i förväg, men det är lika smidigt att bara gå till dessa taxiparkeringar och hoppa in i en ledig bil. Priser varierar beroende på vart du ska oc Parkeringstips

  Parkeringstips

  Chicago flygplats har ett enormt utbud av parkeringar, allt från tjänster där någon annan parkerar din bil åt dig till ekonomiska långtidsparkeringar och snabba Drop Off/Pick Upp-parkeringar. Det finns även mängder av handikapparkeringar, familjeparkeringar, elbilsladdningsstationer samt parkering för både bussar, lastbilar och motorcyklar. Oavsett vilket fordon du behöver parkera kommer du på O´Hare Airport hitta ett alternativ som passar dig.

  Priset för parkering varierar beroende var du står, vissa parkeringar tar betalt per timme och vissa per dag. Till exempel kostar den första timmen 2 dollar i “The main garage” och ökar sedan till 5 dollar den andra timmen, och 8 dollar den tredje timmen. På långtidsparkeringarna Economy E och F är det ett fast pris på 17 dollar per dag. Vill man garantera sin plats kan man förboka en parkeringsplats via flygplatsens hemsida, detta går att göra på alla flygplatsens parkeringar. Behöver man hjälp finns det även personal tillgänglig dygnet runt via telefon, deras nummer är (773) 686-7530.

  Nyttiga länkar

  Chicago flygplats

  Chicago Transit Authority