Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Höst i New York

  Den svaga dollarn gör det extra billigt att resa till USA. Passa på att besöka New York i höst! Resebolagen har märkt en markant uppgång i antalet bokade resor till USA och enligt en artikel i Aftonbladet så har även kostnaderna på plats även sjunkit.

  I New York finns det massor att göra och utforska. Det är bara att utgå från sina egna intressen och välja det man gillar bäst. Det finns dock många självklara platser att besöka.

  Grönområden i New York

  I New York samsas den största och mest kända parken - Central Park - med andra parker som Battery Park, Bryant Park, Riverside Park, Union Square Park och Washington Square Park. För att vara en storstad med närmare 9 miljoner invånare finns det mycket plats att promenera fritt på. Besök Central Park Zoo, åk skridskor på Wollman Rink eller njut av en härlig pick-nick vid The Pond.

  Sevärdheter i New York

  Den allra mäktigaste statyn i New York är Frihetsgudinnan. För att nå den måste du ta färjan till Liberty Island. Var dock varsam med dina tillhörigheter eftersom denna plats även är populär bland ficktjuvar. Man får inte längre gå upp i statyn och köerna kan vara mycket långa. Om du är ute efter ett bra foto så rekommenderas istället en tur med Staten Island-färjan. Där slipper du köer och får en bra vy över Frihetsgudinnan. Empire State Building är en mycket populär sevärdhet som drar många tusen turister varje dag. Det alla vill är att ta hissen upp, de 320 metrarna och få en underbar utsikt över New York. Vill du slippa trängas brukar det vara mindre kö sent på kvällen. På Times Square känner man verkligen New York-pulsen. Här är stadens kärna och bland blinkande neonskyltar och gula taxibilar känns det precis som om man är med i en film eller tv-serie. Många byggnader, platser och restauranger syns flitigt i filmens värld. Om du vill ta en tur i Seinfelds eller Sex and the citys fotspår är det bara att läsa på och staka ut en perfekt rundtur.

  Dagsutflykter från New York

  Passa på att hyra bil i New York. Till en billig penning kan du se dig om och göra en trevlig dagsutflykt eller weekend-resa. Kör ut på Long Island till The Hamptons. Här kan du besöka små städer och byar eller ta det lugn på en sandstrand. Atlantic City ligger ca. 20 mil söder om New York och är en trevlig stad vid atlantkusten. Staden har många kasinon och bra shopping.

  Bloggsökning


  Kategorier