Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NEW YORK JFK FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på New York JFK flygplats - Upptäck The Big Apple

  Besök staden som aldrig sover på andra sidan Atlanten! New York har allt och lite till och befinner sig på de flestas bucket list. De klassiska sevärdheterna Frihetsgudinnan, Times Square, Empire State Building och Central Park kommer till tanken men staden har så oerhört mycket mer att du tyvärr antagligen inte kommer hinna med allt under din resa. Du får istället välja ut det som intresserar dig mest, kanske vill du smaka de gigantiska kakorna från berömda Levain, se en New York Yankees baseboll match eller prioriterar du kanske istället att gå på ett av världens största konstmuseum; Metropolitan Museum of Art, kanske mer känd som endast The Met.

  New York är den folkrikaste staden i USA och välkomnar årligen flera miljoner turister. Staden är indelad i olika områden och beroende på dina intressen kan ett besök till de olika områdena vara önskvärt. Upper East Side på Manhattan är känd för sin exklusiva livsstil, fina arkitektur och dyra designbutiker medan Brooklyn och Queens har en mer avslappnad och uttrycksfull atmosfär med hippa barer, trendiga restauranger och konstnärlig graffiti.

  I Queens ligger också stadens största flygplats, John F. Kennedy Airport. Många som tar sig över Atlanten landar här och via Auto Europe har du möjligheten att boka en billig hyrbil på New York JFK flygplats och hämta upp den direkt efter du landat. Sedan kan du ta dig vidare ut i stadens hektiska trafik mot din slutdestination. Auto Europe har funnits på hyrbilsmarknaden sedan 1950-talet och har etablerat sig som en global hyrbilsförmedlare med kundservice och låga priser i fokus. Hitta din drömbil till semestern här på vår hemsida eller ring en av våra duktiga hyrbilsexperter om du har frågor eller vill slutföra en bokning via telefon. Innan du bokar kan du ockå läsa igenom våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i New York som du hittar här.

  Flygplatsinformation

  New York är en stad med över åtta miljoner invånare och som dessutom årligen välkomnar över 60 miljoner turister. Att efterfrågan på flyg är stor är ett faktum. Kanske är detta anledningen till att staden har hela tre stycken internationella flygplatser, det är LeGuardia Airport, Newark Liberty International Airport och, den största av de alla, John F. Kennedy Airport. Den sistnämnda är döpt efter politikern med samma namn som mellan åren 1961-1963 var USA:s president, detta innan han blev mördad år 1963. Samma år som han gick bort döptes flygplatsen, som tidigare hette Idlewild Airport, om i hans ära.

  New York JFK flygplats - (JFK)
  Officiellt namn: John F. Kennedy International Airport men kallas oftast endast JFK Airport.
  Adress: New York, Queens, NY 11430, USA
  Läge: Flygplatsen ligger i stadsdelen Queens, cirka 20 km från Manhattan.
  Flygbolag på flygplatsen: Stora som små bolag är aktiva på flygplatsen, totalt finns det över 70 flygbolag här.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på New York JFK flygplats?

  Att hyra bil på New York JFK flygplats kan inte vara enklare. Bokar du i förväg via Auto Europe slipper du spendera extra tid vid kassan och du kan snabbt bege dig ut på ditt amerikanska äventyr. Dessutom kan du då i lugn och ro jämföra olika företag, fordon och priser för att hitta det bästa erbjudandet för dig. När du sen anländer ska be bege dig till din valda leverantörs kontor för att hämta ut bilnycklarna. Många leverantörer har kontor inne på flygplatsen i anslutning till ankomsthallarna på varje terminal, annars anordnas det transport till hyrbilskontoret från flygplatsen. Exakt vart du hämtar upp din hyrbil på New York JFK flygplats kommer stå på din Auto Europe voucher du får efter en bekräftad bokning.

  Vänligen ha med dig denna voucher till hyrbilskontoret när du ska hämta upp bilen. Läs också igenom den mycket noga eftersom den innehåller viktig information om deposition, försäkring, kreditkort, försening, körkort, villkor med mera. Om något på vouchern är oklart vänligen hör av dig till oss på Auto Europe så vi kan förtydliga och förklara det du undrar över.

  Efter du skrivit på hyreskontraktet och fått nycklarna av leverantören är det dags att ta dig till din hyrbil. Med störst sannolikhet kommer den stå parkerad på en speciell hyrbilsparkering som ligger i närheten av Federal Circle Station på flygplatsen. För att komma ditt behöver du ta flygplatståget AirTrain som är helt gratis en kort sträcka. Fråga dock alltid leverantören om var hyrbilen står parkerad och följ deras direktioner.

  Avis hyrbil på New York JFK flygplats Avis på New York JFK flygplats
  305 Federal Cir building 305,
  Jamaica, USA NY, 11430

  (718) 244-5400
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Hertz hyrbil på New York JFK flygplats Hertz på New York JFK flygplats
  BUILDING 318,
  Jamaica, USA NY, 11430

  (718) 656-7600
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  National hyrbil på New York JFK flygplats National på New York JFK flygplats
  308 Federal Cir bldg 308
  Jamaica, USA NY, 11430

  (844) 648-1610
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Budget hyrbil på New York JFK flygplats Budget på New York JFK flygplats
  310 Federal Cir
  Jamaica, USA NY, 11430

  (718) 656-1890
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  JFK Airport har sex passagerarterminaler som är numrerade T1, T2, T4, T5, T7 och T8. Vilken terminal du anländer på beror på vilket flygbolag du reser med, bland annat landar flyg från Norwegian Air på terminal 1, flyg från British Airways på terminal 7 och flyg från American Airlines på terminal 8.

  Det finns ett bra system i bruk vars mål är att transportera resenärer mellan de olika terminalbyggnaderna. På grund av den stora mängd passagerartrafik där många resenärer snabbt behöver ta sig från en terminal till en annan är det viktigt att ett välutvecklat system finns som smidigt och smärtfritt kan erbjuda transport mellan terminalerna. Detta finns på JFK flygplats och det är främst två medel som används; buss och flygtåg. Mellan terminal 2 och 4 kan du ta Delta´s JFK Jitney buss som bara tar några minuter och som totalt har tre stopp. Mellan de andra terminalerna behöver du använda dig av flygplatståget AirTrain som går var 5-10 minut och som är helt gratis (om du inte börjar din resa från slutstationerna Howard Beach eller Jamaica Station som ligger lite utanför flygplatsområdet).

  Klicka här om du vill läsa mer om New York JFK flygplats AirTrain.

  Flygplatsfaciliteter

  Du behöver inte oroa dig över brist på affärer eller matställen när du befinner dig på JFK Airport, istället bör du kanske oroa dig över att hålla i pengarna och inte spendera resans fickpengar redan här vid flygplatsen. Alla passagerarterminaler har ett stort utbud på caféer, restauranger, tax-free butiker och ställen där du kan handla mode, souvenirer, böcker, smink, elektronik och sprit. Det finns till och med tre florister och sju spa. Populära ställen att shoppa i medan man väntar på sitt flyg är Victoria´s Secret (T1, T4 & T8), Michael Kors (T1 & T4), Hugo Boss (T4) och på den exklusiva smyckesbutiken Cartier (T4).

  Utöver shoppa och äta erbjuder flygplatsen en mängd andra tjänster du som besökare kan ta del av. Troende kan besöka bönrummet på terminal 4 och för föräldrar med barn som ammar finns det vårdstationer och rum utplacerade på alla terminaler, totalt finns det 13 stycken. Andra tjänster som erbjuds är bankomater, växlingskontor, rastplatser för djur, laddningsstationer, wifi, olika lounger och diverse klassiska tjänster som brukar finnas på flygplatser.

  Hur kan man ta sig till och från New York JFK flygplats?

  Bil

  New York JFK flygplats är ett bra ställe att börja sin resa på eftersom flygplatsen är väl ansluten till vägnätet på östra kusten. Det vanligaste är att man flyger hit för att besöka New York City, men eftersom transportmöjligheterna är så bra från flygplatsen är det också många som anländer här när de ska besöka andra städer i närheten, till exempel Philadelphia eller New Haven. Som sagt ligger flygplatsen i stadsområdet Queens, sydöst om Manhattan. Hur lång tid det tar att köra från flygplatsen till centrala New York beror mycket på vart i staden du ska, ”centrala” New York är nämligen extremt stort. Men att köra till Manhattan brukar ta omkring 40 minuter, du kör då antingen via Grand Central Parkway, I-495 E och sedan in på I-678 S eller direkt via I-678 S. Att köra till Philadelphia i söder tar runt två timmar och till New Haven i norr lika så.

  Vill du åka bil från flygplatsen kan du antingen hyra bil på New York JFK flygplats och köra själv eller åka taxi. Att åka en av de klassiska gula taxibilarna är i sig en turistaktivitet många vill kryssa av under sin New York resa men tänk på att bara åka med auktoriserade taxibilar. Dessa finner du på taxiparkeringarna utanför ankomsthallarna på varje terminal.

  Ska du köra själv rekommenderar vi att läsa på lite om hur det är att köra i USA eftersom det skiljer sig än del från att köra i Sverige eller andra europeiska länder.

  Kollektivtrafik

  Flygplatsens tåglinje AirTrain är ansluten till det allmänna transportnätet i New York via slutstationerna Jamaica Station och Howard Beach Station. Det är alltså extremt enkelt att hoppa på AirTrain från någon av terminalerna, hoppa av på någon av dessa stationerna och sedan ta sig vidare via en annan tåglinje eller tunnelbanelinje. Bussar från flygplatsen ansluter också flygplatsen till New Yorks tunnelbana och Long Island Rail Road system. Att åka med kollektivtrafiken ger dig många olika transportalternativ till ett lågt pris eftersom transportnätet i New York, precis som staden, är extremt stort och omfattande. Kolla gärna in eller ha med dig en karta över New Yorks tunnelbanelinjer eftersom nätverket kan vara väldigt överväldigande för de som inte är vana att resa i en storstad.

  Från flygplatsen är det också lätt att ta sig till större stationer i New York där långdistansbussar och tåg avgår. Amtrak är en tågoperatör vars vägnät inkluderar flera städer i hela USA och delar av Kanada och är ett populärt alternativ för de som vill resa runt i landet på en budget. Amtrak tåg avgår från Pennsylvania Station som ligger i centrala New York. Härifrån går det tåg till bland annat Boston, Pittsburgh och Washington DC. Men förutom direkttåg till dessa städer finns det även massvis av anslutningsmöjligheter om du vill besöka västkusten, Pacific Northwest eller södra USA.

  Parkeringstips

  Har du bokat hyrbil på New York JFK flygplats kommer den som sagt troligen vara parkerad på en speciell hyrbilsparkering vid Federal Circle Station. Ditt tar du dig via AirTrain snabbt och enkelt (och gratis). Letar du efter en ”vanlig” parkering att ställa din bil på i några minuter, timmar, dagar eller till och med veckor finns det mängder av parkeringsplatser vid de olika terminalerna. De billigaste ligger alltid ett större avstånd från flygplatsbyggnaderna, men då finns det alltid pendelmöjligheter i form av bussar eller flygplatståget AirTrain att tillgå. Parkeringar för bussar, motorcyklar, eldrivna fordon och rörelseförhindrade finns också.

  Nyttiga länkar

  New York JFK flygplats